Sthlm Rekviem

| onsdag 12. sep, 2018 14:21 | 0 Kommentarer
Sthlm Rekviem

En pige bliver kidnappet på Stockholm Centralstation og findes senere dræbt og brændemærket i panden med teksten ‘uønsket’. Så er Nordic Noir-scenen ellers sat til Sthlm Rekviem, som er endnu en flot produceret svensk krimiserie, hvor hævn og overgreb er gennemgående temaer.

Mikael Birkkjær spiller rollen som Spencer i Sthlm Rekviem. Han er kæreste med hovedpersonen Fredrika Bergman, der arbejder som civil efterforsker hos politiet, der forsøger at opklare en række brutale og voldsomme mord, som ryster Stockholm.

– Spencer er en voksen mand med fuldskæg. Han er dansker, men arbejder i Sverige, hvor han har et forhold til en yngre flot blond kvinde. Han er et roligt gemyt, der forsøger at være et anker i hendes omtumlede liv og skabe en form for balance i deres forhold, fortæller Mikael Birkkjær om rollen som Spencer.

Mikael Birkkjær har slået sit navn godt og grundigt fast i seersucceser som blandt andet Broen, Forbrydelsen og Borgen og har også trukket på sin store erfaring i forbindelse med optagelserne til Sthlm Rekviem.

– Det var helt uproblematisk at gå ind på et svensk set. Der var mange velkendte ansigter og også danskere bag kameraet, så det mindede lidt om det, jeg kender fra Broen, fortæller Mikael Birkkjær, der fylder 60 år i denne uge.

– Jeg havde nær ikke fået rollen, da de syntes, jeg ser yngre ud, end jeg er. Ved castingen spurgte de derfor, om jeg kunne gro et fuldskæg? Jeg viste dem et billede, hvor jeg havde fuldskæg. Så sagde de, at jeg bare skulle lade det gro igen og så var rollen ellers min, griner Mikael Birkkjær.

Mikael Birkkjær spiller over for Liv Mjönes, der blandt andet er kendt fra den Guldbagge-nominerede All Inclusive, Kristallen-vinderen Torpederna og den roste serie Ettor & nollor. Hun spiller hovedrollen som Fredrika Bergman, der er eneste overlevende familiemedlem efter en tragisk trafikulykke. Fredrika er ramt af sorg og i serien følger vi hendes liv forandre sig fra ensomhed til tosomhed og fra barnløshed til moderskab. Men er Spencer nu også far til barnet?

– Jeg har ikke en klar fornemmelse af handlingsforløbet, da min rolle begrænser min viden til hele historien. På den måde er det anderledes i forhold til Broen, hvor min rolle var større og jeg derfor også kendte mere til plottet. Men stilmæssigt kan serien godt minde lidt om Broen, siger Mikael Birkkjær med henvisning til, at Sthlm Rekviem placerer sig i Nordic Noir-genren.

Sthlm Rekviem er baseret på Kristina Ohlssons succesromaner om den ensomme ulv Fredrika Bergman – og i serien kan du også opleve Jonas Karlsson (Beck m. fl.) i rollen som kommissær Alex Recht og Alexej Manvelov (Okkupert m fl.), der spiller den utilregnelige kollega Peder Rydh.

Fredrik Bergman og hendes kollegaer opklarer fem forskellige sager i løbet af 10 episoder. De to første afsnit af Sthlm Rekviem har premiere på C More onsdag den 3. oktober. Herefter er der nye afsnit hver onsdag.

3 okt 2018 00:00
C More Play

Sthlm Rekviem (1:10) C More
Krimi, Svensk Serie
10 Afsnit

Få Ugens TV og Streaming Tips tilsendt som nyhedsbrev hver fredag

Del på:

Gemt under:: Streaming

Kommentarer

for at kommentere
  Abonnér  
Underret om