MånedsguidesDRTV

Nyt på DRTV april 2024

- opdateret med yderligere titler

Så er det tid til at kigge på hvad DRTV byder på at premierer i april måned. Som altid så frigiver DRTV ikke informationer for en hel måned, så denne guide bliver opdateret med yderligere info.

April byder på nye Forsvundne arvinger, sæson premiere på sæson 2 af den danske serie Orkestret. Du får også en ny dokumentar serie om Grænsepolitiet samt en norsk serie om Norges første kvindelige statsminister, Gro Harlem Brundtland.

Filtrér oversigten

mandag 1. april
Min mor maler med stof DR TV
1 apr 2024
06:00
Læs omtale

Billedkunstneren Nulle Øigaard opbygger store billedtæpper i lag på lag af stof, der engang var smukke teaterkostumer. Filminstruktør Lasse Spang Olsen tegner et varmt portræt af sin mor, der har været maler og billedkunstner igennem et halvt århundrede. De seneste år uden sin partner gennem 60 år, tegner og forfatter Ib Spang Olsen.

Forsvundne Arvinger 2024 DR1
1 apr 2024
20:00
Læs omtale

Der er ikke længe til at du igen kan følge opklaringen af arvesager på DRTV i programmet Forsvundne arvinger. De har nemlig sat dato på premieren på den nye 2024 sæson af programserien, der samtidigt bliver den 8. sæson for programmet i alt.

Det bliver fra 1. april at vi igen skal følge Mette Frisk og arkivar Adam Jon Kronegh, når de går på jagt efter ukendte arvinger og forsøger at finde ud af, hvorfor afdøde og arvingen har mistet kontakten til hinanden.

Forsvundne arvinger 2024 – første afsnit 1. april

Kunstnerens millioner

En fynsk kunstner efterlader sig en arv på flere millioner kroner og et hus, der er pakket ind i hans kunst. Her finder Mette Frisk spor efter mulige slægtninge, der kan arve ham, og sammen med arkivar Adam Jon Kronegh forsøger hun at løse mysteriet om, hvorfor kunstneren har mistet kontakten til sin familie.

Forsvundne arvinger 2024 – andet afsnit 8. april

Det hvide snit

Kurt Mortensen fik foretaget Det hvide snit, da han var blot 8 år gammel. Kurt Mortensen boede ca. 70 år på
Andersvænge og nu skal det undersøges om der er Arvinger. Mette Frisk mødes blandt andet med læge Peter Lund Madsen for at blive klogere på “Det hvide snit”, som afdøde Kurt Mortensen fik foretaget, da han var blot 8 år gammel.

Forsvundne arvinger 2024 – tredje afsnit 15. april

En værre flirt

Charles Petersen blev bortadopteret ved fødslen, men i forbindelse med hans arvesag, er det hans biologiske slægtninge, som vært Mette Frisk og arkivar Adam Jon Kronegh går på jagt efter. Og det viser sig, at både hans biologiske far og mor har gemt på hemmeligheder.

Forsvundne arvinger 2024 – fjerde afsnit 22. april

Splittet af krigen

Helga fra Tyskland er rejst til Virum for at se huset, som hendes halvbror har boet i. Det viser sig, at hun skal arve ham. Men hvem er hendes danske bror? Og hvorfor har hun aldrig fået chancen for at lære ham at kende? Vært Mette Frisk og arkivar Adam Jon Kronegh dykker ned i familiemysteriet i håb om at finde svar til Helga.

Forsvundne arvinger 2024 – femte afsnit 29. april

Pigen fra Christiania

En tidligere misbruger fra Christiania går bort, og Mette Frisk må til udlandet i jagten på hendes arvinger. Sammen med arkivar Adam Jon Kronegh finder hun ud af, at slægten efter Graces far er større, end man skulle tro, og en række arvinger får nu vished for deres ophav.

tirsdag 2. april
Brøndbypigerne DR TV
2 apr 2024
06:00

Brøndbypigerne

Dokumentar
Læs omtale

Isa, AB, Tilde og resten af U16-DM holdet kæmper alle for at beholde deres plads i Brøndbys talentafdelingen. Pigerne skal for alvor vælge mellem fest og fodbold, hvis de ønsker at tage deres fodboldtalent hele vejen.

Alle 10 afsnit kan ses den 2. april klokken 6:00 på Ultra og DRTV.

torsdag 4. april
Grænsepolitiet DR TV
4 apr 2024
06:00

Grænsepolitiet

Dokumentar
Læs omtale

Dansk reportageserie fra 2024.

De stopper narkosmuglere ved den dansk-tyske grænse, og de optrevler grænseoverskridende kriminalitet.

Alle seks afsnit kan ses den 4. april klokken 21:25 på DR1 og klokken 6:00 på DRTV.

Magisk mudder DR TV
4 apr 2024
21:00

Magisk mudder

Dokumentar
Læs omtale

Stjerne-geologen Minik Rosing har fået en vild ide: Kan det mudder, der skylles ud i uendelige mængder fra undersiden af den grønlandske indlandsis, være med til at løse mangel på mad i de fattige lande og samtidig mindske klimaforandringerne? Dokumentaren følger over otte år Minik Rosings videnskabelige op- og nedture fra det første mudder bliver samlet op, videre til forsøg med potteplanter i laboratoriet, på fynske spidskålsmarker, majsdyrkning i Ghana – lige til vi får svaret på, om det virker.

fredag 5. april
Adnan og de smukke løgne DR TV
5 apr 2024
06:00
Læs omtale

I dette satiriske program om skønhedsindustrien er Adnan Al-Adhami gået all-in i jagten på et smukt ydre. Han får hjælp af virksomheder, som lover så vilde resultater, at man næsten skulle tro, det var løgn.

Alle seks programmer kan ses den 5. april klokken 6:00 på DRTV.

Makta trailer tekst
5 apr 2024
06:00

Magtspil

Serie | Drama Komedie | Seriepremiere | 8.0 | 2023–2024
Læs omtale

Er du til historisk politisk komediedrama, så er DRTV klar med serien ‘Magtspil’ om Norges første kvindelige statsminister, Gro Harlem Brundtland. NRK viste serien efter efteråret 2023 og alle 12 afsnit kan du binge på DRTV fra 5. april.

‘Magtspil’ beskrives som en sjov, livlig og politisk dramaserie baseret løst på den virkelige historie om Gro Harlem Brundtland.

‘Magtspil’ omhandler perioden 1974-1981, der var fyldt med konflikter mellem Arbeiderpartilederne. Over 12 afsnit skal Gro Harlem Brundtland redde partiet, der smuldrer i magtkampe.

Serien starter helt tilbage i 1974, hvor Brundtland for alvor trådte ind på den politiske scene, da hun blev miljøminister i Arbeiderpartiets regering.

Fem år efter, da den daværende statsminister Odvar Nordli trådte tilbage på grund af svigtende helbred, var der stærke kræfter i Arbeiderpartiet og fagbevægelsen, der ikke ønskede, at Brundtland skulle overtage statsministerposten.

Serien følger de voldsomme magtkampe, der ender med, at Brundtland blev partileder – og hun blev dermed Norges første kvindelige statsminister.

‘Magtspil’ har både vundet prisen for bedste serie og bedste musik til seriefestivalen i Cannes.

søndag 7. april
Englemord DR TV
7 apr 2024
06:00

Englemord

Dokumentar
Læs omtale

Juleaften 1989, da filminstruktør Patricia var blot to år gammel, blev hendes mor skudt og dræbt af to mænd i familiens hjem i Uganda. Juleaften 2013 føder Patricia sin datter, Imelda, opkaldt efter hendes mor. Nu, mere end 30 år efter forbrydelsen og efter selv at være blevet mor, er Patricia endelig klar til at vende tilbage til sin hjemstavn for at kigge på fortiden.

Frida Kahlo DR TV
7 apr 2024
06:00

Frida Kahlo

Dokumentar
Læs omtale

BBC-dokumentarserie fra 2023.

Hun er af de mest berømte kvindelige kunstnere i verden. Den mexicanske maler Frida Kahlo drømmer om at blive læge. Men i 1925, da hun er 18 år gammel, knuser en tragisk trafikulykke hendes drøm. Pludselig står hun overfor et liv med kroniske smerter. På hospitalet begynder hun at male sine lidelser, og da hun bliver udskrevet, opsøger hun kunstneren Diego Rivera, der kommer til at ændre hendes liv.

Alle tre afsnit kan ses den 7. april klokken 6:00 på DRTV.

Topdirektørerne DR
7 apr 2024
06:00

Topdirektørerne

Dokumentar
Læs omtale

I den nye serie ’Topdirektørerne’ giver DR’s økonomikorrespondent Casper Schrøder et unikt indblik i, hvordan det er at sidde for bordenden med de svære beslutninger og det store ansvar som topdirektør i nogle af landets største og vigtigste virksomheder.

Det sker i fire tv-programmer på DRTV og DR1 og i fire podcast-episoder i DR LYD.

Hen over flere måneder har Casper Schrøder fulgt topdirektørerne hos Ørsted, Carlsberg, Stark og Netcompany, og det har givet en unik adgang på afgørende dage i topdirektørernes arbejdsliv. – Jeg håber, at programmerne bringer danskerne tættere på topdirektørerne. Erhvervslivets ledere er afgørende mennesker i samfundet, de sælger for milliarder og har ansvaret for tusinder af ansatte, men vi kender dem ikke særlig godt. Jeg vil gerne åbne et vindue ind til, hvad der egentlig foregår på øverste hylde i erhvervslivet, og hvem de mennesker er, siger Casper Schrøder.

Tv-seriens fire episoder:

Episode 1: Ørsted: Mads i modvind

Mads Nipper er et af de tungeste navne i dansk erhvervsliv, men siger selv, at han aldrig har været den dygtigste til noget. Som topdirektør for den grønne energikæmpe Ørsted kæmper han med truende milliardtab i USA og sin karrieres største krise.

Episode 2: Carlsberg: Jacob på nyt territorium

Jacob Aarup-Andersen faldt død om med et hjertetilfælde som 29-årig, men rejste sig og fortsatte karrieren til erhvervslivets top. Nu er han ny topdirektør for nationalklenodiet Carlsberg og i gang med at sætte nye mål.

Episode 3: Stark Danmark:

Brittas byggekrise Britta Korre Stenholt leder byggekæmpen Stark Danmark. Hun hader middelmådighed, men mærkede sine egne grænser, da hun gik ned med stress på vej mod erhvervslivets top. I dag leder hun virksomheden igennem op- og nedgang.

Episode 4: Netcompany:

Andrés hjertebarn Andre Rogaczewski kom til landet som barn af polske flygtninge, men mødet med en hjemmecomputer ændrede hans liv. I dag er han medstifter af it-virksomheden Netcompany, milliardær og på jagt efter nye kunder.

I programmerne stiller han blandt andet skarpt på, hvad der har formet topdirektørerne på deres vej til toppen af dansk erhvervsliv og hvordan det egentlig er at sidde deroppe på toppen med magten og ansvaret. – Selvfølgelig er topdirektørerne vidt forskellige som alle andre mennesker. Nogle elsker at træde op på en scene og inspirere medarbejderne, andre vil hellere sidde og skrive den helt rigtige strategi, siger Casper Schrøder.

Han ser dog også mange ligheder mellem de fire topdirektører: – Jeg synes også, at de har meget tilfælles. De er ikke bange for at bestemme. Og de kan godt lide, når beslutningerne bliver svære. Udfordringen tænder dem. De er i stand til at arbejde solen sort og tage enorme mængder information ind. Og så fornærmer jeg nok ikke nogen ved at sige, at de fleste af dem også har et ret veludviklet konkurrencegen. I de første fire programmer er det Mads Nipper fra Ørsted, Jacob Aarup-Andersen fra Carlsberg, Britta Korre Stenholt fra Stark Danmark, og André Rogaczewski fra Netcompany, der har åbnet døren for Casper Schrøder. Hver episode er dedikeret til en topdirektør.

Programserien kan ses fra på søndag på DRTV og første afsnit sendes klokken 21.25 på DR1 på mandag. De første episoder af podcasten kan allerede nu høres på DRLYD

Vores planet DR TV
7 apr 2024
06:00

Vores planet

Dokumentar
Læs omtale

BBC-naturserie fra 2023.

Teamet bag “Den blå planet” har lavet en ny, fantastisk naturserie om vores sårbare planet. Selv om vi efterhånden er mere end seks milliarder mennesker på jorden, findes der stadig steder, som er næsten uberørte af mennesker. Første afsnit handler om kysterne.

tirsdag 9. april
Tutankhamons giftige grav DR TV
9 apr 2024
06:00
Læs omtale

Canadisk dokumentarserie fra 2023.

Nu genåbnes en af de største uopklarede sager i historien. I 1922 finder den britiske arkæolog Howard Carter faraoen Tutankhamons uberørte grav. Fundet af gravkammeret med de mange værdifulde skatte skaber overskrifter i hele verden. Men da flere af deltagerene i udgravningen begynder at dø, spreder der sig rygter om, at der hviler en forbandelse over graven. Er de mystiske dødsfald bare tilfældigheder, eller kan moderne videnskab forklare dem?

Dokumentaren er delt i to afsnit, og begge afsnit kan ses den 9. april klokken 06:00 på DRTV.

onsdag 10. april
Indefra med Anders Agger DR TV
10 apr 2024
06:00
Læs omtale

Mange børn og unge mistrives. Så meget, at der er brug for højt specialiseret hjælp. I tre måneder besøger Anders Agger Holmstrupgård – et socialpsykiatrisk bosted i Aarhus. Her er han vidne til de unges op- og nedture. Og hvor meget på kanten, det hele er.

Sebastian er døgnet rundt plaget af stemmer i hovedet og har voldsomme vrangforestillinger. Kathrina selvskader, og Alvilda kæmper med flere diagnoser og mister sin far midt i det hele.

torsdag 11. april
Guldfeber i Vindelev DR TV
11 apr 2024
20:00

Guldfeber i Vindelev

DR2
Dokumentar
Læs omtale

Er dét at finde en guldskat en sikker vej til udødelighed og en måde at indskrive sig i danmarkshistorien på? Og hvorfor har nogen i sin tid gravet en kæmpe guldskat ned på Jørgens mark i Vindelev i Jylland?

Det er blandt andet nogle af de spørgsmål instruktør og dokumentarist Christoffer Dreyer og hans med-instruktør Iben Antonsen sætter sig for at finde ud af, da Ibens far Jørgen og hans gamle barndomsven Ole, via Oles nye metaldetektor, finder det som eksperter kalder for Danmarkshistoriens flotteste Guldskat siden Guldhornene.

Guldfeber i Vindelev har premiere på DR2 den 11. april kl. 20.00 og anden del kan ses på DR2 den 18. april kl. 20.00. Begge afsnit kan streames på DRTV fra den 11. april. Filmen er produceret af Plus Pictures.

Instruktør Christoffer Dreyer siger: Eksperterne var ikke bange for at udråbe dette fund til at være på højde med guldhornene og vores nysgerrighed var i den grad vakt. Hvad ville guldfundet betyde for Danmarkshistorien? Hvad ville det gøre ved den lille by Vindelev, det var fundet i? Og hvad ville det gøre Ole og Jørgen? Alle disse spørgsmål gjorde, at vi gav os i kast med at lave en film om guldfundet, men vi besluttede os hurtigt for, at filmen ikke bare skulle fokusere på den fantastiske skat, men også på de mennesker, for hvilket guldfundet påvirkede deres liv.

Igennem ni måneder må de to gamle venner holde guldskatten hemmelig, for Nationalmuseet vil foretage en stor udgravning på marken for at undersøge, hvad der mere gemmer sig under jorden, og den udgravning må ikke forstyrres af skattejægere. Christoffer Dreyer og Iben Antonsen er med hele vejen og filmer, hvordan arkæologer, historikere og andre eksperter forsøger at finde ud af, hvorfor i alverden nogle i sin tid har placeret en stor guldskat på en mark i en by som Vindelev, der indtil fundet af guld, på ingen måde har været anset som værende en særlig historisk plet i Danmark. Men der knyttede sig flere mysterier til skatten. Aldrig før i verdenshistorien er der blevet fundet så store brakteater, som skatten består af, og aldrig før i Danmark er der fundet så mange medaljoner. Hvem er det, som havde boet i Vindelev? Og hvad var Vindelev for et sted i 536, da skatten blev lagt ned? Og hvorfor lige på det tidspunkt?

Samtidig begynder forholdet mellem de to gamle venner at slå sprækker, fordi pressen udelukkende fokuserer på Ole, mens Jørgen slet ikke kan vide sig sikker på at blive anerkendt som finder på lige fod med Ole.

”Mads Ravn, der er forskningschef på Vejlemuseerne, havde forberedt os på, at der er noget, der kaldes guldfeber. Det var som om, at det øjeblik guldfundet blev offentliggjort, og pressen kastede sig over historien, var en rodeohest sluppet fri, herefter udviklede begivenhederne sig i en retning, som ingen rigtigt kunne styre. I sidste ende var det som om, at alle gerne ville være tæt på guldet og gøre det til deres eget på hver sin måde”, fortæller Christoffer Dreyer.

Med-instruktør: Iben Antonsen, der en dag skal arve slægtsgården og jorden, hvor guldet blev fundet, siger: “Guld kan gøre mennesker skøre. Guldet har også gjort mig en smule skør. Alt ændrede sig med guldet i jorden og min forståelse af sammenhæng, tilhørsforhold og slægt. Med guldet kom ikke kun et nyt perspektiv på Danmarkshistorien, men også den endelige erkendelse af min egen ufravigelige forbundethed – på godt og ondt – med et sted, hvor min familie har boet i 7 generationer. Det var som om, at med guldet forstod jeg, at jeg ikke kun lever “nu-og-her”, men i en sammenhæng og kontinuitet”

 

fredag 12. april
Versus DR TV
12 apr 2024
20:00

Versus

DR1
Underholdning | Ny Sæson
Læs omtale

Astronaut Andreas Mogensen er blandt duellanterne, når Versus åbner en ny sæson med uforudsigelige dueller.

I år er det Jonas Madsen, der styrer løjerne i studiet, hvor der er 100.000 kroner på spil for deltagerne, som skal gætte på udfaldet af seks dueller.

Udover en tur i rummet byder aftenen på en flok riddere, en monstertruck og første møde med årets to hold faste duellanter. I hvert af årets programmer skal komikerne Victor Lander og Jakob Thrane nemlig dyste mod skuespiller Katinka Lærke Petersen og skuespiller og content creator Fredrik Trudslev.

Orkestret Sæson 2 DR
12 apr 2024
21:25

Orkestret – Sæson 2

DR1
Serie | Dansk Drama Komedie | Ny Sæson | Ugentlige afsnit
Læs omtale

Rasmus Bruun og Frederik Cilius er tilbage i rollerne som henholdsvis den konfliktsky leder Jeppe Nygren og den konfliktoptrappende klarinettist Bo Høxenhaven i dramakomedien ‘Orkestret’.

Orkestret – Sæson 2 består af 10 afsnit á 25 minutter og får premiere på DRTV fra klokken 6.00 og på DR1 klokken 21.25 fredag den 12. april, hvor de to første afsnit vil være tilgængelige.

Mere om Orkestret – Sæson 2

Det er gået 16 fiktive måneder mellem første og anden sæson af ‘Orkestret’. Og selv om meget er det samme som før, så er intet alligevel det samme. For Jeppes tidligere chef, Gertrud, er blevet forperson i bestyrelsen – og Jeppe er derfor nu pludselig konstitueret som uofficiel ’chef for det hele’.

Det gigantiske underskud, som Gertrud har skabt, er derfor nu Jeppes hovedpine, hvilket hun ikke er sen til at minde ham om. Kulturministeriet ånder dem i nakken og truer med lukning, så Jeppe må træffe nogle hurtige og svære beslutninger, hvis orkestret skal reddes.

Jeppes ærkerival, Simon Elliot, er for at gøre ond værre samtidig blevet kærester med Jeppes ekskone Regitze og er således også trådt ind i rollen som Jeppes datters, Alma, hjemmegående stedfar med stort engagement.

Det er en hård pille for Jeppe at sluge, men han får hurtigt andet at tænke på. Bo flytter nemlig pludselig ind hos ham som en anden forventningsfuld hotelgæst, da Bos mor Vibeke bliver diagnosticeret med terminal leukæmi og indlægges på hospitalet.

søndag 14. april
Alene i vildmarken USA - Sæson 10 DR TV
14 apr 2024
06:00
Læs omtale

Bjørne, isnende kulde og total isolation. Ti nye deltagere kaster sig ud i den til dato mest skræmmende jagt på 500.000 dollars i den rå, uspolerede canadiske vildmark.

Alle 12 epsioder kan ses fra den 14. april klokken 06:00 på DRTV.

Den fantastiske maskine DR TV
14 apr 2024
06:00
Læs omtale

Kameraet er en fantastisk maskine. Men hvad gør det ved os mennesker, at vi er blevet besat af de fotografiske billeder og i skrivende stund har 45 milliarder kameraer på jorden, som uophørligt leverer billeder fra det mest intime til det mest abstrakte? I en vild tour-de-force vender denne film sig direkte mod samfundet for at udforske, hvordan vores besættelse af fotografiet har ændret vores adfærd. Klar til at sætte livet på spil for et billede! Hvordan gik vi fra det første foto til en kæmpe industri, der er mange milliarder euro værd, på kun 200 år?

tirsdag 16. april
Fri
16 apr 2024
21:00
Læs omtale

De fleste danskere kender Bakkens Hvile, syngepavillonen på Dyrehavsbakken, hvor Dot Wessman og hendes syngepiger hver sommer underholder med sjove og provokerende sange. Men få kender historien om de danske syngepiger.

I en ny historiedokumentarserie dykker historiker Gry Jexen ned i historien om de danske syngepiger, der både fascinerede og forargede. Vi hører om, hvordan syngepavillonerne fra midten af 1800-tallet gav arbejderklassens døtre en helt ny mulighed for at blive selvforsørgende og om, hvordan de oplevede stor modstand fra både borgerskabet og præsteskabet, der frygtede, at arbejderklassens piger ville besudle borgerskabets mænd med moralsk fordærv og føre til en ødelæggelse af klassehygiejnen.

Vi hører om nogle af de meste kendte syngepiger gennem historien – fra 1920’ernes Amanda Nielsen, som Holger Drachmann blev meget forelsket i, om Dagmar Hansen, der blev kaldt Danmarks første sexsymbol til 1960’ernes Cleo, der markerede sig som folkekær og intellektuel debattør.

I hvert afsnit følger vi samtidig syngepigerne Dot Wessman, Tina Grunwald, Ann Farholt og Sus Mathiasen på Bakkens Hvile. Vi er med ved åbningen af syngepavillonens 146. sæson og kommer med både bag scenen og i privaten for at høre deres tanker om, hvad det kræver at være syngepige i dag.

Redaktør for historie og kultur hos DR, Jytte Bergmann Moll, siger:

– Med ’Fri, fræk og for meget – Syngepigernes historie’ giver vi en stemme til nogle kvinder i vores historie, som vi ikke hører om så tit. Historien om syngepigerne handler om en gruppe kvinder fra arbejderklassen, der fandt en ny måde at tjene penge på. De første syngepavilloner opstod på et tidspunkt i historien, hvor det på ingen måde var kutyme, at kvinder fyldte noget i det offentlige rum. Historien om syngepigerne er en brik i fortællingen om kvinders vej fra hjemmet og ud på arbejdsmarkedet. Selvom de på ingen måde var politiske, så har de banet vejen for både ligestillingen og kvindefrigørelsen i Danmark, ved at insistere på at være sig selv, siger hun og fortsætter:

– Den tradition er fortsat helt op til i dag, hvor bakkesangerinderne bruger farverig humor og sig selv til at underholde. En humor, der stadig kan dele vandene.

Alle fem programmer ligger klar på DRTV på premieredagen klokken 6.00.

torsdag 18. april
Kulten
18 apr 2024
06:00

Kulten, der dræbte

Dokumentar
Læs omtale

Fransk dokumentarserie fra 2022

I midten af 1970’erne bliver en lille spirituel gruppe grundlagt i Schweiz. Et pacifistisk og økologisk fællesskab, der prædiker kærlighed og broderskab. Men gradvist udvikler gruppen sig til at blive mere og mere sekterisk og ender med, at 74 mennesker dør. Her 25 år efter den tragiske begivenhed dykker vi ned i historien. Gik de alle frivilligt i døden, eller blev de myrdet? Og hvem stod bag denne massive forbrydelse?

Nicole Kidman - Australier i Hollywood DR TV
18 apr 2024
06:00
Læs omtale

Fransk dokumentar fra 2023.

Hun er kompleks, dramatisk og talentfuld. I 1990’erne bliver australske Nicole Kidman et ikon. Hun er smuk og alsidig og et oplagt valg til store Hollywoodfilm. Alligevel vælger hun tit auteur-film, hvor hun har mulighed for at spille myndige, selvrådige og stridbare kvinder. Her dykker vi ned i den oscar-vindende skuespillerindes liv og 40 år lange succefulde filmkarriere med kvinderoller i alle genre.

lørdag 20. april
Vera | Season 13 | Now Streaming | BritBox
20 apr 2024
06:00

Vera – Sæson 13

Serie | Krimi | Ny Sæson | 8.2 | 2011–
Læs omtale

Britisk krimiserie fra 2023 – nye afsnit.

Den unge Danny bliver kørt ned af en flugtbilist. Veras efterforskning afslører, at der ikke var tale om en ulykke. Danny bestyrede en stand på en markedsplads. Vera opdager, at han var en kompleks person. Uvenskabelig og arrogant, men var det nok til at få nogen til at ønske ham død?

Krimiserien kommer i tre afsnit, der allesammen kan ses den 19. april klokken 06:00 på DRTV.

søndag 21. april
Er der en arkitekt til stede? DR TV
21 apr 2024
06:00

Er der en arkitekt til stede?

Dokumentar | Ny Sæson
Læs omtale

Arkitektur skal gøre vores liv bedre, og bygninger skal give tilbage til sine omgivelser. For når først en bygning er opført, går den ingen vegne de næste mange årtier. Ane Cortzen undersøger, hvordan vi i vores tid alligevel ender med arkitektur, der går galt, når hun spørger, om der har været en arkitekt til stede.

Program 1: Hjørrings bedrøvelige bymidte

I sæsonens første program går turen til midt i Hjørring. Her skulle byens gamle slagterigrund transformeres til en livlig bymidte. Men alle de store drømme for det nye torv er forsvundet. Ane Cortzen spørger, om der har været en arkitekt til stede på Bispetorv.

Program 2: Vandkantsmareridt på Bornholm

På solskinsøen har to rækker af nybyggede klodser skabt drama i den lille fiskerby Tejn. De nye havnehuse er blevet placeret så langt ude i vandkanten, at havet har ædt sig ind på dem. Ane Cortzen undrer sig over, om der virkelig har været en arkitekt til stede.

Program 3: Skoleskandalen i Skærbæk

Hvordan går det til, at en splinterny skole bliver en kæmpe skandale? Det undersøger Ane Cortzen, når hun tager til Skærbæk og spørger, om der har været en arkitekt til stede under opførelsen af Tønder Kommunes største offentlige byggeri nogensinde.

Program 4: Den fallerede fremtidsby

Programmerne vises også ugentligt på DR2 fra 21. april.

Mestermaleren Vermeer DR TV
21 apr 2024
06:00
Læs omtale

Hollandsk dokumentar fra 2023

Han er en af de største malere i historien. Alligevel ved man meget lidt om ham. Den hollandske barok-maler Johannes Vermeer er blandt andet kendt for det berømte kunstværk ‘Pige med perleørering’. Han boede i Delft, fik 14 børn og døde som 43-årig. Men ingen ved, hos hvem eller hvor han lærte at male. Her dykker vi ned i den mystiske kunstners liv og unikke skyggeteknik i forbindelse med etableringen af verdens største Vermeer-udstilling på Rijksmuseum i Amsterdam.

Siggi - drengen der blev FBI-spion DR TV
21 apr 2024
06:00
Læs omtale

Siggi the Hacker, bliver han kaldt. Han kommer som teenager ind i kernen af Wikileaks side om side med hans idol og faderfigur, Julian Assange. Han rejser rundt i verden med lækager, der vender op og ned på verdens politik og diplomati. Indtil han bliver FBI-meddeler i Wikileaks og begynder at give informationer til amerikanerne.

tirsdag 23. april
Krigsgenier DR TV
23 apr 2024
06:00

Krigsgenier

Dokumentar
Læs omtale

Hollandsk dokumentarserie fra 2022.

Cæsar og Napoleon anvendte en militærstrategi, der stadig bruges i moderne krigsførelse. Strategien kaldes ‘hurtig dominans’ og er kendetegnet ved hurtighed og ekstrem styrke, der lammer fjenden og nedbryder viljen til at kæmpe. Her udforsker vi, hvordan de fire krigsgenier Moshe Dayan, Erwin Rommel, Colin Powell og Isoroku Yamomoto har brugt ‘hurtig dominans’ til at opnå ubetingede og imponerende sejre.

onsdag 24. april
Vintersaga - DFI DR TV
24 apr 2024
06:00

Vintersaga – DFI

Dokumentar
Læs omtale

I Malmøs havn blæser det op til storm, mens en gruppe unge mænd er samlet på et øde fabriksområde for at brænde gummi af. I et regnfuldt Gøteborg råber en ungdomstræner instruktioner til sine spillere. I en parkeringskælder i Stockholm skyder et kærestepar amfetamin i årerne, og mod nord pløjer en 8.000 tons isbryder sig gennem drivis i Kvarken.

Programmet kan ses den 24. april klokken 06:00 på DRTV.

torsdag 25. april
Boris Johnson - skandalernes premierminister DR TV
25 apr 2024
06:00
Læs omtale

Britisk dokumentarfim fra 2023.

Er han en helt eller en løgner? Boris Johnsons historie er Storbritanniens historie. Men hvordan formede hans kaotiske barndom i Bruxelles hans politiske synspunkter? Her dykker vi ned i, hvordan rivaliseringen og sammenstødene i hans ungdom på Eton og Oxford har dikteret vigtige beslutninger, som han har truffet i jagten på magten.

Tom Cruise - For evigt ung DR TV
25 apr 2024
06:00
Læs omtale

Fransk dokumentar fra 2023.

Han er svær at sætte i bås. Skuespilleren Tom Cruise er kendt for sit store talent, charmerende smil og ungdommelige maskulinitet. Han blev et amerikansk ikon efter sit gennembrud i filmen ‘Top Gun’. Men selvom den berømte stjerne i lang tid har været en af Hollywoods bedst betalte skuespillere, så er han også en forpint sjæl, hvis privatliv og medlemskab af Scientology til stadighed vækker opsigt i medierne.

fredag 26. april
Impressionismens danske fader DR TV
26 apr 2024
06:00
Læs omtale

Amerikansk dokumentar fra 2022.

Han betragtes som impressionismens fader. Den dansk-franske maler Camille Pissarro blev født i Vestindien, men kom til Frankrig i en meget ung alder. Her finder han hurtigt ligesindede, der sammen grundlægger selskabet ‘De uafhængiges Salon’. Deres første udstilling får navnet: impressionisterne, og i de næste 40 år er Pissarro drivkraften bag den betydningsfulde kunstneriske bevægelse. Her dykker vi ned i den opfindsomme kunstners liv og arbejde.

Sekunderne før katastrofen DR TV
26 apr 2024
06:00

Sekunderne før katastrofen

Serie | Drama | Seriepremiere
Læs omtale

Finsk dramaserie fra 2024.

Et tog kører af sporet i en lille finsk by. Flere end 60 mennesker omkommer, og nationen er rystet. Togvraget ulmer stadig, da Marita Kaila fra havarikommissionen ankommer til ulykkesstedet. Hun leder et hold eksperter, der skal forsøge at finde frem til årsagen bag den frygtelige ulykke. Men hvordan vil Marita selv klare det enorme pres for at opklare sagen?

Alle seks programmer kan ses på DRTV den 26. april klokken 06:00 på DRTV.

Stik mig smuk DR TV
26 apr 2024
06:00

Stik mig smuk

Dokumentar
Læs omtale

Tænk hvis man kan komme til at ligne sit filter i virkeligheden! I denne nye serie følger vi de unge, der køber sig til store læber, spids hage, skarpe kindben mm. på et nyåbnet privathospital i et shoppingcenter. Kan man blive mere sig selv – ved at lave om på sig selv?

Alle seks programmer kan ses på DRTV den 26. april klokken 06:00 på DRTV.

søndag 28. april
Offer for falsk porno DR TV
28 apr 2024
06:00
Læs omtale

Amerikansk dokumentar fra 2023.

Ingen kan vide sig sikker. Den amerikanske universitetsstuderende Taylor opdager, at nogen har brugt hendes billeder fra sociale medier til at skabe deepfake-porno af hende, som cirkulerer online. Mens hun efterforsker identitetstyveriet, indser hun, at hun ikke er den eneste, der er blevet udnyttet. Her følger vi hende, når hun går på jagt efter retfærdighed.

I samme kategori

Back to top button