TV-NytGuides

Hvornår har de nye danske tv-serier premiere? – Se vores oversigt

- Mange danske serier på vej i 2024

Er du til danske serier, så er du havnet det rigtige sted. DIGITALT.TV holder løbende øje med status på danske tv-serier. Se mere herunder.

Graverne

Graverne TV 2 serie Foto: Morten Bengtsson/TV 2
TV 2 TV 2 Play søndag 28/07/24 TV 2 kl. 06:01
LoadingTilføj Favoritlisten Favoritliste
Graverne - teaser
Graverne - teaser

TV 2 har sat premieredato på deres kommende danske krimidramaserie Graverne, der har Mille Dinesen i hovedrollen

Læs mere om serien her

Skruk – Sæson 2

Skruk Netflix Foto: Tine Harden Skruk Netflix Foto: Tine Harden
Netflix torsdag 22/08/24
LoadingTilføj Favoritlisten Favoritliste
Skruk: Sæson 2 | Officielt klip | Netflix
Skruk: Sæson 2 | Officielt klip | Netflix

Det romantiske komediedrama i seks dele vender tilbage med Josephine Park i hovedrollen som Nana

Læs mere om serien her

Den som Dræber – Fanget af mørket – Sæson 4

den som dræber Prime Video
Prime Video fredag 27/09/24
LoadingTilføj Favoritlisten Favoritliste

Louise Bergstein er tilbage – Sæson 4 af Den som Dræber – Fanget af mørket får premiere den 27. september på Prime Video

Læs mere om serien her

Serier på vej som vi endnu ikke kender præcis premieredato på

Sygeplejeskolen – Sæson 6

sygeplejeskolen sæson 5 2022 TV 2 Charlie
Foto: Mike Kollöffel/TV 2

Efter to års ventetid vender den populære dramaserie ‘Sygeplejeskolen’ tilbage til TV 2 Play og TV 2 Charlie. Sidste sæson sluttede på dramatisk vis, og i sjette sæson får seerne endelig svar på, hvad der er sket med Fredenslund og personalet efter den tragiske brand. Sjette sæson af ‘Sygeplejeskolen’ sendes på TV 2 Play og TV 2 Charlie til efteråret 2024.

Læs mere her

Den gode stemning

Den Gode Stemning serie

Pilou Asbæk og Iben Hjejle har hovedrollerne i denne nye serie, som i hvert oprindeligt var en Viaplay produktion. Viaplay har dog ikke lavet presse på serien, så det er ikke meget, vi ved om den.

Pilou Asbæk og Iben Hjejle skulle spille et meget forelsket par, der virkelig må kæmpe for kærligheden.

Pilou Asbæk har selv været ude og efterlyse nyt om seriens fremtid i forbindelse med prisstigning på Viaplay Total pakken. Her skrev han på X (Twitter) til Viaplay:  Hvad der sker med den serie, jeg lavede for jer sidste år. Den hedder “Den gode stemning” Har vi præmiere hos jer, eller får I den solgt?

De bedste år – Ny TV 2 Echo komedie

De bedste år TV 2 serie
Louise (Stephania Potalivo), Mathias (Magnus Millang), Svend (Ludvig) og Finn (Monty) i ‘De bedste år’. Foto: Jonas Bie/TV 2 TV 2

Optagelserne er startet til TV 2s kommende komedieserie ‘De bedste år’, som er skabt af brødrene Magnus og Emil Millang. Serien tager et kærligt greb om de betydningsfulde år som småbørnsfamilie og spørger, om de virkelig er ‘De bedste år’?

I komedieserien ‘De bedste år’ følger vi Mathias og Louise, et par der står midt i livet med to små børn, da de pludselig indser, at de fuldstændig har glemt sig selv og parforholdet i processen med at skabe en familie.

‘De bedste år’ er Magnus og Emil Millangs første fælles tv-serie, hvor de begge har skrevet manuskriptet, og Magnus både instruerer og spiller rollen som Mathias. I rollen som Louise ses Stephania Potalivo, der blandt andet er kendt fra tv-serien ‘Sjit Happens’.

Ud over Magnus Millang og Stephania Potalivo i de bærende roller, kan seerne glæde sig til at se skuespillerne Lars Brygmann, Ditte Hansen og Søs Egelind som forældre og svigerforældre. Roberta Reichhardt spiller rollen som Louises søster, Laura, Kristoffer Eriknauer spiller Lauras forlovede, Claes, og Jesper Ole Feit Andersen er Mathias’ bedste ven og kollega, Sigurd.

‘De bedste år’ produceres af The Bunch ved producerne Carina Åkerlund og Jesper Zartov og forventes at blive sendt på TV 2 Play og TV 2 Echo 2024/25.

Læs mere om De bedste år her

Familier som vores – Thomas Vinterberg laver TV 2 serie

Familier som vores billede3 TV 2
Helene Reingaard Neumann og Nikolaj Lie Kaas i ‘Familier som vores’. (Foto: Julia Vrabelová/Zentropa/TV 2)

‘Familier som vores‘ bliver en familiesaga i seks afsnit. Det bliver Thomas Vinterbergs første tv-serie, og dramaserien er en dansk familiesaga, hvor Thomas Vinterberg foretager tankeeksperimentet: Hvis vi tvinges til at forlade vores land, hvad vil der så ske?

Thomas Vinterbergs første tv-serie, ‘Familier som vores’, er en stor, episk familiesaga om opbrud og afsked, men også om håb og nye begyndelser. Serien foregår i en tid og virkelighed, der ligner vores, men forandring er på vej.

‘Familier som vores’ finder sted midt i den danske sommer, hvor livet er, som det plejer. Men snart vil alt blive revet fra hinanden. I takt med at oversvømmelser langsomt gør deres indtog, skal Danmark evakueres, og det danske folk skal spredes for alle vinde. Kun huse, skoler og tomme byer vil stå tilbage. Dem, der har råd, rejser til rige lande, mens de mindre velstillede må benytte sig af det statsfinansierede program og flytte til fattigere områder. Familier, venner og elskende vil blive adskilt, had og splittelse vil opstå hos nogle, og kærlighed og forsoning vil vokse blandt andre. Al ejendom gøres med et slag værdiløst, mange formuer vil forsvinde, og lykken blandt de rejsende danskere tilsmiler kun de få heldige. Gymnasieeleven Laura er forelsket for første gang og på nippet til at blive student, da nyheden om evakueringen rammer. Pludselig står hun overfor en ny virkelighed, som vil ændre hendes og hendes families liv for altid.

Vi møder studenten, Laura (Amaryllis April August), som ender i sit livs dilemma. Skal hun rejse med sin far (Nikolaj Lie Kaas) og hans nye kone (Helene Reingaard Neumann) til Paris – sammen med sin kæreste, Elias (Albert Rudbeck Lindhardt), eller skal hun tage med sin mor (Paprika Steen), som skal flytte til Rumænien via det offentlige evakueringsprogram?

Vi møder desuden godsejeren Henrik (Magnus Millang) og hans kæreste Nikolaj (Esben Smed). De har en større konflikt med Henriks bror, den succesrige byggematador, Peter (David Dencik), som bliver hårdt ramt af, at Danmark lukker.

Asta August spiller Christel, en enlig mor, som håber på, at hendes søn på ti år får mulighed for at komme på et fodboldakademi i England.

Premiere på TV 2 er sat til efteråret 2024.

Dag & Nat – Sæson 2

Dag og Nat sæson 2 TV 2
Fra venstre er det Soheil Bavi, Mathilde Lundberg, Pål Sverre Hagen, Anders W. Berthelsen, Ann Eleonora Jørgensen, Nicolai Jørgensen og Katrine Greis-Rosenthal. Foto: Henrik Ohsten/TV 2.

‘Dag & nat 2’ er anden sæson af Lone Scherfigs store hospitalsdrama, som nu skifter afdeling fra fødegangen til børneafdelingen. Serien, der netop er gået i optagelse, bliver på otte afsnit og forventes at få premiere på TV 2 Play og TV 2 i 2024/2025.

De to nye hovedroller som overlægen Linda og psykologen Lasse spilles af Ann Eleonora Jørgensen og Anders W. Berthelsen.

Vi er tilbage på supersygehuset to år efter, vi forlod fødegangen. I den nye sæson følger vi både personalet og deres daglige arbejde på børneafdelingen, men også deres indbyrdes relationer og private udfordringer. Hver episode fortæller også afsluttede historier om de patienter, der bliver indlagt på afdelingen. Patienterne er børn, men hvert barn har mindst én af sine forældre med sig, så serien bliver også en relevant skildring af forældreskab, og hvad det kan indebære af kærlighed, afmagt, glæder og bekymringer.

Hvide Sande – Sæson 2

Hvide Sande sæson 2 TV 2
Anne Louise Hassing og Allan Hyde glæder sig til at spille hovedkaraktererne, Maj og Bjørn, i anden sæson af krimiserien ‘Hvide Sande’. (Foto: Per Arnesen/TV 2)

TV 2 i gang med produktionen af ny sæson med nye hovedpersoner.

Sæson to af ‘Hvide Sande’ er på seks afsnit og produceres af Deluca Film ved Morten Rasmussen og Peter Bech med støtte fra Ringkjøbing-Skjern Kommune og Den Vestdanske Filmpulje. Den forventes at få premiere på TV 2 og TV 2 Play i 2025.

I første sæson af ‘Hvide Sande’ fra 2021 gik danske Helene og den dansk-tyske drabsefterforsker Thomas undercover i Hvide Sande for at finde gerningsmanden bag et brutalt mord på en ung, tysk surfer. Krimiserien blev en stor seersucces med over én million seere. Derudover har serien været et internationalt hit og er solgt til 40 lande, herunder de nordiske lande, USA, Storbritannien og Japan.

I den kommende sæson af ‘Hvide Sande’ folder en ny krimifortælling sig ud. Der introduceres to nye hovedpersoner, den stressramte efterforsker Maj og den unge lokalbetjent Bjørn, der spilles af skuespillerne Anne Louise Hassing og Allan Hyde. Derudover medvirker Frederikke Dahl Hansen og Anders Brink Madsen, mens seerne også kan glæde sig til et gensyn med blandt andre Jesper Asholt, Camilla Bendix og Bodil Jørgensen, der også medvirkede i første sæson.

Dansk / Svensk actionkomedie på TV 2

Martin Høgsted og Jesper Rönndahl
Martin Høgsted og Jesper Rönndahl
Foto: Lukas Backland

Martin Høgsted er det danske islæt i en ny dansk / svensk action komedie serie som han har skrevet sammen med den svenske komiker Jesper Rönndahl, der har den anden hovedrolle i serien.

I serien spiller de to grænsepolitibetjente, der lander midt i en farlig mission i den kriminelle verden.

Serien vises i foråret 2025 på svenske SVT og senere på TV 2. Læs mere her

En ny selvstændig Kastanjemanden serie på Netflix i 2026

Her er hvad Netflix skriver om den kommende fortsættelse af Kastanjemanden serien

En 41-årig kvinde bliver fundet myrdet. Da politiet i deres jagt på gerningsmanden undersøger kvindens digitale fingeraftryk, står det klart, at hun i månedsvis har været udsat for en voldsom form for stalking. Den endnu ukendte gerningsmand har leget en ufrivillig gemmeleg ved at overvåge hende i private situationer og sende hende billeder og videoer i en lind strøm sammen med noget, der ligner et børnerim. Det bliver hurtigt klart, at mordet kan kædes sammen med en anden uopklaret sag, hvor en 17-årig gymnasieelev for et par år siden også blev udsat for voldsom stalking, inden hun blev fundet død.

Mark Hess er tilbage i København og påtager sig at lede efterforskningen sammen med sin tidligere partner Naia Thulin. Men forholdet mellem de to efterforskere er kompliceret. Efter sagen om Kastanjemanden forsøgte Hess og Thulin at date, men forholdet endte brat og var fyldt med uforløste følelser.

Sosu – arbejdstitel på ny kommende TV 2 serie

Iben Hjejle Og Tessa TV 2 serie
Iben Hjejle og Tessa spiller hovedrollerne den nye serie. Foto: Henrik Ohsten/TV 2.

Den unge og utilpassede Sille (Tessa) kommer under pres, da hun starter i hjemmeplejen og oplæres af den erfarne SOSU-assistent Rie (Iben Hjejle). Teamets leder, Patrick (Zaki Nobel Mehabil), har lavet en hemmelig aftale med Rie om, at hun skal overtage hans job, hvis hun til gengæld hjælper ham med forfremmelse og dækker over hans fejl. Men da Patrick misbruger sin magt, ender Rie i et alvorligt dilemma. Skal hun dække over ham eller stå op for den unge Sille og dermed give slip på sine egne drømme?

Serien, der bliver på seks afsnit, ventes at få premiere på TV 2 og TV 2 Play i 2026.

Sommerdahl – Sæson 6

TV 2 Charlie serien er bekræftet til at få en sæson 6 i 2025.

Af Guds nåde

Produktionsselskabet Sam Productions og TV 2 udvikler en fiktionsserie, som har arbejdstitlen ‘Af Guds nåde’. Det bliver en fiktionsserie om dronning Margrethe.

Serien tager sin begyndelse i 1940 og vil skildre den kongelige familie på godt og ondt, på de bonede gulve og i de politiske dilemmaer.

Men først og fremmest er det en fortælling om en pige og hendes familie, lyder det.

– Det er fortællingen om en familie, om en institution og om en anakronisme, der kæmper for at bevare sin relevans i en moderne tidsalder. Kongehuset er noget, alle danskere deler, uanset om man er tilhænger, modstander eller bare midt imellem, siger senior executive producer på TV 2 Pernille Bech Christensen.

Sam Productions har udviklet tv-serien gennem det seneste halvandet år i samarbejde med TV 2 – altså længe inden at dronningen abdicerede og overlod tronen til kong Frederik.

Serien forventes at gå i optagelse i 2025.

Nationen

TV 2 har bestilt en storserie om præsten, politikeren og digteren Nicolai Frederik Severin Grundtvigs liv og levned, en fortælling om en verden i forandring, og hvor grundstenene til det samfund, som vi kender i dag, blev lagt.

Serien skabes af Maya Ilsøe, manuskriptforfatter til bl.a. spillefilmen ”Margrethe den første” (2021) og tv-serien ”Arvingerne” (2014-17). Serien bygger på omfattende research og inddragelse af de førende Grundtvig-eksperter og den tid, han levede i. Maya Ilsøe har tidligere haft Grundtvig som omdrejningspunkt i julekalenderen ”Pagten” (2009), og hun har modtaget N.F.S. Grundtvigs Pris for sit arbejde. N.F.S. Grundtvigs Fond støtter også udviklingen af serien.

”Grundtvig” skrives af Maya Ilsøe og produceres af Nordisk Film Production ved producent Thomas Heinesen til TV 2 ved Fiktionschef Mette Nelund og Senior Executive Producer Pernille Bech Christensen. Optagelserne forventes at gå i gang i 2025. Læs mere her

Oxen – Sæson 2

En ny sæson er formentlig på vej og planlægges at gå i optagelse i efteråret 2024.

Stein Bagger serie på TV 2

Mira Jargil og Christian Sønderby Jepsen står bag en ny TV 2 serie om pengemanden der brugte i nullerne leasingkarusseler til at svindle for 831 millioner kroner, inden han efter en hæsblæsende flugt meldte sig selv på en politistation i Los Angeles.

Hovedrollen som Stein Bagger spilles af skuespilleren Kristoffer Eriknauer.

I samme kategori

Back to top button