Hvornår har de danske tv-serier premiere? – Se vores oversigt

| onsdag 03. okt, 2018 08:50 | opdateret 06. dec, 2018 kl. 13:37 | 0 Kommentarer

Er du til danske serier, så er flere nye på vej her i oktober. DIGITALT.TV holder løbende øje med status på danske tv-serier. Se mere herunder

Håbet - ny dansk TV 2 miniserie

Håbet TV 2 serie Skuespillerne Lars Brygmann og Albert Lindhardt fra optagelserne af TV 2s kommende miniserie ’Håbet’. (Fotos: Christian Geisnæs / TV 2)
TV 2TV 2 TV 2 Play 4 Afsnit Fra lørdag 01/12/18 TV 2 kl. 20:35
01-12-2018 20:35:00 Europe/Copenhagen Håbet - ny dansk TV 2 miniserie

TV 2 har lørdag 1. december premiere på miniserien ’Håbet’, der er en serie om venskab, frihed, mod og familie.

TV 2 TV 2 Play

December på TV 2 er ikke alene julekalendertid. I december 2018 får børn og forældre et ekstra fiktionstilbud fra TV 2 i form af miniserien ’Håbet’, der sendes lørdagene 1., 8., 15. og 22. december umiddelbart efter familiejulekalenderen ’Tvillingerne og Julemanden’.

’Håbet’ foregår i 1899 og er en medrivende fortælling om familie, frigørelse og om at finde sig selv.

I centrum for serien spiller debuterende Anine Lindvig den sympatiske og modige Marie, der leder efter sin far og samtidig forsøger at passe på sine to små søskende Karl og Sofie og holde sammen på familien.

Efter moderens død bor 15-årige Marie sammen med Karl og Sofie på et børnehjem. Deres far er sømand og har ikke været hjemme i tre år, og alle undtagen Marie tror, han er død. Så ofte hun kan, sniger Marie sig ned til havnen med et gammelt, slidt foto af faren i håbet om at finde nogen eller noget, der kan lede hende på sporet af ham, men hver dag må hun gå skuffet hjem.

En morgen kommer det smukke fragtskib ’Haabet’ til byen med Skipper Andersen og hans kone om bord. De skal til Maries store sorg adoptere Karl og Sofie, og Marie har nu udsigt til at være helt alene tilbage. Hun lægger hurtigt en plan. I ly af natten klipper hun sit lange hår kort, forklæder sig som en dreng ved navn Martin og tager hyre på ’Haabet’ som ungmand.

Skibet bringer den viljestærke Marie ud på en oplevelsesrig rejse fra Danmarks kyster til Norge og Island – fuld af farer og uretfærdigheder, men også af venskab og kærlighed – i håbet om at finde de tre søskendes far og genforene familien. En historie om en ung piges kamp for at bryde fri af den skæbne, som tiden og samfundet har bestemt for hende, og i stedet blive en stærk og uafhængig kvinde.

De store sejlskibes tid
’Håbet’ tager også seere og brugere med ind i en fascinerende arena, der ikke har været skildret før i dansk tv-dramatik: De store sejlskibes tid lige omkring år 1900. Danmark var en stolt søfartsnation, og dén ramme har givet nogle særlige, spændende fortællemuligheder og smukke, dramatiske billeder.

Foruden Anine Lindvig og Kirsten Olesen medvirker blandt andre Lars Brygmann, Lars Ranthe, Molly Egelind, Jon Lange og Albert Rudbech Lindhardt i ’Håbet’. Manuskriptforfatter er Ina Bruhn (’Juleønsket’), mens Christian E. Christiansen (’Lev stærkt’ og ’Gidseltagningen’) er seriens instruktør.

Optagelserne til ’Håbet’ fandt blandt andet sted på Fyn i en række havnebyer og historiske lokationer, eksempelvis ved Bogense Havn, i Den Fynske Landsby, på Faaborg Havn og Svendborg Havn, ved Nyborg Kirke og på herregården Broløkke på Langeland.

’Håbet’ er en miniserie på fire afsnit á 40 minutter, der er produceret for TV 2 af Zentropa Episode med støtte fra Public Service Puljen, FilmFyn, Creative Europe Programme MEDIA (EU) i co-produktion med Film i Väst, Gardner and Domm, Zentropa Groupe og i samarbejde med TV 4 / C More og NRK. TrustNordisk håndterer det internationale salg.

Persongalleriet i Håbet

Marie Jensen

Marie er 15 år og bor på et børnehjem på Fyn med sine to yngre søskende. Deres mor er død, og faren har ingen set siden. Marie er lidt af en drengepige og går klædt i bukser og skjorte. Faktisk ser hun ikke den store fordel i at være pige. Hun er oprørsk og venter bare på en grund til at bryde fri fra de autoriteter, der vil bestemme over hendes fremtid.

Anine-Petrea Lindvig (f. 2000) debuterer som skuespiller i ‘Håbet’.

Skipper Albert Andersen og fru Agnete Andersen

Albert og Agnete er bosat i Aalborg. Albert sejler som kaptajn på skibet ‘Haabet’. Privat kæmper ægteparret med deres store sorg som barnløse. De beslutter derfor at adoptere to børn, og da de begge er over 30 år, finder de det passende at adoptere et søskendepar. Det søskendepar bliver Maries søskende, Karl og Sofie.

Jon Lange (f. 1980) er uddannet skuespiller fra Odense Teaterskole i 2011. Han blev allerede kendt i 2003 for sin medvirken i gyserfilmen ‘Midsommer’. Jon Lange har desuden medvirket i både film og tv-serier, blandt andet TV 2-serien ‘Mercur’ fra 2017.

Molly Blixt Egelind (f. 1987) er uddannet skuespiller fra Skuespillerskolen i Odense i 2015. Hun har blandt andet medvirket i spillefilm som ‘Okay’ (2002) og ‘Den Skaldede Frisør’ (2012) samt tv-serien ‘Sygeplejeskolen’ (2018) på TV 2 CHARLIE. I efteråret 2018 er Molly desuden aktuel i underholdningsprogrammet ‘Vild med dans’.

Hans

Hans er 16 år og letmatros på ‘Haabet’. Han har været på havet, siden han var 12 år. Hans far omkom under et forlis ud for Skotland, og hans mor passer gården hjemme i Dragør, men er stadig afhængig af de penge, Hans sender hjem. Hans er kvik – han kan læse og regne – og han har en drøm om at blive lærer. Hans er modig og ansvarsfuld og ikke bange for nogen – ikke engang Kneisvig.

Albert Rudbeck Lindhardt (f. 2001) har medvirket i flere spillefilm, blandt andet ‘Der kommer en dag’ (2016) og ‘Landet af glas’ (2018). Derudover har han lagt stemme til animationsfilmene ‘Nabospionen’ (2017) og ‘Den magiske juleæske’ (2016).

Førstestyrmand Kneisvig

Kneisvig har sejlet hele sit liv. Han er førstestyrmand på ‘Haabet’ og styrer skibet med hård hånd. Kneisvig løber ingen om hjørner med. Men under den hårde og til tider brutale overflade gemmer der sig også få bløde punkter. Han har respekt for dem, der overvinder frygt, og dem, som kæmper, mens kujoner og svagpissere bare kan hoppe over bord.

Lars Brygmann (f. 1957) er uddannet skuespiller fra den private skuespillerskole Tsarens Hof i 1987. Han er blandt andet kendt for film som ‘Arven’ (2003) og ‘Dirch’ (2011). Derudover har Lars Brygmann spillet med i tv-serierne ‘Rejseholdet’ (2000), ‘Taxa’ (1999), ‘Borgen’ (2010) og ‘Dicte’ (2013).

Johannes Vinkel

Johannes Vinkel er andenstyrmand på ‘Haabet’ og søn af rederidirektør Herman Vinkel. Vinkel har afsluttet sin tid på søfartsskolen og skal nu for alvor bevise sit værd som sømand, men det er svært, når man hverken er søstærk eller særlig modig. I håb om at vinde kaptajnens og Kneisvigs respekt træder Vinkel på dem, der er nederst i skibets rangorden.

Nikolaj Dencker Schmidt (f. 1987) er uddannet skuespiller fra Den Danske Scenekunstskole i Odense i 2016. Nikolaj Dencker Schmidt har spillet med i flere kortfilm samt medvirket i serien ‘Historien om Danmark’ (2017). Han ses også i filmene ‘Tordenskjold & Kold’ (2016) og ‘Thorn’ (2018).

Øvrige roller

Karl Jensen: Bertil Smith

Sofie Jensen: Ella Daisy Anthony-Collins

Sømand: Lars Ranthe

Madam Munk, forstanderinde: Kirsten Olesen

Herman Vinkel, rederidirektør: Flemming Enevold

Håbet teaser og lancering
Video Thumbnail

Lykke-Per - TV-Serie udgaven på TV 2 fra 26. december

Lykke Per TV 2 Fotos: Rolf Konow / TV 2
TV 2TV 2 TV 2 Play onsdag 26/12/18 fredag 28/12/18 TV 2 kl. 20:00 12:30
26-12-2018 20:00:00 28-12-2018 12:30:00 Europe/Copenhagen Lykke-Per - TV-Serie udgaven på TV 2 fra 26. december

TV 2 er klar med en ekstra julegave, når tv-serien ’Lykke-Per’ i fire afsnit har premiere på TV 2 og TV 2 PLAY 2. juledag, 26. december, klokken 20.00.

TV 2 TV 2 Play

TV 2s juleprogrammer til danskerne indeholder i år et helt ekstraordinært tilbud. Det drejer sig om premieren på den danske tv-serie ’Lykke-Per’, der i fire afsnit fortæller om den ambitiøse Per Sidenius, der er forud for sin tid og i begyndelsen af 1900-tallet vil revolutionere Danmark og gøre landet til en industrination med en helt ny udnyttelse af vind- og bølgeenergi.

Fortællingen om den – på samme tid – geniale, fascinerende og komplekse Per Sidenius har stor relevans for det moderne menneske, siger instruktøren af ’Lykke-Per’, Bille August, der gennem en årrække har arbejdet på at kunne gennemføre og realisere tv-serien og spillefilmen. Han har sammen med sønnen Anders August skrevet manuskriptet til ’Lykke-Per’.

– ’Lykke-Per’ er en karakter, som det giver god mening at fortælle om til det moderne publikum. Pers selvoptagethed og egoisme har en parallel til det moderne selfie-menneske, og som publikum oplever vi, at han må betale en høj pris for sin selvrealisering. Samtidig er Pers og Jakobes kærlighed efter min mening en af de mest gribende kærlighedshistorier, der nogensinde er skrevet, siger Bille August i et interview med TV 2.

‘Lykke-Per’ har premiere på TV 2 og TV 2 PLAY onsdag 26. december (2. juledag) klokken 20.00.

Kapper trådene til barndomshjemmet og flytter til Jylland
For at realisere sig selv og sin drøm kapper Per trådene til sin strenge opvækst i det religiøse præstehjem i Jylland og rejser til København, hvor han har fået plads på ingeniørstudiet.

I hovedstaden får Per forbindelse til den rige jødiske familie Salomon. Pers ivrige engagement smitter af på den jævnaldrende Ivan Salomon, som beslutter at hjælpe Per med at realisere hans projekt, og han inviterer den unge iværksætter ind i den velhavende, hjertevarme familie fyldt med penge, magt og smukke kvinder.

Hos familien Salomon vokser Pers projekt, og Per ser muligheder i venskabet til den velstående familie. Kvinderne i familien Salomon får også et godt øje til Per, men det er den ældste datter, Jakobe, som for alvor stjæler Pers opmærksomhed. Hun er både intelligent og meget smuk, og da hun endelig overgiver sig til følelserne for Per, har hun kun øje for ham.

Kan Per ønske sig mere? Han er forgudet af sin smukke forlovede, hans livsprojekt er næsten en realitet, og med det stærke bånd til den rige, jødiske familie ser Pers fremtid lovende ud.

Men noget rumsterer i Per. Han kan ikke slippe fortiden og sin religiøse barndom, og da hans far dør, begynder han at se sider af sig selv, som han desperat har forsøgt at flygte fra hele sit liv.

Kan det moderne menneske realisere sig selv uden at acceptere sit ophav, sine rødder og dermed sig selv?

Esben Smed leverer en nuanceret og kompleks skildring af Per
Per Sidenius er et superintelligent menneske, men på grund af omsorgssvigt under den strenge opvækst er hans følelsesliv ødelagt, og han udvikler sig til en selvoptaget narcissist. Per ”forbruger” mennesker i kampen for at realisere sig selv og sit projekt, men selv om Pers egoistiske handlinger er usympatiske, ønsker vi som seere og læsere ham det bedste.

Opgaven med at levere denne nuancerede og komplekse skildring af Per Sidenius er lagt i hænderne på skuespiller Esben Smed.

– Rollen som Per Sidenius er en vanskelig og bærende rolle, og vi havde samtlige relevante kandidater til casting. Men da jeg så Esben Smed under casting, var jeg ikke i tvivl, om at vi havde fundet Lykke-Per. Esben er en stor kunstner, mangfoldig og kan spille på alle tangenter med stor indlevelsesevne, siger Bille August.

To forskellige værker
Bille August og holdet bag ’Lykke-Per’ har fra starten arbejdet med to manuskripter til filmen ’Lykke-Per’ og til tv-serien ’Lykke-Per’ på fire gange cirka 55 minutter – en tv-produktion med cirka en times mere materiale end biograffilmen.

– Vi var hele vejen gennem produktionen ekstremt bevidste om, at der var tale om to forskellige værker, og at vi ind imellem skulle producere en masse scener, som alene var til tv-serien. Det har været enormt spændende – og ret uproblematisk i tilfældet ’Lykke-Per’ – at arbejde på den måde. Jeg er meget stolt af begge værker, som hver for sig kan noget forskelligt, siger Bille August og fortsætter:

– ’Lykke-Per’ er et episk og storslået værk, som sagtens kan bære at fylde mere, end det gør i filmen. Fortællingen er rig på handling, som tv-serien folder ud med en række ekstra scener, og i den store tv-fortælling er der også plads til at udfolde især to af kvindekaraktererne rundt om Per, Nanny og Inger.

Tv-serien ’Lykke-Per’ er skabt på tv-mediets præmisser med fire afsnit opbygget med begyndelse, slutning samt cliffhanger i de tre første afsnit.

– Film og tv er forskellige medier, og nogle ting skal være mere tydelige på tv, hvor du ser på en mindre skærm. At se en tv-serie er en anderledes oplevelse og har andre referencepunkter, end når du sidder i en mørk biograf og følger med på det store lærred. Jeg er enormt stolt af tv-serien, som fungerer fint og har fået en rigtigt god modtagelse, da den blev testet hos et publikum, siger Bille August.

Et stærkt kvindeportræt
I rollen som Jakobe – ifølge Bille August ”et af de stærkeste kvindeportrætter, der nogensinde er skabt” – ses Katrine Greis-Rosenthal, som er aktuel i TV 2 CHARLIE-serien ’Sygeplejeskolen’ og herudover er kendt fra filmen ’Fasandræberne’, DR1-serien ’Broen III’ og TV 2-serierne ’Kriger’ og ’Bedre skilt end aldrig’.

I rollen som Jakobes lillesøster, Nanny, ses Julie Christiansen, der har medvirket i bl.a. tv-serierne ’Lykke’ og ’Dicte’ og i filmene ’Råzone’, ’Supervoksen’, ’Sandheden om mænd’ og ’Mens vi lever’.

Den jyske præstedatter Inger spilles af Sara Viktoria Bjerregaard, der senest har medvirket i DR1-serien ’Herrens Veje’, og som spillede Eiks søster i filmen ’Steppeulven’.

På rollelisten ses også bl.a. Jens Albinus, Rasmus Bjerg, Anders Hove, Tammi Øst, Tommy Kenter, Morten Hauch-Fausbøll, Ole Lemmeke og Benjamin Kitter.

‘Lykke-Per’ er produceret af Nordisk Film Production og TV 2 DANMARK i samarbejde med Satel Film GmbH og Creative Europe Programme – Media of the European Union med støtte fra Public Service Puljen, Fernsehfonds Austria, FilmFyn og Den Vestdanske filmpulje.

Serier på vej som vi endnu ikke kender premieredato på

Udover ovenstående, der allerede har fået en premieredato, så har vi også information om flere serier på vej som vi endnu ikke kender en konkret premieredato på.

Bedrag sæson 3

Det er atter karaktererne Nicky og Alf, i form af skuespillerne Esben Smed og Thomas Hwan, som seerne kan glæde sig til at følge. De får selskab af en ny, kvindelig hovedkarakter, spillet af Maria Rich.

Tredje sæson af ’Bedrag’ er planlagt til at blive sendt på DR1 og DRTV i starten af 2019.

Badehotellet sæson 6

Når Badehotellet i 2019 vender tilbage med sin sjette sæson, er der gået seks år, fra vi så personerne sidst. Vi er fremme i sommeren 1939. Hotellet ligger der stadig og får stadig besøg af de samme gæster. Ligesom de stuepiger, vi har lært at kende, også vil dukke op igen. Nogle af dem får måske nye opgaver, lyder det fra forfatterne.

Den som Dræber – sæson 2

Den som dræber sæson 2Den danske serie DEN SOM DRÆBER får en ny sæson. Serien der trak mere end 1 million seere pr. afsnit på TV2, får nu en efterfølgende sæson, og skifter samtidig kanal. DEN SOM DRÆBER sæson 2 er udviklet og produceret af det anerkendte produktionsselskab Miso Film. Serien bliver en Viaplay Original og kommer til at få eksklusiv premiere på TV3 og Viaplay i begyndelsen af næste år.

Seriens hovedpersoner spilles af Kenneth M. Christensen, der bl.a. er kendt fra DRs successerie ARVINGERNE, og en af Danmarks mest lovende skuespillerinder, Natalie Madueño, der fik sit gennembrud med en bærende hovedrolle i DRs BEDRAG. De to hovedrolleindehavere, der i serien spiller henholdsvis politiefterforsker og psykolog, står overfor at skulle opklare to unge pigers forsvinden, mens de prøver at forstå og afkode de konsekvenser, der pludselig opstår, når morderens sind og handlinger bliver mere og mere desperate.

Består af otte afsnit á 45 minutter, får premiere eksklusivt på Viaplay og TV3 i starten af 2019.

Fred til lands – ny DR1 serie

DR1’s store søndagsdrama-satsning i efteråret 2019 hedder: ’Fred til lands’. Serien bliver produceret af produktionsselskabet Motor i co-produktion med DR Drama og med støtte fra FilmFyn.

’Fred til lands’ er en psykologisk dramaserie, der er skrevet og skabt af Christian Torpe og Marie Østerbye, som blandt andet har lavet tv-serier som ’Rita’ og ’Hjørdis’ og den amerikanske Stephen King-filmatisering ’The Mist’.

’Fred til lands’ udspiller sig på Fyn, hvor serien bliver optaget fra januar og et halvt år frem. Den nye dramaserie forventes at få premiere på DR1 og DRTV i efteråret 2019.

Sygeplejeskolen

Sygeplejerskolen TV 2 Charlie

Foto: TV 2

TV 2 Charlie har haft stor succes med sin danske serie om de første mandlige sygeplejesker og serien er nu bekræftet til en sæson 2, som kommer på skærmen i løbet af 2019.

Del på:

Gemt under:: TV-Nyt