Hvornår har de danske tv-serier premiere? – Se vores oversigt

| tirsdag 20. feb, 2018 19:50 | opdateret 13. aug, 2018 kl. 8:47 | 0 Kommentarer

Klovn - Den nye sæson 7 har premiere 13. august

Klovn sæson 7 Foto: Jes Larsen/TV 2
TV 2TV 2 10 Afsnit Fra mandag 13/08/18 TV 2 kl. 20:50
13-08-2018 20:50:00 Europe/Copenhagen Klovn - Den nye sæson 7 har premiere 13. august

Den nye sæson af ‘Klovn’ får premiere på TV 2 mandag den 13. august klokken 20.50. På TV 2 PLAY kan du se hele to afsnit på premieredagen.

TV 2

Den nye sæson af ‘Klovn’ får premiere på TV 2 mandag den 13. august klokken 20.50. På TV 2 PLAY kan du se hele to afsnit på premieredagen.

Der 10 nye afsnit Klovns syvende sæson, hvilket bringer serien op på i alt 70 episoder og så de to ‘Klovn’-film: ‘Klovn – The Movie’ og ‘Klovn Forever’ fra henholdsvis 2010 og 2015.

Efter en tur i filmuniverset så vender serien nu tilbage til hverdagen igen, hvor Frank og Mia skal have det til at fungere. Hvilket naturligvis kan blive en udfordring med Franks manglende situationsfornemmelse og Caspers udsvævende livsstil. Sæson har også fået undetitlen – tilbage til hverdagen.

Frank og Mia har en teenagedatter, Fie, og en mindre søn, Malte. Casper har fået en ny kone, Lene, der er lige så ustyrlig som ham selv.

Frank er lige så stor en klovn som altid, men nu også med en hel familie, der skal holdes sammen på. Og som vi ved, snubler han gang på gang over sine mislykkede forsøg på at fikse problemer, han ofte selv har skabt, og som han ender med at gøre endnu værre og sender ham (og os) ud i tåkrummende scenarier.

Casper er stadig Franks tro følgesvend, men Casper har også sine egne issues med at leve op til sin nye kone. Og for Frank er livet med kone og to børn endnu sværere at navigere i end nogensinde før. Følg med i Frank og Caspers forsøg på at leve op til livet som voksne mænd.

Sæson syv består af ti afsnit med titlerne:

1. Det muslimske klaver
2. Baked Alaska
3. #Metoo
4. Slikræven
5. Tipo Napoli
6. Kender du typen
7. Dobbelt dip
8. Hvil i fred Mia
9. Mias måne
10. B.S. Skalaen

Sangerinden Aura, filminstruktøren Erik Clausen, jægersoldaten B.S. Christiansen og Martin Jørgensen, der tidligere har været gift med grevinde Alexandra, er med i sæson 7.

Handlingen i første afsnit af den nye sæson:

Frank og Mia vil købe et brugt klaver. Da Frank finder ud af at sælgeren er muslim, overtager han forhandlingerne. Den slags kræver en mand. Casper og hans nye kone Lene (Aqua Lene Nystrøm) kommer til middag. Det er Mia ikke helt tryg ved. Casper og Lene er så vilde, og de selv er så kedelige. Frank synes ikke, de har nogen grund til at skamme sig over noget. Deres forhold er langt bedre end Lene og Caspers. Det er ægte, bundsolidt og vigtigst af alt – de kender hinanden.

På TV 2 PLAY kan du se hele to afsnit på premieredagen.

‘KLOVN’-SÆSONER OG FILM:

Første afsnit af ‘Klovn’ blev vist på TV 2 ZULU 7. februar 2005.

Det blev til i alt seks sæsoner – i alt 60 afsnit.
Første afsnit havde titlen ‘5-årsdagen’, mens sidste afsnit i sæson 6 med titlen ‘Falsk Lorte Alarm’ blev vist første gang 27. april 2009.

‘Klovn’ fik i 2005, 2006 og 2008 Producentforeningens tv-pris som årets bedste comedy.

Alle 60 afsnit kan ses på TV 2 PLAY.

Casper og Frank har siden den sjette og seneste ‘Klovn’-sæson blandt andet lavet tre spillefilm sammen, ‘Klovn – The Movie’ fra 2010, ‘Klovn – Forever’ fra 2015 og ‘Dan Dream’, der havde premiere i marts 2017.

Mord uden grænser - sæson 2

Mord uden grænser sæson 2 Foto: Miklos Szabo
DR1DR1 DR TV 8 Afsnit Fra søndag 19/08/18 DR1 kl. 20:00
19-08-2018 20:00:00 Europe/Copenhagen Mord uden grænser - sæson 2

Den anden sæson af den europæiske krimi ’Mord uden grænser’ er med nye skuespillere og en ny sag.

DR1 DR TV

Den anden sæson af den europæiske krimi ’Mord uden grænser’ er med nye skuespillere og en ny sag.

Et massedrab blevet begået på et bed and breakfast i ’Marskgården’ i Sønderjylland, som er et tilflugtssted for flygtninge – og alt tyder på et terrorangreb.

Tv-serien har Marie Bach Hansen i hovedrollen, som tidligere har spillet med i DR’s dramaserie ’Arvingerne’. Udover Marie Bach Hansen er blandt andre Troels Lyby, Waage Sandø, Josephine Park, Anders Juul, Esben Dalgaard og Kristian Halken med på rollelisten. ’Mord uden grænser’ er en DR-co-produktion, som produceres af Nordisk Film i et større europæisk samarbejde med andre broadcastere.

Tv-serien kommer i otte afsnit, som er planlagt til at blive sendt fra søndag den 19. august 2018 klokken 20.00 på DR1 og DRTV.

Hånd i Hånd - den nye danske komedie får premiere 30. august

Hånd i Hånd komedie TV3 Viaplay
Stream med Viaplay - Bestil her 16 Afsnit Fra torsdag 30/08/18
30-08-2018 00:00:00 Europe/Copenhagen Hånd i Hånd - den nye danske komedie får premiere 30. august

Viaplay har sat premieredato på deres nye danske komedieserie med Esben Dalgaard, Ditte Ylva Olsen, Rasmus Bjerg, Stephania Potalivo og Birthe Neumann

Viaplay

Viaplay har sat premieredato på deres nye danske komedieserie Hånd i Hånd. Det bliver fra 30. august at serien kan ses på tjenesten. Serien bliver også vist på TV3.

I Hånd i Hånd møder vi et typisk par, som på trods af deres glødende kærlighed til hinanden og datteren, konfronteres med parforholdets leverpostejsfarvede hverdag. Rasmus Bjerg folder sig ud som parterapeuten, der skal guide parret tilbage til dengang, hvor sure sokker var charmerende og manglen på nattesøvn ikke skyldtes babygråd.

’Hånd i Hånd’ er en romantisk komedie på 16 afsnit, der på varm, humoristisk og genkendelig vis skildrer det moderne parforhold med alle dets dilemmaer og overraskelser.

Blandt de øvrige medvirkende er Esben Dalgaard, Ditte Ylva Olsen, Stephania Potalivo og Birthe Neumann.

Manuskriptforfattere: Thomas Glud og Jacob Tingleff efter idé af Christian Fuhlendorff. Sidstnævnte var spillede også sammen med Ditte Ylva Olsen i testafsnittet der blev lavet tilbage i 2014 til serien. Dengang blev serien ikke til noget, men det sker altså nu.

Herrens Veje - sæson 2

herrens veje DR1 Foto: Tine Harden
DR1DR1 DR TV 10 Afsnit Fra søndag 14/10/18 DR1 kl. 20:00
14-10-2018 20:00:00 Europe/Copenhagen Herrens Veje - sæson 2

Den prisbelønnede tv-serie ’Herrens Veje’ vender tilbage med præstefamilien Krogh, som er blevet forandret af den voldsomme begivenhed, der afsluttede sæson ét.

DR1 DR TV

Den prisbelønnede tv-serie ’Herrens Veje’ vender tilbage med præstefamilien Krogh, som er blevet forandret af den voldsomme begivenhed, der afsluttede sæson ét. Næste sæson bliver en dramatisk rejse mod lyset. Hvordan kommer man videre i livet, når man mister en elsket? For familien Krogh bliver kærligheden afgørende.

De dybt personlige og dramatiske konflikter for seriens karakterer bliver universelle, når ’Herrens Veje’ fortsat diskuterer de store spørgsmål om tro og eksistens i vores tilværelse. De bærende roller spilles af Lars Mikkelsen, Ann Eleonora Jørgensen, Simon Sears, Fanny Louise Bernth og Camilla Lau.

Sæson 2 er i 10 afsnit og er planlagt til at have premiere søndag den 14. oktober 2018 klokken 20.00 på DR1 og DR TV.

Serier på vej som vi endnu ikke kender premieredato på

Udover ovenstående, der allerede har fået en premieredato, så har vi også information om flere serier på vej som vi endnu ikke kender en konkret premieredato på.

Friheden – Ny dansk serie på Viaplay

Friheden

Foto: Henrik Petit

Viaplay er i fuld gang med at producere sin første rene danske dramaserie nogensinde.
Serien, der bærer titlen ‘Friheden’, har de to populære skuespillere Lars Ranthe og Lene Maria Christensen i hovedrollerne som de tidligere storsvindlere Erik og Nina, der nu lever et trivielt og lovlydigt familieliv i en forstad i København – lige indtil fortiden indhenter dem.

Friheden får premiere engang i 2018 på Viaplay

Håbet TV 2 serie

Skuespillerne Lars Brygmann og Albert Lindhardt fra optagelserne af TV 2s kommende miniserie ’Håbet’.
(Fotos: Christian Geisnæs / TV 2)

Håbet – ny TV 2 miniserie

Håbet er titlen på TV 2 og Zentropas nye fiktionsserie for hele familien, ’Håbet’, der rammer hovedkanalen i efteråret 2018, udspiller sig i 1899, hvor vi følger forældreløse Maries kamp for at finde sin far – en sømand, som alle tror er gået ned med sit skib.

Forklædt som dreng stikker Marie til søs med skonnerten “Haabet” på en dramatisk færd fra Danmarks kyster og til Norge, fuld af farer og uretfærdigheder, men også af venskab og kærlighed.

Hovedrollen som Marie spilles af den debuterende skuespiller Anine Lindvig, og blandt de øvrige roller ses blandt andre, Lars Brygmann, Lars Ranthe, Molly Blixt Egelind, Jon Lange, Albert Lindhardt og Kirsten Olesen.

Sygeplejeskolen – ny historisk dramaserie på vej på TV 2 Charlie

Foto: Mike Kollöfel / TV 2

Der er ny dansk fiktion på vej til TV 2 CHARLIE – nemlig en historisk fiktionsserie, der denne gang udspiller sig på et dansk hospital i begyndelsen af 1950’erne

Hospitalsserien med den foreløbige titel ‘Sygeplejeskolen’ fortæller historien om de to sygeplejestuderende Erik (Morten Hee Andersen) og Anna (Molly Blixt Egelind) og deres medstuderende. De bliver som de første optaget på sygeplejerskeuddannelsen på et hold med både mænd og kvinder, da Danmark efter 2. verdenskrig mangler sygeplejersker, og man derfor på forsøgsbasis beslutter også at optage mænd.

På hospitalet og sygeplejeskolen venter der de studerende en helt ny tilværelse med både udfordrende undervisning, skræmmende eksamener, stive regler og forældede konventioner, som for alvor sætter de unge på prøve, mens de samtidig skal balancere med liv og død, venskab og kærlighed. Derudover står de over for hospitalets autoritære overlæge, Bent (Jens Jørn Spottag), og den dominerende afdelingssygeplejerske, Ruth (Anette Støvelbæk).

Herrens Veje – sæson 2

Den prisbelønnede tv-serie ’Herrens Veje’ vender tilbage med præstefamilien Krogh, som er blevet forandret af den voldsomme begivenhed, der afsluttede sæson ét. Næste sæson bliver en dramatisk rejse mod lyset. Hvordan kommer man videre i livet, når man mister en elsket? For familien Krogh bliver kærligheden afgørende.

De dybt personlige og dramatiske konflikter for seriens karakterer bliver universelle, når ’Herrens Veje’ fortsat diskuterer de store spørgsmål om tro og eksistens i vores tilværelse. De bærende roller spilles af Lars Mikkelsen, Ann Eleonora Jørgensen, Simon Sears, Fanny Louise Bernth og Camilla Lau. Serien er i 10 afsnit og er planlagt til at have premiere søndag den 14. oktober 2018 klokken 20.00 på DR1 og DRTV.

Kriger nyt krimidrama på TV 2

Kriger Dar Salim og Danica Curcic TV 2

Den prisbelønnede forfatter og instruktør Christoffer Boe står bag den nye dramaserie ‘Kriger’ til TV 2, som får premiere i efteråret 2018.

‘Kriger’ er et krimidrama om fællesskaber, loyalitet og forræderi blandt krigsveteraner, rockere og politifolk og en kærlighedshistorie mellem veteranen CC og politikvinden Louise.

Optagelserne til ‘Kriger’ er netop gået i gang, og serien, der bliver på seks afsnit, får premiere på TV 2 i efteråret 2018. Serien produceres af Miso Film for TV 2 i samarbejde med DFI/Public Service Puljen, Media, Nordisk Film- og TV Fond og Fremantle International Sales.

Bedrag sæson 3

Det er atter karaktererne Nicky og Alf, i form af skuespillerne Esben Smed og Thomas Hwan, som seerne kan glæde sig til at følge. De får selskab af en ny, kvindelig hovedkarakter, spillet af Maria Rich.

Tredje sæson af ’Bedrag’ er planlagt til at blive sendt på DR1 og DRTV i starten af 2019.

Badehotellet sæson 6

Når Badehotellet i 2019 vender tilbage med sin sjette sæson, er der gået seks år, fra vi så personerne sidst. Vi er fremme i sommeren 1939. Hotellet ligger der stadig og får stadig besøg af de samme gæster. Ligesom de stuepiger, vi har lært at kende, også vil dukke op igen. Nogle af dem får måske nye opgaver, lyder det fra forfatterne.

Den som Dræber – sæson 2

Den som dræber sæson 2Den danske serie DEN SOM DRÆBER får en ny sæson. Serien der trak mere end 1 million seere pr. afsnit på TV2, får nu en efterfølgende sæson, og skifter samtidig kanal. DEN SOM DRÆBER sæson 2 er udviklet og produceret af det anerkendte produktionsselskab Miso Film. Serien bliver en Viaplay Original og kommer til at få eksklusiv premiere på TV3 og Viaplay i begyndelsen af næste år.

Seriens hovedpersoner spilles af Kenneth M. Christensen, der bl.a. er kendt fra DRs successerie ARVINGERNE, og en af Danmarks mest lovende skuespillerinder, Natalie Madueño, der fik sit gennembrud med en bærende hovedrolle i DRs BEDRAG. De to hovedrolleindehavere, der i serien spiller henholdsvis politiefterforsker og psykolog, står overfor at skulle opklare to unge pigers forsvinden, mens de prøver at forstå og afkode de konsekvenser, der pludselig opstår, når morderens sind og handlinger bliver mere og mere desperate.

Består af otte afsnit á 45 minutter, får premiere eksklusivt på Viaplay og TV3 i starten af 2019.

Lykke-Per miniserie

’Lykke-Per’ forventes at kunne sendes som miniserie på TV 2 i 2019

I august 2017 startede optagelserne til TV 2s største danske tv-fiktionsprojekt nogensinde – miniserien ’Lykke-Per’ baseret på Henrik Pontoppidans litterære mesterværk. Det sker efter næsten tre års intenst arbejde for at skaffe finansiering af den store produktion.

Bille August, der tidligere har stået bag internationale filmsucceser som ’Pelle Erobreren’ og ’Den gode vilje’, skal instruere ’Lykke-Per’, som er et projekt, han i årevis har brændt for at gennemføre. Sammen med sin søn, manuskriptforfatter Anders August, har han også skrevet manuskriptet til miniserien, der bliver på fire afsnit.

Hovedrollen som Peter Sidenius – ’Lykke-Per’ – skal spilles af skuespiller Esben Smed, der i februar blev hædret som Shooting Star ved filmfestivalen i Berlin, og som bl.a. har spillet med i filmen ’Sommeren ’92’ og DR1-serien ’Bedrag’.

Henrik Pontoppidans ’Lykke-Per’ er et af de væsentligste værker i dansk litteratur og er en del af den danske kulturkanon. Det er en medrivende kærlighedshistorie og en udviklingshistorie om et moderne, ambitiøst menneske, der stræber efter det lykkelige liv og frigørelsen fra barndomshjemmets snævre rammer.

’Lykke-Per’ er også en fortælling om valget mellem karriere og familie, og samtidig er ’Lykke-Per’ en fascinerende beskrivelse af Danmark i slutningen af 1800-tallet – på kanten af det moderne gennembrud.

’Lykke-Per’ både som tv-serie og spillefilm
’Lykke-Per’ forventes at kunne sendes som miniserie på TV 2 i 2019, men det store værk udkommer ikke alene på TV 2 og TV 2 PLAY. ’Lykke-Per’ vil også blive lavet som spillefilm.

– Spillefilmen vil blive anvendt ved en række event-visninger rundt om i landet i forbindelse med lanceringen af serien samt i international sammenhæng, hvor den vil have et stort festival-potentiale og gode salgsmuligheder blandt internationale distributører. Dermed breder vi ’Lykke-Per’ ud på flere platforme, som har hver deres fordele og styrker, og vi har dermed bedre muligheder for at ramme et stort publikum – nationalt såvel som internationalt, siger Katrine Vogelsang.

Del på:

Gemt under:: TV-Nyt