TV-NytGuides

Hvornår har de nye danske tv-serier premiere? – Se vores oversigt

- Mange danske serier på vej i 2023

Er du til danske serier, så er du havnet det rigtige sted. DIGITALT.TV holder løbende øje med status på danske tv-serier. Se mere herunder.

En af Drengene

En af drengene Viaplay
Stream med Viaplay - Prøv to uger gratis torsdag 18/05/23
LoadingTilføj Favoritlisten Favoritliste
En af drengene | Official Trailer | A Viaplay Series
En af drengene | Official Trailer | A Viaplay Series

En af Drengene er et følsomt, sjovt, hjerteskærende og poetisk glimt af en heteronormativ og hypermaskuliniseret kultur i en lille provinsby i Danmark

Læs mere om serien her

Kamikaze

KamikazeFoto: Åsmund Sollihøgda
SkyShowtime mandag 12/06/23
LoadingTilføj Favoritlisten Favoritliste
Kamikaze | Stream snart | SkyShowtime Danmark
Kamikaze | Stream snart | SkyShowtime Danmark

Kamikaze, rykker over på SkyShowtime. Serien følger den 18-årige, fandenivoldske og charmerende Julie

Læs mere om serien her

Agent

Agent TV 2 serieFoto: Henrik Ohsten/Zentropa/TV 2
TV 2 Play søndag 02/07/23
LoadingTilføj Favoritlisten Favoritliste
Agent
Agent

Esben Smed spiller hovedrollen i serien, hvor også masser af store kendte skuespillere og kunstnere medvirker som sig selv.

Læs mere om serien her

Serier på vej som vi endnu ikke kender præcis premieredato på

Kald mig far – ny Viaplay serie i 2023

Kald Mig Far Viaplay
Kald Mig Far. Foto: Henrik Petit

Kald mig far’ er en komedieserie med Alex Høgh Andersen, Magnus Haugaard og Ellen Hillingsø i hovedrollerne. Serien er produceret af Nordisk Film Series for Viaplay. ’Kald mig far’ har forventet premiere i 2023.

Udover hovedrolleindehaverne kan man glæde sig til at opleve navne som blandt andre Roberta Reichhardt, Johanne Milland, Søren Sætter-Lassen, Peter Gantzler, Lone Rødbroe, Bjarne Henriksen, Lila Nobel, Oscar Dyekjær Giese og Tommy Kenter.

‘Kald mig far’ er en Viaplay Original, og serien udkommer i seks afsnit a ca. 25 minutter. ’Kald mig far’ produceres af Nordisk Film Series for Viaplay.

Forestil dig et rigtig godt venskab. Sådan et, hvor I har kendt hinanden hele livet. I gør alting sammen, og I er netop ved at lancere et bæredygtigt cateringfirma, som gør jer til forretningspartnere oveni. Alt er lige, som det skal være. Forestil dig så, at din ven bliver kærester med din mor. Hvad ville du gøre?

For den konfliktsky Emil bliver det mere end et hypotetisk spørgsmål, da han finder ud af, at hans bedste ven, den selvsikre Viktor, er begyndt at date hans mor, Helle. Herfra vendes det hele på hovedet, når Emil skal lære at navigere i den nye virkelighed, og hvor venskabet, som drengene kendte det, for alvor sættes på prøve. Emil spilles af Alex Høgh Andersen (Vikings, The Viking – Narkokongens fald, Skyggen i mit øje), mens rollen som den udadvendte og selvsikre Viktor spilles af Magnus Haugaard (Skyld, Elsker dig for tiden, Centrum). Rollen som Helle spilles af Ellen Hillingsø (Hvidstengruppen II, Advokaten, Dopamin).

Agent – ny TV 2 serie i 2023

Agent TV 2 Komedieserie
Nikolaj Lie Kaas og Esben Smed under optagelserne til den nye dramakomedieserie ’Agent’, som får premiere på TV 2 PLAY og TV 2 i 2023. Foto: Henrik Ohsten / Zentropa / TV 2

TV 2 er på vej med en dramakomedieserie med titlen ‘Agent’, der får premiere på TV 2 PLAY og TV 2 i 2023.

Nikolaj Lie Kaas har både skrevet og instruerer den nye serie, som har Esben Smed i hovedrollen som Joe, der arbejder som agent for kunstnere i underholdningsbranchen. Agentfirmaet er et gammelt familieforetagende, der ejes af Joes mor, Vibeke (Ina-Miriam Rosenbaum), men Joe har store drømme og planer med firmaet.

Desværre går det ikke helt efter planen. Artisterne truer med at forlade firmaet, gælden vokser og vokser, og hans mor har trådt på bremsen. Privat kører det heller ikke. Joe skal som delefar finde tid og overskud til sin datter, og ekskonen (Julie Agnete Vang) truer med at hive ham i Familieretshuset for at begrænse samværet. Men Joe giver aldrig op, og med ukueligt gåpåmod og stor optimisme kæmper han videre.

Hovedrollen som Joe spilles af Esben Smed, mens Julie Agnete Vang spiller hans ekskone Hannah. Vibeke er Joes mor og ejer af agentfirmaet og spilles af Ina-Miriam Rosenbaum, mens Joe og Hannahs datter, Tallulah, spilles af Selma Sol í Dali Pape. Joes assistent, Line, spilles af Mathilde Arcel Fock, mens Hans Henrik Clemensen spiller Joes advokat Evald.

Orkesteret – Sæson 2

Orkestret DR serie

Frederik Cilius og Rasmus Bruun har bekræftet at der kommer en sæson 2 af DR komedieserie Orkestret. Vi gætter på engang i 2023.

Bag enhver mand – ny Julie Rudbæk & Jesper Zuschlag serie på DR

Bag enhver mand DR1 serie
Foto: Henrik Ohsten, Drive Studios

’Bag enhver mand’ handler om den erfarne og succesfulde køkkenchef Michael (Jesper Zuschlag), der pludselig må forsvare sin position, da den nye souschef Naja (Julie Rudbæk) vil modernisere hans restaurant og forsøger at vippe ham af pinden. Men hvem er villig til at gå længst for at få magten i restauranten, og er det i sidste ende, kvinder eller mænd, der har flest esser i ærmet på arbejdspladsen i 2023?

Udover Julie Rudbæk og Jesper Zuschlag så finder vi på rollelisten desuden: Ann Eleonora Jørgensen, Lars Bom, Camilla Lau, Andreas Jebro, Kenneth M. Christensen, Ari Alexander, Sara Fanta Traore, Morten Brovn, Anders Brink Madsen, Eva Jin, Mathias Skov Rahbæk, Ditte Hansen, Frederik Cilius, Karoline Hamm, Bertram Bisgaard, Kasper Nielsen, Mathias Helt.

‘Bag enhver mand’ bliver sendt på DRTV og DR1 til efteråret 2023.

Oxen – ny TV 2 thriller serie i 2023

Oxen TV 2
Josephine Park og Jacob Lohmann spiller hhv. PET-agenten Margrethe Franck og jægersoldaten Niels Oxen i den nye serie. (Foto: Mike Kollöffel/TV 2)

TV 2 har annonceret en ny dansk serie der er på vej på TV 2 og TV 2 Play i 2023. Oxen er en thriller serie på seks afsnit og skabt af forfatterparret og tredobbelte EMMY-vindere Mai Brostrøm og Peter Thorsboe på baggrund af Jens Henrik Jensens bestseller-bogserie om jægersoldaten Niels Oxen.

‘Oxen’ handler om svigt og skjulte dagsordener, men også om at genfinde troen på andre og finde sin plads i verden.

Jægersoldaten Niels Oxen bliver falsk anklaget for narkobesiddelse og smidt ud af Jægerkorpset. Nedbrudt søger han sammen med sin hund dybt ind i Rold Skov for at få fred, men flere uhyggelige hændelser driver ham ud af isolationen, og modvilligt forlader han skoven og stilles over for et afgørende valg.

I sin søgen tilbage til det samfund han har mistet troen på, møder han de tre med- og modspillere PET-agenten Margrethe Franck, spionchefen Frigg Mossmann og forretningskvinden Kajsa Corfitzen.

Optagelserne er i fuld gang, og serien får premiere på TV 2 og TV 2 PLAY i 2023. Alle seriens seks afsnit instrueres af Jannik Johansen og produceres af SF Studios.

Huset – ny DR drama serie i 2023

sofie gråbøl Huset DR
Sofie Gråbøl spiller Miriam i ‘Huset’, der har premiere i efteråret 2023. (Foto: Jesper Edvardsen)

Huset er titlen på en ny, stor DR-dramaserie som er skrevet af Kim Fupz Aakesen, og som har premiere i efteråret 2023. Serien er på seks afsnit af en times varighed.

Serien handler om fængslet ’Huset’ og er skabt af Kim Fupz Aakeson i samarbejde med instruktørerne Michael Noer og Frederik Louis Hviid. I bærende roller ses blandt andre Sofie Gråbøl og David Dencik. Ud over de nævnte er blandt andre også Bjarne Henriksen, Laura Christensen og Gustav Giese på rollelisten.

Læs mere her

Guldfeber – ny DR serie

Fredrik Dirks Gotlieb og Kasper Lundberg står bag serien Guldfeber, der vises på DR i foråret 2023.

Vennerne Kenneth og Jamal er i starten af deres tyvere. De har brug for at tjene nogle hurtige penge og bliver ansat som telefonsælgere hos det firmaet Ny Energi.

Det bliver starten på en rejse ind i en benhård sælgerverden med masser af penge, fester, konkurrenter og intense venskaber.

Sommerdahl – Sæson 4

Peter Mygind er tilbage i rollen som Dan Sommerdahl, når serien er tilbage med sin fjerde sæson i 2023 på TV 2.

Carmen Curles – sæson 2

Carmen Curlers DR1 DRTV
Foto: Martin Juul

DR serien Carmen Curlers vender tilbage i 2023 og er sat til at blive fortalt over tre sæsoner.

Axel Byvang og de andre vender tilbage i efteråret 2023.

Bullshit – ny Viaplay serie

Bullshit Viaplay
Alba August, Marco Ilsø, Milad Alami Foto: Søren Nagel

1980ernes rockerkrig bliver til ny, dansk Viaplay-serie. BULLSHIT har forventet premiere i 2023 BULLSHIT er baseret på den journalistiske bestseller ’Bullshit – fortællingen om en familie’, som blev belønnet med den prestigefyldte Cavlingpris i 2018. BULLSHIT har forventet premiere i 2023.

BULLSHIT er en fortælling om 1980ernes rå bandeopgør, der blev kendt som Danmarks første, store rockerkrig. Det er historien om de unge, rodløse kvinder og mænd på Vestamager, der i 70erne finder et nyt fællesskab – først i ungdomsklubber og senere i det, der blev til rockerklubben Bullshit. Historien er centreret om karaktererne Pia og Henning ”Makrel”, hvis forhold starter som en stormende forelskelse, men som gradvist udvikler sig til en kamp for overlevelse.

Forventet premiere i 2023 på Viaplay. Læs mere her

Salsa – Sæson 2

Salsa DR TV
Foto: Christian K. Torp

Ungdomsserien om Søstrene Uma (Safina Coster-Waldau) og Victoria (Filippa Navarana) forventes at få endnu en sæson i 2023.

Graverne – ny TV 2 serie

Graverne TV 2 dansk serie
Fra venstre er Alice (Lila Nobel Mehabil), Hansen (Søren Malling), Adam (Afshin Firouzi), Liv (Mille Dinesen), Frederik (Clint Ruben) og Chris (Johanne Milland Pedersen). Foto: Tine Harden/TV 2

TV 2 har løftet sløret for deres nye kommende danske krimidramaserie Graverne, der er skrevet af Jenny Lund Madsen og har Mille Dinesen i hovedrollen.

Det talentfulde hold bag serien stiller skarpt på et aktuelt og relevant emne: nyhedsmediernes rolle i et oplyst demokrati. Historien dykker ned i en dyster sag, der ikke må kunne ske i dagens Danmark og følger den journalistiske efterforskning. Den viser dilemmaer, som opstår, når rigtigt og forkert forplumres af modstridende interesser, og hvordan de påvirker hovedpersonernes privatliv

Foruden Liv består gruppen af den erfarne graverjournalist Hansen (Søren Malling), den fremstormende journalist Alice (Lila Nobel Mehabil), den ambitiøse praktikant Frederik (Clint Ruben) og den tjekkede fotograf Chris (Johanne Milland Pedersen). På rollelisten er også Katrine Greis-Rosenthal, Tina Gylling Mortensen, Filippa Suenson og Kenny Duerlund.

Hovedforfatter er Jenny Lund Madsen (‘Meter i sekundet’, ‘Rita’, ‘Bedrag III’), og serien instrueres af Jesper W. Nielsen (‘Borgen’, ‘Greyzone’, ‘Den som dræber’).

Første sæson af ‘Graverne’ består af i alt seks afsnit og får premiere på TV 2 og TV 2 PLAY i 2024 eller 2025. Serien produceres af Nordisk Film Series ved producerne Camilla Hammerich og Trin Hjortkjær Thomsen med støtte fra Public Service Puljen. David C. H. Østerbøg er TV 2 executive producer.

Dark Horse – TV 2 Echo på vej med ny dansk spændingsserie

Dark Horse TV 2 Echo

Dark Horse er titlen på en kommende TV 2 Echo serie, der beskrives som en moderne coming-of-age-fortælling. Optagelserne er netop gået i gang (ultimo marts 2023) og serien er sat til at få premiere i 2024, forventeligt med seks afsnit.

Under mystiske omstændigheder flytter 17-årige Anna (Josephine Højbjerg) og hendes mor, Eva (Birgitte Hjort Sørensen), pludselig fra jetsettilværelsen i Kina tilbage til Evas lille barndomsby i Danmark. De flytter ind hos Evas bror, Christian, der gæstfrit slår dørene op. Men under overfladen lurer gammelt nag og betændte familieforhold, som får uoverskuelige konsekvenser for Anna og hendes hemmelighedsfulde mor.

17-årige Anna spilles af Josephine Højbjerg, der i høj grad er kendt for sin rolle som nissepigen Tinka i TV 2s julekalendere. Over for Josephine ses Birgitte Hjort Sørensen, der spiller Annas mor, Eva.

Familier som vores – Thomas Vinterberg laver TV 2 serie

‘Familier som vores‘ bliver en familiesaga i seks afsnit. Det bliver Thomas Vinterbergs første tv-serie, og dramaserien er en dansk familiesaga, hvor Thomas Vinterberg foretager tankeeksperimentet: Hvis vi tvinges til at forlade vores land, hvad vil der så ske?

Thomas Vinterbergs første tv-serie, ‘Familier som vores’, er en stor, episk familiesaga om opbrud og afsked, men også om håb og nye begyndelser. Serien foregår i en tid og virkelighed, der ligner vores, men forandring er på vej.

‘Familier som vores’ finder sted midt i den danske sommer, hvor livet er, som det plejer. Men snart vil alt blive revet fra hinanden. I takt med at oversvømmelser langsomt gør deres indtog, skal Danmark evakueres, og det danske folk skal spredes for alle vinde. Kun huse, skoler og tomme byer vil stå tilbage. Dem, der har råd, rejser til rige lande, mens de mindre velstillede må benytte sig af det statsfinansierede program og flytte til fattigere områder. Familier, venner og elskende vil blive adskilt, had og splittelse vil opstå hos nogle, og kærlighed og forsoning vil vokse blandt andre. Al ejendom gøres med et slag værdiløst, mange formuer vil forsvinde, og lykken blandt de rejsende danskere tilsmiler kun de få heldige. Gymnasieeleven Laura er forelsket for første gang og på nippet til at blive student, da nyheden om evakueringen rammer. Pludselig står hun overfor en ny virkelighed, som vil ændre hendes og hendes families liv for altid.

Vi møder studenten, Laura (Amaryllis April August), som ender i sit livs dilemma. Skal hun rejse med sin far (Nikolaj Lie Kaas) og hans nye kone (Helene Reingaard Neumann) til Paris – sammen med sin kæreste, Elias (Albert Rudbeck Lindhardt), eller skal hun tage med sin mor (Paprika Steen), som skal flytte til Rumænien via det offentlige evakueringsprogram?

Vi møder desuden godsejeren Henrik (Magnus Millang) og hans kæreste Nikolaj (Esben Smed). De har en større konflikt med Henriks bror, den succesrige byggematador, Peter (David Dencik), som bliver hårdt ramt af, at Danmark lukker.

Asta August spiller Christel, en enlig mor, som håber på, at hendes søn på ti år får mulighed for at komme på et fodboldakademi i England.

Premiere engang i 2024

Badehotellet – Sæson 10

Der er en sidste sæson tilbage af Badehotellet. Det bliver dog først i vinteren 2024 at den kommer på TV 2 og TV 2 Play.

Badehotellet Sæson 10 bliver med hele otte afsnit, hvilket aldrig tidligere er sket. Der har maksimalt været syv episoder i tidligere sæsoner – nærmere betegnet i sæson 2, 3 og 4. Sæson 1 og sæson 5 havde seks episoder, mens sæson 8 og sæson 9 blot havde fem.

Optagelserne begynder i april 2023.

Læs mere her

Sommerdahl – Sæson 5

TV 2 har bekræftet at der kommer endnu en sæson af krimiserien i 2024. Optagelserne begynder 8. maj 2023.

Leonora Christina serie på DR1

DR vil vække historien om Christian lV’s datter Leonora Christina til live. Leonora Christina er en af danmarkshistoriens mest kontroversielle skikkelser.

Under sit 22 år lange ophold i Blåtårn, hvor hun fra 1663 -1685 sad fængslet under mistanke for højforræderi, skrev hun det første danske erindringsværk Jammersminde, der danner grundlag for denne serie. Fortællingen om Leonora Christina, hendes mand Corfitz Ulfeldt, Frederik den 3. og Dronning Sophie Amalie er en dramatisk og spektakulær historisk fortælling om krig og fred, magt, forræderi og kærlighed, der udspiller sig i en markant brydningstid i Danmarks historie.

Serien er sat på pause, så det er usikkert om den bliver til noget.

I samme kategori

Back to top button