Hvornår har de danske tv-serier premiere? – Se vores oversigt

| onsdag 03. okt, 2018 08:50 | opdateret 04. apr, 2019 kl. 8:27 | 0 Kommentarer

Er du til danske serier, så er flere nye på vej her i oktober. DIGITALT.TV holder løbende øje med status på danske tv-serier. Se mere herunder

Sygeplejeskolen – sæson 2

Sygeplejeskolen sæson 2 TV 2 Charlie Molly Egelind og Morten Hee Andersen er tilbage i rollerne som sygeplejeeleverne Anna og Erik i den nye sæson af TV 2 CHARLIEs tv-serie ’Sygeplejeskolen’. (Foto: Anders Fauerby / TV 2)
TV 2 Charlie TV 2 Play 6 Afsnit Fra søndag 17/03/19 TV 2 Charlie kl. 21:00
17-03-2019 21:00:00 Europe/Copenhagen Sygeplejeskolen – sæson 2

Sygeplejeskolen sæson 2 har premiere på TV 2 CHARLIE og TV 2 PLAY søndag 17. marts klokken 21.00. Første sæson var en af TV 2 Charlies største seersucces nogensinde

TV 2 Charlie TV 2 Play

Første sæson var en af TV 2 Charlies største seersucces nogensinde nu er der så premieredato på Sygeplejeskolen sæson 2.

Året er 1953. Prøvetiden på Fredenslund Sygehus er forbi, og de unge aspiranter er nu rigtige førsteårselever. De får for alvor ansvar for patienter og pårørende – men det er svært at holde fokus på de mange nye udfordringer, når følelser og ambitioner tager over.

Følelserne blomstrer mellem Erik og Anna, men det er vanskeligt at balancere kærligheden med arbejde og skolegang. Erik har stadigt svært ved at følge hospitalets regler, og han kommer i alvorlige problemer, da hans gode hjerte igen løber af med ham i forsøget på at hjælpe patienterne.

Den mandlige sygeplejeelev Aksel Rasmussen flytter fra Fredenslunds afdeling C til den travle afdeling B, hvor han skal hjælpe til sammen med Erik, Bjørn og Peter. Travlheden gør, at den strenge frøken Madsen giver alle eleverne ekstra vagter – på nær Anna, som til sin store frustration mistænker, at hun får ufrivillig særbehandling.

Den uretfærdige forskelsbehandling og de konservative regler for patientpleje irriterer Anna. Hun beslutter derfor at oprette en elevforening, der skal kæmpe for bedre arbejdsforhold for eleverne og gøre op med hospitalets forstokkede regler. Hun får stor opbakning fra sine elevkammerater, men det bliver ikke en let kamp, og især venskabet til Peter bliver sat på prøve.

Samtidig bliver overlæge Bent Neergaard slået ud af kurs, da hans kone, Nina, vender hjem fra sit ophold på Jutlandia og begærer skilsmisse. Bent mister fokus fra sit ellers banebrydende arbejde med mavesårsforskning, og den unge reservelæge doktor Friis ser sit snit til at træde til og overtage Bents plads.

Nye ansigter
Molly Egelind spiller igen rollen som sygeplejeeleven Anna, og Morten Hee Andersen vender tilbage som Erik. ’Sygeplejeskolen II’ kan desuden præsentere en række nye ansigter, når både patienter og pårørende lægger vejen forbi Fredenslund Sygehus.

I rollen som forstanderinden Margrethes datter, Birgit, ses Neel Rønholt, som bl.a. er kendt fra tv-serierne ’Mercur’ og ’Tinkas juleeventyr’ samt filmene ’Min søsters børn’. Hun får selskab af sin mand, Jens Sætter-Lassen, som spiller journalist Hr. Heinesen. Jens Sætter-Lassen er især kendt for sin medvirken i TV 2s populære serie ’Badehotellet’ samt Ole Bornedals tv-serie ’1864’.

Vi møder også for første gang sygeplejeeleven Aksel, som er tilflytter fra en anden afdeling. Rollen som Aksel spilles af Jakob Åkerlind, der har medvirket i TV 2 ZULU-serien ’Perfekte Steder’.

Derudover kan man glæde sig til et gensyn med skuespillerne Jesper Groth, Mikkel Hilgart, Anette Støvelbæk, Anna Stokholm, Ulla Vejby, Thue Ersted Rasmussen, Preben Kristensen, Benedikte Hansen, Katrine Greis-Rosenthal og Jens Jørn Spottag.

’Sygeplejeskolen II’ er produceret af SF Studios med producer Senia Dremstrup, manuskriptforfatterne Lars Mering og Claudia Boderke samt de to instruktører Roni Ezra og Lars Kaalund i spidsen.

Persongalleriet i Sygeplejeskolen sæson 2

Erik og Anna

Fotos: Mike Kollöffel/TV 2

Anna (Molly Egelind) og Erik (Morten Hee Andersen) er blevet kærester, og den stormende forelskelse gør det svært at holde fokus på studierne og arbejdet på hospitalet. Erik har stadig et brændende ønske om at blive sygeplejerske, men endnu en gang løber hans hjerte af med ham og sætter drømmen i fare. Anna får øjnene op for de dårlige arbejdsforhold, som eleverne arbejder under og indser, at hospitalets konservative regler for patientpleje går ud over patienterne. Hun beslutter derfor at gå til kamp mod de forstokkede normer og stifter en elevforening.

Bjørn, Peter og Aksel

En anden, der også går til kamp for bedre rettigheder for sygeplejeeleverne, er Peter (Mikkel Hilgart). Han mener, at det faglige niveau blandt de mandlige elever bliver forringet, når de ikke må behandle kvindelige patienter. Peter får samtidig følelser for en af de andre elever, men da han forsøger at fange hendes opmærksomhed, sætter han sig selv i en ny, uvant position. Imens får Bjørn (Jesper Groth) sat sin tro på prøve og bliver tvunget til at redefinere sit syn på Gud og næstekærlighed. Aksel (Jakob Åkerlind) er afdeling B’s nye mandlige elev, som på grund af travlhed er blevet overflyttet fra afdeling C. Han er loyal og ærlig og siger tingene, som de er – også selvom sandheden kan gøre lidt ondt.

Christian og Lis

Travlheden på Fredenslund Sygehus giver Lis (Anna Stokholm) mange ekstravagter, og sætter hende under pres. Hun bakker derfor Anna op omkring elevforeningen, og undervejs bliver de to tætte veninder. Da en ung patient bliver indlagt, vækker det ubehagelige minder hos Lis, som langsomt åbner op om sin fortid over for reservelæge Christian Friis (Thue Ersted Rasmussen). Doktor Friis, der fylder 30 år, står selv i en personlig krise. Han er frustreret over stadig at være ugift og sætter derfor alt ind på at finde den rette udkårne. Christian får samtidig chancen for at bevise sit værd som læge.

Bent og Else

Else (Ulla Vejby) har stadig ikke opgivet håbet om at vinde overlæge Bent Neergaards (Jens Jørn Spottag) hjerte, men det går ikke helt, som hun havde håbet. Hun er dog fast besluttet på at skabe sin egen lykke – også selvom det betyder, at hun må tage ufine metoder i brug. Bent gør store fremskridt med sin mavesårsforskning, men da Nina vender hjem fra hospitalsskibet Jutlandia med skilsmissepapirerne i hånden, slår det ham ud af kurs. Han mister fokus på sin forskning og arbejdet som overlæge på Fredenslund.

Ruth, Nina og Margrethe

Nina (Katrine Greis-Rosenthal) vender hjem fra Jutlandia med nye drømme for fremtiden. Hun vil skilles fra Bent og skabe sig en karriere inden for sygeplejen. Med hjælp fra forstanderinden Margrethe (Benedikte Hansen) får Nina en ny stilling som instruktionssygeplejerske på Fredenslund Sygehus. Imens står afdelingssygeplejerske Ruth Madsen(Anette Støvelbæk) fortsat for de gamle dyder og gør alt for at opretholde hospitalets strenge regler. Da Nina mangler et sted at bo, tilbyder frøken Madsen en gæstebriks i sin stue. Det bliver starten på et nyt venskab, hvor Ruth åbner mere op og viser sin bløde side.

Margrethe kæmper for sit eksperiment med de mandlige sygeplejeelever, men hun kommer under pres, da eksperimentet når offentlighedens søgelys. Samtidig bliver Margrethe konfronteret med sine egne idealer og fortid, da hendes datter, Birgit, dukker op sammen med Margrethes barnebarn, Iben.

Biroller

Hospitalsinspektør: Preben Kristensen

Birgit Lund: Neel Rønholt

Journalist Hr. Heinesen: Jens Sætter-Lassen

Hr. Rosenfeld: Morten Hauch-Fausbøll

Patient Hr. Holst: Niels Ellegaard

Patient Kirsten Velander: Solbjørg Højfeldt

Patient Poul Clement: Ole Lemmeke

Patient Aage Ebbesen: Jesper Lohmann

Patient Ole Nørgaard: Kasper Dalsgaard

Dagny Henningsen fra Mødrehjælpen: Ulla Henningsen

Hvor er Sygeplejeskolen optaget?

Det tidligere psykiatriske hospital Sct. Hans Hospital i Roskilde danner rammen om ‘Sygeplejeskolen’. Hospitalet, der oprindeligt er fra 1816, er Danmarks ældste psykiatriske hospital og opkaldt efter Den hellige Johannes, der var skytsengel for de sindssyge.

Kurhuset, som ‘Sygeplejeskolen’ er optaget i, blev opført i 1859 og blev i 1880 gjort til kvindehospital. Hovedbygningen havde en- til topersoners lejligheder til de mest velhavende patienter, mens de to sidefløje havde stuer med to til fem senge til patienter fra de lavere sociale klasser.

I den nye sæson af ‘Sygeplejeskolen’ har scenograf Julie Hennecke Hartmann udvidet universet, og i løbet af de seks afsnit kommer seerne også indenfor i afdelingssygeplejerske frøken Madsens lille lejlighed på hospitalet. Som det var dengang, boede man fast på hospitalet. Serien indfører også en lille udestue, hvor elever og personale holder pause og spiser deres mad.

Gidseltagningen – sæson 2

Gidseltagningen sæson 2 Kanal 5
*Kanal 5Kanal 5 Dplay 8 Afsnit Fra mandag 25/03/19 Kanal 5 kl. 21:00
25-03-2019 21:00:00 Europe/Copenhagen Gidseltagningen – sæson 2

Når sæson to af den prisvindende thrillerserie ’Gidseltagningen’ vender tilbage 25. marts, så bliver Danmark ramt af et pludseligt terrorangreb ombord på Sverigesfærgen.

Kanal 5 DPlay

Når sæson to af den prisvindende thrillerserie ’Gidseltagningen’ vender tilbage 25. marts, så bliver Danmark ramt af et pludseligt terrorangreb ombord på Sverigesfærgen. Angrebet opstår i kølvandet på konflikten i Syrien, og de hjemvendte syrienskrigere trækker internationale tråde hele vejen fra Mellemøsten og ind på Christiansborg. Phillip Nørgaard sætter igen livet på spil i et desperat forsøg på at stoppe terroristernes planer og sikre de mange gidslers overlevelse!

Den hjemvendte syrienskriger, 22-årige June al-Baqee (Yasmin Mahmoud), bliver under stor mediebevågenhed dømt ved Østre Landsret og frataget sit pas i ét år – til trods for at hun i Syrien kæmpede på oprørernes side imod ISIS. June løslades og nu venter hele hendes muslimske familie hjemme på Nørrebro med danske flag. Men forgæves. For June kommer aldrig hjem, idet hun bliver taget som gidsel af fire islamistiske terrorister, hvoraf flere formodes selv at være hjemvendte syrienskrigere, men som i modsætning til June kæmpede for ISIS.

Philip Nørgaard (Johannes Lassen), der er på orlov fra politiets Terror Task Force, kender June personligt fra tidligere opgaver. På egen hånd undersøger han hendes forsvinden, selvom PET ikke vurderer, at der er tale om en forbrydelse. Offentligheden tror derimod, at June er flygtet tilbage til Syrien for at kæmpe videre.

Philip ender med at spore June og hendes gidseltagere på færgen til Sverige, der under en sen aftenovergang er på vej fra Helsingør mod Helsingborg for at bringe June ud af landet. Ombord på færgen lykkes det på opportunistisk vis June at stikke af fra de fire gidseltagere og gemme sig på skibet. Gidseltagerne befinder sig pludselig under stort pres, og de reagerer prompte med at kapre færgen og tage alle passagerer som gidsler.

Dér ligger den kaprede færge nu stille midt i Øresund ud for Kronborg, men i ly af nattemørket lykkes det Philip at komme ombord på egen hånd, mens det går op for politiet, og snart også resten af landet, at en højspændt islamistisk terroraktion udspiller sig lige her på dansk grund.

De medvirkende i Gidseltagningen sæson 2

Foruden Johannes Lassen medvirker en stribe anerkendte skuespillere, herunder Søren Pilmark, Søren Malling, Helle Fragralid, Ola Rapace, Esben Dalgaard, Alexandre Willaume, Henning Jensen, Elsebeth Steentoft, Lise Risom Olsen, Peder Thomas Pedersen og Ali Sivandi.

Johannes Lassen

Johannes Lassen Foto: Christian Geisnæs

Ola Rapace

Ola Rapace Foto: Christian Geisnæs

Esben Dalgaard

Esben Dalgaard Foto: Christian Geisnæs

Søren Pilmark

Søren Pilmark Foto: Christian Geisnæs

Helle Fagralid

Helle Fagralid Fotograf: Henrik Petit

Foto: Rolf Konow

31 – tredje sæson af den danske YouSee serie fra 28. marts

31 xee
XeeXee YouSee XeeXee YouSee TV & Film torsdag 28/03/19 Xee kl. 21:50
28-03-2019 21:50:00 Europe/Copenhagen 31 – tredje sæson af den danske YouSee serie fra 28. marts

De centrale spørgsmål om, hvordan fremtiden ser ud, og hvordan den skal udfolde sig, er stadigvæk omdrejningspunktet i serien, der behandler hele skiftet fra ung til voksen med stor humor.

Xee Xee YouSee

Torsdag d. 28. marts er der premiere på tredje sæson af den populære danske serie, 29. Den nye sæson har titlen 31 og handler om Julie og Jesper, der begge er fyldt 31 år. På trods af de er blevet ældre, føler de sig begge yngre end deres venner, og derfor raser “30-årskrisen” stadig for fuld skrue. De centrale spørgsmål om, hvordan fremtiden ser ud, og hvordan den skal udfolde sig, er stadigvæk omdrejningspunktet i serien, der behandler hele skiftet fra ung til voksen med stor humor.

I den nye sæson står ikke mindst Jesper med en masse tvivl og usikkerhed, og hans liv bliver for alvor kompliceret, da han må indrømme, at han har fået mere end venskabelige følelser for Julie. Hvor meget kan deres venskab holde til? Og hvordan ved man, hvad der er kærlighed, og hvad der er venskab? 31 har premiere torsdag d. 28. marts, og Xee lægger ud med et dobbeltafsnit kl. 21.50.

Alle afsnit af serien kan streames fra samme dag, som serien har premiere på Xee.

Video Thumbnail
31 Officiel Trailer

Straight Forward – dansk / new zealandsk originalserie fra 17. april på Viaplay

Straight Forward Viaplay
Stream med Viaplay - Prøv to uger gratis 8 Afsnit Fra onsdag 17/04/19
17-04-2019 20:00:00 Europe/Copenhagen Straight Forward – dansk / new zealandsk originalserie fra 17. april på Viaplay

Cecilie Stenspil har hovedrollen i den nye internationale Viaplay Original ‘Straight Forward’, som også har stærke danske navne som Troels Lyby, Marie Boda og Vibeke Hastrup på rollelisten. Se trailer her

Viaplay

Cecilie Stenspil har hovedrollen i den nye internationale Viaplay Original ‘Straight Forward’, som også har stærke danske navne som Troels Lyby, Marie Boda og Vibeke Hastrup på rollelisten. Med den officielle trailer kan du nu få en forsmag på det humoristiske svindlerdrama, som får eksklusiv premiere på Viaplay onsdag den 17. april.

‘Straight Forward’ er et internationalt svindlerdrama, som med et smil på læben tager seerne med på en hæsblæsende katten-efter-musen tur fra Nordic Noir-København til Queenstown, Down Under. Serien er kommet i stand i et spændende internationalt samarbejde, hvor Danmark og New Zealand mixes til en farverig cocktail både hvad angår cast, location og produktion.

– Med ‘Straight Forward’ er vi gået ind i et internationalt samarbejde om en Originalserie, hvilket skaber grobund for en helt ny serietype. Med samarbejdet mellem Viaplay og det new zealanske produktionsselskab Screentime formår vi at blande genre og fortællestil og skaber derved noget helt unikt, som ikke er set før i Danmark, siger Nanna Mailand-Mercado, Head of Originals, Viaplay, NENT Group Danmark.

I hovedrollen ses Cecilie Stenspil som Silvia Petersen – en svindler med hjertet på rette sted, som kun snører de slemme drenge. Denne gang har hun bare svindlet én af de rigtig slemme, og hun må derfor efterlade sin mor Lisbeth (Vibeke Hastrup) og modvillige teenagedatter Ida (Marie Boda) og flygte ud af landet. Under dæknavnet Robyn Ford lander Silvia i Queenstown, New Zealand, men ikke for igen at trække vejret frit – for mens hun kæmper for at få sin mor og datter i sikkerhed i New Zealand, har hun efter sig både en meget vred, dansk politimand (Troels Lyby), en morderisk pusher og, før eller siden, også det new zealanske politi.

Viaplay Originalserien ‘Straight Forward’ får eksklusiv premiere på Viaplay onsdag den 17. april, og alle otte afsnit vil blive gjort tilgængelige på én gang.

Video Thumbnail
Straight Forward | Official Trailer | A Viaplay Original

The Rain – sæson 2

the rain sæson 2 Netflix
*Netflix fredag 17/05/19
17-05-2019 09:00:00 Europe/Copenhagen The Rain – sæson 2

Fra 17. maj giver Netflix dig mere The Rain. Sæson 2 handler om fællesskab versus individualitet. Om kærlighed, overgangen fra barn til voksen, venskab og at holde sammen gennem de mest udfordrende tider.

Netflix

Fra 17. maj giver Netflix dig mere The Rain. Sæson 2 handler om fællesskab versus individualitet. Om kærlighed, overgangen fra barn til voksen, venskab og at holde sammen gennem de mest udfordrende tider. I en verden hvor naturen forandrer sig, og hvor virussen gradvis bliver mere og mere farlig, og hvor ingen kan være sikre på, hvem der er en allieret eller en fjende, bliver solidaritet og loyalitet blandt gruppens medlemmer sat på den ultimative prøve.

Gruppen af unge overlevende, ført an af Simone, er flygtet tilbage til karantænezonen. Rasmus er syg og bærer på den meget smitsomme virus. Martin er såret og Apollon er lige i hælene på gruppen i deres ubarmhjertige forsøg på at fange Rasmus.

Der er splittelse i gruppen, da de søger ly i en skjult base, hvor et forskerteam ihærdigt prøver på at finde en kur for virussen, før Apollon gør det. Det er et ræs mod tiden, og Simone og resten af den unge gruppe er nødt til at redde Rasmus, for også at kunne redde sig selv, ved at opklare mysteriet om virussen og regne ud, hvad Apollons plan er.

 

Serier på vej som vi endnu ikke kender premieredato på

Udover ovenstående, der allerede har fået en premieredato, så har vi også information om flere serier på vej som vi endnu ikke kender en konkret premieredato på.

Casper Erobrer Norge

casper erobrer norgeEftersom serien her har danske Casper Christensen i hovedrollen, så skal den da også lige med på listen.

“Casper Erobrer Norge” er en fiktiv dokumentarserie, en såkaldt mocumentary, der viser danskerens desperate forsøg på at blive berømt i nabolandet Norge. Serien vil premiere på Viaplay og TV3 i 2019.

Serien handler om Caspers forsøg på at opnå berømmelse udenfor det danske kongerige, efter at danskerne efterhånden er blevet godt trætte af at høre om komikerens mange eskapader og skandaler.

Fred til lands

Fred til lands er titlen på DR1’s søndagsdrama i efteråret 2019. ’Fred til lands’ udspiller sig på Fyn og er en psykologisk dramaserie, der er skrevet og skabt af Christian Torpe og Marie Østerbye, som blandt andet har lavet tv-serier som ’Rita’ og ’Hjørdis’ og den amerikanske Stephen King-filmatisering ’The Mist’.

Store Lars TV3 ViaplayStore Lars – ny Viaplay/TV3 original serie

På vej er også den romantiske komedie, ’Store Lars’ med Lars Hjortshøj. En serie der ligger i grænselandet i mellem fiktion og virkelighed, og optagelserne er netop startet. På rollelisten ses udover Lars Hjortshøj også Ellen Hillingsø, Martin Brygman, Julie Agnete Vang, samt en stor skare af kendte danske personligheder.

’Store Lars’ er historien om den folkelige danske komiker, Lars Hjortshøj, der i sin jagt på det store gennembrud søger efter respekt fra de finere kulturelle kredse. Lars har etableret sig som standup-komiker, ham der spillede julemanden på TV og var god til at underholde børn. Men nu skal det være slut. Lars Hjortshøj vil anderkendes. Han vil lave Shakespeare, mænge sig med de kongelige og have kulturelitens accept. Han vil være ’Store Lars’. Intentionerne er gode og ambitionerne er store. Men Lars Hjortshøj oplever gang på gang at lave benspænd for sig selv i sin søgen efter anerkendelse.

Søren Frellesen, Maj Bovin og Lars Hjortshøj er hovedforfattere til ’Store Lars’ og Morten BH er instruktør. Sendes på TV3 og Viaplay i efteråret 2019.

Forhøret

Forhøret Viaplay

Foto: Henrik Ohsten

Ulrich Thomsen, Lars Mikkelsen, Nikolaj Lie Kaas, Trine Dyrholm, Søren Malling, Lars Ranthe og David Dencik er blandt navnene i ny Viaplay serie skabt og instrueret af Christoffer Boe.

Ulrich Thomsen har hovedrollen som politimanden Bjørn, der sætter alt ind på at finde den morder, som har slået hans egen datter ihjel. Handlingen udspiller sig over et enkelt døgn, og i hvert afsnit konfronterer Bjørn en ny mistænkt i et forhør på en ny location. Hver afhøring bliver en psykologisk kamp mellem to personer; en kamp, som med nervepirrende intensitet vil bringe både Bjørn og seerne et skridt nærmere morderens identitet – og sandheden om datterens død. Men er det en sandhed, Bjørn har lyst til at kende?

Forhøret får premiere eksklusivt på Viaplay sidst i 2019

Doggystyle (sæson 2), DR3

DR’s ungdomsserie Doggystyle er bekræftet for endnu en sæson. Her skulle afsnittene i øvrigt blive lidt længere har vi hørt.

Perfekte steder (sæson 3), TV 2 Zulu

Følger du med i Zulu serien Perfekte Steder, så kan du glæde dig til en ny sæson med Rose og Tobias i 2019.

DNA – Ny dansk serie på TV 2 i efteråret 2019

DNA TV 2

Nicolas Bro, Anders W. Berthelsen og Olivia Joof i ‘DNA’. (Foto: Henrik Ohsten / TV 2)

’DNA’ forventes at få premiere på TV 2 i efteråret 2019.

I seriens hovedrolle ses Anders W. Berthelsen som politi-efterforskeren Rolf Larsen. Han spiller blandt andet overfor den anerkendte, engelske skuespillerinde, Charlotte Rampling, der har medvirket i en lang række internationale spillefilm, og som forleden modtog en ærespris under årets Berlin Filmfestival. Desuden medvirker danske Nicolas Bro, Olivia Joof, Louise Mieritz, Johanne Louise Schmidt, Trine Pallesen og den polske Zofia Wichlacz i nogle af de mest fremtrædende roller.

For manuskriptet står Torleif Hoppe, der tidligere har været manuskriptforfatter på afsnit af tv-serier som ’Forbrydelsen’, ’Den som dræber’ og ’Nikolaj og Julie’. Og i instruktørstolen sidder Henrik Ruben Genz, der har instrueret prisvindende spillefilm som ’Frygtelig lykkelig’, ’Undskyld jeg forstyrrer’ og ’Gud taler ud’ samt afsnit af tv-serier som ’Bankerot’, ’Borgen’, ’Lulu & Leon’, ’Forbrydelsen’, ’Krøniken’, ’Forsvar’ og ’Nikolaj og Julie’.

’DNA’ er en krimiserie om Rolf Larsen – en engang respekteret efterforsker ved Københavns Politi, der har mistet sin datter i en tragisk ulykke. Knust af sorg, skyld og spirende vanvid har han mistet grebet om sit liv, indtil afsløringen af en systemfejl i politiets DNA-register bringer overraskende spor frem i lyset. Nye oplysninger nærer et spinkelt ha?b hos Rolf Larsen om, at datteren stadig lever, og en desperat og uautoriseret efterforskning leder ham pa? sporet af en sag om trafficking.

Erobreren

HBO Nordic’s første danske serie Erobreren blev annonceret tilbage i 2017. Den er ikke bekræftet endnu så vidt vi ved til 2019 premiere, men vi tager den lige med som en bobler.

‘Erobreren’ bygger på bind II-IV af Martin Andersen Nexøs bogklassiker ‘Pelle Erobreren’. Første del af bogen blev i 1987 til en film med Max von Sydow og Pelle Hvenegaard instrueret af Bille August. Serien vil blive på 8 afsnit af en time.

I slutningen af Bille Augusts ‘Pelle Erobreren’ drog Pelle væk fra Lassefar mod København, hvor han bliver involveret i arbejderkampen. Og det er hans tid i København fra omkring år 1870, den kommende serie på HBO Nordic skal fokusere på.

Badehotellet – sæson 7 i 2020

Skaberne af ‘Badehotellet’ fortæller at serien vender tilbage i en syvende sæson til næste år.

– Det var ikke nogen svær beslutning at tage med den opbakning, ‘Badehotellet’ har hos seerne. Vi var spændte på, om de ville være med, da vi valgte at springe seks år frem i handlingen, men det har de jo virkelig været, fortæller Stig Thorsboe og Hanna Lundblad til TV 2.

Når tv-serien vender tilbage i 2020, vil den foregå under begyndelsen af en af de mest dystre perioder i danmarkshistorien, nemlig under besættelsen.

– Vi sprang netop i tiden for at komme op i nærheden af besættelsen og måske ind i den. Det kommer vi så med næste sæson, der udspiller sig i sommeren 1940, nogle få måneder efter at Danmark er blevet besat af Hitlers tropper, siger forfatterne og fortsætter:

– Straks blev der indført kørselsforbud, rationeringsmærker og mørkelægning, men i stedet for at grave sig ned i depression reagerede danskerne med en trodsig løssluppenhed denne første sommer under besættelsen. Biografer, revyer og restauranter havde travlt som aldrig før. Og tyskerne skulle fanden gale mig heller ikke bestemme, om vi skulle på badeferie, selv om bilen måtte blive hjemme.

Når støvet har lagt sig – nyt DR1 drama

Fra januar 2020 viser DR søndagsdramaserien ’Når støvet har lagt sig’. Det er et multiplot-drama om otte meget forskellige mennesker, hvis liv bliver forbundne, efter et tragisk terrorangreb rammer Danmark. Det er en serie om den sammenhængskraft, der forbinder os, og de handlinger, der truer med at splitte os ad. For hvad sker der i det enkelte menneske og i samfundet, når fællesskabet bliver angrebet?

Serien er skrevet af Ida Maria Rydén og Dorte Høgh og bliver instrueret af et hold nye, talentfulde instruktører med Milad Alami i spidsen, efterfulgt af Jeanette Nordahl og Iram Haq.

’Når støvet har lagt sig’ kommer i ti afsnit på DR1 og DRTV søndag klokken 20.00 i starten af det nye år.

En familiesag – kommende DR1 drama

I efteråret 2020 har DR Drama premiere på en stor serie om kærlighed, ansvar og omsorg, skrevet af forfatter Maja Jul Larsen.

’En familiesag’ instrueres af Pernille Fischer Christensen og stiller skarpt på en familie, der splittes af beskyldninger om vold i hjemmet. En 14-årig pige skriver en skoleopgave, der anklager stedfaren for grov vold, og systemet reagerer hårdt med en tvangsanbringelse. Men både pigens forældre og hendes lillebror benægter alt, og socialrådgiveren i sagen placeres i et dilemma. Forældrene tvinges i krig mod systemet, og ikke mindst mod deres egen datter. To parter der kæmper om retten til at give børnene en lykkelig barndom. Men hvem har ret?

Del på:

Gemt under:: TV-Nyt

Kommentarer

Please Login to comment
  Abonnér  
Giv mig besked