Dansk

  mandag 20. december
  Xee Xee
  2 Døgn Et Juleeventyr
  20 dec 2021
  21:30

  2 Døgn: Et juleeventyr
  Serie Action, Dansk Se Trailer her
  Xee
  starlist LoadingTilføj Favoritlisten

  Læs omtale

  YouSee Originalen ’2 Døgn: Et juleeventyr’, følger fætrene Otto og Christians færden i det kriminelle miljø på juleaftensdag. Med referencer til Kill Bill og Fight Club og et urbant julenummer af Carl Knast, ønsker YouSee at give deres bud på en anderledes julefortælling.

  Juleafsnittet varer ca. 25 min. og kan streames fra den 1. december, mens det kan ses på flow den 20. december kl. 21.30. Har man ikke set sæson 1, kan denne streames hos YouSee allerede nu.

  2 Døgn: Et juleeventyr – det handler den om

  Det er juleaftensdag, og Otto og Christian arbejder for den serbiske gangster-boss Vaso. Han har siden sæson 1 holdt dem i et jerngreb, og brugt dem til diverse stikirenddreng-opgaver. Christian glæder sig til gaverne senere, og til at se sin familie, men Otto deler til hans store forvirring ikke begejstringen for højtiden. De to bliver enige om at være uenige og vil bare have dagens opgave overstået, men de ender med at få rodet sig dybt ind i en konflikt, der involverer både penge, ære og samuraisværd. Kun ved at hjælpe hinanden kan de komme helskindet gennem aftenen, og hvem ved – måske vil de, når dagen er omme, være tættere end nogensinde før? Christian lærer i hvert fald, at juleaften ikke altid kun er flæskesteg og brun sovs. Nogle gange er det blod, sved og afhuggede lemmer.

  ”Vi synes, det er vigtigt at investere i kvalitetsindhold med en stærk dansk identitet, og med vores YouSee Originals ønsker vi at fortælle vedkommende historier, der både kan overraske, underholde og røre seerne. Vi håber, at de vil tage godt imod denne actionspækkede julespecial, som er original i sin genre og fuld af sort humor,” siger Kim Poul Christensen, mediedirektør i Nuuday.

  ”Julen er forskellig for alle. For nogle er det den bedste tid på året, og for andre er det en tid fuld af skuffelser og ødelagte drømme. Den påmindelse slår vi et slag for i vores juleafsnit – samtidig med, at vi har skruet helt op for både humor og action,” siger Oscar Giese og Nicolai Achton fortsætter:

  ”Vi har forsøgt at skabe en actionkomedie i juleforklædning, som gør grin med alle juleklicheerne – og vi har skruet ekstra op for absurditeterne. Så selvom tematikken er alvorlig, håber jeg mest af alt, at folk bliver underholdt og ikke tager alting for seriøst. Som Otto siger i starten af afsnittet til sin fordrukne mor: “Det er bare jul for helvede”.

  Ligesom i seriens første sæson, der indeholdt et originalt soundtrack med numre fra bl.a. Tessa, Artigeardit og ICEKIID, er der i ’2 Døgn: Et juleeventyr’ også fokus på musikuniverset. Carl Knast har nemlig kastet sig ud i at producere et urbant julenummer til afsnittet. Og det er der en helt særlig grund til.

  ”Carl Knast har den der “outsider”-vibe, som en der er lykkedes med at få hustlet sig ind ad døren til mainstream Danmark, men som egentlig ikke burde være der. Det passer perfekt til ’2 Døgn’-universet, og derfor var det et match made in heaven,” siger Oscar Giese.

  Der bliver i forbindelse med optagelserne produceret en musikvideo til nummeret. Begge dele bliver tilgængeligt i forbindelse med premieren den 1. december, hvor afsnittet kan streames hos YouSee og den 20. december, hvor det vises på Xee.

  mandag 6. februar
  Nordisk Film+
  24 Timer
  6 feb 2023
  00:10

  24 Timer
  Film Dansk, Komedie
  starlist LoadingTilføj Favoritlisten

  Læs omtale

  Ebbe Rode er dommer Poul Berger. En tør, stillestående og verdensfjern embedsmand,der har været så svineheldig, at han er blevet gift med Marianne (Astrid Villaume). En dag sidder dejlige Marianne i en togkupe og er på vej hjem (24 timer) før manden venter hende. Imidlertid har hun glemt både billet og penge, så situationen er lidt pinlig, indtil den letsindige storcharmør og verdenspianist,Hugo Strand (Mogens Wieth), træder til.

  1951

  fredag 4. februar
  danskfilmskatlogocropped
  4 feb 2022
  00:00
  Læs omtale

  1933

  Netflix
  A Beautiful Life Netflix

  A Beautiful Life
  Film Dansk, Drama

  Læs omtale

  A Beautiful Life er titlen på en ny dansk spillefilm på Netflix med Mehdi Avaz som instruktør.

  A Beautiful Life er en spillefilm om Elliott, en ung fisker med en ekstraordinær stemme, som får sit livs chance, da den højtprofilerede manager Suzanne opdager ham til en fest. Elliott spilles af sangeren Christopher i sin første hovedrolle nogensinde.

  Filmen er produceret af SF Studios i co-produktion med Rocket Road Pictures og er instrueret af Mehdi Avaz.

  Mere om handlingen 

  Elliott, en ung fisker med en ekstraordinær stemme, får sit livs chance, da han bliver opdaget af den succesfulde, højtprofilerede musikmanager Suzanne. Suzanne sætter snart Elliott sammen med sin fremmedgjorte datter og musikproducer, Lily. På vej til at blive en stjerne truer fortidens kampe ikke kun hans store gennembrud, men også den spirende kærlighed til Lily.

  Christopher: ”Mehdi kom til mig med den her mulighed, og det har været en helt sindssyg rejse. At få lov til at være en del at processen fra start til slut har gjort det til en af de sjoveste kreative projekter, jeg nogensinde har været en del af. Det har været noget af det mest krævende og grænseoverskridende at spille skuespil for første gang, men samtidig en fantastisk og uforglemmelig oplevelse. Det har været helt vildt at spille en karakter som Elliott, som ligger så langt fra mig selv. Han er en meget kompleks karakter med en vild og mørk fortid, og han er, ligesom jeg selv, på en vild rejse i den her film. Vi har dog et par enkelte ting til fælles – blandt andet kærligheden til musik.”

  Mehdi Avaz: “Da jeg fik ideen til ’A Beautiful Life’, var det min drøm at lave filmen med Christopher. Vi mødtes, og Christopher skrev nogle sange inspireret af historien, og derfra startede et eventyrligt samarbejde. Vi har brugt rigtig mange timer sammen i forberedelserne på at udvikle Christopher som skuespiller og på at koble musikken sammen med filmen. Jeg glæder mig meget til at vise hele Danmark resultatet på Netflix næste år.”

  fredag 18. marts
  danskfilmskatlogocropped
  18 mar 2022
  00:00
  Læs omtale

  1989

  fredag 1. april
  danskfilmskatlogocropped
  1 apr 2022
  00:00
  Læs omtale

  1953

  fredag 24. juni
  danskfilmskatlogocropped
  24 jun 2022
  00:00
  Læs omtale

  1945

  fredag 16. december
  Nordisk Film+
  Affæren I Mølleby
  16 dec 2022
  00:10

  Affæren I Mølleby
  Film Dansk, Komedie
  starlist LoadingTilføj Favoritlisten

  Læs omtale

  Mølleby er en hyggelig lille købstad. Vi er i 1924, hvor synet af en Rolls Royce fra København er en sensation. Men alt er ikke så idyllisk, som det er ud til. Der er krig på kniven mellem den forrige borgmester, den skrappe direktør Lund, og den nye initiativrige borgmester Clemmensen. Lund gør alt for at sætte en kæp i hjulet for Clemmensens højtflyvende planer om at få bygget et teglværk, der vil betyde alt for den lille bys fremtid, og Lund har gode kort på hånden, for Clemmensen og hans to kompagnoner er tydeligt nok i svære økonomiske vanskeligheder. Deres eneste mulighed for redning er den indflydelsesrige københavnske advokat Kølle, som har vist en vis interesse for projektet. Samtidig viser Kølles unge ambitiøse jurist-søn mere end en vis interesse både for borgmesterens Clara og for enhver tænkelig skandale i byen. Men Clara har nu engang kastet sin kærlighed på smedesvenden Ivar, skønt han er drabeligt uvenner med hendes far. Kommunekasserer Mortensen med den lyriske åre har sin egen affære med evige lån fra kommunens kasser for at finansiere trykning af sine poetiske udgydelser. Et dramatisk uheld bringer Clemmensen og hans kompagnoner i en desperat situation, der giver direktør Lund den længe ventede chance til at fælde både den ene og den anden. Et spændende kapløb venter. Kan hjælpen nå frem, før han slår til?

  1976

  TV 2 Play
  Agent TV 2 Komedieserie
  Seriepremiere

  Agent
  Serie Dansk, Komedie

  Læs omtale

  Optagelserne er netop gået i gang til den nye dramakomedieserie ‘Agent’, som får premiere på TV 2 PLAY og TV 2 i 2023.

  Agent – det handler den om

  Nikolaj Lie Kaas har både skrevet og instruerer den nye serie, som har Esben Smed i hovedrollen som Joe, der arbejder som agent for kunstnere i underholdningsbranchen. Agentfirmaet er et gammelt familieforetagende, der ejes af Joes mor, Vibeke (Ina-Miriam Rosenbaum), men Joe har store drømme og planer med firmaet.

  Desværre går det ikke helt efter planen. Artisterne truer med at forlade firmaet, gælden vokser og vokser, og hans mor har trådt på bremsen. Privat kører det heller ikke. Joe skal som delefar finde tid og overskud til sin datter, og ekskonen (Julie Agnete Vang) truer med at hive ham i Familieretshuset for at begrænse samværet. Men Joe giver aldrig op, og med ukueligt gåpåmod og stor optimisme kæmper han videre.

  De medvirker i Agent på TV 2

  Hovedrollen som Joe spilles af Esben Smed, mens Julie Agnete Vang spiller hans ekskone Hannah. Vibeke er Joes mor og ejer af agentfirmaet og spilles af Ina-Miriam Rosenbaum, mens Joe og Hannahs datter, Tallulah, spilles af Selma Sol í Dali Pape. Joes assistent, Line, spilles af Mathilde Arcel Fock, mens Hans Henrik Clemensen spiller Joes advokat Evald.

  Det øvrige cast i ‘Agent’ tæller masser af store og kendte skuespillere og personligheder som bl.a. Dar Salim, Sidse Babett Knudsen, Lars Ranthe, Thomas Blachman, Magnus Millang, Ulrich Thomsen, Tomas Villum, Birthe Neumann, Rasmus Bjerg, Tobias Rahim, Helle Thorning-Schmidt, Lars Løkke Rasmussen, Nukâka Coster-Waldau, Sigrid Husjord, Melvin Kakooza og Gun-Britt Zeller, der alle har sagt ja til at spille ‘sig selv’ – mere eller mindre overdrevet i en farverig verden fyldt med skønne og skøre karakterer, lyder det i pressemeddelelsen.

  8 afsnit der kommer i 2023

  ‘Agent’, der er på i alt otte afsnit, produceres af Zentropa ved producer Louise Vesth, mens Pernille Bech Christensen er TV 2 executive producer. Serien ventes at få premiere på TV 2 PLAY og TV 2 i 2023.

  mandag 12. december
  Nordisk Film+
  thumb 270730 default pr poster
  12 dec 2022
  00:10

  Alarm
  Film Dansk
  starlist LoadingTilføj Favoritlisten

  Læs omtale

  Lystspil med spændingsmomenter om forfatteren Clark, spillet af Lau Lauritzen, der melder sig som Falck-redder for at samle stof til en ny roman. Han møder en gæv kollega, Poul Reichhardt i en at sine første større roller, og roder op i en meget betænkelig affære, som hans svigerfar (Johannes Mayer) har gang i. Som fabrikant er svigerfaderen nemlig i færd med at producere ulovlig giftgas. Victor Borge – der som bekendt hedder Børge Rosenbaum – er ikke uventet historiens morsomme mand. Der er lidt for enhver smag i denne meget tidlige danske ‘action-komedie’, og det historiske billede af Falcks Redningskorps er interessant.

  mandag 1. november
  Olsenbanden alle film dansk filmskat
  1 nov 2021
  00:00
  Læs omtale

  Olsenbanden alle film dansk filmskatMed film fra 1968-1998 så er Olsen-banden et dansk kulturfænomen. Her fra 1. november kan alle 14 film ses på Dansk Filmskat.

  Det et første gang nogensinde at  alle Olsen Banden-filmene kommer på samtidigt. Tjenesten plejer normalt kun at have en tre-fire stykker liggende ad gangen.

  1 Olsen-banden 1968
  2 Olsen-banden på spanden 1969
  3 Olsen-banden i Jylland 1971
  4 Olsen-bandens store kup 1972
  5 Olsen-banden går amok 1973
  6 Olsen-bandens sidste bedrifter 1974
  7 Olsen-banden på sporet 1975
  8 Olsen-banden ser rødt 1976
  9 Olsen-banden deruda’ 1977
  10 Olsen-banden går i krig 1978
  11 Olsen-banden overgiver sig aldrig 1979
  12 Olsen-bandens flugt over plankeværket 1981
  13 Olsen-banden over alle bjerge 1981
  14 Olsen-bandens sidste stik 1998

  Se alle månedens nyheder på Dansk Filmskat her

  fredag 14. maj
  danskfilmskatlogocropped
  14 maj 2021
  00:00
  Læs omtale

  1943

  fredag 1. juli
  danskfilmskatlogocropped
  1 jul 2022
  00:00
  Læs omtale

  1977

  fredag 22. juli
  danskfilmskatlogocropped
  22 jul 2022
  00:00
  Læs omtale

  1955

  fredag 1. juli
  danskfilmskatlogocropped
  1 jul 2022
  00:00
  Læs omtale

  1958

  fredag 4. juni
  danskfilmskatlogocropped
  4 jun 2021
  00:00
  Læs omtale

  1954

  fredag 24. september
  danskfilmskatlogocropped
  24 sep 2021
  00:00
  Læs omtale

  1980

  fredag 11. november
  DR TV
  Bad Bitch DR TV
  Seriepremiere
  11 nov 2022
  06:00

  Bad Bitch
  Serie Dansk, Drama
  starlist LoadingTilføj Favoritlisten

  Læs omtale

  Dansk fiktionsserie fra 2022.

  For Nikki skal hver dag være en fest med cornrows, cocktails og casual sex. Hun arbejder som frisør på afrosalonen Crown med sine to bedste venner Pascal og Gaia. En dag møder Nikki sin barndomsven Ade, og en mulig romance cockblocker hendes ellers frigjorte liv. Mødet puster samtidig til nogle undertrykte følelser. For selv om Nikki har totalt styr på sit job, sit hår og sit sexliv, er der kaos indeni.

  mandag 7. februar
  TV 2 TV 2 Play
  Badehotellet 2022 Sæson 9
  Ny Sæson Ugentlige afsnit
  7 feb 2022
  20:00

  Badehotellet 2022 – Sæson 9
  Serie Dansk, Drama Se Trailer her
  starlist LoadingTilføj Favoritlisten

  Læs omtale

  Badehotellet vender tilbage med sin niende sæson i februar 2022. TV 2 melder at det først er for ganske nylig, at de sidste optagelser til sæsonen kom i kassen. Der er fem afsnit i sæson 9 og allerede 6. februar er de to første afsnit klar på TV 2 Play.  Ellers sendes de ugentligt fra 7. februar på TV 2 mandag kl. 20:00 som sædvanligt.

  Mere om handlingen i Badehotellet – Sæson 9

  I niende sæson skriver vi 1945 og hopper altså fire år frem. Krigen er forbi, men meget er sket for hotelgæsterne i de skæbnesvangre år, der er gået.

  Besættelsen af Danmark er forbi. De tyske soldater, der har beslaglagt hotellet de sidste fire år, er rejst. Så det er tid til at fjerne alle spor fra de ubudne gæster, genfinde ferieglæden og nyde befrielsen. Der er endelig kommet fred, men spørgsmålet er, om der så også er ro?

  Det skal vise sig, at ikke alle har lige nemt ved at slippe krigen. Nogle døre skal lukkes, før nye kan åbnes.

  Fru Fjeldsø ankommer med sit barnebarn, den 16-årige Sarah, der til daglig bor i Sverige. Der er bare lige det ved det, at Sarah har en anden far, end hun selv går rundt og tror. Og han er gæst på badehotellet.

  Medvirkende på Badehotellet i sæson 9

  Bertha og Alice Frigh

  collage
  Fotos: Mike Kollöffel/TV 2

  Alice Frigh (Anette Støvelbæk) og hendes datter, Bertha (Lucia Vinde Dirchsen), ankommer sammen til hotellet, men kontakten mellem mor og datter har dog været begrænset de seneste år, efter Bertha er flyttet fra morens villa i Gentofte og har taget et værelse hos fru Ploug, hvorfra hun har passet sine medicinstudier på universitetet. Men Bertha har også været en del af det illegale arbejde og er plaget af et traume, hun ikke ønsker at tale med sin mor om. Men det skal vise sig, at fru Frigh bærer på sine helt egne hemmeligheder fra besættelsen.

  Edward Weyse og Helene

  dsc0573
  Alle Fotos: Mike Kollöffel/TV 2

  Edward Weyse (Jens Jacob Tychsen) og Helene (Cecilie Stenspil) har sendt sønnerne på fodboldlejr, for der er ikke tid til ferie i år, da Weyse har fået tilbudt den bærende hovedrolle i den store modstandsfilm ‘De røde enge’. Men da Weyse på hotellet møder den 16-årige Sarah, der viser sig at være hans ukendte datter, udfordres alle planer og stiller den gode skuespiller i et dilemma: Skal han spille med på løgnen eller fortælle pigen, at han er hendes far? Weyses optagethed af dette spørgsmål giver hans hustru lyst til at dyrke sine helt egne eventyr.

  Fru Fjeldsø og Lydia Vetterstrøm Ploug

  dsc2617Fru Fjeldsø (Birthe Neumann) og Lydia Vetterstrøm Ploug (Sonja Oppenhagen) kommer i år hver for sig, for fru Fjeldsø ankommer fra Sverige ledsaget af barnebarnet, den 16-årige Sarah. Hun får et chok, da hun erfarer, at Edward Weyse befinder sig på hotellet, da hun på det bestemteste var blevet lovet, at han ikke ville komme i år. Panikken skyldes, at Sarah er vokset op i den tro, at Adam Fjeldsø er hendes far. Hun har aldrig fået at vide, at det i virkeligheden er skuespiller Weyse.

  Grev Ditmar

  Badehotellet 2022 Grev Ditmar
  Foto: Mike Kollöffel TV 2

  Grev Ditmar (Mads Wille) er stærkt svækket tilbage på godset Frijsenholm, efter han kom hjem fra koncentrationslejren Dachau. Da han henlægger rekonvalescensen til hotellet, gættes der blandt gæsterne ivrigt på, hvilket modstandsarbejde der var årsagen til, han endte i kz-lejr, og hvem der stak ham. Ditmar selv har mest af alt lyst til at lægge det hele bag sig og tilgive. Men det er ikke helt nemt at forsone sig med vedkommende, når der bliver sat navn på, hvem det var.

  Grosserer Madsen og Therese

  dsc5589Grosserer Madsen (Lars Ranthe) og Therese (Anne Louise Hassing) er tilbage i topform, ikke mindst for at støtte op om datterens hotel og for at være sammen med barnebarnet Frida, Amandas lille datter. Her i opgørets tid er Madsens samvittighed ren som sne, for han standsede jo samarbejdet med tyskerne allerede i 1941. Men en ung anklager, der undersøger bunkersbyggeriet langs Vestkysten, mener pludselig at kunne spore Madsen som en af aktørerne, hvilket snart skal få grossererens kendte temperament i kog.

  Hjalmar Aurland

  dsc0905Hjalmar Aurland (Peter Hesse Overgaard) er søgt over på hotellet denne sommer i håb om at vende besættelsestiden ryggen. Men den idealistiske kontorchef havner ikke desto mindre igen og igen i diskussioner med de andre gæster, når talen falder på, hvordan værnemagere og stikkere bør behandles.

  Amanda og Frida

  Badehotellet 2022 Amanda og Frida
  Foto: Mike Kollöffel TV 2

  Amanda (Amalie Dollerup) ankommer straks efter befrielsen til hotellet for at rydde op efter tyskerne, der i de forløbne fire år har anvendt det som kommandocentral. Amanda er i de mellemliggende år blevet mor til lille Frida (Lara Azimi-Busekist), men har over for gæster og ansatte ikke lyst til at tale om Fridas far, andet end han er svensk og bor i Göteborg. Da den tyske oberst Fuchs’ danske sekretær, fru Knudsen, pludselig krydser Amandas vej, bliver Amanda nysgerrig på, hvad der skete med den unge, tyske soldat Stefan Berger og hans løjtnant Uwe Kiessling, efter de begge i 1941 blev sendt til Østfronten.

  Otilia og Edith

  dsc2463Otilia (Merete Mærkedahl) har savnet den årlige stuepigetjans som adspredelse for den lange, ensomme sommerferie som skolefrøken i Skørping. Men allermest har hun savnet samværet med kontorchef Aurland. Som årene er gået, er det blevet stadig vanskeligere for Otilia at skjule for sig selv, at betagelsen bunder i mere end snak om bøger. Men hvordan får hun det sagt, når den tørre kontorchef ikke er i stand til at gætte det mindste selv?
  Edith (Ulla Vejby) vender også tilbage fuld af forventning og tager straks aktiv del i gæsternes historier på godt og ondt. Men hun forstår ikke Amandas tilgivelse af fru Knudsen, der i fem år jo selv valgte at arbejde for den tyske oberst. Til alt held formår Otilia ikke i samme grad som tidligere at hyle hende ud af den med sin skolemesterfacon.

  Molly Andersen

  dsc3270Molly Andersen (Bodil Jørgensen) er blevet enke, siden vi forlod hende i sommeren 1941. Peter Andreas’ hjerte kunne ikke klare, at tyskerne begyndte at plastre klitterne til med bunkers og slet ikke at være vidne til, hvor ivrigt deres naboer valgte at hjælpe fjenden med byggeriet. Datteren Ane mødte endda en af de tilrejsende håndværkere og flyttede siden med ham til Bogense med datteren Emma. Så nu er Molly alene på det lille husmandssted, hvor dagene til tider kan føles meget lange. Så alle uventede besøg er velkomne.

  Philip Dupont

  dsc3269Philip Dupont (Sigurd Holmen Le Dous) indtager atter pladsen som køkkenchef efter at have hjulpet Ditmar gennem den første svære tid tilbage fra kz-lejren. Bekymringerne for vennens uvisse skæbne i den tyske lejr har taget hårdt på Philip, og han er ikke i samme grad indstillet på forsoning med dem, der sendte Ditmar derned.

  Nye ansigter i Badehotellet sæson 9

  Badehotellet 2022 Sarah
  Sarah (Ella Hammarsten Liedberg) i ‘Badehotellet’ sæson 9. Foto: Mike Kollöffel/TV 2

  Sarah (Ella Hammarsten Liedberg) er 16 år og fru Fjeldsøs svenske barnebarn. Det er i hvert fald den historie, hun er vokset op med i Uppsala, hvor hun bor med sine forældre, Adam og Sibylle. Ingen har fortalt hende, at hun i virkeligheden er Edward Weyses datter. Heller ikke Weyse selv, der møder pigen for første gang her på hotellet. Selv om den gode skuespiller kæmper imod, er Sarah en pige, det er svært ikke at falde for. Især da det viser sig, at hun har et udpræget talent for sang og optræden. Sarah forstår ikke, hvorfor både fru Fjeldsø og Weyse kæmper om hendes opmærksomhed. Men så er der heldigvis andre eventyr sammen med den lokale fiskerdreng Lauritz.

  Badehotellet 2022 Bent
  Sagfører Bent Ødegaard Andersen (Jens Jørn Spottag) i ‘Badehotellet’ sæson 9.
  Foto: Mike Kollöffel/TV 2.

  Bent Ødegaard Andersen (Jens Jørn Spottag) er grosserer Madsens sagfører med sommerhus i Skagen, hvorfor han meget belejligt kan træde til, da Madsen pludselig bliver genstand for en overivrig anklagers undersøgelser. Det viser sig hurtigt, at den charmerende sagfører har andre passioner end det rent juridiske, da flere af de kvindelige gæster straks bliver genstand for hans meget direkte opvartning.

  Badehotellet 2022 Lauritz
  Lauritz (Sigurd Dalgas) i ‘Badehotellet’ sæson 9.
  Foto: Mike Kollöffel/TV 2.

  Lauritz (Sigurd Dalgas) er 16 år og fra Skagen, hvor han er søn af en af byens store fiskere. Han fascineres af den eksotiske, svenske og jævnaldrende Sarah. En interesse, der snart viser sig gensidig.

  Badehotellet 2022 Jens
  Jens (Morten Holst) er storebror til Lauritz i ‘Badehotellet’ sæson 9.
  Foto: Mike Kollöffel/TV 2

  Jens (Morten Holst) er Lauritz’ noget ældre storebror. Modstandsmand af nyere dato, der ikke desto mindre nidkært går forrest, når det gælder om at stille tyskertøser og værnemagere til regnskab.

  Badehotellet 2022 Marcus Hertz
  Marcus Hertz (Asger Reher) i ‘Badehotellet’ sæson 9.
  Foto: Mike Kollöffel/TV 2.

  Marcus Hertz (Asger Reher) er Sarahs elskede, jødiske morfar og Sibylles far. Da han efter hjemkomsten til København efter tiden som flygtning i Sverige erfarer, at hans og hustruens livs opsparing er blevet stjålet, mens de var væk, reagerer han overraskende fattet i modsætning til alle omkring ham.

  collage1
  Ursula og dommer Kiessling

  Ursula (Karla Trippel) er dommer Kiesslings husbestyrerinde. I modsætning til dommeren er hun stærkt interesseret i at finde ud af, hvad der skete med Uwe Kiessling under krigen.

  Dommer Kiessling (Horst Marx) er løjtnant Uwe Kiesslings far, bosiddende i Hamborg-forstaden Blankenese. Tidligere topnazist, desillusioneret over den tabte krig og tilsyneladende uinteresseret i sin søns skæbne.

  De vender tilbage i Badehotellet sæson 9

  dsc7472Arne Kokholm (Henrik Birch) har været en aktiv del af modstandsbevægelsen i Aalborg, men drømmer nu om at komme videre og se fremad. Da han får mulighed for at forpagte sin gamle gård, flytter han tilbage og bliver således nabo til hotellet og Molly Andersen.

  dsc1218August Molin (Søren Sætter-Lassen) og Alma (Lisa Werlinder) kommer på besøg fra Sverige, hvor livet i de forløbne år har været anderledes eventyrligt. Ægteparret har tydeligt været begunstiget af økonomisk optur, efter fruen fik sin vilje, så hr. Molin droppede sit samarbejde med grosserer Madsen og udelukkende helligede sig fruens karriere som entertainer og skuespiller. Hr. Molin har endda en betydelig kapital, som han gerne vil sætte i grosserer Madsens virksomhed i håb om at genoptage samarbejdet. Så længe hans hustru ikke opdager det.

  dsc3038Claus Villumsen (Andreas Jebro) tog vi afsked med for fire år siden som den falske arkæolog og den ikke alt for heldige modstandsmand efter en kort kærlighedsaffære med Bertha Frigh. Nu mødes de to igen, begge forandrede af krigen.

  dsc0991Fru Knudsen (Mette Alvang) har vi i to sæsoner kort mødt som den tyske oberst Fuchs’ danske sekretær. Da hendes vej krydser Amandas, tilbyder hun at undersøge, hvordan det gik den unge, tyske soldat Stefan Berger og hans løjtnant Uwe Kiessling, efter de blev sendt til krigen på Østfronten i 1941.

  dsc1962Morten Enevoldsen (Morten Hemmingsen) kan som officer i de allierede styrker ikke få lov til at lægge krigen bag sig. Dertil er der for meget at rydde op i efter tyskernes nederlag. En ny udfordring er de mange tyske flygtninge, der har søgt ly i Danmark på flugt fra den fremrykkende Røde Hær. Så selv om Morten har allermest lyst til at vende tilbage til Newcastle og Fie og deres to børn, er der ting, der skal løses inden.

  dsc2356Sibylle Fjeldsø (Neel Rønholt) var tidligere hustru til Weyse, men har i de seneste 17 år været gift med fru Fjeldsøs søn, Adam, og er mor til 16-årige Sarah, der i år ledsager fru Fjeldsø til hotellet. Da Sibylles forældre, der som andre jøder måtte flygte til Sverige i oktober 1943, efter hjemkomsten til København erfarer, at hele deres opsparing er stjålet, mens de har været væk, må Sibylle forlade hjemmet i Uppsala og rejse til Danmark for at hjælpe.

  bhs9 framegrabs 3 1Redaktør Bruun (Ole Lemmeke) og grevinde Anne-Grethe (Benedikte Hansen) har måttet holde meget lav profil efter befrielsen på grund af redaktørens medlemskab af det nazistiske parti. Men grev Ditmars ønske om tilgivelse og forsoning er måske lige det, der kan hjælpe dem.

  Musikken i Badehotellet – Sæson 9

  • ‘We’ll Meet Again’ (Vera Lynn/Ross Parker, Hugie Charles, 1939)
  • ‘It’s Been a Long, Long Time’ (Jule Styhne/Sammy Cahn 1932) sunget af Kitten Kallen, 1945
  • ‘Sjösala Vals’ (Evert Taube, 1941)
  • ‘Summertime’ (George Gerswhin fra operaen ‘Porgy and Bess’, 1935)
  • ‘I’m Beginning to See The Light’ (Duke Ellington, Johnny Hodges, Harry James/Don George, 1944)
  • ‘A Sentimental Journey’ (Bud Green/Les Brown, Ben Homer, 1944)
  • ‘I dit korte liv’ (Poul Henningsen/Kai Normann Andersen, Dagmar-revyen 1941

  Menuerne i Badehotellet 2022

  • Rabarbersuppe
  • Fiskeruller med blomkål og rejer
  • Blommedessert
  • Frikadeller, sildesalat, leverpostej, ærtesuppe
  • Makrel stegt som kylling
  • Lagkage af lagkagebunde stegt på pande
  • Frisk hummer hos Ødegaard Andersen
  • Skinkeruller i sky
  • Unge duer stegt i kasserolle
  • Stikkelsbærmarengs
  • Stegte rødspætter
  • Rødgrød med fløde
Back to top button