TV-Programoversigt

TV Guide for DR2

TV Guide

DR2 programoversigt

Klik på programtitel for at læse programomtale.

I Dag torsdag 6. maj
02:30
Deadline

Udfordrende og overraskende perspektiver på dagens og tidens væsentligste historier.

03:05
Deadline

Udfordrende og overraskende perspektiver på dagens og tidens væsentligste historier.

03:35
Deadline

Udfordrende og overraskende perspektiver på dagens og tidens væsentligste historier.

04:10
Deadline

Udfordrende og overraskende perspektiver på dagens og tidens væsentligste historier.

04:40
Deadline

Udfordrende og overraskende perspektiver på dagens og tidens væsentligste historier.

05:15
Deadline

Udfordrende og overraskende perspektiver på dagens og tidens væsentligste historier.

05:45
Deadline

Udfordrende og overraskende perspektiver på dagens og tidens væsentligste historier.

06:20
Deadline

Udfordrende og overraskende perspektiver på dagens og tidens væsentligste historier.

06:50
Deadline

Udfordrende og overraskende perspektiver på dagens og tidens væsentligste historier.

07:25
Deadline

Udfordrende og overraskende perspektiver på dagens og tidens væsentligste historier.

08:00
P2 Radioavis
08:05
Morgenandagten på DR2
08:30
Når livet vender VII (8:8)

Svensk dokumentarserie.
(När livet vänder)
Nogle gange ændrer livet sig og tager en anden retning. Det ufattelige sker, og den faste grund under vores fødder forsvinder. Journalisten Anja Kontor møder mennesker, der fortæller om dét, som forandrede alting for dem.

09:00
Arkitektens hjem (3:6)

Norsk arkitekturserie.
Alt handler om glæden ved at forme, siger arkitekt og kunstner Jan Digerud. Han blander stilelementer fra forskellige tidsepoker i sine huse og lader søjler, buer og farverige interiører præge det postmodernistiske udtryk. Selv bor han i Det Engelske Kvarter i Oslo.

09:30
Indefra med Anders Agger – Plejehjemmet Dagmarsminde

I Nordsjælland langt ude på landet bor der en halv snes svært demente i et privatdrevet plejehjem. Anders Agger får lov til at dele livet med personale og beboere i et par dage for på nærmeste hold at opleve, hvad der gør Dagmarsminde til et helt særligt sted. På det private plejehjem er sansestimulering, hjemlige omgivelser, massage, dyr og udeliv, god mad, dans, musik og fællesskab værdier, der prioriteres højt. Dagmarsminde er ledet af May Bjerre Eiby, der selv har oplevet, at hendes far sygnede hen som dement før han døde. Nu er hun med til at skabe et alternativ for mennesker, der ikke har brug for at sidde på deres værelser klæbet til tv, men rent faktisk nyder at være en del af et levende fællesskab.

10:15
En insiders guide til Pradomuseet

Tysk kunstserie fra 2018.
(The Art of Museum)
Den amerikanske operasanger Joyce DiDonato viser rundt på et af verdens mest berømte museer nemlig Prado-museet i Madrid. Her fortæller hun om nogle af stedets vigtigste kunstværker af Titan, Rubens, Velázquez og Goya – og giver indblik i husets begivenhedsrige historie.

11:10
Vilde huse – USA

Trend- og livsstilseksperten, Mads Arlien-Søborg rejser ud i verden og undersøger, hvordan det er at bo og leve vildt og anderledes. I dag er han taget til USA og må udfordre sin egen højdeskræk for at komme på besøg hos en kvinde i Seattle. Hun har indrettet sin bolig i et tårn i toppen af en skyskraber, hvor hun fandt uudnyttede kvadratmeter i millionbyen.

11:40
Arkitektens hjem – Sverige (5:6)

Svensk arkitekturprogram fra 2018.
(Hemma hos arkitekten)
Vi besøger Inger Thede i hendes prisbelønnede, hvidpudsede energihus i Råå syd for Helsingborg. Jalousier i lærketræ dækker de store glaspartier, og det smukke tag af solceller forsyner hele huset med el. Inger har tegnet skoler og kulturhuse i Tanzania og arbejder lige nu med et stort projekt i Himalaya.

12:10
Historiequizzen: Barndommen (5:10)

Se med når historikerne quizzer om genstande fra barndommens land: En mini-guillotine til huset søn. Hvornår var det en populær julegave? Professoren og de fire deltagere er i Den Gamle By i Århus.

12:40
Historien om 80’erne: Video Killed the Radio Star

Amerikansk dokumentarserie fra 2016.
(The Eighties)
Her kommer vi med på en tur ned ad 80’ernes memory lane. Serien zoomer blandt andet ind på Ronald Reagans regeringsperiode, aids-krisen, Den Kolde Krig og teknikkens boom. Her dykker vi ned i de bevægelser som musikkanalen MTV satte i gang efter sin første udsendelse i 1981. Få et genhør og gensyn med den første musikvideo på MTV: Video Killed the Radiostar.

13:20
Danmark i Den Kolde Krig (4:12)

I sommeren 1951 landsatte amerikanerne over 12.000 bygningsarbejdere og soldater ved den lille danske koloni Thule. Grønlands befolkning blev forøget med 50 procent. Forud var gået et politisk spil, som danskerne tabte. Amerikanerne satsede alt for at overtage et lille stykke af kongeriget Danmark. Danskerne der boede i kolonien og de centrale embedsmænd fortæller historien om dengang amerikanerne kom.
Tilrettelæggelse: Søren Bruun.
Sendt første gang 19.10.2000

14:00
Danmarks hemmelige politi: Jakob Scharf og Glasvejssagen

De kan se dig og høre dig og de kan følge dit mindste skridt – hvis de vil. I 200 år har Danmark haft en efterretningstjeneste. En skjult verden af overvågning, skygning, hemmelige koder, telefonaflytning, meddelere og spioner. En verden hvor intet er privat i kampen mod terror, spionage, voldelge optøjer og andre trusler mod statens sikkerhed.
Efter terrorangrebet i New York 9/11 2001 bliver PETs opgave at forhindre militant islamistisk terror i Danmark. Så da nogle unge mænd skaffer kemikalier til at lave sprængstof, følger PET nøje med i alt, hvad de gør. Spørgsmålet er, hvor langt efterretningstjenesten vil lade dem gå for at få indblik i mændenes planer.

14:30
Vilde huse – Taiwan

Trend- og livsstilseksperten, Mads Arlien-Søborg rejser ud i verden og undersøger, hvordan det er at bo vildt og anderledes. Denne gang er han taget til Taiwan for at tilbringe et døgn i en usædvanlig og meget fascinerende bolig udenfor Taipei, som er bygget inde i junglen ovenpå en ruin. Villaen er tegnet af en finsk arkitekt, der har store planer, når det gælder huse bygget ovenpå ruiner.

15:00
Jan Guillou – en overlegen journalist (1:2)

Svensk dokumentarserie fra 2020.
(Den överlägsne journalisten)
Han er blevet fængslet for sine ord og har skrevet sig ind i svensk pressehistorie. Gennem to programmer følger vi succesjournalisten Jan Guillou og hans karriere – fra tiden som reporter på et svensk mandeblad til hans storhedstid som undersøgende journalist, tv-vært og en stærk stemme i samfundsdebatten.

16:00
Indefra med Anders Agger – Far bag tremmer

Børn betaler en del af straffen, når mor eller far kommer i fængsel.
Anders Agger er med, når 14 årige Jonas Andersen og hans to år ældre storebror Simon besøger deres far i Jyderup Statsfængsel, for at forstå, hvordan det er at være barn, når far pludselig forsvinder ind bag fængslets mure i mange år.

16:45
Torben Chris rydder op i ligestilling

Dansk satire fra 2018
Torben Chris har både en datter og en søn, og han ønsker det bedste for dem begge. Men selv om han forsøger at skabe lige forudsætninger for dem, er han bekymret over, om der vil være én af dem, der får en sværere livsbane på grund af sit køn end den anden. Er der grund til det? Torben sætter sig for at tage pulsen på ligestilling i det moderne Danmark.
Sendt første gang 11.10.2018

17:10
Historiequizzen: Sagen Genåbnet (6:10)

Mord, tyveri, falskmøntneri og den staldbroder til Jens Langknyff. Gå ikke glip af hvad Rigsarkivet gemmer af dramatiske dokumenter som historikerne quizzer om.

17:40
Med politiets øjne: Bødler i Statens Tjeneste (1:3)

Efter fem års tysk besættelse kræver politikere og befolkning retfærdighed for de danske landsforrædere. De idømmes den hårdeste straf, dødsstraf. Politiet bliver beordret til at gøre det beskidte job. I årene 1946 til 1950 henretter politiet 46 danskere for landsforræderi. For den enkelte politimand bliver det en oplevelse, der mærker ham for livet. Tilrettelæggelse: Cathrine La Cour og Niels Birkemose.
Sendt første gang 24.01.10

18:15
Historien om 80’erne: Kampen mod AIDS

Amerikansk dokumentarserie fra 2016.
(The Eighties)
Her kommer vi med på en tur ned ad 80’ernes memory lane. Serien zoomer blandt andet ind på Ronald Reagans regeringsperiode, aids-krisen, Den Kolde Krig og teknikkens boom. I starten af 1980’erne gjorde en gruppe forskere i Paris en vigtig opdagelse. De identificerede den virus, som pludselig bredte sig i Vestens storbyer. For første gang hørte verden om hiv.

19:00
At vælge sin egen død

Britisk dokumentar fra 2018.
(Choosing Death)
I Californien kan du få hjælp til at dø. Det kræver, du er terminalt syg, ved dine fulde fem og stærk nok til at indtage en ordineret cocktail af dødelige stoffer. Louis Theroux møder mennesker, som selv ønsker at bestemme, hvornår de skal dø. Og han opdager, at det ikke er så let at vælge det rette tidspunkt at dø, når man selv skal bestemme. Spørgsmålet er: Skal vi have lov til at tage vores eget liv?

20:00
Debatten

Debatprogram om ugens aktuelle emne.

21:00
Guru (5:6)

Anders Mertz skal i Go Morgen Danmark for at gøre reklame for sin bog og liveshow “Gå selv”. Med hjælp fra sin reklamemand Allan og sin barndomsven Ralph skal medievinduet til hele Danmark udnyttes på bedste vis, men det skal vise sig, at indslaget med Puk Elgaard kommer til at stikke i en retning, ingen af dem havde regnet med.

21:20
Skyld (5:9) – Kæmp for din far!

Hvis jeg stemmer på mig, og du stemmer på mig. Jamen så vinder jeg jo hver gang!?

21:30
Verden efter Trump (1:3)

Britisk dokumentarserie fra 2021.
(Trump Takes on the World)
Trumps nærmeste rådgivere og udenlandske statsledere afslører nogle af de mest kritiske øjeblikke i hans splittende udenrigspolitik. I begyndelsen af sin embedsperiode slår Trump skår i forholdet mellem USA og landets allierede, da han kompromisløst igangsætter sit ‘America First’-initiativ.

22:30
Deadline

Udfordrende og overraskende perspektiver på dagens og tidens væsentligste historier.

23:00
Undercoveragenten (5:6) – Afsløringen

Svensk dokumentarserie fra 2020.
(Infiltratören)
Peter Rätz er nu en del af flere komplekse og livsfarlige politioperationer mod kriminelle organisationer både i Sverige og udlandet. Han begynder at overveje at vende tilbage til livet med sin kæreste og deres nyfødte barn, men samtidig udgives en avisartikel, der får hans to verdener til at ramle sammen.

23:35
Befriet fra Hitlers helvede

Dansk dokumentar fra 2020
Tyskerne vidste, at de havde tabt Anden Verdenskrig. Millioner af liv var nu på spil.
Danskerne tog affære og reddede op mod 20.000 danskere og nordmænd fra de tyske koncentrationslejre. Over 200 busser blev på et døgn mobiliseret, malet hvide og sendt sydpå med læger og sygeplejersker. Filmen er en dramatisk rekonstruktion af en redningsaktion og fortælles bl.a. af nogle af de nulevende, der blev reddet dengang.


DR2

Film på DR2 TV-Guide

Herunder kan du se en TV-Guide for kommende film på DR2. Husk du kan gemme til din egen kalender ved at trykke på kalenderikonet ud for det enkelte program.

fredag 7. maj
20:00
Black Swan

Amerikansk thrillerdrama fra 2010.
Den unge ballerina Nina har dårligt noget liv ved siden af sin dans. Hun lever og ånder for ballet og bor stadig hos sin dominerende mor, der selv var ballerina. Da balletchefen Thomas Leroy skal finde en prima ballerina til en opførelse af Svanesøen, falder valget på Nina. Han giver Nina besked på både at danse og leve med mere lidenskab, men hendes forsøg på at slippe tøjlerne truer med at ødelægge hende.
Medvirkende: Natalie Portman, Mila Kunis, Vincent Cassel m.fl.
Instruktion: Darren Aronofsky.

lørdag 8. maj
17:10
Panserslaget ved Ardennerne

Amerikansk krigsfilm fra 1965.
(Battle of the Bulge)
December, 1944. Den tyske hær er på randen af kollaps. Det mener de allierede i hvert fald, men pludselig indleder tyskerne et massivt modangreb i Ardennerbjergene. Kampvogne i hobetal angriber amerikanerne, og nu kan kun én ting forhindre et katastrofalt nederlag. Tyskerne har brug for brændstof, så for enhver pris må det forhindres, at de erobrer et amerikansk brændstofdepot.
Medvirkende: Henry Fonda, Robert Shaw, Robert Ryan m.fl.
Instruktion: Ken Annakin.

23:00
Filmperler: Whiplash

Amerikansk drama fra 2014.
Andrew er en ambitiøs, ung jazztrommeslager, der målrettet går efter at blive den bedste på det førende musikkonservatorium, hvor han går. Terence Fletcher er en lærer, der er lige så kendt for sine brutale metoder som for at være en dygtig underviser. Da Fletcher opdager Andrew og indlemmer ham i sit band, bliver Andrews drøm om perfektion til en besættelse – kraftigt ansporet af hans på alle måder skånselsløse lærer.
‘Whiplash’ udløste en Oscar til J.K. Simmons for rollen som Fletcher.
Medvirkende: Miles Teller, J.K. Simmons, Melissa Benoist m.fl.
Instruktion: Damien Chazelle.

søndag 9. maj
00:45
Black Swan

Amerikansk thrillerdrama fra 2010.
Den unge ballerina Nina har dårligt noget liv ved siden af sin dans. Hun lever og ånder for ballet og bor stadig hos sin dominerende mor, der selv var ballerina. Da balletchefen Thomas Leroy skal finde en prima ballerina til en opførelse af Svanesøen, falder valget på Nina. Han giver Nina besked på både at danse og leve med mere lidenskab, men hendes forsøg på at slippe tøjlerne truer med at ødelægge hende.
Medvirkende: Natalie Portman, Mila Kunis, Vincent Cassel m.fl.
Instruktion: Darren Aronofsky.

15:30
Whiplash

Amerikansk drama fra 2014.
Andrew er en ambitiøs, ung jazztrommeslager, der målrettet går efter at blive den bedste på det førende musikkonservatorium, hvor han går. Terence Fletcher er en lærer, der er lige så kendt for sine brutale metoder som for at være en dygtig underviser. Da Fletcher opdager Andrew og indlemmer ham i sit band, bliver Andrews drøm om perfektion til en besættelse – kraftigt ansporet af hans på alle måder skånselsløse lærer.
‘Whiplash’ udløste en Oscar til J.K. Simmons for rollen som Fletcher.
Medvirkende: Miles Teller, J.K. Simmons, Melissa Benoist m.fl.
Instruktion: Damien Chazelle.

17:10
Det kringlede hus

Britisk krimi fra 2017.
(Crooked House)
Den rige patriark Aristide Leonides dør under mystiske omstændigheder. Hans barnebarn Sophia overtaler sin gamle elsker, privatdetektiven Charles, til at rejse til familiens gods for at efterforske dødsfaldet. Blandt de tre generationer af Leonides-dynastiet hersker der en giftig atmosfære af bitterhed, nag og jalousi. Der er ikke mangel på motiver eller mistænkte – kan Charles finde morderen, inden han eller hun slår til igen?
Medvirkende: Max Irons, Stefanie Martini, Glenn Close m.fl.
Instruktion: Gilles Paquet-Brenner.

torsdag 13. maj
17:00
Vinden og løven

Amerikansk actiondrama fra 1975.
(The Wind and the Lion)
I begyndelsen af 1900-tallet kidnapper den lokale marokkanske leder Raisuli den amerikanske enke Eden Pedecaris og hendes to børn og forlanger penge og våben til at bekæmpe den korrupte sultan i bytte for sine gidsler. Men der er valgkamp i USA, og både præsident Teddy Roosevelt og hans udenrigsminister øjner i sagen om den kidnappede enke en chance for at gøre en god figur.
Medvirkende: Sean Connery, Candice Bergen, John Huston m.fl.
Instruktion: John Milius.

fredag 14. maj
17:20
French Connection

Amerikansk Oscar-belønnet actionthriller fra 1971.
(The French Connection)
Politiet i Frankrig og USA jager en narkoliga, men newyorker-strømeren Jimmy “Popeye” Doyle har svært ved at nå frem til de store bagmænd. Hans overordnede vil indstille jagten, men da Popeye udsættes for et attentatforsøg, sætter den hårdkogte politimand alt ind på at få ram på narkohajerne.
Medvirkende: Gene Hackman, Fernando Rey, Roy Scheider m.fl.
Instruktion: William Friedkin.

20:00
Bogtyven

Amerikansk krigsdrama fra 2013.
(The Book Thief)
I Nazityskland bliver den unge pige Liesel sendt i sikkerhed hos en plejefamilie i en lille by. Liesels plejefar lærer hende at læse, og snart er hun dybt optaget af bøgernes verden. Da Liesels plejeforældre lader jøden Max søge skjul i deres hus, begynder Liesel at stjæle bøger til den unge mand. Det bliver starten på et varmt venskab, der konstant trues af den barske virkelighed uden for husets fire vægge.
Hans Hubermann: Geoffrey Rush.
Rosa Hubermann: Emily Watson.
Liesel: Sophie Nélisse.
Instruktion: Brian Percival.

23:00
Manchester by the Sea

Amerikansk Oscarbelønnet drama fra 2016.
Lee Chandler tager orlov fra sit job og rejser hjem til sin fødeby. Hans storebror er død, og til Lees store chok har han gjort Lee til værge for sin 16-årige søn. Snart står Lee ansigt til ansigt med sin fortid, hvor en tragisk fejltagelse adskilte ham fra sin kone og det lille fiskersamfund, hvor han voksede op.
Kenneth Lonergans roste drama udløste Oscars for bedste mandlige hovedrolle (Casey Affleck) og bedste manuskript.
Medvirkende: Casey Affleck, Michelle Williams, Kyle Chandler m.fl.
Instruktion: Kenneth Lonergan.

lørdag 15. maj
18:05
100 rifler

Amerikansk western fra 1969.
(100 Rifles)
I Mexico slutter en broget trio sig sammen for at redde indianerne fra en tyrannisk general. Nemlig en sherif, en bankrøver og en kvindelig revolutionær.
Medvirkende: Jim Brown, Raquel Welch, Burt Reynolds m.fl.
Instruktion: Tom Gries.

23:00
Filmperler: The Florida Project

Bodilbelønnet amerikansk drama fra 2017.
Seks år gamle Moonee og hendes mor, Halley, bor på et billigt motel uden for Disney World i Florida. Det er sidste stoppested før hjemløsheden, og Halley kæmper med alle midler for at betale sine regninger. Men for Moonee og hendes venner er sommeren ét langt eventyr, fuldt af ballade og fantastiske ekspeditioner rundt i det underlige ingenmandsland, de er havnet i.
Medvirkende: Brooklynn Prince, Bria Vinaite, Willem Dafoe m.fl.
Instruktion: Sean Baker.

søndag 16. maj
10:00
Manchester by the Sea

Amerikansk Oscarbelønnet drama fra 2016.
Lee Chandler tager orlov fra sit job og rejser hjem til sin fødeby. Hans storebror er død, og til Lees store chok har han gjort Lee til værge for sin 16-årige søn. Snart står Lee ansigt til ansigt med sin fortid, hvor en tragisk fejltagelse adskilte ham fra sin kone og det lille fiskersamfund, hvor han voksede op.
Kenneth Lonergans roste drama udløste Oscars for bedste mandlige hovedrolle (Casey Affleck) og bedste manuskript.
Medvirkende: Casey Affleck, Michelle Williams, Kyle Chandler m.fl.
Instruktion: Kenneth Lonergan.

17:00
Unge Astrid

Svensk spillefilm fra 2018.
Forfatteren Astrid Lindgren møder som ung meget modgang i sit liv. Trods tidens forventninger og religiøse påbud kæmper hun bravt for det, som hun synes er rigtigt.
Medvirkende: Alba August m.fl.
Manuskript: Kim Fupz Aakeson.
Instruktion: Pernille Fischer Christensen.
Produktion: Nordisk Film.

fredag 21. maj
20:00
Fair Game

Amerikansk autentisk drama fra 2010.
I 2002 sendes CIA-agenten Valerie Plames mand, diplomaten Joe Wilson, til Niger for at undersøge, om landet sælger beriget uranium til Irak. Joe konkluderer, at det ikke er tilfældet. Da George W. Bush alligevel vælger at invadere Irak, skriver Joe i en avisartikel, at det er på et falsk grundlag. Det bliver begyndelsen på et mareridt for ægteparret. For at straffe Joe er der nemlig nogen i Bushs regering, der lækker til pressen, at hans kone er spion.
Medvirkende: Naomi Watts, Sean Penn, Sam Shepard m.fl.
Instruktion: Doug Liman.

lørdag 22. maj
17:25
Djævlebrigaden

Amerikansk krigsfilm fra 1968.
(The Devil’s Brigade)
I 1942 opretter de allierede en gruppe, der skal operere bag fjendens linjer. Gruppen er bredt sammensat af elitesoldater og det værste udskud, og opgaven med at få dem til at arbejde sammen som en enhed tilfalder den elskværdige oberstløjtnant Frederick.
Medvirkende: William Holden, Cliff Robertson, Vince Edwards m.fl.
Instruktion: Andrew V. McLaglen.

23:00
Filmperler: Macbeth

Britisk drama fra 2015.
I 1000-tallets Skotland tjener klanhøvdingen Macbeth loyalt kong Duncan. Men Macbeths loyalitetsfølelse sættes på en alvorlig prøve, da han bliver spået, at han snart vil blive than af Cawdor – og inden længe også konge. Da første del af spådommen går i opfyldelse, får Macbeth blod på tanden og snart også på hænderne – stærkt ansporet af sin hustru, der gør sit bedste for at puste liv i sin mands ærgerrighed.
Medvirkende: Michael Fassbender, Marion Cotillard, Paddy Considine m.fl.
Instruktion: Justin Kurzel.

søndag 23. maj
16:45
Lykkeligere kan ingen være

Svensk romantisk komediedrama fra 2018.
(Lyckligare kan ingen vara)
Tilfældigheder væver en række menneskers liv sammen. De er af vidt forskellig alder og baggrund, men har én ting til fælles – de er alle på udkig efter kærligheden.
Medvirkende: Mio Adermark, Helena Af Sandeberg, Monica Albornoz m.fl.
Instruktion: Staffan Lindberg.

mandag 24. maj
00:20
Nina

Søg


I Dag torsdag 6. maj

02:30
DR2
Deadline

03:05
DR2
Deadline

03:35
DR2
Deadline

04:10
DR2
Deadline

04:40
DR2
Deadline

05:15
DR2
Deadline

05:45
DR2
Deadline

06:20
DR2
Deadline

06:50
DR2
Deadline

07:25
DR2
Deadline

08:00
DR2
P2 Radioavis

08:05
DR2
Morgenandagten på DR2

08:30
DR2
Når livet vender VII (8:8)

09:00
DR2
Arkitektens hjem (3:6)

09:30
DR2
Indefra med Anders Agger – Plejehjemmet Dagmarsminde

10:15
DR2
En insiders guide til Pradomuseet

11:10
DR2
Vilde huse – USA

11:40
DR2
Arkitektens hjem – Sverige (5:6)

12:10
DR2
Historiequizzen: Barndommen (5:10)

12:40
DR2
Historien om 80’erne: Video Killed the Radio Star

13:20
DR2
Danmark i Den Kolde Krig (4:12)

14:00
DR2
Danmarks hemmelige politi: Jakob Scharf og Glasvejssagen

14:30
DR2
Vilde huse – Taiwan

15:00
DR2
Jan Guillou – en overlegen journalist (1:2)

16:00
DR2
Indefra med Anders Agger – Far bag tremmer

Vi har typisk programoversigt for en to-tre uger. Med forbehold for programændringer.

I samme kategori

Back to top button