TV-Programoversigt

TV Guide for DR2

TV Guide

DR2 programoversigt

Klik på programtitel for at læse programomtale.

I Dag søndag 22. maj
08:15
Deadline

Udfordrende og overraskende perspektiver på dagens og tidens væsentligste historier.

09:00
Nyheder fra Grønland

Få de seneste nyheder fra Grønland serveret på dansk.

09:30
Gæsten og Hesten – Slår takten an i Vejen Kommune

Livsstileksperten Christine Feldthaus og komikeren Heino Hansen ved knapt nok hvor Vejen Kommune ligger! Men efter tre dage i lære som både pedel, naturvejleder og kunstkender er kommunen indprentet i de to for evigt. Kommunen glemmer heller aldrig dem, efter Heino Hansen får lov at føre den kommunale tamburstok hos den berømte Vejen Garden.

10:30
Det stockholmske blodbad – kampen om tronen (1:2)

Svensk dokumentarserie fra 2020.
Det stockholmske blodbad i 1520 er et af de mest dramatiske øjeblikke i Nordens historie. Men hvordan kunne hundrede mennesker blive henrettet midt i Stockholm? Var det helt og aldeles den danske kong Christian II’s værk? To historikere afslører intrigespillet bag blodbadet. Det er et storslået drama med krig, kærlighed, sammensværgelser og bedrag. En dødbringende kamp om den svenske trone.

11:30
Musik i virkeligheden – Savage Rose: “Stien i bjerget”

I en kælder på Nørrebro i København får Rasmus Poulsen gæster, der fortæller de virkelige historier bag en række markante sange.
I 1989 tog Annisette og Thomas Koppel fra Savage Rose til Tyrkiet for som støtte at overvære en retssag mod medlemmer af musikgruppen Grup Yorum, der var anklaget for at have sunget på kurdisk. Et par dage senere optrådte Annisette og Thomas Koppel ved en udendørs koncert, hvor de sang og spillede det kurdiske nummer “Stien i bjerget” på dansk for derefter hurtigt at flygte ud af landet. Annisette fortæller om den oplevelse.

11:55
Fotografier der forandrede verden (4:6)

Britisk dokumentarserie fra 2019.
(Photos that Changed the World)
Der findes billeder, der siger mere end tusind ord. Billeder, der har ændret den måde, vi lever og tænker på. Her dykker vi ned i historien bag det uforglemmelige fotografi af en terrorist med ansigtet skjult af en elefanthue under terrorangrebet ved OL i München i 1972. Og det ikoniske billede af Nelson Mandela, der bliver frigivet efter at have siddet fængslet i 25 år.

12:40
Kulturelt – #BefriDenLilleHavfrue

Det koster 300.000 kr. at parodiere Den Lille Havfrue. Og skulpturen er endnu engang blevet hovedperson i en kontroversiel sag om ophavsret. Vært Jonathan Herrik undersøger balladen om nationalsymbolet, der allerede har kostet dagspressen mange penge. Er det i virkeligheden Kulturministeriet, der har jokket i spinaten?

13:00
På sporet af dronningerne (4:6)

Historien om Caroline Mathilde er dybt tragisk. Som 15-årig bliver hun gift med sin fætter, den 17-årige kong Christian 7., og er pludselig dronning i et fremmed land og ved et hof, hvor der er et utal af skjulte dagsordener og intriger. Samtidig fester kongen åbenlyst med luderen Støvlet-Katrine i det københavnske natteliv og bliver mere og mere uligevægtig. Caroline Mathilde indleder en affære med livlægen Struensee, og deres to lidenskabelige år sammen er siden skildret i bøger, teaterstykker og spillefilm. Det ender dybt ulykkeligt med Struensees henrettelse og Caroline Mathildes deportation til Celle i Tyskland. Her dør hun uden sine to børn. Kun 23 år gammel.

13:30
Kærlighed til keramik (4:6)

Svensk dokumentarserie fra 2021.
(Dreja – en kärlekshistoria)
Modellering går ud på at bygge med lerpølser, som man sætter sammen. Fordi væggene ofte bliver tykke, skal leret tørre langsomt og jævnt. Ellers kan der opstå revner. Mød Anabelí Brancusi, der bygger kvindekroppe så store, at de knap nok kan være i en keramikovn.

14:00
Til gudstjeneste med Paula Larrain i Hellig Kors Kirke

Kristendommens retorik er noget helt særligt. Og noget der optager Nørrebro præst Jens Andreas Christensen meget. Derfor har Paula Larrain i dag inviteret litteraturhistoriker Erik A. Nielsen med til gudstjeneste. Sammen taler de nærmere om forbindelserne mellem litteratur, billedkunst og teologi.

14:55
Tro, Håb & Kriser: Jeg er vred på Gud (4:4)

Valdemar har levet isoleret i snart 7 år efter en knoglemarvstransplantation. Signe kæmper med at blive sig selv igen efter en hård kræftbehandling. Begge kommer de til Lotte, for at tale om den meningsløshed og afmagt, der kan følge alvorlig sygdom.

15:25
Djævlebrigaden

Amerikansk krigsfilm fra 1968.
(The Devil’s Brigade)
I 1942 opretter de allierede en gruppe, der skal operere bag fjendens linjer. Gruppen er bredt sammensat af elitesoldater og det værste udskud, og opgaven med at få dem til at arbejde sammen som en enhed tilfalder den elskværdige oberstløjtnant Frederick.
Medvirkende: William Holden, Cliff Robertson, Vince Edwards m.fl.
Instruktion: Andrew V. McLaglen.

17:30
Operarejsen (7:8) – En tur i Berlin-hegnet

Inden trioen kan komme ind og se Beethovens ‘Fidelio’, skal de finde indgangen til en hip campingplads midt i Berlin, som Rasmus har fundet. Frederik og Allan er langt fra tilfredse.

18:15
Operarejsen (8:8) – Rossini i pølseenden

På La Scala i Milano skal Frederik, Rasmus og Allan se en sidste opera, inden turen går hjem til Danmark; Rossinis ‘Italienerinden i Algier’. Og Rasmus kokkerer et perverst sidste måltid.

19:00
Zachary & Harpens kraft

Den unge harpenist, Zachary Hatcher, fremtryller franske klange af Debussy og Ravel sammen med kolleger fra DR Symfoniorkestret i DR Koncertsalen.
Medvirkende: Zachary Hatcher – harpe, Austin Lee Hansen og Kern Westerberg – violiner, Michael Grolid – bratsch, Einar Everss – kontrabas, Cansin Kara – cello, Ulla Miilmann – fløjte, Pedro Lopez – klarinet.

19:45
Soundtrack Service med Han Duo – musik fra spil

Elias Eliot & Jacob Ege Hinchely fra Han Duo præsenterer de bedste hits fra spil med DR Symfoniorkestret.

20:00
Forsvundne verdener og skjulte skatte (2:3) – Løvemennesket

Britisk dokumentarserie fra 2019.
(Lost Worlds and Hidden Treasures)
En rejse i fodsporene på arkæologerne, som opdagede den 40.000 år gamle skat: Løvemennesket. Skatten er den første kendte genstand, der er bygget på fantasi og et startpunkt for kunst og religion. Historien om figuren er også historien om et af nyere tids mørkeste kapitler, hvor arkæologiske fund blev brugt som nazistisk propaganda.

21:00
Kim Larsen – folkets sanger

Dansk dokumentar fra 2015
Kim Larsen er Danmarks ubetinget største sangskriver. Fra sine allerførste plader synger slumpoeten fra Christianshavn sig direkte ind i danskernes hjerter med sine moderne folkesange. Men da Kim Larsen vil tage de næste skridt mod stjernerne, kommer hans talent paradoksalt nok til at stå i vejen for hans succes. Ny dokumentar om Kim Larsen, med nye versioner af hans sange ved bl.a. Kwamie Liv og Carl Emil Petersen (Ulige Numre). Tilrettelagt af Janus Køster-Rasmussen og Michelle Francati.
Sendt første gang 24.10.2015

22:00
Kulturelt: Det danske lig er en ung blond pige

Stereotypen på offeret i en krimi er en ung, hvid, smuk kvinde. Den myrdede kvinde er et af de mest udbredte motiver i underholdningsindustrien og i kunsthistorien. Et aktuelt teaterstykke arbejder med den myrdede kvinde som en æstetik, en økonomi og et modefænomen. Men sådan forholder virkeligheden sig langt fra. Hvorfor har vi som samfund skabt et billede af offeret som en ung, blond kvinde?

22:20
Filmselskabet Delight: Intet

Det danske ungdomsdrama ‘Intet’ er en bister og eksistentiel fortælling om en skoleklasses jagt på meningen med livet.
DR’s filmeksperter Maria Månson og Per Juul Carlsen har været i biografen.

22:30
Deadline

Udfordrende og overraskende perspektiver på dagens og tidens væsentligste historier.

23:00
Tæt på sandheden

Comedyshow hvor ugens nyheder og tidsaktuelle tendenser tages under kærlig, men bestemt behandling af Jonatan Spang.

23:30
Krypto – Velkommen til 2040

Hvis man skal tro Bitcoinpiraten, så kommer den virtuelle verden i fremtiden til at betyde mere end den analoge. Et dansk spilfirma kan bakke op om den påstand. Indtil videre har de solgt virtuelt land i deres computerspil for 1,2 milliarder kroner – og spillet er slet ikke udkommet endnu.


DR2

Film på DR2 TV-Guide

Herunder kan du se en TV-Guide for kommende film på DR2. Husk du kan gemme til din egen kalender ved at trykke på kalenderikonet ud for det enkelte program.

I Dag søndag 22. maj
15:25
Djævlebrigaden

Amerikansk krigsfilm fra 1968.
(The Devil’s Brigade)
I 1942 opretter de allierede en gruppe, der skal operere bag fjendens linjer. Gruppen er bredt sammensat af elitesoldater og det værste udskud, og opgaven med at få dem til at arbejde sammen som en enhed tilfalder den elskværdige oberstløjtnant Frederick.
Medvirkende: William Holden, Cliff Robertson, Vince Edwards m.fl.
Instruktion: Andrew V. McLaglen.

onsdag 25. maj
20:05
Manden med jernhjertet

Krigsdrama fra 2017.
(HHhH)
Da Hitler kommer til magten, stiger den nådesløse Reinhard Heydrich hurtigt i graderne. Heydrich bliver hovedarkitekten bag jødeudryddelserne, og i 1942 er han rigsprotektor i Tjekkoslovakiet, som han regerer med brutal hånd. Fra London sendes to unge tjekkiske modstandsfolk til Prag på en livsfarlig mission. De skal likvidere manden, som af Hitler kaldes “manden med jernhjertet”.
Medvirkende: Jason Clarke, Rosamund Pike, Jack O’Connell m.fl.
Instruktion: Cédric Jimenez.

torsdag 26. maj
20:00
Dame, konge, es, spion

Britisk spionthriller fra 2011.
(Tinker, Tailor, Soldier, Spy)
En britisk spionmission i Ungarn går grueligt galt. Efterretningsofficeren George Smiley får en fyreseddel, men nogle måneder senere bliver den snu mesterspion hentet ind til en ny, tophemmelig opgave. Den Kolde Krig er på sit højeste, og der er mistanke om, at russerne har plantet en dobbeltagent i toppen af den britiske efterretningstjeneste. Nu er det op til Smiley at sætte en fælde op for muldvarpen.
Medvirkende: Gary Oldman, Colin Firth, Tom Hardy m.fl.
Instruktion: Tomas Alfredson.

23:00
Chaplin

Amerikansk autentisk drama fra 1992.
Filmkunstens første superstjerne Charles Chaplin vokser op i England i fattige kår, men som 24-årig bliver han engageret til Hollywood, hvor han hurtigt bliver en berømthed. Filmen følger Chaplins karriere gennem århundredet, den politiske forfølgelse og hans mange ægteskaber med ganske unge kvinder.
Medvirkende: Robert Downey Jr., Dan Aykroyd, Geraldine Chaplin m.fl.
Instruktion: Richard Attenborough.

fredag 27. maj
20:00
True Grit

Amerikansk western fra 2010.
Da 14-årige Matties far bliver dræbt af kujonen Tom Chaney, sværger hun hævn. Sammen med den enøjede, fordrukne forbundssherif Rooster Cogburn og den snakkesalige Texas Ranger LaBoeuf drager hun ud efter for at finde Chaney. De to revolvermænd har ingen respekt for hinanden, men under de blodige begivenheder bliver de nødt til at arbejde sammen.
Medvirkende: Jeff Bridges, Hailee Steinfeld, Matt Damon, Josh Brolin m.fl.
Instruktion: Joel og Ethan Coen.

lørdag 28. maj
17:50
Mord i Gorky Park

Amerikansk thriller fra 1983.
(Gorky Park)
To mænd og en kvinde findes myrdet i Gorky Park. Deres ansigter er ukendelige, så Arkady Renkos eneste spor i den makabre mordsag er den smukke Irina. Hun har i hvert fald kendt ét af ofrene og ligger måske inde med nøglen til mysteriet. Renko går, med hjælp fra en amerikansk politimand, i gang med efterforskningen. Selv om han ved, nogen mener, hemmeligheder kun kan sikres på én måde.
Medvirkende: William Hurt, Lee Marvin, Brian Dennehy m.fl.
Instruktion: Michael Apted.

23:00
Filmperler: Manchester by the Sea

Amerikansk Oscarbelønnet drama fra 2016.
Lee Chandler tager orlov fra sit job og rejser hjem til sin fødeby. Hans storebror er død, og til Lees store chok har han gjort Lee til værge for sin 16-årige søn. Snart står Lee ansigt til ansigt med sin fortid, hvor en tragisk fejltagelse adskilte ham fra sin kone og det lille fiskersamfund, hvor han voksede op.
Kenneth Lonergans roste drama udløste Oscars for bedste mandlige hovedrolle (Casey Affleck) og bedste manuskript.
Medvirkende: Casey Affleck, Michelle Williams, Kyle Chandler m.fl.
Instruktion: Kenneth Lonergan.

søndag 29. maj
16:25
Sommersby

Amerikansk drama fra 1993.
Jack Sommersby vender efter seks års krigsfangenskab tilbage til den forarmede landsby Vine Hill. Hans kone Laurel kan nærmest ikke genkende sin egen mand, der har forandret sig fuldstændig. Sommersby, der tidligere drak og spillede kort, bliver en afholdt mand i landsbyen, og Laurels skepsis manes i jorden. Men fortiden er ikke sådan at begrave.
Medvirkende: Richard Gere, Jodie Foster, Bill Pullman m.fl.
Instruktion: Jon Amiel.

mandag 30. maj
21:00
The Trials of Cate McCall

Amerikansk thriller fra 2013.
Cate McCall var engang en succesfuld advokat. Nu er hun på afvænning og har mistet forældremyndigheden over sin datter. En sag om en kvinde, der er dømt for mordet på sin mand, giver Cate modet til at kæmpe for retfærdighed tilbage.
Medvirkende: Kate Beckinsale, Nick Nolte, James Cromwell m.fl.
Instruktion: Karen Moncrieff.

fredag 3. juni
20:00
The Railway Man

Australsk-britisk autentisk drama fra 2013.
Eric har lukket omverdenen ude og er besat af tog og køreplaner. Ved et tilfælde møder han den betagende Patti og lokkes ud af sin skal. Men på bryllupsnatten vender mareridt om tiden som japansk krigsfange tilbage. Tortur og tvangsarbejde på ‘Dødens jernbane’ har formørket hans sind. Han plages af hævntørst. Da han opdager, at hans bøddel stadig er i live, må Patti vælge. Vil hun støtte ham, uanset hvad han gør?
Medvirkende: Colin Firth, Nicole Kidman, Stellan Skarsgård m.fl.
Instruktion: Jonathan Teplitzky.

lørdag 4. juni
17:00
The Godfather

Amerikansk Oscar-belønnet gangsterdrama fra 1972.
Familien Corleone er en stor, varmhjertet slægt af italiensk herkomst. Samtidig er familiens overhoved, Don Vito, en ledende skikkelse i mafiaen, en “gudfar”, hvis magt kun begrænses af hans konkurrenter.
Medvirkende: Marlon Brando, Al Pacino, James Caan, Robert Duvall, Diane Keaton m.fl.
Instruktion: Francis Ford Coppola.

23:00
Filmperler: Girl

Belgisk prisbelønnet drama fra 2018.
Lara på 15 er fast besluttet på at blive professionel ballerina. Hun forfølger sin drøm med sin fars støtte og med et enormt engagement. Men Lara blev født som en dreng, og det skaber frustrationer og utålmodighed, at hendes krop ikke altid har så let ved at bøje sig for balletdansens strenge disciplin.
Medvirkende: Victor Polster, Arieh Worthalter, Oliver Bodart m.fl.
Instruktion: Lukas Dhont.

søndag 5. juni
16:45
The Godfather 2

Amerikansk Oscar-belønnet gangsterdrama fra 1974.
(The Godfather Part II)
I 1958 fejrer mafialederen Michael Corleone sin søns konfirmation med stor festivitas. Udadtil fremviser Corleone-familien en facade uden revner, men facaden dækker i virkeligheden over korruption, vold og mord.
Medvirkende: Al Pacino, Robert Duvall, Diane Keaton, Robert De Niro m.fl.
Instruktion: Francis Ford Coppola.

mandag 6. juni
17:30
THE GODFATHER CODA. THE DEATH OF MICHAEL CORLEONE
fredag 10. juni
20:00
Their Finest Hour

Britisk komediedrama fra 2010.
London, 1940. Byen er ramt af nazisternes blitz. Catrin Cole får arbejde som manuskriptforfatter på britiske propagandafilm. Filmene skal booste befolkningens moral og få amerikanerne til at gå ind i krigen. Da hun og kollegaen Buckley skal genskabe en heroisk evakuering, opdager hun huller i fortællingen. Samtidig opstår sød musik mellem de to, men Catrin er allerede er gift.
Medvirkende: Gemma Arterton, Sam Claflin, Bill Nighy, m.fl. Instruktion: Lone Scherfig.

lørdag 11. juni
18:05
True Grit

Amerikansk western fra 2010.
Da 14-årige Matties far bliver dræbt af kujonen Tom Chaney, sværger hun hævn. Sammen med den enøjede, fordrukne forbundssherif Rooster Cogburn og den snakkesalige Texas Ranger LaBoeuf drager hun ud efter for at finde Chaney. De to revolvermænd har ingen respekt for hinanden, men under de blodige begivenheder bliver de nødt til at arbejde sammen.
Medvirkende: Jeff Bridges, Hailee Steinfeld, Matt Damon, Josh Brolin m.fl.
Instruktion: Joel og Ethan Coen.

23:00
Filmperler: Åbenbaringen

Fransk drama fra 2018.
(L’Appariation)
Den traumatiserede krigsreporter Jacques bliver hyret af Vatikanet til at undersøge en hellig åbenbaring. Anna, en forsigtig og følsom ung pige, siger, at hun har set Jomfru Maria åbenbare sig for hende, og har fået et stort følge i en lille fransk landsby. Men Jacques opdager skjulte motiver og farlige magtspil bag den mystiske åbenbaring.
Medvirkende: Vincent Lindon, Galatéa Bellugi, Patrick d’Assumçao, m.fl. Instruktion: Xavier Giannoli.


Søg


I Dag søndag 22. maj

08:15
DR2
Deadline

09:00
DR2
Nyheder fra Grønland

09:30
DR2
Gæsten og Hesten – Slår takten an i Vejen Kommune

10:30
DR2
Det stockholmske blodbad – kampen om tronen (1:2)

11:30
DR2
Musik i virkeligheden – Savage Rose: “Stien i bjerget”

11:55
DR2
Fotografier der forandrede verden (4:6)

12:40
DR2
Kulturelt – #BefriDenLilleHavfrue

13:00
DR2
På sporet af dronningerne (4:6)

13:30
DR2
Kærlighed til keramik (4:6)

14:00
DR2
Til gudstjeneste med Paula Larrain i Hellig Kors Kirke

14:55
DR2
Tro, Håb & Kriser: Jeg er vred på Gud (4:4)

15:25
DR2
Djævlebrigaden

17:30
DR2
Operarejsen (7:8) – En tur i Berlin-hegnet

18:15
DR2
Operarejsen (8:8) – Rossini i pølseenden

19:00
DR2
Zachary & Harpens kraft

19:45
DR2
Soundtrack Service med Han Duo – musik fra spil

20:00
DR2
Forsvundne verdener og skjulte skatte (2:3) – Løvemennesket

21:00
DR2
Kim Larsen – folkets sanger

22:00
DR2
Kulturelt: Det danske lig er en ung blond pige

22:20
DR2
Filmselskabet Delight: Intet

22:30
DR2
Deadline

23:00
DR2
Tæt på sandheden

23:30
DR2
Krypto – Velkommen til 2040

mandag 23. maj

00:00
DR2
Præsidentens blodige narkokrig

01:10
DR2
Deadline

Vi har typisk programoversigt for en to-tre uger. Med forbehold for programændringer.


Prøv C More med Britbox indhold til 0 kr. i 14 dage
Bestil her reklame-link

I samme kategori

Back to top button