DRTV

Topdirektørerne

Dokumentar

I den nye serie ’Topdirektørerne’ giver DR’s økonomikorrespondent Casper Schrøder et unikt indblik i, hvordan det er at sidde for bordenden med de svære beslutninger og det store ansvar som topdirektør i nogle af landets største og vigtigste virksomheder.

Det sker i fire tv-programmer på DRTV og DR1 og i fire podcast-episoder i DR LYD.

Hen over flere måneder har Casper Schrøder fulgt topdirektørerne hos Ørsted, Carlsberg, Stark og Netcompany, og det har givet en unik adgang på afgørende dage i topdirektørernes arbejdsliv. – Jeg håber, at programmerne bringer danskerne tættere på topdirektørerne. Erhvervslivets ledere er afgørende mennesker i samfundet, de sælger for milliarder og har ansvaret for tusinder af ansatte, men vi kender dem ikke særlig godt. Jeg vil gerne åbne et vindue ind til, hvad der egentlig foregår på øverste hylde i erhvervslivet, og hvem de mennesker er, siger Casper Schrøder.

Tv-seriens fire episoder:

Episode 1: Ørsted: Mads i modvind

Mads Nipper er et af de tungeste navne i dansk erhvervsliv, men siger selv, at han aldrig har været den dygtigste til noget. Som topdirektør for den grønne energikæmpe Ørsted kæmper han med truende milliardtab i USA og sin karrieres største krise.

Episode 2: Carlsberg: Jacob på nyt territorium

Jacob Aarup-Andersen faldt død om med et hjertetilfælde som 29-årig, men rejste sig og fortsatte karrieren til erhvervslivets top. Nu er han ny topdirektør for nationalklenodiet Carlsberg og i gang med at sætte nye mål.

Episode 3: Stark Danmark:

Brittas byggekrise Britta Korre Stenholt leder byggekæmpen Stark Danmark. Hun hader middelmådighed, men mærkede sine egne grænser, da hun gik ned med stress på vej mod erhvervslivets top. I dag leder hun virksomheden igennem op- og nedgang.

Episode 4: Netcompany:

Andrés hjertebarn Andre Rogaczewski kom til landet som barn af polske flygtninge, men mødet med en hjemmecomputer ændrede hans liv. I dag er han medstifter af it-virksomheden Netcompany, milliardær og på jagt efter nye kunder.

I programmerne stiller han blandt andet skarpt på, hvad der har formet topdirektørerne på deres vej til toppen af dansk erhvervsliv og hvordan det egentlig er at sidde deroppe på toppen med magten og ansvaret. – Selvfølgelig er topdirektørerne vidt forskellige som alle andre mennesker. Nogle elsker at træde op på en scene og inspirere medarbejderne, andre vil hellere sidde og skrive den helt rigtige strategi, siger Casper Schrøder.

Han ser dog også mange ligheder mellem de fire topdirektører: – Jeg synes også, at de har meget tilfælles. De er ikke bange for at bestemme. Og de kan godt lide, når beslutningerne bliver svære. Udfordringen tænder dem. De er i stand til at arbejde solen sort og tage enorme mængder information ind. Og så fornærmer jeg nok ikke nogen ved at sige, at de fleste af dem også har et ret veludviklet konkurrencegen. I de første fire programmer er det Mads Nipper fra Ørsted, Jacob Aarup-Andersen fra Carlsberg, Britta Korre Stenholt fra Stark Danmark, og André Rogaczewski fra Netcompany, der har åbnet døren for Casper Schrøder. Hver episode er dedikeret til en topdirektør.

Programserien kan ses fra på søndag på DRTV og første afsnit sendes klokken 21.25 på DR1 på mandag. De første episoder af podcasten kan allerede nu høres på DRLYD

Hvor kan man se Topdirektørerne?

Du kan se Topdirektørerne på DR TV fra 7. april 2024
LoadingTilføj Favoritlisten Favoritliste
JustWatch – Hvor kan det streames?
Kilde: DR presse

Få Ugens TV og Streaming Tips tilsendt som nyhedsbrev hver fredag

Back to top button