Streamingnyt

Danske serier i 2024

- Hvad skal du se? Få overblikket her

Her på DIGITALT.TV har vi i flere fulgt med i danske seriepremierer, i en guide der løbende bliver opdateret. Men for at også at have et årligt overblik over det enkelte års serier, så kommer der her en specifik artikel for Danske serier i 2024.

Når året er omme, så skulle alle årets danske serier gerne fremgå af denne artikel. Vi starter altså med nogle der allerede har været sendt, og går så videre med dem der er på vej.

Da nogle serier endnu står til 2024/2025, så er de også taget med på oversigten. Oversigten opdateres naturligvis senere, for de der viser sig først at komme i 2025.

Danske serier i 2024

Dark Horse

Dark Horse TV 2 Echo

Årets første danske seriepremiere var TV 2 Echo serien Dark Horse, der naturligs stadig kan streames på TV 2 Play.

Det handler serien om 

Under mystiske omstændigheder flytter 17-årige Anna (Josephine Højbjerg) og hendes mor, Eva (Birgitte Hjort Sørensen), pludselig fra jetsettilværelsen i Kina tilbage til Evas lille barndomsby i Danmark. De flytter ind hos Evas bror, Christian, der gæstfrit slår dørene op. Men under overfladen lurer gammelt nag og betændte familieforhold, som får uoverskuelige konsekvenser for Anna og hendes hemmelighedsfulde mor.

Mysteriet på Bornholm

Mysteriet på Bornholm DRTV
Foto: Uffe Rønne Wagner

Vennegruppen fra ’Det Forsvundne Ravkammer’ er tilbage i ’Mysteriet på Bornholm’. Vennerne Charly, Niels og Tania rejser nemlig med Charlys mor på ferie til Bornholm for at besøge Charlys mors gamle studieveninde Helle og datteren Silje.

Serien kan streames på DRTV

Badehotellet – Sæson 10

Badehotellet 2024 Sæson 10

Den allersidste sæson af ’Badehotellet’ havde premiere søndag 3. marts på TV 2 og TV 2 Play.

Sæsonens ni afsnit byder på et gensyn med alle dem, seerne kender så godt, men derudover dukker gamle kendinge op, ligesom nye gæster flytter ind, siger skaberne og forfatterne Hanna Lundblad og Stig Thorsboe.

Orkestret – Sæson 2 på DRTV

Orkestret Sæson 2 DR
Foto: Per Arnesen

Rasmus Bruun og Frederik Cilius er tilbage i rollerne som henholdsvis den konfliktsky leder Jeppe Nygren og den konfliktoptrappende klarinettist Bo Høxenhaven i dramakomedien ‘Orkestret’.

Orkestret – Sæson 2 består af 10 afsnit á 25 minutter og får premiere på DRTV fra klokken 6.00 og på DR1 klokken 21.25 fredag den 12. april, hvor de to første afsnit vil være tilgængelige.

Det er gået 16 fiktive måneder mellem første og anden sæson af ‘Orkestret’. Og selv om meget er det samme som før, så er intet alligevel det samme. For Jeppes tidligere chef, Gertrud, er blevet forperson i bestyrelsen – og Jeppe er derfor nu pludselig konstitueret som uofficiel ’chef for det hele’.

Det gigantiske underskud, som Gertrud har skabt, er derfor nu Jeppes hovedpine, hvilket hun ikke er sen til at minde ham om. Kulturministeriet ånder dem i nakken og truer med lukning, så Jeppe må træffe nogle hurtige og svære beslutninger, hvis orkestret skal reddes.

Jeppes ærkerival, Simon Elliot, er for at gøre ond værre samtidig blevet kærester med Jeppes ekskone Regitze og er således også trådt ind i rollen som Jeppes datters, Alma, hjemmegående stedfar med stort engagement.

Det er en hård pille for Jeppe at sluge, men han får hurtigt andet at tænke på. Bo flytter nemlig pludselig ind hos ham som en anden forventningsfuld hotelgæst, da Bos mor Vibeke bliver diagnosticeret med terminal leukæmi og indlægges på hospitalet.

Bullshit på Prime Video fra 19. april

bullshit serie Prime Video

BULLSHIT er baseret på den journalistiske bestseller ’Bullshit – fortællingen om en familie’, som blev belønnet med den prestigefyldte Cavlingpris i 2018.

BULLSHIT er en fortælling om 1980ernes rå bandeopgør, der blev kendt som Danmarks første, store rockerkrig. Det er historien om de unge, rodløse kvinder og mænd på Vestamager, der i 70erne finder et nyt fællesskab – først i ungdomsklubber og senere i det, der blev til rockerklubben Bullshit. Historien er centreret om karaktererne Pia og Henning ”Makrel”, hvis forhold starter som en stormende forelskelse, men som gradvist udvikler sig til en kamp for overlevelse.

BULLSHIT er en coming-of-age-skildring af de unge karakterer Pia og Henning og deres længsel efter en ’ny familie’. Serien begynder, da karakteren Pia i slut-70erne søger friheden og fællesskabet på Christiania. Her møder hun karakteren Henning, der, ligesom hende selv, drømmer om at vende det etablerede samfund ryggen. Henning, også kendt som ”Makrel”, drømmer om broderskab, frihed og motorcykler – og det bliver billetten ind i en intens og stadigt vildere subkultur, der fremstår tillokkende og festlig i starten, men som ender i en mere og mere destruktiv og farlig spiral, efterhånden som handlingen i BULLSHIT skrider frem.

I rollen som Pia ses dansk-svenske Alba August (The Rain, Unge Astrid, Gidseltagningen). Henning ”Makrel” spilles af Vikings-stjernen Marco Ilsø (Vildmænd, Vikings, Sunday).

Den som dræber – Sæson 4

Prime Video Den som dræber Sæson 4

Viaplay krimiserien er købt af Prime Video og sæson 4 har premiere på Prime Video senere i 2024.

En brutal henrettelse af et ungt bandemedlem fra København sætter gang i en spektakulær mordgåde, der strækker sig over hele Øresundsregionen og dykker ned i spørgsmålene: “Hvornår har forbrydere udstået deres straf?” og “Kan et menneskes stræben efter retfærdighed gå for vidt?”.

Psykologen Louise Bergstein – som nu er kærester med drabsefterforsker Frederik – bliver sat på sagen, da Frederik indser, at henrettelsen er mere kompliceret end en simpel voldshandling fra en bande. Med hjælp fra sin mentor – den erfarne svenske efterforsker, Gunnar Nymark – udarbejder Louise en gerningsmandsprofil, der tyder på, at den person, de leder efter, er en beslutsom og koldblodig morder, der nærer et personligt fjendskab mod offeret.

Alt og Eva

Alt og Eva Viaplay
Joachim Fjelstrup,Tuva Novotny,Sissela Kyle
Alt og Eva Viaplay Foto: Ulrika Malm/Viaplay Group

’Alt og Eva’ er Viaplays nye svensk-danske dramakomedieserie med den talentfulde danske skuespiler, Joachim Fjelstrup, og de to kvindelige svenske skuespillere Tuva Novotny og Sissela Kyle i hovedrollerne.

Eva (Tuva Novotny) tror ikke på kærligheden, men når hun mindst venter det, finder hun den i Mads (Joachim Fjelstrup). Det eneste problem er, at hun allerede er gravid, med hans barn, uden at han ved det. Serien er skrevet og instrueret af Johanna Runevad. Serien får premiere på Viaplay i foråret 2024.

NamaStay

namastay
Fra optagelserne sommeren 2023 Foto: Ricco Wichmann

”Namastay” er en ny serie fra Paprika Steen i forening med sin bror Nikolaj Steen, som er instruktør. Paprika Steen og Lars Brygmann spiller parret Charlotte og Andreas, der gerne vil starte deres egen campingplads men på den helt luksuriøse måde, som med et nyere udtryk kaldes glamping. Serien ser ud til at få premiere i juni 2024 på DR.

Lars Brygmann, Peter Gantzler, Johannes Nymark, Lærke Winther og Amalie Lindegård og Magnus Haugaard skulle også være på rollelisten.

Familier som vores – Thomas Vinterberg TV 2 serie

Familier som vores billede3 TV 2
Helene Reingaard Neumann og Nikolaj Lie Kaas i ‘Familier som vores’. (Foto: Julia Vrabelová/Zentropa/TV 2)

‘Familier som vores‘ er en familiesaga i seks afsnit. Det er Thomas Vinterbergs første tv-serie, og dramaserien er en dansk familiesaga, hvor Thomas Vinterberg foretager tankeeksperimentet: Hvis vi tvinges til at forlade vores land, hvad vil der så ske?

‘Familier som vores’ finder sted midt i den danske sommer, hvor livet er, som det plejer. Men snart vil alt blive revet fra hinanden. I takt med at oversvømmelser langsomt gør deres indtog, skal Danmark evakueres, og det danske folk skal spredes for alle vinde. Kun huse, skoler og tomme byer vil stå tilbage. Dem, der har råd, rejser til rige lande, mens de mindre velstillede må benytte sig af det statsfinansierede program og flytte til fattigere områder.

Familier, venner og elskende vil blive adskilt, had og splittelse vil opstå hos nogle, og kærlighed og forsoning vil vokse blandt andre. Al ejendom gøres med et slag værdiløst, mange formuer vil forsvinde, og lykken blandt de rejsende danskere tilsmiler kun de få heldige. Gymnasieeleven Laura er forelsket for første gang og på nippet til at blive student, da nyheden om evakueringen rammer. Pludselig står hun overfor en ny virkelighed, som vil ændre hendes og hendes families liv for altid.

Vi møder studenten, Laura (Amaryllis April August), som ender i sit livs dilemma. Skal hun rejse med sin far (Nikolaj Lie Kaas) og hans nye kone (Helene Reingaard Neumann) til Paris – sammen med sin kæreste, Elias (Albert Rudbeck Lindhardt), eller skal hun tage med sin mor (Paprika Steen), som skal flytte til Rumænien via det offentlige evakueringsprogram?

Vi møder desuden godsejeren Henrik (Magnus Millang) og hans kæreste Nikolaj (Esben Smed). De har en større konflikt med Henriks bror, den succesrige byggematador, Peter (David Dencik), som bliver hårdt ramt af, at Danmark lukker.

Premiere på TV 2 er sat til efteråret 2024.

Sommerdahl – Sæson 5

Sommerdahl sæson 4 TV 2
Sommerdahl sæson 4
Foto: Jes Larsen/TV 2

TV 2 har bekræftet, at der kommer endnu en sæson af krimiserien Sommerdahl i 2024. Optagelsen var i hus 30. september 2023 og de nye afsnit starter i maj måned 2024 på TV 2 Play og TV 2 Charlie.

Skruk – Sæson 2

Skruk Netflix Foto: Tine Harden
Skruk Netflix Foto: Tine Harden

Netflix har annonceret en sæson 2 af den populære Netflix-serie Skruk. Det romantiske komediedrama i seks dele vender tilbage med Josephine Park i hovedrollen som Nana og er skabt af Amalie Næsby Fick sammen med Nikolaj Feifer.

I anden sæson af Skruk møder vi Nana (Josephine Park), der nu har en baby på to måneder. Men lige så højt som hun elsker sit barn, lige så meget hader hun at være på barsel. Så Nana tigger sin gamle chef, Helle, om at få jobbet som verdens bedste fertilitetslæge tilbage. Det bliver et snævert ’ja’: ingen fejl denne gang – og ingen løgne! Nana lover bod og bedring, men har slet ikke overvejet, at nogen jo skal passe baby, mens hun er på job.

Derfor ender Nana nødtvungent med at have sin mor boende som en slags fast babysitter/roommate fra helvede. Men Nana har ikke noget valg, for hun skal mere end nogensinde performe på jobbet, hvor den perfekte nye læge, Hampus, har overtaget førertrøjen som klinikkens stjerne, mens Nana var væk.

Der er seks nye afsnit på vej i efteråret 2024.

Kald mig far

Kald Mig Far Viaplay
Kald Mig Far. Foto: Henrik Petit

Kald mig far’ er en komedieserie med Alex Høgh Andersen, Magnus Haugaard og Ellen Hillingsø i hovedrollerne.

Forestil dig et rigtig godt venskab. Sådan et, hvor I har kendt hinanden hele livet. I gør alting sammen, og I er netop ved at lancere et bæredygtigt cateringfirma, som gør jer til forretningspartnere oveni. Alt er lige, som det skal være. Forestil dig så, at din ven bliver kærester med din mor. Hvad ville du gøre?

For den konfliktsky Emil bliver det mere end et hypotetisk spørgsmål, da han finder ud af, at hans bedste ven, den selvsikre Viktor, er begyndt at date hans mor, Helle. Herfra vendes det hele på hovedet, når Emil skal lære at navigere i den nye virkelighed, og hvor venskabet, som drengene kendte det, for alvor sættes på prøve.

Emil spilles af Alex Høgh Andersen (Vikings, The Viking – Narkokongens fald, Skyggen i mit øje), mens rollen som den udadvendte og selvsikre Viktor spilles af Magnus Haugaard (Skyld, Elsker dig for tiden, Centrum). Rollen som Helle spilles af Ellen Hillingsø (Hvidstengruppen II, Advokaten, Dopamin).

Udover hovedrolleindehaverne kan man glæde sig til at opleve navne som blandt andre Roberta Reichhardt, Johanne Milland, Søren Sætter-Lassen, Peter Gantzler, Lone Rødbroe, Bjarne Henriksen, Lila Nobel, Oscar Dyekjær Giese og Tommy Kenter.

‘Kald mig far’ udkommer i seks afsnit a ca. 25 minutter og får premiere 28. april på Viaplay.

2024/2025 serier

Dem vi har nævnt hidtil er de serier der meldt ud til at komme her i 2024, mens de nedenfor er 2024/2025.

De bedste år – Ny TV 2 Echo komedie

De bedste år TV 2 serie
Louise (Stephania Potalivo), Mathias (Magnus Millang), Svend (Ludvig) og Finn (Monty) i ‘De bedste år’. Foto: Jonas Bie/TV 2 TV 2

Optagelserne er startet til TV 2s kommende komedieserie ‘De bedste år’, som er skabt af brødrene Magnus og Emil Millang. Serien tager et kærligt greb om de betydningsfulde år som småbørnsfamilie og spørger, om de virkelig er ‘De bedste år’?

I komedieserien ‘De bedste år’ følger vi Mathias og Louise, et par der står midt i livet med to små børn, da de pludselig indser, at de fuldstændig har glemt sig selv og parforholdet i processen med at skabe en familie.

‘De bedste år’ er Magnus og Emil Millangs første fælles tv-serie, hvor de begge har skrevet manuskriptet, og Magnus både instruerer og spiller rollen som Mathias. I rollen som Louise ses Stephania Potalivo, der blandt andet er kendt fra tv-serien ‘Sjit Happens’.

Ud over Magnus Millang og Stephania Potalivo i de bærende roller, kan seerne glæde sig til at se skuespillerne Lars Brygmann, Ditte Hansen og Søs Egelind som forældre og svigerforældre. Roberta Reichhardt spiller rollen som Louises søster, Laura, Kristoffer Eriknauer spiller Lauras forlovede, Claes, og Jesper Ole Feit Andersen er Mathias’ bedste ven og kollega, Sigurd.

‘De bedste år’ produceres af The Bunch ved producerne Carina Åkerlund og Jesper Zartov og forventes at blive sendt på TV 2 Play og TV 2 Echo 2024/25.

Dag & Nat – Sæson 2

Dag og Nat sæson 2 TV 2
Fra venstre er det Soheil Bavi, Mathilde Lundberg, Pål Sverre Hagen, Anders W. Berthelsen, Ann Eleonora Jørgensen, Nicolai Jørgensen og Katrine Greis-Rosenthal. Foto: Henrik Ohsten/TV 2.

‘Dag & nat 2’ er anden sæson af Lone Scherfigs store hospitalsdrama, som nu skifter afdeling fra fødegangen til børneafdelingen. Serien, der netop er gået i optagelse, bliver på otte afsnit og forventes at få premiere på TV 2 Play og TV 2 i 2024/2025.

De to nye hovedroller som overlægen Linda og psykologen Lasse spilles af Ann Eleonora Jørgensen og Anders W. Berthelsen.

Vi er tilbage på supersygehuset to år efter, vi forlod fødegangen. I den nye sæson følger vi både personalet og deres daglige arbejde på børneafdelingen, men også deres indbyrdes relationer og private udfordringer. Hver episode fortæller også afsluttede historier om de patienter, der bliver indlagt på afdelingen. Patienterne er børn, men hvert barn har mindst én af sine forældre med sig, så serien bliver også en relevant skildring af forældreskab, og hvad det kan indebære af kærlighed, afmagt, glæder og bekymringer.

Graverne

Graverne TV 2 dansk serie
Fra venstre er Alice (Lila Nobel Mehabil), Hansen (Søren Malling), Adam (Afshin Firouzi), Liv (Mille Dinesen), Frederik (Clint Ruben) og Chris (Johanne Milland Pedersen). Foto: Tine Harden/TV 2

TV 2 har løftet sløret for deres nye kommende danske krimidramaserie Graverne, der er skrevet af Jenny Lund Madsen og har Mille Dinesen i hovedrollen.

Det talentfulde hold bag serien stiller skarpt på et aktuelt og relevant emne: nyhedsmediernes rolle i et oplyst demokrati. Historien dykker ned i en dyster sag, der ikke må kunne ske i dagens Danmark og følger den journalistiske efterforskning. Den viser dilemmaer, som opstår, når rigtigt og forkert forplumres af modstridende interesser, og hvordan de påvirker hovedpersonernes privatliv

Foruden Liv består gruppen af den erfarne graverjournalist Hansen (Søren Malling), den fremstormende journalist Alice (Lila Nobel Mehabil), den ambitiøse praktikant Frederik (Clint Ruben) og den tjekkede fotograf Chris (Johanne Milland Pedersen). På rollelisten er også Katrine Greis-Rosenthal, Tina Gylling Mortensen, Filippa Suenson og Kenny Duerlund.

Hovedforfatter er Jenny Lund Madsen (‘Meter i sekundet’, ‘Rita’, ‘Bedrag III’), og serien instrueres af Jesper W. Nielsen (‘Borgen’, ‘Greyzone’, ‘Den som dræber’).

Første sæson af ‘Graverne’ består af i alt seks afsnit og får premiere på TV 2 og TV 2 PLAY i 2024 eller 2025. Serien produceres af Nordisk Film Series ved producerne Camilla Hammerich og Trin Hjortkjær Thomsen med støtte fra Public Service Puljen. David C. H. Østerbøg er TV 2 executive producer.

I samme kategori

Back to top button