ARD slukker for SD signalet Januar 2025

Indlæg om piratsider, piratudstyr og lignende er ikke tilladt. Reklame/salgs indlæg er ikke tilladt.

Login Registrer
Viser 2 indlæg - 1 til 2 (af 2 i alt)
 • Forfatter
  Indlæg
 • #1993573
  Per K
  Deltager

  De fleste har sikkert for længst anskaffet sig et TV eller en boks der sagtens kan klare både HD og UHD signaler, men der er stadig lidt folk der ude som der ikke er hoppet med på vognen og derfor stadig har et apparat der kun kan klare SD MPEG2 signaler via parabolen.

  Det gamle TV eller deres boks er de altså nød til at skal have skiftet ud hvis de fortsat ønsker at se ARD via satellit, for datoen er sat fast på hvornår at SD signalet vil blive slukket og det sker den 7 Januar 2025.

  Nyheden er godt nok af lidt ældre dato (Januar 2024), men så er folk med gamle SD MPEG2 modtage apparater i hvert fald advaret i god tid her også hvis de stadig har sådan en gammel boks i brug til modtagelse af satellit TV.

  https://www.digitalfernsehen.de/news/empfang/satellit/ard-sd-abschaltung-termin-steht-fest-1102668/

  #1994154
  kram5610
  Deltager

  Det er sandelig også på tide.

  De tyske public service kanaler (öffentlich-rechtlicher Rundfunk) koster ca 8,5 milliarder Euro om året – blandt andet fordi man sviner med pengene og har mange dobbelt strukturer!

  Man mener, at ca 6% af de tyske tv-seere ikke kan modtage HD. Det ville have været billiger at forære dem en billig HD-satmodtager, end at udsende over 30 kanaler fra ARDs medlemmer og ZDF i SD i årevis (SD slukningen var egentlig planlagt til 2020 – men blev udskudt grundet Corona).

  ZDF har forøvrigt meddelt at man fortsat vil sende i SD – håbløst… Måske fordi der gennemsnitlige seer er +60 (Rentnersender).

  Hilsen

  Morten Hesseldahl
  Tysk licens (Rundfunkbeitrag) betaler

Login Registrer
Viser 2 indlæg - 1 til 2 (af 2 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.
Back to top button