Streamingnyt

HVOD, livesport og stop for deling af adgangskoder skal skabe vækst på det danske streamingmarked

- det mener medieanalysefirmaet Mediavision

Det danske streamingmarked er stabilt og viser tydelige tegn på mætning. Både penetration og antal abonnementer pr. husstand, dvs. stacking, er stabile i 1. kvartal. Men billigere streamingpakker med reklamer kombineret med et stop for deling af adgangskoder er tiltag, der kan booste væksten igen, mener medieanalysefirmaet Mediavision. De ser også livesport på streamingtjenester som en vej til at øge forbrugernes interesse fremover.

Det danske streamingmarked har været stabilt i første kvartal af 2024. Husstandspenetrationen af direct-to-consumer-tjenester ligger fortsat på ca. 65 procent, hvilket svarer til ca. 1,7 millioner husstande. Stacking (antal betalte streamingabonnementer pr. husstand) i Danmark er stabilt på blot tre abonnementer pr. husstand. I alt har danske husstande i dag 4,5 millioner betalte streamingabonnementer.

Det er i tråd med Mediavisions prognose for første kvartal. Markedet har været mættet de seneste to år. Samtidig er konkurrencen om forbrugerne steget betydeligt. Konjunkturen er svækket og har påvirket ikke kun husstandene, men også mediebranchen, hvilket har ført til den nuværende tendens med et mindre udbud af nyt lokalt dansk indhold.

Der er dog flere tegn på forandring forude. Flere aktører i branchen arbejder med at booste væksten. Ved at begrænse kontodeling og indføre billigere reklamestøttede planer (“HVOD – Hybrid Video On Demand”) forudser Mediavision, at det samlede streamingmarkeds omsætning vil vokse i løbet af 2024. En anden drivkraft er, at flere streamingudbydere begynder at vise livesport. Dette vil delvist blive finansieret af reklamer, som vil være en væsentlig indtægtskilde for branchen fremover.

– Det nuværende stabile marked i Danmark er som forventet, siger Fredrik Liljeqvist, senioranalytiker hos Mediavision. Men fremadrettet forventer vi vækst, der følger den overordnede økonomiske udvikling, samt vi kommer til at se nye strategier i branchen. Det er også tydeligt, at globale streamingudbydere øger både deres markedsandele og deres andel af visninger. Det er uden tvivl en udfordring for de lokale tjenester i Danmark og i Norden som helhed.

Kilde: Mediavision

I samme kategori

Back to top button