Månedsguides

Nyt på Nordisk Film+ april 2024

Så er tid til kigge på, hvad Nordisk Film+ har på sin premiereoversigt i april, der blandt andet tæller den danske film Hvor kragerne vender.

Filtrér oversigten

mandag 1. april
Familien Gelinde
1 apr 2024
00:10

Familien Gelinde

Film | Dansk Komedie
Læs omtale

Familiefilm fra Bestættelsens samtid, der beskrive livet hos familien Gelinde på godt og ondt. Her er der både rationeringsmærker, mørkelægningsgardiner og mangel på dagligvarer. Vi er med andre ord på stedet, i tiden. Far og mor (Ebbe Rode og Karin Nellemose) skal holde styr på seks børn. Det er ikke nemt, især ikke fordi far er en stolt håndværker, som sætter sin faglige stolthed højere end ussel mammon. Så det sidste har familien ikke meget af, men humøret er højt.

1944

tirsdag 2. april
The Shack
2 apr 2024
00:10

The Shack

Film | Drama
Læs omtale

The Shack er baseret på romanen af samme navn fra New York Times’ bestsellerliste og tager os med på en fars opløftende spirituelle rejse. Efter at have oplevet en familietragedie ryger Mack Phillips ud i en dyb depression, som får ham til at betvivle sin inderste tro. Netop da han vakler allermest i troen, modtager han et mystisk brev, som indtrængende beder ham om at komme til en forladt hytte ude i ødemarken. Trods sin tvivl tager Mack ud til hytten og møder tre gådefulde fremmede, anført af en kvinde. Gennem dette møde erkender Mack nogle vigtige sandheder, som vil ændre hans forståelse af familietragedien – og ændre hans liv for altid.

2017

onsdag 3. april
Den usynlige hær
3 apr 2024
00:10

Den usynlige hær

Film | Dansk Drama
Læs omtale

Besættelsen af Danmark var omkostningsfuld for nogle. Flere i efterkrigstiden mente, de var for få. Men i forfatteren Knud Sønderbys manuskript til spillefilmen om modstandsbevægelsen er rollerne som helte og heltinder ikke lette. Pigen Alice (Bodil Kjer) må acceptere, at hendes mand, Poul (Mogens Wieth), i tager til England, mens hun usikker og forladt trøster sig med deres fælles ven Jørgen (Ebbe Rode). Pludselig dukker Poul op for at planlægge en større sabotage-aktion mod en dansk fabrik, der samarbejder med tyskerne. Det er den første film om besættelsen, og den er præget af det forståelige had, der også påvirkede den aktuelle regnskabets time. I mindre roller ses bl.a. Buster Larsen og Kjeld Petersen. Knud Sønderbys manuskript blev udgivet som roman.

1945

torsdag 4. april
Kongens valg
4 apr 2024
00:10

Kongens valg

Film | Drama
Læs omtale

Kongens valg handler om de tre dramatiske døgn i april 1940, hvor den norske konge får et ufatteligt ultimatum af den tyske krigsmagt: overgivelse eller døden. Med tyske fly og soldater i hælene tvinges kongefamilien på flugt. De bestemmer sig for at skilles uden at vide, om de nogensinde vil se hinanden igen. Kronprinsesse Märtha rejser med børnene til Sverige, mens kong Haakon og kronprins Olav bliver i Norge for at fortsætte kampen. Efter tre døgns desperat flugt træffer kong Haakon sin endelige beslutning. Han nægter at kapitulere, selv om det kan koste både ham selv, hans familie og mange uskyldige nordmænd livet.

2016

fredag 5. april
Landsbylægen
5 apr 2024
00:10

Landsbylægen

Film | Dansk Drama
Læs omtale

Dr. Bonnesen, den ældste men også den mest afholdte af de to læger i en idyllisk lille dansk provinsby, har efter mange års virke besluttet at trække sig tilbage og overdrage sin praksis til en ung læge. I modsætning til byens anden læge, dr. Kjærgaard, er dr. Bonnesen ganske uinteresseret i penge, og det ligger ham langt stærkere på sinde, at vide sine patienter i gode hænder end at opnå en høj pris for sin praksis. Da den sympatiske unge læge Jens Winther kommer ind i billedet, bliver man derfor hurtigt enige, og Jens Winther tager med ildhu fat på lægegerningen i den lille by.

1961

Poeten og Lillemor og Lotte
5 apr 2024
00:10

Poeten og Lillemor og Lotte

Film | Dansk Komedie
Læs omtale

Poeten og Lillemor venter deres første barn og da tiden endelig er inde til den store begivenhed, bliver Poeten et stort nervevrag og må hente assistance, hos den altid hjælpsomme barber, Anton. En lille pige kommer til verden og hun bliver kaldt Lotte. Hun bliver hjemmets lille solstråle, der inspirerer Poeten til mange smukke digte. Men der opstår alvorlige bryderier, da Lotte skal have sin første tand og Poeten ikke får ro til at digte. Lillemor anbringer ham i udhuset og Poeten gør oprør. Efter en mislykket eskapade, vender han slukøret tilbage. Der sker meget andet i det lille, landlige samfund. Vera vinder 5,000 kr. i en gættekonkurrence og gevinsten får højst overraskende konsekvenser. Bageren er blevet gift med den yndige Lise, men en skønheds-konkurrence griber forstyrrende ind i idyllen og han må på en håndfast måde ordne problemet. Poeten oplever den store, men lidet indbringende ære, at blive kåret til “Årets Digter”. Mørke skyer trækker op, økonomien vakler og de risikerer at miste digterhuset, men i sidste øjeblik tilsmiler lykken Poeten og Lillemor – takket være Lotte.

1960

lørdag 6. april
Der kommer en dag
6 apr 2024
00:10

Der kommer en dag

Film | Dansk Drama
Læs omtale

Året er 1967. En ny ungdomskultur er på vej. Kapløbet om rummet er på sit højeste og drømmen om frigørelse vinder frem over alt. På Nørrebro fjernes de to uadskillelige brødre, Elmer på 10 og Erik på 13, fra deres syge mor og anbringes på børnehjemmet Gudbjerg, hvor tiden står stille. Forstanderen har sine egne filosofier og reglementer. Her skal uvorne drenge blive til lydige samfundsborgere for enhver pris. Fra allerførste dag forstår brødrene, at de har mistet deres frihed, og en daglig kamp for overlevelse begynder. Drengene forsøger at leve under radaren, men Elmers livlige astronautdrømme og klumpfod får ham konstant i problemer. Som tiden går og kræfterne truer med at slippe op, indser brødrene, at de er helt på egen hånd, og et gryende oprør tager langsomt form. Bevæbnet med Elmers fantasi og Eriks mod indledes det ulige slag for at undslippe Gudbjerg og stå op imod forstanderen og hans livsfarlige magttyranni.

2016

søndag 7. april
Resurrecting the Champ
7 apr 2024
00:10

Resurrecting the Champ

Film | Drama
Læs omtale

En ung og lovende sportsjournalist redder en hjemløs stakkel fra en udsigtsløs tilværelse. Det viser sig imidlertid, at den hjemløse er en bokselegende, “Champ” Jackson, som alle troede forlængst var død. Hvad der i begyndelsen ser ud som en simpel lejlighed for den unge journalist til at fortælle Jacksons historie og berette om dennes skæbne ender med at blive en rejse ind i hans eget liv og egne familieforhold.

2007

mandag 8. april
De Røde Enge
8 apr 2024
00:10

De Røde Enge

Film | Dansk Komedie
Læs omtale

Han er den unge frihedskæmper, og filmen fortæller om ham, hans pige og hans gruppe. Der er stærke scener fra Vestre fængsel og fra tyskernes henrettelser af danske sabotører. Man får et ærligt billede af, hvordan unge, modige mænd satte livet på spil for at få Danmark befriet. Her er forhekset spænding fra første til sidste minut.

1945

tirsdag 9. april
You're Not You
9 apr 2024
00:10

You’re Not You

Film | Drama
Læs omtale

Den dobbelte Oscar-vinder Hillary Swank spiller hovedrollen som den succesfulde koncertpianist Kate, der rammes af den uhelbredelige sygdom ALS. Hendes familie tilbyder hende de bedste plejere, men Kate selv falder for den utjekkede og komplet inkompetente Bec. Og med en helbredende kur bestående af lige dele latter og tårer, finder de to vidt forskellige kvinder ind til hinandens største styrker.

2014

onsdag 10. april
Tænk på et tal
10 apr 2024
00:10

Tænk på et tal

Film | Dansk Drama
Læs omtale

“Tænk på et tal” er en dansk krimi efter Anders Bodelsens success-roman af samme navn. Filmen handler om den lidt vege og uselvstændige Borck, der er bankassistent og hvis liv ikke byder på nogen former for overraskelser. Men det er kun lige til den dag, hvor han får mistanke om, at et bankrøveri er under opsejling. I stedet for at forhindre det, beslutter han sig for at snyde røveren og beholde pengene selv. Dette bliver en vigtig og skæbnesvanger beslutning og hans ellers så kedelige liv bliver pludselig mere dramatisk end han havde forestillet sig…

1969

torsdag 11. april
Mother's Elling
11 apr 2024
00:10

Mother’s Elling

Film | Komedie
Læs omtale

Elling har boet sammen med sin mor hele sit liv. Han føler ikke trang til at gå ud og møde andre mennesker, og hans dage går med at kigge på deres naboer i sin kikkert. Derfor er han ikke særligt begejstret, da hans mor pludselig beslutter, at de skal til Mallorca. Men selvom han ikke er ret glad for det, tager han med, for som han siger, så har en kvinde på hans mors alder brug for ”en pålidelig fyr ved sin side …”. Elling vil ikke indse, at hans mor ikke blot er gammel, men også syg. Hun er meget syg. På sin sidste rejse prøver hun at få Elling til at opleve, at livet er større end deres lejlighed.

2003

fredag 12. april
Slottet
12 apr 2024
00:10

Slottet

Film | Dansk Drama
Læs omtale

Samme dag som Bente Falke kommer hjem fra et studieophold i England, skal hendes far, kammerherre Falke, til et herreselskab hos godsejer Stenfelt. Kammerherren har bedt Henrik Stenfelt om at arrangere en spilleaften med nogle pengestærke forretningsfolk, idet slottet Falkenborg igennem de sidste år er blevet stærkt forgældet og nærmer sig falittens rand. Kammerherren har lånt firs tusind kroner i håb om med dem – som indsats ved spillebordet – at kunne vinde sig en formue.

1964

Vi er allesammen tossede
12 apr 2024
00:10

Vi er allesammen tossede

Film | Dansk Komedie
Læs omtale

Vi er allesammen tossede. Aldrig er der gjort så grundigt grin med velfærdssystemet som i denne klassiske farce med Kjeld Petersen i en af sine uimodståelige filmroller. Her er skæg og satire, når det afsløres, hvordan samfundet vil beskytte os fra vugge til grav. Alex Alexandersens (Kjeld Petersen) møde med en flok elefanter på landevejen får skæbnesvangre konsekvenser. Ingen tror ham. Politi, videnskab og retsvæsen indblandes – for blot at konstatere én ting: Vi er allesammen tossede!

1959

lørdag 13. april
Af banen
13 apr 2024
00:10

Af banen

Film | Dansk Komedie
Læs omtale

David er 13 år og efter forældrenes skilsmisse er det hans far, Torben, der kører ham til fodboldtræning. Men David er langt fra stolt af sin arbejdsløse far, der efter en karriere som superligaspiller, nu er rykket ned på tilværelsens 2. hold. Uheldigvis for David bliver hans far tilbudt at træne drengeholdet, hvor David spiller, da deres faste træner – den diktatoriske Lennart – bliver fisket af ærkerivalerne i Brøndby. David og de andre drenge er ikke trygge ved den nye situation, og det bliver ikke spor bedre, da Torben langer ud efter modstanderens træner under første kamp og selv ender med en tur på hospitalet. Men nogen gange ligner tilværelsen lidt en fodboldkamp: man må tro på sig selv, når ingen andre gør det.

2005

søndag 14. april
Catch .44
14 apr 2024
00:10

Catch .44

Film | Krimi | 4.6 | 2011
Læs omtale

Stol aldrig på en sindsforvirret gangsterkonge! Tes og hendes to veninder, Dawn og Kara, er pæne piger med en usædvanlig sidebeskæftigelse: De arbejder som håndlangere for gangsteren Mel og adlyder alle hans bizarre befalinger. Da de får til opgave at forpurre en narkohandel, er det business as usual – indtil de pludselig står midt i et showdown med en psykotisk morder, en mentalforstyrret café-kok og en trucker på størrelse med Rundetårn… som sjovt nok alle er hyret af Mel!

2011

mandag 15. april
Hold fingrene fra mor
15 apr 2024
00:10

Hold fingrene fra mor

Film | Dansk Drama
Læs omtale

H.F.F.M. – “Hold fingrene fra mor” – er navnet på en forening, som fire søskende har stiftet for at holde deres mor helt for dem selv. Nu ønsker de ikke flere fremmede elementer i deres private paradis. Den lille familie bor i en hyggelig kvistlejlighed i København. Moderen er forfatterinde, og da hun er fraskilt, må hun selv klare dagen og vejen.

1951

tirsdag 16. april
Klassefesten
16 apr 2024
00:10

Klassefesten

Film | Komedie
Læs omtale

Mød den 35-årige Magnus, der en dag modtager en invitation til at holde fest med sine gamle klassekammerater. Magnus lever et kedeligt liv med barn, villa og sin kone Lollo, der som han er ganske godt tilfreds med, at livet ikke længere byder på de store overraskelser. Men så kommer invitationen. Magnus, der blev drillet og hadede sin skolegang, har kun én grund til at tage af sted: Håbet om at gense sit livs store kærlighed, pigen Hillevi.

2002

onsdag 17. april
Tro
17 apr 2024
00:10

Tro, håb og trolddom

Film | Dansk Komedie
Læs omtale

På Troldø ligger der kun én eneste gård. Der bor bedstemor Gunhild med sin familie. Og Gunhild er den eneste kvinde på øen, så da hun efterhånden mærker alderen trykke, bekymrer hun sig for slægtens fremtid. Især fordi sønnen Enok ikke kan finde sig en kone. Gunhild iværksætter derfor en plan, der skal få Enok gift. En plan som for alvor sættes i værk, da den unge Eva strander på øen. Men det lille samfund skal rystes af flere dramatiske begivenheder, før Gunhild kan ånde lettet op… og ud…

1960

torsdag 18. april
Askedrengen - I Troldkongens Sal
18 apr 2024
00:10
Læs omtale

Eventyrkomedie baseret på det gamle folkeeventyr. Vi befinder os i Norge engang for længe, længe siden. Den fattige bondeknøs Esben Askedreng og hans to brødre begiver sig ud på en farefuld færd for at redde kongens datter, så de kan indkassere dusøren og bruge den til at genopbygge deres nedbrændte slægtsgård. Prinsessen er nemlig blevet taget til fange af selveste den grusomme Troldkonge, der bor i et bjerg og siges at være umulig at besejre…

2017

fredag 19. april
Tre små piger
19 apr 2024
00:10

Tre små piger

Film | Dansk Komedie
Læs omtale

Grev Rambow har mistet sin formue og må nu bo til leje sammen med sine tre døtre, Beate, Marie og Annette. Grevens eneste håb er, at døtrene gifter sig tilbage til fordums rigdom. Så da tre bejlere melder sig, bliver de nøje målt og vejet. Alt går som planlagt, indtil den rige Hertuginde de Groos vil have sit skvat af en søn gift med Beate. Den desperate greve slår straks til. Men Beate er forelsket i en anden, og nu må pigerne stå sammen, så de alle kan få den, de elsker.

1966

Vi har det jo dejligt
19 apr 2024
00:10

Vi har det jo dejligt

Film | Dansk Komedie
Læs omtale

En alvorlig moderne ung digter overtager for en sommer et skur i “Ravnekrogen”, der er navnet på en klynge rodehuse, der er smækket op på noget, som ejermanden vil sælge som sommerhusgrunde. Digteren bliver hurtigt forelsket i matadorens datter, men han har sværere ved at falde til i den kreds af harmløse originaler, der med faderlig mildhed styres af Thorvald.

1963

lørdag 20. april
Rosita
20 apr 2024
00:10

Rosita

Film | Dansk Drama
Læs omtale

Johannes bor sammen med sin far, den midaldrende enkemand, Ulrik, i en fiskerby, hvor de lever et stille, rutinepræget liv og passer deres respektive jobs i fiskeindustrien. Ulrik savner kærlighed og nærhed, han arrangerer derfor ankomsten af den unge, smukke filippinske kvinde, Rosita – præcis som flere andre mænd i byen tidligere har gjort. Johannes må modvilligt involvere sig i deres forhold, da engelsk ikke lige er Ulriks stærkeste side. Som tiden går, kommer Johannes og Rosita meget tættere på hinanden end godt er – hvilket tvinger Johannes til at tage ansvar for sine drømme og sin fremtid.

2015

søndag 21. april
Dangerous Man
21 apr 2024
00:10

Dangerous Man

Film | Action
Læs omtale

Efter 15 år bag tremmer er den uskyldigt dømte Shane Daniels atter en fri mand. Men da han bliver vidne til et blodigt showdown med den russiske mafia, kastes Shane ind i et brutalt gidseldrama. Med sin nyvundne frihed som indsats må han kæmpe sig gennem en korrumperet underverden for at redde en uskyldig piges liv…

2010

mandag 22. april
Vores fjerde far
22 apr 2024
00:10

Vores fjerde far

Film | Dansk Komedie
Læs omtale

Dorte, Dirk, Mik og Jo-Jo er fire herlige søskende, der værner om deres mors status som alenemor. Mor Lulu har været gift 3 gange, det mener hendes 4 unger er rigeligt. Lulu vil giftes igen, men det skal foregå i al hemmelighed, så børnene ikke kan gøre ophævelser. Hendes ex-mænd er af en anden mening, for hvis Lulu skal giftes igen, skal det være med manér, så efter mange forviklinger og meget moro får ægteparret et par hvedebrødsdage, de sent vil glemme.

1951

tirsdag 23. april
Hvor kragerne vender
23 apr 2024
00:10

Hvor kragerne vender

Film | Dansk Drama
Læs omtale

HVOR KRAGERNE VENDER er et humoristisk drama om Laura, der har lagt afstand til sin familie på landet for at leve et kunstnerisk bohemeliv, som forfatter i København. Da Laura vender tilbage til sin hjemstavn for at deltage i brorens bryllup, opdager hun, at han skal giftes med barndomsfjenden, Catrine. Laura indser, at Catrine har overtaget hendes plads i familien og mærker nu et stærkt ønske om at få den tilbage.

2021

onsdag 24. april
Skyggen af Emma
24 apr 2024
00:10

Skyggen af Emma

Film | Dansk Komedie
Læs omtale

12-årige Emma er træt af, at hendes forældre tilsyneladende kun går op i penge og arbejde, og i lutter trods arrangerer hun sin egen bortførelse, ligesom Charles Lindberghs barn. Hun finder på en løgnehistorie og finder ly hos kloakarbejderen Malthe, men da hun næste dag vender hjem, opdager hun, at der slet ikke er nogen, der har savnet hende. Emma bliver dybt ulykkelig og vender tilbage til Malthe, og de to udvikler særligt venskab.

1988

torsdag 25. april
Men Olsenbanden var ikke død!
25 apr 2024
00:10
Læs omtale

Hvordan gik det egentlig med Egon, Kjell og Benny i Olsenbanden, som i sidste film drog sydpå med kufferten fuld af penge? Svaret får vi nu sammen med dramatiske hændelser. Hvem tror du kopierer Edvard Munch, så alle tror, de er ægte? Hvem bliver savet i to af en dødbringende rundsav? Og hvordan går det, når otte biler med 100 km/t. forfølger hinanden i Oslos gader og møder Ullevålstrikken? Hvor er pengene? Hvor er de ægte, og hvor er de falske Munch-malerier? Se med, se med!

1984

fredag 26. april
Det tossede paradis
26 apr 2024
00:10

Det tossede paradis

Film | Dansk Komedie
Læs omtale

På øen Trangø hersker tilsyneladende fred og ro, men tag ikke fejl. Under den rolige overflade bobler det af noget fantastisk og besnærende, som ikke mindst skyldes virkningen af æggene fra de berømte Trangø-høns. Disse æg, der er større og smukkere end andre æg, har en forunderlig virkning på visse dele af den menneskelige organisme. Gamle Thor Bukke er en af øens ivrigste æg-spisere, og det er nok derfor, at han selv i en ret høj alder har bevaret et talent, der prises højt af Trangøs kvinder.

1962

Poeten og Lillemor i forårshumør
26 apr 2024
00:10

Poeten og Lillemor i forårshumør

Film | Dansk Komedie
Læs omtale

For tredie gang, skal vi nu møde Poeten og Lillemor, den populære filmatiserede tegneserie. Alt er fryd og gammen i den lille hyggelige landsby, hvor de bor. Det er blevet forår, og det kan få mange finurlige fornemmelser frem i enhver. Bageren ansætter bl.a. en svend, der har sangstemme, kabinescooter og et godt øje til bagerens kone. Slagteren har et godt øje til en yndig pin-up. Og Poeten, der er totalt blottet for økonomisk sans, har et godt øje til et motoriseret køretøj. Dette kunne godt gå hen og få katastrofale følger, men som alle andre eventyr ender alt i fryd og gammen, så man bliver helt i forårshumør.

1961

lørdag 27. april
The Fighter
27 apr 2024
00:10

The Fighter

Film | Action
Læs omtale

Dicky og Mickey er halvbrødre, men som boksere er de på vej i to meget forskellige retninger! Dicky har talentet, men mangler dømmekraften. Og snart bliver han fanget i en livsstil, der sender ham direkte i fængsel! Lillebror Mickey er den mest ihærdige bokser – med de mest ydmygende nederlag! Men da Dicky vender tilbage, gør han alt for at forvandle lillebror fra den evige taber… til en ægte fighter!

2010

søndag 28. april
Lullaby
28 apr 2024
00:10

Lullaby

Film | Drama
Læs omtale

I et stjernespækket drama kommer den storrygende 25-årige Jonathan hjem til sin familie i New York efter mange år i L.A.’s overhalingsbane. Hans far er dødeligt syg og har nu taget den ultimative beslutning: Klokken 8 næste morgen vil han forlade denne verden! Kan Jonathan få faren på andre tanker? Eller vil han i stedet skabe nye problemer i den i forvejen splittede familie?

2014

mandag 29. april
6. trækning
29 apr 2024
00:10

6. trækning

Film | Dansk Komedie
Læs omtale

Før tipstjenester og elektroniske lottospil kunne man henvende sig til centralt placerede medborgere, der solgte lotteri-sedler. En sådan er Peter Blomberg, og hos ham vinder slagter Lund og hans kone en kvart million gode danske kroner! I 1936 var det så mange penge, at man kunne strø om sig med dem og radikalt ændre sin levevis. Og det gør hr. og fru Lund på festligste facon… og Blomberg skal også have lidt af kagen…

1936

tirsdag 30. april
Solace
30 apr 2024
00:10

Solace

Film | Thriller
Læs omtale

En garvet FBI-agent og hans unge, ambitiøse makker søger hjælp hos den excentriske, pensionerede analytiker doktor John Clancy for at få opklaret en række mord. Clancys bemærkelsesværdige, intuitive evner, der udmønter sig i livagtige og foruroligende visioner, sætter ham på sporet af morderen, men doktoren må snart sande, at hans synske evner blegner over for de kræfter, som denne handlekraftige morder besidder.

2015

I samme kategori

Back to top button