Branche-Nyt

2021 – Året der gik på DIGITALT.TV

Her på den sidste dag af endnu et år på DIGITALT.TV, så kigger vi tilbage på året, der er gået.

2021 var et ret begivenhedsrigt år med flere nye streamingtjenester, du kan få samlet op herunder, og vi slutter også af med at kigge lidt ind i 2022.

Disney+ åbnede for en masser mere indhold med Star sektionen

Det var 23. februar, at vi på en måde fik en streamingtjeneste mere at holde styr på. Ganske vist så var Disney+ Star sektionen en del af Disney+, men det var en helt ny sektion med masser af serier og film til det mere voksne publikum og mere eksklusivt indhold på tjenesten. Lanceringen blev også fulgt op med en prisstigning fra 59,- til 79,- / måned.

Annonce - artiklen forsætter nedenunder

Disney+ Star er startet – det skal du vide

 

Paramount+ – ny streamingtjeneste blev lanceret 25. marts

Danskerne fik en ny streamingtjeneste 25. marts, da Paramount+ blev lanceret. Det var dog en lidt sjov lancering, der først var via Apple’s TV app, først senere kom man med en selvstændig app.

Paramount+ er åbnet som selvstændig tjeneste – Se film og serierne du kan se her

Mange danskere fik nok først øjnene op for tjenesten i forbindelse med at Paramount+ lavede en aftale med TV 2, så tjenesten kunne tilkøbes via TV 2 Play fra 1/7 2021.

Paramount+ rykker ind på TV 2 PLAY

HBO Max blev lanceret i Danmark d. 26. oktober

En af årets store streaminglanceringer var da HBO Nordic blev til HBO Max. Det skete 26. oktober, og det var med en aggressiv prissætning for nye kunder, der kunne få halv pris på normalprisen resten af livet. HBO Max koster generelt ellers 79,- / måned i Danmark eller 599 for et år.

HBO Max åbner

Udover nyt indhold og ikke mindst flere film, hvor Warner Brothers film vises 45 dage efter biografpremieren, så har den nye HBO Max også opgraderet billedkvaliteten generelt. På udvalgte titler er der også 4K HDR og Dolby Atmos lyd. Tjenesten har dog også været præget af lidt startvanskeligheder, og der er endnu ikke styr på f.eks. placeringen af undertekster på visse enheder.

Farvel til Dplay og Eurosport Player og goddag til discovery+

Hos Discovery Networks så sagde vi i 2021 farvel til Dplay som streamingtjeneste og i stedet goddag til det nye globale brand, discovery+. Discovery+ app’en nåede også at få en refresh her sidst på året, så den er mere moderne med blandt andet brugerprofiler.

Discovery+ i nye klæder og med nye muligheder

I forbindelse med satsningen på Discovery+ som brand, så valgte Discovery Networks også at droppe deres sportsstreamingtjeneste Eurosport Player.

Eurosport Player lukkes – kunder overføres til Discovery+

Prisstigninger og prisfald på streaming

Prisen for discovery+ pakken med sporten blev sat ned efter OL, også i erkendelse af at der er mindre sport på tjenesten efter mistede rettigheder som Europa League og Landsholdsfodbold.

Discovery+ Sports abonnement bliver billigere – mindre sport betyder lavere pris

TV 2 Play har til gængæld sat prisen op på sin pakker med sport, efter man sikrede sig blandt andet UEFA Europa League og UEFA Europa Conference League. TV 2 får også Landholdsfodbolden fra juni 2022, når der spilles Nation League.

Prisstigningens mester i 2021 blev dog Viaplay, hvor prisen for Total pakken steg med over 100,-. Prisstigningen synes dog ikke at have betydet massefrafald i kundeantallet. Viaplay vokser fortsat også i de nordiske lande.

Viaplay prisstigning – se hvor meget dyrere det bliver her

C More kører aktuelt med slagtilbud på 6 måneder til 29,- / måned i forbindelse med de har mistet / mister Telmore / YouSee fordelskunder.

C More til 29,- / måned i 6 måneder – særtilbud indtil 27/2 2022

Ændringer på tv-markedet

Canal Digital og Viasat blev til Allente

13. april blev fusionen mellem parabol-tv udbyderne Canal Digital og Viasat endelig, på den måde at man herefter kun markedsførte sig som Allente. I løbet af året er der drejet paraboler fra 5 øst til 1 vest, der nu er eneste satellitposition under Allente brandet. Allente er dog også begyndt at sælge rene streaming abonnementer, så man altså ikke behøver parabolantenne for at se tv via dem.

Canal Digital og Viasat fusion – Allente tilbyder også streaming tv-pakke

Her lige før nytår ændrede det danske tv-landskab en smule da tv-kanalen Xee ændrede navn til See. Det signalerede et skifte fra en tv-kanal i et samarbejde mellem YouSee og Fox (Disney koncernen) til en Nent Group kanal med Viaplay og Nent Group indhold suppleret med YouSee originalt indhold.

Xee hedder nu See

Her ved nytår er det farvel til Paramount Network tv-kanalen, der lukkes ned.

Tv-kanalen Paramount Network lukker fra 2022

YouSee kunder kan få adgang til Paramount+ MOVIE og Paramount+ SERIES kanaler.

Prisstigninger som sædvanlig i 2022

Som sædvanlig fristes man til at sige, så kan rigtig mange tv-kunder forvente prisstigninger i 2022. YouSee og Waoo er blandt de udbyder der hæver prisen. Kunder hos Norlys, som tv-udbyderen Boxer skiftede navn til i 2021, og Stofa slipper dog i denne omgang.

YouSee kanalændringer / TV-pakke priser for 2022

Waoo sætter fokus på sportskanaler i Mellempakken i 2022

Nye streamingtjenester på vej i 2022

SkyShowtime erstatter Paramount+ på det danske marked i 2022. SkyShowtime’ er et nyt partnerskab mellem Comcast og ViacomCBS, der tilbyder premium og originalt indhold fra Sky, NBCUniversal, Universal Pictures, Peacock, Paramount+, SHOWTIME®, Paramount Pictures og Nickelodeon.

HBO Max og Discovery+ arbejder også på en fusion, så vi måske kan se en fælles Warner Bros. Discovery tjeneste i 2022.

SkyShowtime erstatter Paramount+ på det danske marked i 2022

Streamingtjenesten Britbox er også på vej ind på det danske marked både i samarbejde med C More og som selvstændig tjeneste. Lanceringen er sat til starten af 2022.

C More i nordisk partnerskab med Britbox

Vi siger goddag til 2022

DIGITALT.TV fortsætter naturligvis i 2022 med at være stedet, hvor du kan få premiereguides til det kommende indhold på streamingtjenesterne, de seneste tv-nyheder og et udvalg af branche og produktnyheder samt tests.

Husk at du skal over på tv-kanalen See (der tidligere hed Xee) for at se nytårsskihop.

Vi har ikke modtaget nyt om januar premierer fra C More og Paramount+ endnu.

GODT NYTÅR Til alle vores læsere og på gensyn i 2022

Fik du læst vores produkttests fra 2021?

DIGITALT.TV har kigget på en række produkter i året der er gået. Du kan finde disse i oversigten her


I samme kategori

Back to top button