Månedsguides

Nyt på Viaplay i januar 2022

Viaplay byder velkommen til 2022 med en blandning af nyt og gammelt. Du får premiere på nye sæsoner af de velkendte formater som Masterchef og Forsidefruer. Der er et par helt nye amerikanske serier i form af Good Sam (CBS) og La Brea (NBC). Der er også nogle klassiske film og serier på programmet.

Filtrér oversigten

lørdag 1. januar
Inglourious Basterds Official Trailer #1 - Brad Pitt Movie (2009) HD
1 jan 2022
00:00

Inglourios Basterds

Film | Action
Læs omtale

Under 2. Verdenskrig flygter den unge jøde Shosanna til Paris efter at have set sin familie blive henrettet af naziobersten Landa. Samtidig samler den hårdkogte løjtnant Aldo Raine en gruppe jødisk-amerikanske soldater, der skal føre guerillakrig mod nazisterne i Europa.

søndag 2. januar
How to Rob a Bank Viaplay
2 jan 2022
00:00

How to Rob a Bank

Dokumentar
Læs omtale

Hver dag bliver der begået 14 bankrøverier i USA. Gør dig klar til at lære, hvordan man røver en bank af gerningsmændene, som nu fortæller deres historie for første gang.

Olympus Has Fallen Official Trailer #1 (2013) - Morgan Freeman Movie HD
2 jan 2022
00:00

Olympus has fallen

Film | Action
Læs omtale

Da Det Hvide Hus bliver indtaget af en gruppe terrorister, og præsidenten taget som gidsel, må tidligere specialagent Mike Banning tage kampen op.

tirsdag 4. januar
Alex Rider Season 2 | US Trailer
4 jan 2022
00:00

Alex Rider – sæson 2

Serie | Action | Ny Sæson
Læs omtale

Alex Rider er uden sit vidende blevet trænet som spion siden barnsben, og han ender med at arbejde for efterretningstjenesten MI6. Dér bliver den ellers normale teenager til en ekstraordinær spion.

onsdag 5. januar
LOOKING FOR ALASKA Trailer # 2 (NEW 2019) Kristine Froseth, Teen TV Series
5 jan 2022
00:00

Looking for Alaska

Serie | Drama
Læs omtale

Teenageren Miles Halter begynder på kostskole for at få en dybere forståelse af livet. Efter en uventet tragedie forsøger Miles og hans venner at finde en mening med det, de har været igennem.

torsdag 6. januar
The Great Season 1 Trailer | Rotten Tomatoes TV
6 jan 2022
00:00

The Great – Sæson 1

Serie | Komedie
Læs omtale

The Great is a satirical, comedic drama about the rise of Catherine the Great from outsider to the longest-reigning female ruler in Russia's history. The series is fictionalized and portrays Catherine in her youth and marriage to Emperor Peter III, focusing on the plot to kill her depraved and dangerous husband.

fredag 7. januar
Krigen Viaplay
7 jan 2022
00:00

Krigen

Film | Drama
Læs omtale

Kompagnichef Claus Michael Pedersen og hans mænd er udstationerede i Helmand, Afghanistan. Hjemme i Danmark forsøger Claus' kone Maria at holde sammen på en hverdag med en mand i krig og tre børn, der savner deres far.

tirsdag 11. januar
Good Sam (CBS) Trailer #2 HD - Sophia Bush, Jason Isaacs series
11 jan 2022
00:00

Good Sam

Serie | Drama | Seriepremiere | Ugentlige afsnit
Læs omtale

Dr. Sam Griffith brillerer i sin nye rolle som chefkirurg, efter at hendes chef ender i koma. Da han vågner og kræver at få sit job tilbage, skal Sam føre tilsyn med denne egoistiske ekspert, som også er hendes far.

onsdag 12. januar
Little Women: Trailer
12 jan 2022
00:00

Little Women mini-series

Serie | Drama
Læs omtale

Dramatization of Louisa May Alcott's novel about the lives of the four March sisters during the American Civil War as they learn to navigate love, loss, and the trials of growing up.

torsdag 13. januar
Johanna Möller Viaplay
Læs omtale

Johanna Möller er hovedperson i en af Sveriges mest spektakulære og mediedækkede mordsager. I 2017 idømmes hun fængsel på livsstid for mord på sin far og mordforsøg på sin mor. Men fik hun en retfærdig rettergang? Eller blev hun dømt på et løst grundlag?

I Viaplays nye dokumentarserie ’Johanna Möller – Sveriges mest forhadte kvinde’ ses der nærmere på politiets efterforskning samt dommene over Möller, og i begge tilfælde kan der stilles flere spørgsmålstegn. Dokumentaren giver også for første gang Johanna Möllers egen version af historien, da Viaplay som det første medie har mødt hende i fængslet.

Alle afsnit har premiere på Viaplay 13. januar.

Annonce - artiklen forsætter nedenunder

– Dokumentaren handler ikke om, hvorvidt Johanna Möller er skyldig i mord eller ej, den rejser spørgsmål om retsstatsprincippet i Sverige og alle mistænktes ret til en dom baseret på solidt udførte undersøgelser. Er hun virkelig retfærdigt dømt? Da vi gennemgik den indledende undersøgelse, reagerede vi på en række mangler, som vi ikke kunne forklare på anden måde, end at det tidligt blev besluttet, at Johanna Möller var synderen, siger Catarina Lundbäck, executive producer af serien fra Alaska Film & TV.

I august 2016 blev politiet kaldt ud til et øde sommerhus udenfor den svenske by Arboga, hvor de fandt Johanna Möllers far myrdet og hendes mor hårdt såret. Året før blev Möllers mand fundet druknet på mystisk vis på nøjagtig det samme sted. Da Johanna Möller og hendes 20-årige kæreste Mohammad Rajabi bliver anholdt i Arlanda Airport, starter en af de mest intense mediedækninger oplevet i Sverige.

Frem til dommen i august 2017 bidrager Johanna Möller selv til den store medieinteresse via sine handlinger, både i løbet af efterforskningen og i kraft af sin fortid. Da hun bliver løsladt få dage efter anholdelsen, laver hun for eksempel et tv-interview om mordet, og i de mange politiafhøringer ændrer hun forklaring så mange gange, at det nærmest bliver umuligt at afgøre, hvad der er sandt og falsk. For eksempel hævder hun at have prostitueret sig selv, en påstand hun senere trækker tilbage.

Andre belastende oplysninger er den livsforsikring, hun har købt i sin mands navn, og som hun har travlt med at få udbetalt efter hans død, samt de billeder, hvor hun angiveligt har sex med uledsagede mindreårige flygtningedrenge, der var afhængige af hende og det familiehjem, hun drev. Uge efter uge udkommer der nye historier om Möller i den svenske presse, og snart dannes et billede af en manipulerende og iskold kvinde. Et monster, der fortærer alle omkring sig.

Spørgsmålet er, hvor meget dette billede påvirkede hendes chancer for en retfærdig rettergang?

– Krimidokumentarer er et vigtigt fokus for Viaplay, og det område omfatter også at stille de svære spørgsmål omkring retssikkerheden i vores samfund. Vi kender alle mere eller mindre til Johanna Möllers historie, men dokumentarserien fokuserer på selve efterforskningen bag hendes dom. Det solide detaljearbejde, der er udført, finder huller i efterforskningen og sår tvivl om, hvorvidt hun fik den rigtige dom. For mig rejser det også spørgsmål om, hvorvidt alle, der var involveret i den tragiske sag, virkelig er blevet dømt, siger Filippa Wallestam, EVP og Chief Content Officer hos NENT Group.

I den tredelte dokumentarserie undersøges både politiets efterforskning samt dommene over Johanna Möller. Flere af Sveriges bedste juridiske eksperter medvirker, heriblandt den legendariske mordefterforsker Bosse Åström, retsmedicineren Sonny Björk og advokat Marko Tuhkanen, der har specialiseret sig i mangelfulde retssager. I serien medvirker også politiets efterforskningsleder samt den anklager, der dømte Johanna Möller.

’Johanna Möller – Sveriges mest forhadte kvinde’ er produceret af Alaska Film & TV. Executive producer er Catarina Lundbäck, instruktør og redaktør er Hugo Ullberger, redaktør og reporter er Anna-Maria Stawreberg og producer er Jonas Mattsson. Executive producer hos NENT Group er Magnus Coinberg.

mandag 17. januar
La Brea Season 1 Trailer | Rotten Tomatoes TV
17 jan 2022
00:00

La Brea

Serie | Scifi | Seriepremiere
Læs omtale

A massive sinkhole mysteriously opens up in Los Angeles, separating part of a family in an unexplainable primeval world, alongside a desperate group of strangers.

tirsdag 18. januar
Mary Kills People S1 & 2 | Trailer | Video Play
18 jan 2022
00:00
Læs omtale

Mary Kills People er en canadisk dramaserie med Caroline Dhavernas i hovedrollen.

torsdag 20. januar
omgivet af fjender viaplay
20 jan 2022
00:00

Omgivet af fjender

Dokumentar
Læs omtale

’Omgivet af fjender’ er en banebrydende dokumentarserie, hvor vi kommer med bag facaden på de højreekstremistiske miljøer i Norden. I en tid præget af uro vokser hadet både på nettet og ude i grupperingerne. Det er lykkedes journalist Henrik Evertsson (Estonia, Rasekrigerne) at få adgang til inderkredsen i en række organisationer, blandt andet Nordens største nynazistiske gruppering, Den Nordiske Modstandsbevægelse.

I dokumentarserien på seks afsnit får vi indsigt i nogle af de højreekstremistiske grupper i Sverige, Norge, Finland og Danmark. Vi følger nøglepersoner i miljøer fulde af had og mistillid til samfundet og demokratiet. Gennem dialog vil vi undersøge, hvad der får dem til at leve så ekstreme liv. Hvor kommer de fra, og hvad er deres ambtioner for fremtiden? Henrik Evertsson har talt med ledende skikkelser i organisationerne samt forskere og embedsmænd for at forstå, hvorfor højreekstremismen vokser i Norden.

– Det er vigtigt at tale med dem og ikke om dem for at blive klogere på, hvorfor de har så radikale holdninger. Gennem dialog har vi forsøgt at finde ud af, hvad der ligger bag. Serien indeholder unikke situationer, som ikke tidligere er blevet portrætteret på tv, og vi skildrer blandt andet en afhopning fra organisationen, mens det sker, hvilket er et sjældent syn, siger Henrik Evertsson.

’Omgivet af fjender’ er en ud af en række originale dokumentarserier fra Viaplay, og det er en genre, man kommer til at se meget mere af på Viaplay.

– I 2021 gik vi tæt på Amagermanden samt dykkede ned i skandalen, der rystede Det Svenske Akademi, i dokumentarserien ’The Prize of Silence’. I år vil vi forsætte med at skabe lige så fokuserede og originale dokumentarfilm af højeste kvalitet, og det er præcis, hvad ’Omgivet af fjender’ er. Henrik Evertsson har gennem en længere periode skaffet sig adgang til nogle af de mest lukkede radikale organisationer i Norden for at afdække deres motiver og skildre deres drastiske tiltag. Det har resulteret i denne stærke serie, der giver os et vigtigt indblik i de højreekstremistiske miljøer, der ofte opererer i skyggerne og bidrager til en opdeling i vores samfund, siger Filippa Wallestam, EVP og Chief Content Officer hos NENT Group.

Serien er produceret af Monster for Viaplay.

mandag 24. januar
Elementary - Sæson 1-7 Viaplay
24 jan 2022
00:00
Læs omtale

A modern take on the cases of Sherlock Holmes, with the detective now living in New York City.

tirsdag 25. januar
Watch CBS' The Unicorn Trailer
25 jan 2022
00:00

The Unicorn – Sæson 1-2

Serie | Komedie
Læs omtale

A tight-knit group of friends and family help a widower move on following the most difficult year of his life, which includes being an ill-equipped but devoted single parent to his two daughters, and taking the major step of dating where, to his shock, he's a hot commodity.

onsdag 26. januar
Catch-22 Trailer (Official) • A Hulu Original
26 jan 2022
00:00

Catch 22

Serie | Komedie
Læs omtale

Catch-22 is a satirical dark comedy miniseries based on the 1961 novel of the same name by Joseph Heller.

The King of Queens - Sæson 1-9 Viaplay
26 jan 2022
00:00
Læs omtale

Kongen af Queens, på engelsk The King of Queens, er en amerikansk sitcom, der kørte fra 1998 til 2007 over ni sæsoner og 207 afsnit. I

torsdag 27. januar
DARK SIDE OF THE RING (Season 3 Trailer)
27 jan 2022
00:00
Læs omtale

Journey deeper into the dark side of professional wrestling.

Forside fruer 2022
27 jan 2022
00:00
Læs omtale

Livet star aldrig stille blandt de seks glamourøse fruer, Amalie Szigethy, Tina Lund, Janni Ree, Karina von d’Ahé, Jackie Navarro og Gunnvør Dalsgaard. Amalie kæmper med at finde balancen mellem at være mor for sine to piger og samtidig holde fast i den festglade Amalie, som hun tidligere var. Tina har stadig gang i ridekarrieren, men flytningen tilbage til Danmark har betydet, at Allan nu er hjemmegående, og det er svært for Tina at acceptere, at han pludselig står for de fleste beslutninger. Jackie planlægger en maveoperation, mens Gunnvør vil tilbage til sit naturlige udseende uden kunstige negle, vipper og hår. Samtidig arbejder Karina på sin beautykarriere, mens Jannie er bekymret for en plet, som lægerne har fundet på hendes lunge.

Hate Thy Neighbor - Sæson 2 Viaplay
27 jan 2022
00:00
Læs omtale

With the far-right on the rise around the world, comedian Jamali Maddix goes on a tour to meet controversial groups across the world

fredag 28. januar
Den skyldige Viaplay
28 jan 2022
00:00

Den skyldige

Film | Thriller
Læs omtale

Politibetjenten Asger Holm besvarer et 112 opkald fra en kidnappet kvinde. Da forbindelsen pludselig bliver afbrudt starter en nervepirrende jagt på kvinden og hendes kidnapper. Med telefonen som eneste redskab kæmper Asger imod tiden for at redde kvinden.

søndag 30. januar
Ida tager ansvar | Official Trailer | A Viaplay Original
30 jan 2022
00:00

Ida tager ansvar

Serie | Drama
Læs omtale

Viaplays nye norske dramaserie ‘Ida tager ansvar’ er en mørk ungdomsserie baseret på forfatter Kjersti Halvorsens kritikerroste debutroman med samme titel. Elli Rhiannon Müller Osborne (Psychobitch, Utøya 22. juli) spiller hovedrollen som Ida.

‘Ida tager ansvar’ skildrer den unge og ænstelige psykologistuderende Ida, som er besat af katastrofetanker. Mest af alt frygter hun terror. Da hun møder Incel-fyren Axel, bliver hun overbevist om, at han er en fremtidig skoleskyder, og at det er hendes opgave at forhindre en katastrofe.

Arthur Hakalahti (Skam, Tre nødder til Askepot), Mohammed Aden Ali (P3-serien 17) og Sofie Tjelta Sydness (Delete me) medvirker også i den nye dramaserie.

Alle episoder af ‘Ida tager ansvar’ kommer på Viaplay søndag 30. januar.

Ida tager ansvar – mere om handlingen

Ida er lige ankommet til Oslo for at læse psykologi på universitetet efter at have droppet sit litteraturstudie i Trondheim. Ida er dog angst for det meste. At stå af ved det forkerte stoppested, miljøændringer og tredje verdenskrig, men hendes største frygt er terror, særligt tanken om at blive offer for et tilfældigt terrorangreb. Med tiden beslutter Ida sig for at bekæmpe sin frygt, men mødet med enspænderen Aksel, der har en tvivlsom interesse for våben, får hende på afveje. Hun er sikker på, han planlægger et skoleskyderi og ser sig nødsaget til at redde sine medstuderende.

mandag 31. januar
Masterchef 2022 Viaplay
31 jan 2022
00:00

Masterchef 2022

Underholdning
Læs omtale

Endnu engang er en række modige danskere på plads til at kæmpe om titlen som årets Masterchef. Viaplay blænder op for ottende sæson af konkurrencen, hvor det gælder om at præstere det bedste af det bedste indenfor madkunsten for at imponere dommerne. De tidligere sæsoner har budt på alt fra dyster i det thailandske og italienske køkken til at kreere den bedste bryllupsmenu. Dommerkvartetten består endnu engang af Thomas Castberg, Jesper Koch, Jakob Mielcke og Dak Wichangoen.

Flere film i januar

Vice (1. januar)
Jeanne d’Arc (1. januar)
De tre musketerer (1. januar)
Les Misérables (1. januar)
Paddington 1 + 2 (1. januar)
Barneleg (1. januar)
Arn: Tempelridderen (1. januar)
Zorro – den maskerede hævner ( 1. januar)
Diana (4. januar)
Operation Nordpolen – Tjep på sneeventyr (6. januar)
Danger Close (7. januar)
Deepwater Horizon (7. januar)
I, Tonya (11. januar)
Papillon (12. januar)
Dream Horse (14. januar)
The Post (14. januar)
Burn After Reading (14. januar)
Kvinden i toget (14. januar)
Whiplash (14. januar)
Ali (15. januar)
Malmcolm X (18. januar)
Julie & Julia (18. januar)
Delivery Man (20. januar)
The Interview (20. januar)
All Inclusive (20. januar)
Apocalypto (21. januar)
Echo Boomers (21. januar)
Unge Astrid (25. januar)
Nine (28. januar)
Love, weddings & other disasters (29. januar)

Kilde: Viaplay presse

I samme kategori

Back to top button