Streamingnyt

Omgivet af fjender

Dokumentar BEMÆRK denne titels premieredato er over et år gammel. Vi kan ikke garantere den er tilgængelig længere.

’Omgivet af fjender’ er en banebrydende dokumentarserie, hvor vi kommer med bag facaden på de højreekstremistiske miljøer i Norden. I en tid præget af uro vokser hadet både på nettet og ude i grupperingerne. Det er lykkedes journalist Henrik Evertsson (Estonia, Rasekrigerne) at få adgang til inderkredsen i en række organisationer, blandt andet Nordens største nynazistiske gruppering, Den Nordiske Modstandsbevægelse.

I dokumentarserien på seks afsnit får vi indsigt i nogle af de højreekstremistiske grupper i Sverige, Norge, Finland og Danmark. Vi følger nøglepersoner i miljøer fulde af had og mistillid til samfundet og demokratiet. Gennem dialog vil vi undersøge, hvad der får dem til at leve så ekstreme liv. Hvor kommer de fra, og hvad er deres ambtioner for fremtiden? Henrik Evertsson har talt med ledende skikkelser i organisationerne samt forskere og embedsmænd for at forstå, hvorfor højreekstremismen vokser i Norden.

Annonce - artiklen forsætter nedenunder

– Det er vigtigt at tale med dem og ikke om dem for at blive klogere på, hvorfor de har så radikale holdninger. Gennem dialog har vi forsøgt at finde ud af, hvad der ligger bag. Serien indeholder unikke situationer, som ikke tidligere er blevet portrætteret på tv, og vi skildrer blandt andet en afhopning fra organisationen, mens det sker, hvilket er et sjældent syn, siger Henrik Evertsson.

’Omgivet af fjender’ er en ud af en række originale dokumentarserier fra Viaplay, og det er en genre, man kommer til at se meget mere af på Viaplay.

– I 2021 gik vi tæt på Amagermanden samt dykkede ned i skandalen, der rystede Det Svenske Akademi, i dokumentarserien ’The Prize of Silence’. I år vil vi forsætte med at skabe lige så fokuserede og originale dokumentarfilm af højeste kvalitet, og det er præcis, hvad ’Omgivet af fjender’ er. Henrik Evertsson har gennem en længere periode skaffet sig adgang til nogle af de mest lukkede radikale organisationer i Norden for at afdække deres motiver og skildre deres drastiske tiltag. Det har resulteret i denne stærke serie, der giver os et vigtigt indblik i de højreekstremistiske miljøer, der ofte opererer i skyggerne og bidrager til en opdeling i vores samfund, siger Filippa Wallestam, EVP og Chief Content Officer hos NENT Group.

Serien er produceret af Monster for Viaplay.

Hvor kan man se Omgivet af fjender?

Du kan se Omgivet af fjender på Viaplay fra 20. januar 2022

LoadingTilføj Favoritlisten Favoritliste
JustWatch – Hvor kan det streames?
Kilde: Viaplay presse

Få Ugens TV og Streaming Tips tilsendt som nyhedsbrev hver fredag

Back to top button