Parabol guidesCanal Digital

Optag parabol-tv – muligheder og begrænsninger

Der bliver flere og flere muligheder for at optage dine tv-programmer helt digitalt, altså i samme kvalitet som de udsendes.

 

DIGITALT.TV gennemgår her de overordnede temaer uddyber når de gælder de 2 leverandører af betalings-tv på det danske marked, i forhold til at optage dine favoritprogrammer.

Digitale kopier – rettigheder og begrænsninger

copyright tvDet var aktuelt selv på de gamle VHS videomaskiner, og er det også i den digitale tidsalder, begrebet kopibeskyttelse. Det er ikke blevet mindre aktuelt af digitaliseringen af tv-signalerne, nærmest tværtimod. I en tid hvor rettighedshaverne til film, tv-serier med mere kæmper med fildeling på Internettet, så er man ikke glade for at alle og enhver kan lave 1:1 digitale optagelser fra tv-kanalerne. Derfor må tv-udbydere som Canal Digital og Viasat sørge for, at du ikke kan hente dine digitale optagelser ud af deres godkendte udstyr, men det betyder ikke at det er helt umuligt.

Annonce - artiklen forsætter nedenunder

Digital optagelsesmuligheder

Der er efterhånden flere muligheder for at optage tv indhold digitalt. De mest almindelige er

  • Set Top boks med indbygget harddisk optagelsesmulighed (Godkendte modeller tilbydes af både Canal Digital og Viasat)
  • Set Top Boks med mulighed for ekstern harddisk optagelse 
  • Fladskærm med mulighed for ekstern harddisk optagelse 
  • DVD/Blu-Ray boks med digital tuner og intern harddisk
  • Digital tuner til PC enten intern som kort eller via USB/Firewire eller netværksstik

Digitale arkiveringsmuligheder ved parabol-tv generelt

dvdrec

Der finde set top bokse på markedet, der både tilbyder optagelse på harddisk og giver mulighed for at du kan hente optagelserne ud af denne harddisk. Men se dig for og undersøg det specifikt, for det er ikke alle. Som tidligere nævnt så finder du ikke Canal Digital eller Viasat godkendte bokse med muligheden. 

På fladskærmsfronten tilbyder flere og flere producenter også, at man kan optage tv direkte via at tilslutte en ekstern usb harddisk til fladskærmen. Her er det typisk ikke muligt at hente optagelser ud, da de ligger beskyttet på harddisken. 

Det sikre valg, såfremt du ønsker at optage og arkivere tv frit, er at anskaffe dig en DVB-S2 tuner enhed eller internt kort til din computer. Her optager du signalet direkte ned på din computers harddisk, og uden begrænsninger i forhold til hvad du kan gøre med det i forhold til at redigere eller brænde optagelsen på en DVD eller Blu-Ray disk. Bemærk dog at det for parabol-tv’s vedkommende nemmest er Canal Digital tv, der kan modtages og optages. Viasat kræver mere teknisk indsigt og benyttelse af mere uofficielle metoder, der under alle omstændigheder ikke giver dig adgang til HDTV kanalerne fra Viasat. Disse er helt låst til kun at virke på Viasat HD bokse.

Optage Canal Digital TV

Canal Digital byder på en enkelt PVR model. Det er den noget udskældte model produceret af franske Sagem. Boksen har været genstand for en del software opdateringer, og rummer stadig en del fejl.

Alternative bokse er en mulighed, og også fladskærme med DVB-S2 tunere og PVR mulighed kan modtage og optage Canal Digital tv.

DIGITALT.TV har testet følgende andre muligheder for dig, der kan optage tv fra Canal Digital’s digitale signaler

På computer

Optage Viasat TV

Viasat har 3 modeller af HDTV bokse, der også kan optage. Det er bokse, der er produceret af Pace. Boksene er temmelig ens, dog har de nyere modeller Pace TDS 865 NV og Samsung SMT-S7140 en lidt større harddisk og er forbedret på tekst-tv, strømforbrug med mere. Det er generelt ikke muligt at modtage, og dermed optage, Viasat på ikke godkendt udstyr.

DIGITALT.TV har testet følgende mulighed for dig, der kan optage tv fra Viasat’s digitale signaler


Prøv C More med Britbox indhold til 0 kr. i 14 dage
Bestil her reklame-link

I samme kategori

Back to top button