Canal Digital

Canal Digital Follow Me Multiroom – Se og optag TV via hjemmenetværket

Siden 28. november 2012 har Canal Digital tilbudt nye Multiroom funktioner for dig med både en HD Entertain Center og HD Entertain Mini boks. DIGITALT.TV har testet de nye Multiroom muligheder.

Follow Me Multiroom muligheder

Med både en netværksforbundet HD Entertain Center og en HD Entertain Mini boks i husstanden, så har du en række muligheder.

Se optaget tv fra et andet rum

Annonce - artiklen forsætter nedenunder

På Mini boksen soveværelset vil du gerne se en optagelse, der ligger på HD Entertain Center boksen i stuen. Via et tryk på My TV knappen kan du se og afspille optagelserne lagret på Center boksen i stuen via Mini boksen i soveværelset.

Du kan også se to optagelser samtidigt i 2 forskellige rum.

Se videre i et andet rum 

Ungerne sidder i stuen og ser tegnefilm, der er optaget tidligere på Entertain Center boksen. Men nu vil farmand gerne se fodbold. Med Multiroom forbindelse mellem Center og Mini boksen kan afspilningen af tegnefilm optagelsen fortsættes på Mini boksen i børneværelset.

Det er blot at trykke ok og vælge fortsæt på andet tv. I børneværelset trykkes nu ok og afspilningen fortsætter.

Optag 2 ting og se en tredje

Der kommer 3 ting på samme tid, som i gerne vil se, men man kan ikke frit se og optage i alt 3 ting samtidigt på HD Entertain Center boksen. Her kan tuneren i Mini boksen udnyttes, så det bliver muligt. Det er dog fortsat ikke muligt at optage 3 ting samtidigt.

Optag tv på Mini boksen uden harddisk tilsluttet 

Du ser tv i soveværelset via Mini boksen, og ser noget du gerne vil optage. Det du sætter til at optage på Mini boksen bliver så optaget på harddisken på HD Entertain Center boksen, du har stående i stuen.

Se terrestrisk tv på HD Entertain Center boksen via Mini boksens tuner

Regionskanalerne forefindes ikke på satellit men sendes via almindelig tv-antenne. Med tv-antenne koblet til Mini boksen, kan du nu se regionskanalen fra Mini boksen via din HD Entertain Center boks.

Det er værd at notere sig, at man kun kan koble 1 HD Entertain Center op i Multiroom tilstand med 1 HD Entertain Mini boks. Du kan således desværre ikke lave et samlet fælles Multiroom setup med 2 eller flere Mini bokse i husstanden, der kan kommunikere med din HD Entertain Center boks på samme måde som beskrevet ovenfor. I så fald vil de yderligere Mini bokse kun kunne fungere som selvstændige bokse.

Krav for at kunne bruge Multiroom mellem Center og Mini

  • 1 x HD Entertain Center boks
  • 1 x HD Entertain Mini boks
  • 2 x parabolsignaler tilsluttet HD Entertain Center boksen enten via twin eller SatCR LNB
  • Kablet netværk mellem Center og Mini boksene. Evt. via Power Line adapter fra Canal Digital (399,-)

Multiroom installation

For at aktivere Multiroom funktionaliteten skal du have den seneste software fra november 2012 på din Center og Mini bokse. Har du det, så kan du via menuen Indstillinger/Multiroom på din Mini boks aktivere Multiroom installationsguiden.

Først leder Mini boksen efter en HD Entertain Center boks på netværket. Herefter skal du gå til rummet med din Center boks og godkende forbindelsen via dialog boksen på skærmen. Der spørges også efter pinkode.

Tilbage på Mini boksen skal du opsætte de tilsluttede signaler du har til boksens tunere. Det kan klart anbefales at have i hvert fald at Mini boksen tilkoblet parabolen for de optimale muligheder, men den kan også, såfremt det er meget besværligt at trække parabolkabel signal, bruges som ren slaveboks, såfremt der er ledige tunere på HD Entertain Center boksen. Der søges så efter kanaler ud fra de tuner muligheder, du har aktiveret.

Efter endt konfigurering er boksene Multiroom forbundet, og du kan nu via Mini boksen f.eks. se dine optagelser der ligger lagret på Center boksen. Fortsæt afspilning af en optagelse på den anden boks,  eller f.eks. på din Mini se din favoritliste du har oprettet på din HD Entertain Center boks.

Canal Digital Multiroom vurdering

Canal Digital’s nye Multiroom er en rigtig god udvidelse som ekstra service til de mange Canal Digital kunder, der udnytter det faktum, at Multiroom ikke koster ekstra i abonnement eller gebyrer. Med både en HD Entertain Center og Mini boks i husstanden giver Multiroom funktionerne nu en række nye brugervenlige muligheder. Jeg oplevede ikke i min test problemer med funktionerne, men bemærkede dog at boksene fungerede lidt langsommere med Multiroom aktiveret.

Det er selvfølgelig lidt et minus, at man maks kan forbinde 1 Center og 1 Mini boks på samme tid. Det kunne ellers være spændende med muligheden på flere Mini bokse i samme husstand med endnu større fleksibilitet, f.eks. med en Mini boks både i børne- og soveværelset.  Det er muligt at bytte, hvilke Mini bokse, der skal være Multiroom forbundet med Center boksen, men det kræver en deaktivering på den nuværende Mini boks og herefter en komplet konfigurering på den anden Mini boks. Så ikke lige noget man gør i en håndevending.

Det kunne også have været et plus, hvis HD Entertain Center boksen kunne optage 3 ting på samme tid.


I samme kategori

Back to top button