TV Bokse Canal DigitalCanal Digital

Canal Digital HD Entertain Mini

hd entertain mini canaldigital

DIGITALT.TV tester den nye forbedrede standardboks fra Canal Digital, HD Entertain Mini, der byder på både satellit-tv og antenne-tv tuner og mulighed for at optage tv på USB lagringsenhed.

Producent: ADB
Udlånt af: Canal Digital Danmark
Pris: 0 kr. / 1195 kr.
Teknik: Antenne/Satellit DVB-T/S2
Lancering: Juni 2012
Strøm: 9,8 / 8,3 standby

 

Introduktion

HD Entertain Mini er Canal Digitals nye standard zapperboks, der byder på flere muligheder, end den standard boks Canal Digital tidligere har tilbudt.

Den nye model produceres, ligesom storebror modellen HD Entertain Center, af producenten ADB. HD Entertain Mini kommer til at koste 0 kr. i nysalg som første boks (når man tegner abonnement) og derudover 1195 kr.

Tilslutninger og design

HD Entertain Mini leveres udelukkende i hvid, hvilket kan være et minus, såfremt man mest er til sort. Men på en måde, så er det også lidt forfriskende med en anden farve end normalt.

Boksen er meget kompakt med sine 260mm X 43mm X 180mm og er uden noget egentlig display på fronten eller knapper. Der er dog en standby indikator og naturligvis indbygget kortlæser.

Du får medleveret et HDMI kabel, som naturligvis også er den optimale måde at se tv fra boksen på. Desuden medfølger en ekstern strømforsyning med en påmonteret strømafbryder på kablet. For at spare på strømmen, når du ikke bruger boksen, kan det anbefales at slukke på denne afbryder, for desværre så er boksen ikke standby venlig i forhold til strømforbrug (8,3).

Der medfølger naturligvis også en manual samt en fjernbetjening med 2 x AAA batterier.

HD Entertain Mini fjernbetjening

Fjernbetjeningen er ligesom boksen i hvid med fornuftige knapper og layout. Personlig havde jeg dog nok foretrukket knapper til TV Guide og Optaget TV omkring midten og ikke nederst, som det er tilfældet.

canaldigital_2850-st_connections

På trods af sin kompakte størrelse, så er der ikke sparet på tilslutningsmulighederne. På bagsiden af HD Entertain Mini finder du følgende tilslutninger:

  • 1 x DVB-S2 tuner (parabol)
  • 1 x DVB-T tuner (almindelig tv-antenne)
  • 1 x Ethernet tilslutning
  • 1 x USB tilslutning
  • Optisk lyd ud
  • HDMI
  • 1 x scart
  • Modem port

Med både DVB-S2 tuneren kan du modtage de Canal Digital parabol-tv kanaler, du abonnerer på og med software opdatering fra maj 2014 er det også blevet muligt at modtage fra andre satelitter via DiSEqC switch.

Single Cable LNB support

Single Cable LNB og Quad LNB forskel
Eksempel på signalfordelings måder til HD Entertain Center og HD Entertain Mini

Bruger du boksen som en ud af flere Canal Digital bokse i dit hjem, kan du praktisk nok benytte single cable teknologien til at splitte signalet fra en single cable LNB til flere rum. Fordelen ved dette er, at du kan nøjes med at trække 1 kabel fra LNB’en ind og splitte det indenfor, fremfor at trække et kabel pr. receiver fra LNB’en.

Også tuner til almindeligt tv-antenne signal

Har du udover parabol også en almindelig tv-antenne tilsluttet boksen, kan du også modtage ukodede kanaler, først og fremmest din lokale Regionskanal, hvilket er praktisk, netop fordi denne kanal er ikke tilgængelig på satellit. Det samme gælder desuden lokal-tv, der måtte sende, der hvor du bor, samt naturligvis DRs kanaler, som du dog også kan se hos Canal Digital via parabolen. Samlet set er det absolut et plus, at Canal Digital leverer en boks også med DVB-T tuner.

Installation

installationstype

Installationen er flot optimeret i forhold til brugervenlighed. Først vælges sprog, naturligvis med dansk som valgmulighed, og derefter spørges til om du vil lave en hurtig installation eller en Avanceret installation. Den avancerede giver nogle ekstra muligheder i forhold til valg af visning af 4:3 materiale og sprogindstillinger i forhold til undertekster, tekst-tv, lydkanal med videre.

Bruger du HD Entertain Mini i et anlæg med Single Cable LNB, bør du vælge avanceret, ellers er det bare at vælge hurtig, hvorefter der automatisk scannes efter kanaler fra din tilsluttede parabol.

menu_installation

kanasoeg_dtt

Såfremt du også har tilsluttet almindelig tv-antenne, så skal du selv gå ind og scanne efter denne type kanaler, efter førstegangs installationsguiden er fuldført.

adgangkort

Husk også at montere dit Canal Digital kort i boksen, det skal monteres med chippen ned af. Du kan skulle afvente, at dit Canal Digital kort bliver identificeret, første gang du tager boksen i brug. Men herefter er du klar til at benytte boksen.

Hvis du har boksen koblet til surround anlæg, så husk at opsætte lyden til Dolby Digital under lydindstillinger.

Daglig brug

chinfo

Har man prøvet Canal Digitals topmodel HD Entertain Center, så ser man med det samme, at HD Entertain Mini benytter samme software med samme menu design. Og det er positivt, for menusystemet og den generelle betjening på ADB boksen er hurtig, logisk, og alt er grafisk flot sat op. Der er virkelig arbejdet med brugervenligheden, og små forklarende tekster, der guider i forhold til betjeningen. Der er desuden pæne klare grafiske ikoner til at identificere HD, dolby lyd, teksts-tv, flere lydkanaler, optagelse/serieoptagelse.

Billedkvaliteten på boksen oplever jeg som rigtig god. SD kanaler gør sig faktisk ganske godt, selv om HD naturligvis er den største oplevelse.

Et klik på info knappen bringer med det samme information om det aktuelle og næste program på skærmen med mulighed for at se, hvad der kommer senere ved bare at benytte pil ned tasten. Et klik mere giver dig programomtalen for det aktive program.

chliste

Kanallisten er forud programmeret af Canal Digital og kan ikke rettes. Vil du lave din egen rækkefølge er det dog enkelt via en personlig favoritliste, som du endda kan navngive med f.eks. dit navn eller far, mor osv.

DVB-T kanaler, altså de kanaler du kan modtage på boksen med en almindelig tv-antenne tilsluttet, bliver lagt ind på boksen med kanalnummer 1001 og fremefter.

Elektronisk Program Guide på flere måder

epg_matricevisning

epg_sidevisning

Den elektroniske programguide kan ses på 2 måder, i det der på boksen kaldes matricevisning, med overblik over en række kanaler samtidigt eller på enkelt kanalbasis. Det virker igen gennemført, omend jeg godt kunne have tænkt mig, at man kunne hoppe 4-6 timer frem og tilbage, og ikke kun 24 timer, som det er muligt med farvetasterne grøn og rød. Gul og blå farvetast kunne passende bruges til mindre interval.

I modsætning til storebror modellen, så kører det aktuelle tv-program ikke videre samtidig i baggrunden, når man er inde i den elektroniske program guide EPG’en. Det er lidt ærgerligt, men skyldes sikkert at der kun er 1 enkelt sattv tuner i boksen.

epg_dtt

Du kan se EPG både for Canal Digital kanaler, og de kanaler du kan modtage med almindelig tv-antenne. Boksen lagrer kun de ukodede antenne-tv kanaler, hvilket er praktisk. Tuneren virker ganske følsom, jeg fik også norske kanaler ind, da jeg testede i godt vejr.

Der er også en EPG søge funktion, til at lede efter indhold f.eks. i forskellige genrer. Problemet med denne er imidlertid, at den ikke er begrænset, til de kanaler man rent faktisk kan se, så man f.eks. får indhold fra de svenske SVT kanaler med i søgningen.

PVR

usb1

usb2

Via en USB lagringsenhed på over 32 GB kan HD Entertain Mini boksen optage live tv. Med en USB nøgle på mellem 8 og 32 GB kan man kun bruge Pause TV-funktion også kaldet Timeshift. Der medfølger ikke nogen USB lagringsenhed til boksen, så den skal du altså selv sørge for. Jeg har testet med 500 GB iomega harddisk, og det har virket uden problemer.

Ved tilslutning af f.eks. USB harddisk skal harddisken først klargøres til brug med boksen. Det tager lidt tid, alt afhængigt af hvor stor en harddisk du tilslutter.

Når du vil optage et program, er det nemmeste at gå ind og finde, det du vil optage via EPG’en. Her klikker du så bare optag for at optage et givent program. Der er endnu ikke mulighed for at lave serieoptagelser, ligesom man kan på storebror boksen.

rec

Optager du manuelt, optages både fra dette tidspunkt, men også det du måtte have set indtil nu programmet, og som ligger i timeshift bufferen.

Det er muligt at optage fra én kanal, mens du ser en anden såfremt det er en kanal, der sendes på samme frekvens, som den du optager fra, eller på den tuner der ikke er i brug. F.eks. kan du optage TV 2 på boksen via Canal Digital parabolsignal, mens du samtidig ser DR1 via almindelig tv-antenne signal på boksen.

I optagelses indstillinger er der som standard opsat 3 minutters optagelsesbuffer, i forhold til at få det hele af en optagelse, men dette kan sættes til mere op til 15 min., såfremt du ønsker dette. I den samme menu er der også mulighed for, at sætte det interval du ønsker at kunne springe frem og tilbage med ved brug af pil højre/venstre ved afspilning. Det er som standard sat til 3. min frem og 30 sek tilbage. Altså en oplagt måde at hoppe over reklamerne på.

Spoling, udover det at springe med piletasterne, er naturligvis også muligt med de dedikerede spoleknapper på fjernbetjeningen, og som en ekstra bonus, så kan du også hoppe ved at trykke på tal tasterne på fjernbetjeningen. Et klik på 4 tasten springer f.eks. 4 minutter ind i en optagelse. Igen lige præcis som jeg vil have det.

recafspil

My TV knappen på fjernbetjeningen giver adgang til det, du har optaget. Visningen af disse er også fin med automatisk afspilning i et lille vindue ud for den valgte optagelse. Optagelser kan sorteres efter flere parametre.

Optagelser kan ikke ses/afspilles på PC.

iphone_adb-150x150Smartphone / tablet og on demand

Helt naturligt så har Canal Digital naturligvis, også på denne nye model, sørget for understøttelse af betjening via iPad, iPod og iPhone, ligesom det kendes fra HD Entertain Center boksen. Således kan du faktisk også gemme boksen helt væk f.eks. i et skab og betjene den alligevel uden den almindelige fjernbetjening.

Der er endnu ikke mulighed for at oprette optagelser via nettet, ligesom det er tilfældet med HD Entertain Center.

Boksen understøtter Canal Digital GO tjenesten, men dette var endnu ikke aktiveret på boksen da v anmeldte den medio 2012.

Follow Me

canaldigital_2850-stmultiroom

Har du både en HomeEntertain Center boks og den nye HD Entertain Mini boks i hjemmet, så er det muligt at få de 2 bokse til at kommunikere sammen, såfremt de er tilsluttet i samme hjemmenetværk. Det åbner op for at afspille optagelser fra HD Center på Mini boksen og oprette optagelser fra Mini boksen, som så optages på HD Entertain Center boksen.

Du kan se en optagelse på dit tv i stuen på HD Entertain Center boksen, pause denne og så fortsætte med at se via  HD Entertain Mini boksen i et andet rum, præcis der hvor du slap i stuen.

En anden interessant funktion er, at standardboksens tunere også kan benyttes af HD Entertain Center boksen. Således kan du på HD Entertain Center boksen f.eks. få adgang til at se ukodede DVB-T kanaler fra standard boksens DVB-T tuner.

Faktisk så bliver det også mulighed for at køre HD Entertain Mini som en ren slaveboks uden antennesignaler tilkoblet, såfremt du har en HD Entertain Center boks stående. I så fald benytter boksen sig af signalet fra HD Entertain Center boksens 2 indbyggede tunere.

Konklusion

HD Entertain Mini er en klar opgradering som ny standard boks hos Canal Digital. HD Entertain Mini er både hurtig, brugervenlig og helt lydløs. Eneste lyd, du eventuelt vil kunne høre, er en tilsluttet USB harddisk til PVR brug.

Boksen er kompakt og både enkel i forhold til at komme i gang med og daglig brug. Det er et stort plus, at HD Entertain Mini også har indbygget DVB-T tuner, så man også kan få de lokale Regionskanaler ind på boksen.

Billedkvaliteten er god og med fint overblik over, hvad der er at se via den overskuelige elektroniske programguide, hvor du også kan programmere optagelser fra, såfremt du har tilsluttet en USB harddisk til boksen.

Fremtidspotentialet i boksen virker meget interessant, og har du behov for flere Canal Digital bokse i husstanden, så virker denne boks oplagt som supplement til en HD Entertain Center i stuen.

+ Både Canal Digital TV og almindelig antenne-tv tuner
+ Kan snakke sammen med HD Entertain Center boksen
+ Ekstern PVR mulighed

– Højt standby strømforbrug

DIGITALT.TV takker Canal Digital for at stille HD Entertain Mini boksen til rådighed for denne anmeldelse.

Relevante links

I samme kategori

Back to top button