Canal Digital

Satellit-TV uden boks – fladskærme med parabol-tv tuner

dvbstvTidligere så var det næsten umuligt at undgå en ekstern tv boks, såfremt du ville se tv via en parabolantenne. Men flere og flere fladskærme kommer nu med parabol tv-tuner indbygget (også kaldet DVB-S2 tuner), så du kan tilslutte kablet fra parabolantennen direkte til fladskærmen.
Her i denne artikel får du lidt grundlæggende information om, hvad du skal være opmærksom på, hvis du gerne vil undgå en ekstern boks.

Canal Digital på fladskærmen

canaldigital fladskaerm tv

Parabol-tv udbyderen Canal Digital er ganske velegnet til modtagelse direkte på fladskærmen. Canal Digital tilbyder nemlig et kortlæser modul, som gør det muligt at se Canal Digitals kanaler på fladskærme, der er udrustet med DVB-S2 tuner og Common Interface port. Det er i denne port kortlæser modulet skal monteres, for at fladskærmen kan afkode kanalerne, du har abonnement til.

Canal Digital godkendt er en betegnelse for det udstyr, der lever op til de krav, der stilles i forbindelse med at vise Canal Digital kanaler. Det er derfor en god idé at tjekke, at den fladskærm du påtænker at købe er Canal Digital godkendt. Det ser pt. ud til at du skal forhøre dig hos Canal Digital for at være sikker. Vi kan ikke finde en liste over godkendte modeller på deres hjemmeside mere.

For at modtage Canal Digital tv fra din parabolantenne direkte på en fladskærm, skal du altså have:

  • Fladskærm med DVB-S2 tuner
  • Digital kortlæsermodul (Conax CA modul) Den digitale kortlæser er godkendt af Canal Digital, og håndterer pairing – altså at modulet parres med et programkort fra Canal Digital.

multiroomtvCanal Digital direkte på fladskærmen kan også være oplagt ved ønske om tv i flere rum. Canal Digital tilbyder op til 4 programkort uden ekstra betaling, og køber du fladskærme med parabol-tv tuner til f.eks. børneværelserne, så sparer du udgiften til,og besværet med, at have ekstern tv boks stående og tilsluttet fladskærmen.

Læs mere om Canal Digital Multiroom

Viasat på fladskærmen

viasat kortlæsermodul

Også Viasat tilbyder nu mulighed for modtagelse af deres kanaler direkte på din fladskærm uden boks. Det er dog ikke alle tv-modeller Viasat har godkendt.

Se listen over Viasat godkendte TV her.

Gratis parabol-tv på fladskærmen

Gratis tv er oplagt på fladskærme med indbygget parabol tv-tuner. På 19,2 øst satellitpositionen er der en del gratis tysk tv og også CNN, Sky News med mere.

I samme kategori

Back to top button