MånedsguidesDRTV

Nyt på DRTV i juni 2023

Juni er en stor dokumentar måned på DRTV med rigtig mang nye titler. Du får blandt andet den nye Christoffer Guldbrandsen dokumentar, A Storm Foretold. Der er også DR premiere på tredje sæson af den norske serie Exit og den svenske Hændelser ved vand.

Månedens sidste premieretitler tilføjes 2. juni.

Filtrér oversigten

torsdag 1. juni
Skandaleprinsen Andrew
1 jun 2023
06:00
Læs omtale

Britisk-amerikansk dokumentarserie fra 2023.

Fra ynglingsbarn til udstødt af det britiske kongehus. Prins Andrew gik fra at være dronning Elizabeth IIs yngIingsbarn og ’Prince Charming’ til at blive anklaget for lyssky aftaler og seksuelt overgreb. Dokumentarserien dykker ned i prins Andrews liv og opvækst, og det skæbnesvangre venskab med rigmanden Jeffrey Epstein, som blev dømt for sexhandel. Hvad førte f.eks. til det katastrofale interview prins Andrew gav til BBC i 2019, og som efterfølgende endte med, at han fik frataget alle sine officielle forpligtelser i kongehuset?

Se alle afsnit fra den 1. juni kl 06:00 på DRTV.

fredag 2. juni
THE HUNT FOR RAOUL MOAT (2023) ITV drama series trailer
2 jun 2023
06:00

Jagten på Raoul Moat

Serie | Drama | Seriepremiere | 7.2 | 2023–
Læs omtale

Britisk autentisk dramaserie fra 2023.

Samantha Stobbart finder en ny kæreste. Hun er nervøs for, hvad der sker, når hendes ekskæreste, den sygeligt jaloux Raoul Moat, løslades fra fængslet. Da Moat sættes på fri fod, begår han en brutal og voldelig forbrydelse. Snart er han på flugt, og han har ingen planer om at overgive sig. I stedet stræber han efter at sætte et angreb ind mod den selv samme politistyrke, som jager ham. Dramaserie bygget på virkelige begivenheder om den største politijagt nogensinde i Storbritannien.

Se alle afsnit fra den 2. juni kl 06:00 på DRTV.

Unge Morse - Sæson 9 DR TV
2 jun 2023
06:00

Unge Morse – Sæson 9

Serie | Krimi | Ny Sæson
Læs omtale

Året er 1972, og Morse er tilbage i Oxford – i seriens sidste sæson. I en universitetshave findes en mand død – et fund, der fører Morse til et fejret symfoniorkester. Samtidig bliver et grusomt mord begået i en forladt lagerbygning. Ofret er en forbryder fra London. Hvad lavede han i Oxford?

Se alle afsnit fra den 2. juni kl 06:00 på DRTV.

søndag 4. juni
Kvinden
4 jun 2023
06:00
Læs omtale

Amerikansk dokumentar fra 2022.

Den 2. august 2015 overhælder Judy Malinowskis ekskæreste hende med benzin og sætter ild til hende bag en tankstation i Ohio. Hun bliver forbrændt på over 90% af kroppen. Mirakuløst overlever hun længe nok til at stoppe med at tage smertestillende medicin – næsten to år. Og det lykkes hende at blive den første person nogensinde, der vidner i sin egen mordsag.

Se dokumentaren fra den 4. juni kl 06:00 på DRTV.

Demokratiets aften DR1
Læs omtale

DR´s nye, store grundlovsfejring kulminerer 4. juni, når Kåre Quist er vært for en partilederdebat under åben himmel. Her spørger DR danskerne og politikerne – hvordan går det Danmark?

Søndag  den 4. juni – stiller partilederne op til debat på DR1, hvor de blandt andet vil blive præsenteret for danskernes bud på en grundlovstale – en tale sammensat af cirka 30 danskeres helt personlige tale og budskab til politikerne. – Vi vil gerne invitere alle danskere til en samtale om, hvordan vi synes, det går i vores land og på den måde være med til at gøre grundlovsdag til en fælles festdag, der hylder demokrati og fællesskab. Grundloven er fundamentet for vores stærke demokrati og vores muligheder for at leve et frit liv, og det er der – måske mere end nogensinde – grund til at fejre og passe på, siger Kirsten Marie Svendsen, der er ledende redaktionschef i DR Nyheder.

Her taler DR blandt andet om grundloven i den kommende uge:

Demokratiets aften – hvordan går det Danmark? DR1 søndag den 4. juni klokken 21.00-22.30

Kåre Quist er vært på en aften, hvor DR samler partilederne til en stemningsfulddebat under åben himmel. Her skal der bl.a. synges fællessang og politikerne skal diskutere de emner, danskerne mener, er de vigtigste at diskutere lige nu. Partilederne vil også blive præsenteret for danskernes grundlovstale, som 30 danskere fra hele landet har bidraget til.

‘Den Lyse Side’ på P4 sender den 29. maj klokken 10.03-12.00

Helt i programmets ånd går de to værter Rasmus Bruun Kynde og Anne Kathrine Stengaard positivt til værks, når de spørger lytterne, hvor går det godt i Danmark? Der er også besøg af Andreas Rasch-Christensen, der er forsknings- og udviklingschef ved professionshøjskolen VIA University College. Han er en af de eksperter, der ved mest om folkeskolen i Danmark, og vil fortælle om hvor folkeskolen er i en rigtig god udvikling.

Formiddag 4´eren – på P4 sender fra tirsdag den 30. maj – fredag den 2. juni fra klokken 10.03-12.00:

Hver dag spørger programmet lytterne, hvordan det går i Danmark på helt konkrete – og så samles der lytterinput ind til danskernes grundlovstale, der fremføres på P4 på fredag.

Dr.dk samler hele ugen op til grundlovsdag holdninger og spørgsmål til politikerne ind fra danskerne

DR Nyheder – hele ugen op til grundlovsdag vil der være fokus på nyheder, der tager temperaturen på danskernes hverdag og det danske samfund netop nu

Ultra holder børnenes grundlovsfest den 2. juni klokken 11.00 på DR1 og igen den 4. juni klokken 19.00.

Ultras grundlovsfest er et live-event, hvor DR fejrer demokrati og fællesskab i børnehøjde. I programmet skal vi blandt andet høre en tale fra børnene selv, pynte ’grundlovskager’ med Alfred fra ‘Den Store Juniorbagedyst’ og synge fællessang med Bathsheba, der kommer og spiller ‘I Danmark er jeg født’. Undervejs forklarer det også, hvad grundloven egentlig er for en størrelse, og hvorfor den er så vigtig.

Værterne er Maria Helander (normalt vært på ‘Ultra Gaming‘) og Lasse Winther (vært på Ramasjang, vikarvært på ‘Ultra Nyt’ og tidligere vært på DR Nyheders YouTube-kanal). De styrer showet og får også besøg af børn på scenen.

Undervejs kommer der grundlovshilsner fra flere partiledere, kendte youtubere, værter og skuespillere, som målgruppen kender.

DR laver også undervisningsmateriale, som eleverne på mellemtrinet kan arbejde med på forhånd, så de er helt klar til det store show.

Ultras grundlovsfest bliver sendt live fra Lindevangsskolen på Frederiksberg fredag den 2. juni klokken 11.00 på DRTV og DR1 samt genudsendt på DR1 søndag d. 4. juni klokken 19.00.

Aftenshowet den 5. juni klokken 19.00-20.00 på DR1

‘Aftenshowet’ bruger en del af aftenen den 5. juni på at zoome ind på national- og grundlovsdagssange med Katrine Muff og Mathias Hammer. Og så opfordrer ‘Aftenshowet’ i samme program seerne til at sende deres vigtigste budskaber til danskernes grundlovstale anno 2023.

onsdag 7. juni
De invasive arter DR TV
7 jun 2023
06:00

De invasive arter

Dokumentar
Læs omtale

Dansk dokumentar fra 2023.

Danmark er under angreb. Frontlinjen løber langs ligusterhækken, gennem krattet og under vandet. De invasive arter er overalt i landskabet og truer den natur, som vi kalder for vores. Men få ultra-dedikerede personer har taget kampen op og vandrer hvileløst rundt i forsøget på at udslette disse arter. Men kan kampen vindes? Og er det meningen, at mennesket skal bestemme over naturen?

Se dokumentaren fra den 7. juni kl 06:00 på DRTV.

Frontlinje Bornholm: Den russiske gasmaske DR TV
7 jun 2023
06:00
Læs omtale

Dansk dokumentar fra 2023.

I 1971 finder en tilfældig forbipasserende en gasmaskefiltrator på Bornholms nordkyst. Ingen ved hvorfor eller hvordan den havnede dér. Nu går to historikere på jagt efter sandheden om den mystiske gasmaskefiltrator – en jagt, der hurtigt viser sig at pege ind i den kolde krig og Bornholm som Danmarks frontlinje mod Øst. Og som trækker tydelige tråde til i dag, hvor fronterne mellem Øst og Vest endnu engang er trukket hårdt op.

fredag 9. juni
Händelser vid vatten | Officiell Trailer | SVT
9 jun 2023
06:00

Hændelser ved vand

Serie | Drama | Seriepremiere | 7.0 | 2023–
Læs omtale

DRTV sender fra 9. juni den svenske serie Hændelser ved vand, den vises ligeledes som søndagsserie på DR1 fra 11. juni.

Serien er baseret på Kerstin Ekmans roman fra 1993, der blev hendes internationale gennembrud. Bogen blev oprindeligt udgivet i 1993 og har sidenhen vundet stor anerkendelse både i Sverige og internationalt.

Rolf Lassgaard Alba August Hændelser ved vand
Rolf Lassgård som Birger Torbjörnsson (1991) og Alba August som Mia Raft (1991) Foto: Joe Maples/Apple Tree

Hændelser ved vand har Rolf Lassgård (Efterforskningen), Pernilla August (Arvingerne, Efterforskningen), Asta Kamma August (Bedrag, Sygeplejeskolen) og Magnus Krepper (Dronningen, Margrete den første) i de bærende roller.

Hændelser ved vand – det handler den om

Asta August Hændelser ved Vand
Hændelser ved vand foregår i forskellige tidslinjer. Den unge Annie Raft spilles af Asta Kamma August, den ældre version spilles af Pernilla August, Asta Kammas mor.
Foto: Joe Maples /SVT

Midsommeraften 1973. Annie og datteren Mia finder to myrdede turister ved en flodbred i en landsby i de Nordsvenske bjerge. Dobbeltmordet forbliver uløst og kaster mørke skygger over deres liv, indtil en mand vender tilbage til landsbyen 18 år efter mordene.

Det sætter det gang i en kæde af begivenheder, der kaster lys over dobbeltmordet mange år tidligere. Der ligger stadig er mørk skygge over den lille landsby, og det viser sig, at flere af de lokale ikke taler helt sandt. Hvad skete der egentlig den midsommernat i det lille isolerede samfund?

Således følger vi handligen både i 1973 og efteråret 1991.

Hændelser ved vand – hvor mange afsnit er der?

Du kan se alle seks afsnit af serien fra 9. juni på DRTV.

De seks afsnit vises på DR1 som søndagsserie fra 11. juni ugentligt frem til og med 16. juli.

Serien blev vist på svenske SVT i januar/februar med flere gode anmeldelser. På trods af at Kerstin Ekmans roman “Händelser vid vatten” blev skrevet for 30 år siden, følger historierne to nutidige tv-serietendenser: dygtigt sammenvævede tidslinjer og et mistænksomt nutidigt skeptisk kollektiv/sekt i begivenhedernes centrum, lyder det blandt andet. Også seriens soundtrack får mange positive ord med på vejen.

På minussiden for anmelderne, så dvæler serien lidt for længe ved 90’erne på bekostning af dele af persongalleriet i 70’ernes tidslinje, som ellers er det mere spændende.

Mere om serienAsta Kamma August – Annie Raft (1973)
Pernilla August – Annie Raft (1991)
Alva Adermark – Mia Raft (1973)
Alba August – Mia Raft (1991)
Sven Boräng – Birger Torbjörnsson (1973)
Rolf Lassgård – Birger Torbjörnsson (1991)
Christian Fandango Sundgren – Dan Ulander (1973)
Andreas Kundler – Dan Ulander (1991)
Liam Gabrielsson Lövbrand – Johan Brandberg (1973)
Erik Ehn – Johan Brandberg (1991)
Liv Mjönes – Barbro Torbjörnsson
Magnus Krepper – Petrus
Alma Pöysti – Ylja Happoltati (1973)
Anitta Suikkari – Ylja Happoltati (1991)
Magnus Roosmann – Åke Vemdahl
Emelie Garbers – Lotta
Cecilia Nilsson – Gudrun Brandberg
Kerstin Ekman er kendt for sin evne til at skabe atmosfæriske beskrivelser og dybdegående karakterportrætter. Hendes skrivestil i “Hændelser ved vand” er ofte beskrevet som lyrisk og stemningsfuld, og bogen er blevet rost for sin komplekse plotstruktur og dens evne til at fange læserens opmærksomhed fra start til slut.
mandag 12. juni
A Storm Foretold | OFFICIAL TRAILER | I biografen 30. marts
12 jun 2023
06:00

A Storm Foretold

Dokumentar | 2023
Læs omtale

A Storm Foretold, Christoffer Guldbrandsens meget omtalte dokumentarfilm, har premiere på DRTV fra 12. juni.

Christoffer Guldbrandsens dokumentarfilm giver et unikt indblik i magtens indre i Donald Trumps sidste måneder som præsident. Filmen følger Trumps daværende rådgiver Roger Stone, som bevæger sig i en politisk verden og tankegang, hvor alt er tilladt. Her skifter alliancer og fjendskaber som i et Shakespeare-drama.

Var det forudsigeligt, at Trumps præsidentperiode kulminerede med det dødbringende angreb på Kongressen i Washington D.C. i januar 2021?

Læs en anmeldelse af dokumentarfilmen hos Ekko Film her

tirsdag 13. juni
ABBA - 40 år uden musik DR TV
13 jun 2023
06:00
Læs omtale

Britisk musikdokumentar fra 2021.

De var én af verdens største popgrupper, med hits som ‘Mamma Mia’ og ‘Dancing Queen’. Men i 1982 gik ABBA i opløsning. Hvad skete der i de 40 år, inden de fandt sammen igen og udgav albummet Voyage i 2021? Mens Björn og Benny sammen lavede store musical-succeser, gik Agnetha og Frida solo. Frida samarbejdede med Phil Collins og giftede sig med en tysk prins, mens Agnethas liv var præget af isolation i 17 år.

Se dokumentaren fra den 13. juni kl 06:00 på DRTV.

onsdag 14. juni
Florence Nightingale - Supersygeplejerske DR TV
14 jun 2023
06:00
Læs omtale

Fransk dokumentarserie fra 2022.

Under Krimkrigen bliver Florence Nightingale i 1854 sendt til fronten, hvor hun hurtigt opdager, at de britiske soldater oftere dør af smitsomme sygdomme og infektioner end af deres sår. Trods mangel på alt, uhumske forhold og markant modstand etablerer hun disciplin og et højt niveau af hygiejne. Hendes retningslinjer redder tusindvis af liv. Hjemme i London efter krigen etablerer hun verdens første skole for sygeplejersker.

Se begge afsnit fra den 14. juni kl 06:00 på DRTV.

fredag 16. juni
Bæst DR TV
16 jun 2023
06:00

Bæst

Serie | Drama | Seriepremiere | 2023
Læs omtale

Bæst er en norsk dramaserie fra 2022. For Elias findes der kun én fremtid: Han vil være professionel fodboldspiller. Elias får overraskende nyheder. Det er en mulighed, han må gribe, men det kræver, at han kæmper med sig selv.

Se alle 8 afsnit fra den 16. juni kl 06:00 på DRTV.

exit trailer undertekster.mp4
16 jun 2023
06:00

Exit – Sæson 3

Serie | Drama | Ny Sæson | Ugentlige afsnit | 8.2 | 2019–2023
Læs omtale

Hvis ikke du allerede har tyvstartet via norske NRK, så er der nu en tidshorisont på den danske premiere på DRTV. DR melder at sæson 3 af den populære norske serie kommer 16. juni med de to første afsnit. Serien havde premiere 16. marts på norske NRK.

Mere om Exit – Sæson 3

Finansgutterne fatter interesse for den grønne omstilling, der med sine statsfinansierede klimatiltag kan hjælpe penge fra statskassen over i deres private porteføljer.

Ligeledes falder deres blik på kryptovaluternes mange veje til at lave skjulte penge, og både drømmene om skatteparadiser og berigelse på andres regning optegner flere lovende muligheder.

Hermine er stadig ude efter hævn over Adam, og både Jeppe og Henrik kæmper med familielivet og med en lang historik med at træde ved siden af rammerne for, hvad deres personlige forhold kan bære.

Hvor dette efterlader William, der i afslutningen af anden sæson tilsyneladende gav slip på alle hæmninger og drog mod et liv på kanten af verden i den vilde natur, hintes der ikke meget til. Sikkert er det dog, at han ud over ekskonen Celine har meget at slås med.

Har du f.eks. YouSee kan du streame sæsonen med danske undertekster via NRK arkivet hos YouSee.

lørdag 17. juni
Nazca Desert Mystery DR TV
17 jun 2023
06:00
Læs omtale

Amerikansk dokumentar fra 2022.

En kæmpe abe, en edderkop og en kolibri, der hver især måler mellem 46 og 110 m, indgraveret for tusinder af år siden i den peruvianske ørken. Geoglyfferne er så store, at de bedst ses fra luften – og de blev først genopdaget i 1920’erne. Hvem skabte disse linjer, geometriske former, dyrefigurer og hvorfor? Nu har arkæologer fundet flere hundreder andre skjulte linjer og figurer – og vigtigst af alt: beviser på gamle ritualer.

Se dokumentaren fra den 17. juni kl 06:00 på DRTV.

søndag 18. juni
Alexanders krig DR TV
18 jun 2023
06:00

Alexanders krig

Dokumentar
Læs omtale

Alexanders krig er en dansk dokumentar fra 2023. Bevæbnet med et kamera sender Alexander live på Instagram fra fronten i Ukraine. Som uafhængig fotograf rapporterer han alle krigens rædsler, råt og ufiltreret. Hans mission er at få folk til at forstå konsekvenserne for krigens mange civile ofre. Men billederne har en pris, for Alexander lever et liv i undtagelsestilstand – både i Ukraine, men også hjemme i Danmark, hvor hverdagen er præget af kompleks PTSD og meningsløshed.

Faldet fra femte DR TV
18 jun 2023
06:00

Faldet fra femte

Dokumentar
Læs omtale

Dansk dokumentar fra 2022.

Estrid, en 11-årige pige, befinder sig på kanten til voksenlivet. Men inden det sker, kommer hun ud for en alvorlig ulykke: Et fald fra hjemmets vindue på femte sal, da hun, for første og eneste gang i sit liv, går i søvne. Hun overlever på uforklarlig vis, og vender tilbage til livet i kraft af en enorm viljestyrke.

Men faldet har sat sig i hendes krop og sind som et traume, hun har svært ved at slippe fri af. Ulykken sidder ikke kun i Estrid men også i familien, særligt i moderen som i mange timer troede hun ville dø. Filmen følger Estrid over fem år fra ulykken frem til hun er 16, hvor hun forlader familien og tager på efterskole. Faldet følger Estrids rejse mod det voksne liv og familiens helingsproces.

Fup for 14 milliarder - Wirecard-skandalen DR TV
18 jun 2023
06:00
Læs omtale

Tysk dokumentar fra 2021.

Wirecard var Tysklands svar på Silicon Valley – en teknologisk finansgigant, hvis værdi steg med 40.000% i løbet af 15 år. Men i begyndelsen af 2020 mangler der pludseligt over to milliarder dollars i virksomhedens regnskaber. Alt går i opløsning: Direktøren bliver arresteret. Vicedirektøren forsvinder. Aktierne styrtdykker. Det er historien om sex, grådighed og hvidvaskning af penge. Om mænd med storhedsvanvid og de mennesker, der afslørede dem.

Se dokumentaren fra den 18. juni kl 06:00 på DRTV.

mandag 19. juni
Klar til rummission - med Andreas Mogensen DR TV
19 jun 2023
21:25
Læs omtale

Josefine Høgh har fået en eksklusiv adgang til at følge astronaut Andreas Mogensen i det halve år op til, at han skal bo på Den Internationale Rumstation.

I serien ‘Klar til rummission – med Andreas Mogensen’ har vært Josefine Høgh fået helt eksklusivt adgang til at følge Andreas Mogensen i det halve år op til den seks-måneders lange opsendelse.

Hun gør os klogere på, hvordan man som astronaut gør sig klar til at være så længe i rummet. Vi følger de tekniske, fysiske og videnskabelige forberedelser, men også de personlige og følelsesmæssige, som fylder meget, når man har en familie, der bliver tilbage på jorden.

– Programmerne giver seerne en unik mulighed for at se, hvordan man arbejder, når man har et af verdens sværeste job. Seerne kommer helt ind i maskinrummet og ser både steder, situationer og personer, som offentligheden normalt ikke har adgang til, siger Lasse Bjørch, som er DR’s redaktør på programserien.

Godt makkerskab
Det er ikke første gang, at Josefine Høgh og Andreas Mogensen er med i samme program.

I 2021 sendte DR programmet ‘Høgh og astronauten – min krop til grænsen’, hvor de skulle konkurrere og teste, hvad deres kroppe var i stand til i ekstreme situationer.

– Jeg vidste allerede inden optagelserne, hvor sej Andreas er. Men jeg har virkelig fået udvidet min horisont og er blevet klogere på hele den verden, han lever i, fortæller Josefine Høgh og uddyber: – Det er ikke kun den fysiske træning, der er ekstrem. Også undervisningen og måden, astronauter bliver specialiseret på, er vildere, end jeg havde forventet. Det har været en kæmpe oplevelse at få indblik i.

‘Klar til rummission – med Andreas Mogensen’ har premiere mandag den 19. juni på DRTV og på DR1 klokken 21.25 samme dag. Serien er i seks afsnit.

tirsdag 20. juni
ABBA - De bedste coversange DR TV
20 jun 2023
06:00
Læs omtale

Britisk musikdokumentar fra 2022.

ABBA har millioner af fans og har skabt det ene hit efter det andet. De forstår vores glæde og dybeste smerte. Kendte musikere som Dannii Minogue, Carla Bruni og Cher er blevet inspireret til at lave blændende fortolkninger af deres sange. Deres versioner af ‘Chiquita’, ‘SOS’ og ‘Dancing Queen’ kan give sangene en ny mening. Hør produceren William Orbit fortælle om et forsvundet covernummer indspillet af Madonna.

Værst når det gælder DR TV
20 jun 2023
06:00

Værst når det gælder

Serie | Børn
Læs omtale

Mød familien Bøgh, en skilsmissefamilie på fem. Faderen i familien bliver smidt ud efter at have været utro med Sesilie med S, men ender med at flytte tilbage som lejer i kælderlejligheden i huset sammen med den ældste søn Aksel. Det giver anledning til en hel del problemer, mens familiemedlemmerne hver især forsøger på at få styr på deres liv.

Se de første to afsnit fra den 20. juni kl 06:00 på DRTV.

onsdag 21. juni
Gift ved første blik USA XV DR TV
21 jun 2023
06:00
Læs omtale

Sol, strand og palmer. Den nye sæson af den amerikanske udgave af ‘Gift ved første blik’ er taget San Diego på USA’s vestkyst. Under Californiens blå himmel skal ti forventningsfulde singler sige ja til en komplet fremmed. Følg Pastor Cal og Dr. Pepper bag scenerne, når de fem nye par skal findes ved hjælp af dybdegående interviews og barske udvælgelsesprocesser.

Se alle afsnit fra den 21. juni kl 06:00 på DRTV.

Giv os naturen tilbage II DR TV
21 jun 2023
06:00
Læs omtale

Er Danmark klar til vildskab? Frank Erichsen møder godsejersønnen Oskar på 22 år, der prøver at overbevise sin far om, at de skal sætte naturen fri på det gamle gods. Morten DD Hansen får miljøministeren til at starte en konkurrence om at blive landets vildeste kommune.

fredag 23. juni
Nolly   - Teaser Trailer - ITVX
23 jun 2023
06:00

Soap-dronningen Nolly

Serie | Drama | Seriepremiere | 7.5 | 2023
Læs omtale

I næsten to årtier har Noele “Nolly” Gordon været den altoverskyggende stjerne i den britiske soap-successerie Crossroads. Men i 1981 bliver hun pludselig fyret, uden varsel og uden nogen forklaring. Fyringen tvinger Nolly til at stille sig selv nogle svære spørgsmål. Hvem er hun egentlig? Og hvad hun skal stille op uden sit program? Samtidig bliver Nolly centrum i en mediestorm. Journalisterne kræver svar på én ting: Hvorfor blev hun fyret? Medvirkende: Helena Bonham Carter m.fl. Helena Bonham Carter leverer et skarpt og kærligt portræt af et britisk ikon.

søndag 25. juni
Narko-topchefen El Chapo DR TV
25 jun 2023
06:00
Læs omtale

Verdens værste skurk, psykopat – og en udspekuleret topchef. Han er Joaquín Guzmán, kaldet “El Chapo” – et tilnavn, han hader så meget, at han har henrettet folk for at bruge det. Fra 1970’erne og frem opbyggede han et multinationalt narkoimperium, Sinaloa-kartellet i Mexico. Hvordan skabte han én af verdens rigeste – og mest morderiske – organisationer, som mht. produkter, distribution og branding kan sammenlignes med f.eks. Amazon?

tirsdag 27. juni
Kunstig intelligens DR TV
27 jun 2023
06:00

Kunstig intelligens

Dokumentar
Læs omtale

Dansk dokumentarserie fra 2023.

Det er blevet kaldt den mest banebrydende opfindelse siden elektricitet. Men bliver kunstig intelligens løsningen på alle vores problemer, eller risikerer vi menneskets undergang? Med hjælp fra Danmarks bedste eksperter og god tid til både nuancer og detaljer kortlægger vi kunstig intelligens. Hvad er mulighederne, hvilke dilemmaer følger med, og hvor lurer farerne?

Se alle 8 afsnit fra den 27. juni kl 06:00 på DRTV.

onsdag 28. juni
Hitlers ørkenkrig DR TV
28 jun 2023
06:00

Hitlers ørkenkrig

Dokumentar
Læs omtale

Fransk dokumentar fra 2022.

Nordafrika, 1941. I ørkenen mellem Libyen og Egypten er scenen sat for et af 2. Verdenkrigs store dramaer. Italiens diktator vil erobre Egypten. Af frygt for en ydmygelse har Adolf Hitler sendt Afrikakorpset. Men den tyske general Rommel trodser Hitlers ordrer og udfordrer Det Britiske Imperium i Egypten. Siden 1940 har Storbritannien oplevet nederlag på nederlag. Kan Winston Churchill og general Montgomery alligevel sejre i ørkenens helvede?

Se dokumentaren fra den 28. juni kl 06:00 på DRTV.

Fede Forhold 2023 DRTV
28 jun 2023
20:30

Fede forhold – 2023

DR1
Reality | Ny Sæson
Læs omtale

DR har sat premieredato på en ny omgang Fede Forhold. Det første afsnit har premiere 28. juni på DRTV.

Fede forhold – 2023

Fede Forhold 2023 Karsten og Regitze
Fede Forhold 2023 Karsten og Regitze Foto:
STV Production A/S

Regitze og Karsten elsker god mad og søde sager, og det har betydet godt 50 kilos overvægt tilsammen. De er fanget i hamsterhjulet og er mere samarbejdspartnere end kærester.

Fede Forhold 2023 Emma og Patrick
Fede Forhold 2023 Emma og Patrick Foto:
STV Production A/S

Det unge par Patrick og Emma er også blevet tungere og tungere i deres forhold. Det går især ud over overskuddet til leg med deres børn.

Fede Forhold 2023 Mikkel og Line
Fede Forhold 2023 Mikkel og Line
Foto:
STV Production A/S

Line og Mikkel brugte før deres aftener på at være tætte og intime, nu ligger de i hver deres sofahjørne og passer sig selv. Line døjer med overskydende graviditetskilo, mens Mikkel kæmper med en så dårlig passet diabetes, at Line frygter, hun skal blive gammel uden ham.

torsdag 29. juni
Anna Lin har det fint DR TV
29 jun 2023
06:00
Læs omtale

På overfladen lever Anna Lin et succesfuldt liv som tv-vært med masser af venner og en fuld kalender. Men under overfladen kæmper hun med følelser som angst og ensomhed lige som rigtig mange andre unge voksne. Serien er i fem afsnit og har premiere på DRTV og DR1 den 29. juni.

Anna Lin har aldrig fortalt nogen, hvordan hun egentligt har det. På overfladen lever hun et succesfuldt liv som tv-vært med masser af venner og en fuld kalender. Men indadtil kæmper Anna med følelser af angst og ensomhed. Derfor starter hun i terapi for første gang i sit liv. Målet er til sidst at konfrontere sine nærmeste venner og fortælle dem, hvordan hun egentlig har det.

I forsøget på at forstå sig selv bedre og aftabuisere mistrivsel inviterer Anna Lin i programserien ’Anna Lin har det fint’ seeren med ind i terapirummet, når hun starter i et terapiforløb hos en psykoterapeut. Med udgangspunkt i de følelser og temaer, hun arbejder med hos terapeuten, taler hun sideløbende med andre unge voksne om de svære følelser, som mange af dem alt for ofte går alene med.

– Ved at turde gå forrest og dele det, der er allermest sårbart, håber vi, at Anna Lin med sit forløb kan inspirere til samtalen om det sårbare i vores liv. Samtidig håber vi, at serien kan være med til at normalisere de svære følelser ved at vise, at dem deler vi alle – uanset vores forskellige vilkår i tilværelsen, siger redaktionschef i DR, Niels Jacob Schøtt.

Det hele starter i samtalerne

For Anna Lin var det vigtigt at inddrage de unge voksne i udviklingen af programmerne fra start.

– Da jeg fik muligheden for at lave et program til min egen målgruppe for DR1, vidste jeg, at jeg ikke ville udvikle det alene. Derfor inviterede jeg en masse andre unge ud på DR til workshops, og her blev det tydeligt, at der mangler et program, der tør være i de svære følelser, fortæller DR-vært Anna Lin.

– Jeg valgte at starte i terapi og filme det hele, da jeg gerne vil blive klogere på mine følelser og vise, at sårbarhed er en styrke. Jeg vil inspirere til de svære samtaler, hvor der er plads til mere åbenhed, og det er mit håb, at jeg ved at starte de her samtaler, gør det nemmere at finde fællesskab i følelserne.

Berømte måltider: Matador på menuen DR TV
29 jun 2023
06:00
Læs omtale

Adam Price og Frederikke Legaard tager turen til Korsbæk for at skabe den ultimative Matador-middag og dykke ned i historierne bag bl.a. Grisehandlerens brunkål og Lærer Andersens kødrand. Og så må Frederikke i porcelænværkstedet, når der skal serveres miniaturesmørrebrød for en helt særlig gæst.

Se begge afsnit fra den 29. juni kl 06:00 på DRTV.

En for holdet DR TV
29 jun 2023
06:00

En for holdet

Serie | Børn
Læs omtale

AK og Jass er tilbage i en ny sæson af den populære Ultra-serie!

FC Streetworld står over for helt nye bold-discipliner og ikke mindst modstandere fra hele verden i kampen om at vinde den internationale turnering: ‘Baller of the Universe’. Men interne stridigheder og fjender truer holdets sammenhold og deres chancer for at gå hele vejen.

Få to nye afsnit hver torsdag fra d. 29 juni kl 06:00 på Ultra på DRTV.

fredag 30. juni
Conversations with Friends | Teaser | HBO Max I DK
30 jun 2023
06:00

Conversations with Friends

Serie | Drama | Seriepremiere | 6.7 | 2022
Læs omtale

Conversations With Friends følger Frances (Alison Oliver), en 21-årig universitetsstuderende, mens hun navigerer i en række forhold, der tvinger hende til at konfrontere sine egne sårbarheder for første gang.

Hovedrollerne spilles af det nye talent Alison Oliver sammen med Sasha Lane (American Honey, The Miseducation of Cameron Post), Joe Alwyn (The Favourite, Billy Lynn’s Long Halftime Walk) og Jemima Kirke (Sex Education, Girls).

Conversations with Friends – det handler den om

Frances (Oliver) er opmærksom og skarp. Hendes ekskæreste, nu bedste ven, Bobbi (Lane) er selvsikker, åbenmundet og overbevisende. Selvom de gik fra hinanden for tre år siden, er Frances og Bobbi praktisk talt uadskillelige og fremfører spoken word-poesi sammen i Dublin. Det er ved en af disse optrædener, at de møder Melissa (Kirke), en ældre forfatter, som er fascineret af det unge par. Bobbi og Frances begynder at tilbringe tid med Melissa og hendes mand, Nick (Alwyn), en flot men reserveret skuespiller. Mens Melissa og Bobbi flirter åbenlyst med hinanden, indleder Nick og Frances en intens, hemmelig affære, der overrasker dem begge. Snart begynder affæren at teste båndet mellem Frances og Bobbi, hvilket tvinger Frances til at genoverveje sin selvfølelse og det venskab, hun har så kært.

Serien er instrueret af Lenny Abrahamson (Room, The Little Stranger, Frank) og Leanne Welham (Pili, His Dark Materials), produceret af Element Pictures (Normal People, Room, The Favourite) og baseret på Sally Rooneys debutroman.

Happy Valley - Sæson 1 - 2 DR TV
30 jun 2023
06:00

Happy Valley – Sæson 1 – 2

Serie | Krimi | 8.5 | 2014–2023
Læs omtale

Politiassistent Catherine Cawood er rystet, da voldtægtsmanden Tommy Lee Royce sættes på fri fod efter otte års fængsel. Catherine mener, at Tommy er skyld i hendes datters død. Hun er overbevist om, at han er en farlig mand, og at det kun er et spørgsmål om tid, før han begår en ny forbrydelse. Samtidig lægger den bitre revisor Kevin en desperat plan, da hans chef ikke vil give ham lønforhøjelse. En plan, hvor Tommy kommer til at spille en brutal hovedrolle.

Månedens øvrige igangværende serier med ugentlige episoder

Stjerneklar DR1
fredag

Stjerneklar

DR1
Underholdning
Sidste afsnit: 02/06/23
Læs omtale

DR’s nye, musikalske fredagsunderholdningsprogram hedder ‘Stjerneklar. Joakim Ingversen er vært – og har Medina, Barbara Moleko, Tinus og Nicholas Kawamura med ved dommerbordet.

Hver fredag forvandles talentfulde fans til superstjerner, når de dyster i hold om at lave den bedste musikalske live-performance og dermed levere den største hyldest til deres yndlingsmusiker. I alt transformeres 60 sangtalenter til 12 udenlandske og otte danske kendte kunstnere, der synger kæmpehits.

TV-værten Joakim Ingversen er vært og vil fredag efter fredag sikre, at musikfesten på scenen finder vej til seerne hjemme i stuerne. Ved dommerbordet har DR sikret sig fire topnavne inden for dansk musik og performance: Medina, Barbara Moleko, Tinus og Nicholas Kawamura. De skal gennem otte live-udsendelser udfolde, kommentere og vurdere de forskellige optrædener, og i sidste ende, sammen med seerne, finde frem til den første vinder af ‘Stjerneklar’.

‘Stjerneklar’ består af otte live-programmer, der fra den 14. april kan ses hver fredag klokken 20.00 på DR1. Programmerne vil efterfølgende være at finde på DRTV.

‘Stjerneklar’ er baseret på det populære britiske tv-show ‘StarStruck’, som for første gang blev vist på ITV i 2022 med Olly Murs som vært og Adam Lambert, Beverly Knight, Jason Manford og Sheridan Smith ved dommerbordet. ‘Stjerneklar’ er produceret af produktionsselskabet Mastiff, som står bag en lang række store tv-succeser herhjemme.

– Med ‘Stjerneklar’ ønsker vi at give de danskere, der har et stort sangtalent en platform til at hylde deres største idoler og fælles passion for musikken. Det er et succesfuldt, britisk programformat, som vi nu har fået lov til at skræddersy til et dansk publikum, og jeg glæder mig til, at seerne skal møde vores fantastiske dommerpanel og vært og vores i alt 60 forskellige sangere, siger Jan Lagermand Lundme, der er underholdningsredaktør på DR.

Mere om Vært og dommere i Stjerneklar - klik her


Joakim Ingversen – vært

Joakim Ingversen har en lang række succesfulde værtsopgaver bag sig – særligt blev han et kendt ansigt efter værtskabet på programmet ’Bingo-Banko’ på TV 2 i 2011 og modtog i 2013 TV-Prisen for ‘Årets værtstalent’.

Siden da har han været fast vært på DR Ultra og i DR’s børneprogrammer ‘Alle mod 1’, ‘Den store juniorbagedyst’ og ‘MGP’. Joakim Ingversen kan også skrive vinder af ’Vild med dans’ og DJ på cv’et – og så kan han faktisk også prale af at være tidligere dansk mester i wind- og kitesurfing.

Medina – dommer

Medina, Danmarks ukronede popdronning, udkom for første gang i 2007 med albummet ‘Tæt på’ og har efterfølgende udgivet seks albums. Hun brød for alvor igennem i 2008 med singlen ‘Kun for mig’ og er sidenhen blevet et kæmpe popikon med hits som ‘Jalousi’, ‘Ensom’, ‘Velkommen til Medina’ og ‘Vi to’.

Stilmæssigt bevæger Medinas musik sig inden for genrerne pop, dance, R&B og hip-hop og hun har lavet samarbejder med kunstnere som Thomas Helmig, Hjalmer, Tina Dickow, Topgunn, Gilli og senest D1ma. Medina har opnået hele 10 nummer ét-hits på den danske single-hitliste, hun har toppet både danske og internationale hitlister, og så har hun vundet adskillige priser i både ind- og udland, herunder hele fem Danish Music Award-priser i 2010, tre priser ved MTV European Music Awards og i 2016 modtog hun Danish Music Awards ‘Ærespris’.

Medina har af flere omgange turneret landet rundt og spillet på de største og mest prestigefyldte festivalscener og spillesteder. Medina har desuden været hovedperson i dokumentaren og tv-serien ‘Medina – hele min historie’ og så er hun to år i streg udnævnt som stilikon af Elle Magasin.

Barbara Moleko – dommer

Sangerinde og sangskriver Barbara Molekos karriere tog fart, efter hun i 2012 featurede på L.O.C’s ‘Helt min egen’. Samme år udgav hun sit debutalbum, ‘Lykken er…’, der med hittet ‘Dum for dig’ gjorde, at hun for alvor slog igennem på de danske hitlister.Udover at have udsolgt et væld af koncerter lige siden sit gennembrud, kan Barbara Moleko også skrive på cv’et, at hun har optrådt til dronningens 75-års fødselsdag, medvirket i programmet ‘Toppen af poppen’, været vært ved børnenes MGP, lagt stemme til blandt andet Disneys ‘Encanto’, ligesom hun har haft en af hovedrollerne i Peter Langdals musicalificering af Susanne Biers ‘Efter Brylluppet’ i 2017.

Tinus – dommer

Med 18 års erfaring i showbiz, har Tinus for alvor cementeret sin position som Danmarks førende drag-queen. Han anses som et vaskeægte ikon indenfor dragartisteri og underholdning og er desuden autodidakt multikunstner, som udover at have styr på at lægge en fejlfri makeup, har stor passion for scenekunst, performance og sang.

Han designer og syr alle sine kostumer selv – og hvor mange andre drag-queens mimer til musikken, synger Tinus selv. Iført rhinsten, højt hår og ekstravagant makeup har Tinus optrådt rundt i hele landet, USA, Færøerne og store dele af Norden og er tre gange blevet kåret som Danmarks bedste drag-kunstner.

Derudover har han tidligere været vært for shows som ‘Danish Rainbow Awards’, ‘Nattens Dronning’ og ‘Danish Music Awards World’ og medvirket i et væld af TV-produktioner, teateropsætninger og musikvideoer.

Nicholas Kawamura – dommer

DJ, radiovært, og producer Nicholas Kawamura er særligt kendt for sit radioværtskab på P3, hvor han var fast stemme i danskernes øregang i perioden 2009-2018. I 2009 startede han det musikformidlende radioprogram ‘Smag på P3’, og i 2012 blev han medvært på det festlige P3-program ‘Lågsus’ sammen med Pelle Peter Jencel, med hvilket de af flere omgange har optrådt for fulde huse på Grøn Koncert og Smukfest.

Siden da har han blandt andet stået bag flere podcasts og arbejdet med artister på pladeselskabet Universal Music som konsulent. Derudover har han i en lang årrække siddet med i Karrierekanonens jury, som hvert år skærer feltet af flere hundrede artister ned til tre vindere.

Nicholas Kawamuras’ kropslige musikalitet blev i efteråret 2022 sat på en prøve, da han medvirkede i den 19. sæson af ‘Vild med dans’.

Fantino mod Bonde DR1
lørdag

Fantino mod Bonde

DR1
Underholdning
Sidste afsnit: 17/06/23
Læs omtale

Lørdag den 13. maj klokken 20.00 på DR1 har et nyt underholdningsprogram premiere. Her skal de to DR-værter Maria Fantino og Christian Bonde dyste mod hinanden om, hvem der er bedst til at underholde seerne.

Gennem seks lørdage skal Maria Fantino og Christian Bonde gøre alt, hvad de kan for at finde deres bedste entertainerevner frem. I kampen om publikums gunst allierer de to værter sig med alt lige fra moderne dansere til hypnotisører og bueskytter. Og så får de hver uge hjælp fra nogle helt særlige kolleger for at lykkes med deres show – heriblandt Joakim Ingversen og Stephania Potalivo, dommerne fra Bagedysten, vejrværter, stjernerne fra Cirkus Summarum, Klaus Bundgård og Kåre Quist.

I hvert program kæmper de mod hinanden i tre runder, som sender dem ud i alle afkroge af landet indenfor mange forskellige genrer. Det er publikum i studiet, der i sidste ende bestemmer hvem af de to værter, der gør det allerbedst.

– ’Fantino mod Bonde’ er vores nye format, hvor værternes skæve og alternative vinkel på verden tilfører en helt ny dimension til dansk underholdning på tv. De to er ikke blege for at sætte sig selv i spil og på spil, og vi glæder os til at invitere seerne med indenfor til en time lørdag aften, hvor vi kommer godt rundt i emnerne, der udspringer af dansk kultur. Og så er der stor mulighed for at opleve noget, man aldrig har set før, siger Erik Struve Hansen, programansvarlig chef i DR.

– Det bliver sjovt at følge, hvordan de to løser de mange underholdnings-udfordringer, som vi har givet dem, og interessant at se, hvor det i sidste ende fører showet hen. Jeg indstiller mig på, at alt kan ske, siger Erik Struve Hansen.

IT boblen DRTV
mandag

IT Boblen – Ekstase og kollaps

DR1
Dokumentar
Sidste afsnit: 19/06/23
Læs omtale

Dansk dokumentar fra 2023 om ‘IT-Boblen dengang i Internettets unge dage. Her medvirker de centrale personer, der var med, da det hele startede. Fra Martin Buch Thorborg, Jacob Risgaard og Caroline Søeborg Ohlsen til Klaus Riskær Pedersen, Kira Eggers og Morten Wagner.

Gennem interviews med de centrale pionerer får vi historierne fra en tid, hvor man troede alting kunne ske, og det faktisk langt hen ad vejen gjorde det. De var nørder, der sad og rodede i kælderen med EDB og floppydisks, og pludselig fra den ene dag til den anden begyndte at tjene styrtende med penge.

De så muligheder i teknologier, som de færreste troede på, men som på mange måder har skabte fundamentet for den måde, som vi lever vores liv på i dag. Det var langt hen ad vejen en ekstatisk kæmpefest i storrumskontoret, hvor investorer stod i kø mellem bordfodboldborde og sækkestole for at få en bid af kagen.

En tid, hvor det hele aldrig rigtigt kunne blive vildt nok, og hvor man troede på sine drømme, gav kreativiteten frit løb og hvor alting syntes muligt.

Ekstasen over alt det nye og en verden der syntes grænseløs, kom dog brat til en ende. Og ligesom serien følger den glade optur, ser den også på de dynamikker, der førte til, at boblen braste og virkeligheden indhentede de modige og nysynede.

Serien blander personlige anekdoter og historier med et mere overordnet indblik i, hvordan tiden og samfundet på flere måder var præget af et frisind og en tro på det nye og som gjorde hele udviklingen mulig.

Serien kaster samtidig et indsigtsfuldt perspektiv på nutiden, hvor mange nok spekulerer på, hvad det næste nye store bliver, der påvirker os på samme måde som internettet. Kan kryptovaluta, chatGPT eller noget helt tredje virkelig have samme altomsiggribende effekt?

Serien har premiere på DR1 mandag den 15. maj klokken 20.00 – og fra samme morgen kan det ses på DRTV

Nul Stjerner 2023 DRTV
lørdag

Nul stjerner – Sæson 6

Dokumentar
Sidste afsnit: 01/07/23
Læs omtale

Så er det blevet tid til at eventyrerne Jan Elhøj og Morten Kirckhoff drager på seks nye utraditionelle rejser, hvor de undersøger, om det værste udgangspunkt gemmer på det største eventyr.

DRTV viser programmerne ugentligt, så desværre kan man ikke binge denne sæson.

Nul stjerner – Storbyferie i Delhi

Nul Stjerner Storbyferie i Delhi
Foto: Simon Mouridsen

Nul Stjerner tager til Indiens kaotiske hovedstad, Delhi. Et tumultarisk møde med storbyens larm, det tvivlsomme gadekøkken og en kultur, hvor hellige køer huserer i gaderne. Og tilmed får Jan og Morten lov at smage på koens gyldne dråber, som eftersigende skulle have sundhedsmæssige fordele.

Nul stjerner – Cykelferie i Sydindien

Nul Stjerner Cykelferie i Sydindien
Foto: Simon Mouridsen

Kroppen sættes på prøve, når Jan og Morten hopper på cykelsadlen og tramper sig gennem det smukke sydlige Indien. Undervejs skal de se nærmere på lokale delikatesser, alternative danseformer og moderen til al asiatisk kampsport. Alt sammen på deres to autentiske jernheste.

Nul stjerner – Forlænget weekend i Prag

Nul Stjerner Forlænget weekend i Prag
Foto: Michael Wichmann

Prags masseturisme sættes under lup, når Jan og Morten lader sig indfange af dårligt anmeldte restauranter og turistvenlige, timebetalte hoteller. De går også bag om turistfælderne og får de sande og overraskende historier om nogle af de største attraktioner. Endelig er Tjekkiet det land i verden, som drikker mest øl, så turen til Prag byder selvfølgelig også på gyldne dråber i forskellige afskygninger.

Nul stjerner – Budgetferie i Norge

Nul Stjerner Budgetferie i Norge
Foto: Simon Mouridsen

Kan man overhovedet rejse på budget i Norge? Jan og Morten tomler sig gennem vores nordlige broderland og krejler sig til Norges uofficielle nationalret – frysepizzaen! Norge er nemlig det land i verden, som spiser mest pizza pr. indbygger. Undervejs på deres tomletur havner de i byen Voss, som overrasker med lokale delikatesser og 100 liter øl i en gryde.

Nul stjerner – Europas kedeligste land

Nul Stjerner - Europas kedeligste land
Foto: Morten Kirckhoff

Jan og Morten tager til Belgien.

Afsnit 6: Roadtrip i Armenien

Nul stjerner - Roadtrip i Armenien
Foto: Michael Wichmann

Jan og Morten tager på Roadtrip i Armenien.

 

Bemærk at vores system kun kan vise ugentlige serier, hvor vi kender antallet af episoder / slut dato. Visse tv-serier vises ikke fast hver uge, men holder pause af og til.

I samme kategori

Back to top button