TV-Nyt

Demokratiets Aften – Hvordan går det Danmark?

DR´s nye, store grundlovsfejring kulminerer 4. juni, når Kåre Quist er vært for en partilederdebat under åben himmel. Her spørger DR danskerne og politikerne – hvordan går det Danmark?

Søndag  den 4. juni – stiller partilederne op til debat på DR1, hvor de blandt andet vil blive præsenteret for danskernes bud på en grundlovstale – en tale sammensat af cirka 30 danskeres helt personlige tale og budskab til politikerne. – Vi vil gerne invitere alle danskere til en samtale om, hvordan vi synes, det går i vores land og på den måde være med til at gøre grundlovsdag til en fælles festdag, der hylder demokrati og fællesskab. Grundloven er fundamentet for vores stærke demokrati og vores muligheder for at leve et frit liv, og det er der – måske mere end nogensinde – grund til at fejre og passe på, siger Kirsten Marie Svendsen, der er ledende redaktionschef i DR Nyheder.

Her taler DR blandt andet om grundloven i den kommende uge:

Demokratiets aften – hvordan går det Danmark? DR1 søndag den 4. juni klokken 21.00-22.30

Annonce - artiklen forsætter nedenunder

Kåre Quist er vært på en aften, hvor DR samler partilederne til en stemningsfulddebat under åben himmel. Her skal der bl.a. synges fællessang og politikerne skal diskutere de emner, danskerne mener, er de vigtigste at diskutere lige nu. Partilederne vil også blive præsenteret for danskernes grundlovstale, som 30 danskere fra hele landet har bidraget til.

‘Den Lyse Side’ på P4 sender den 29. maj klokken 10.03-12.00

Helt i programmets ånd går de to værter Rasmus Bruun Kynde og Anne Kathrine Stengaard positivt til værks, når de spørger lytterne, hvor går det godt i Danmark? Der er også besøg af Andreas Rasch-Christensen, der er forsknings- og udviklingschef ved professionshøjskolen VIA University College. Han er en af de eksperter, der ved mest om folkeskolen i Danmark, og vil fortælle om hvor folkeskolen er i en rigtig god udvikling.

Formiddag 4´eren – på P4 sender fra tirsdag den 30. maj – fredag den 2. juni fra klokken 10.03-12.00:

Hver dag spørger programmet lytterne, hvordan det går i Danmark på helt konkrete – og så samles der lytterinput ind til danskernes grundlovstale, der fremføres på P4 på fredag.

Dr.dk samler hele ugen op til grundlovsdag holdninger og spørgsmål til politikerne ind fra danskerne

DR Nyheder – hele ugen op til grundlovsdag vil der være fokus på nyheder, der tager temperaturen på danskernes hverdag og det danske samfund netop nu

Ultra holder børnenes grundlovsfest den 2. juni klokken 11.00 på DR1 og igen den 4. juni klokken 19.00.

Ultras grundlovsfest er et live-event, hvor DR fejrer demokrati og fællesskab i børnehøjde. I programmet skal vi blandt andet høre en tale fra børnene selv, pynte ’grundlovskager’ med Alfred fra ‘Den Store Juniorbagedyst’ og synge fællessang med Bathsheba, der kommer og spiller ‘I Danmark er jeg født’. Undervejs forklarer det også, hvad grundloven egentlig er for en størrelse, og hvorfor den er så vigtig.

Værterne er Maria Helander (normalt vært på ‘Ultra Gaming‘) og Lasse Winther (vært på Ramasjang, vikarvært på ‘Ultra Nyt’ og tidligere vært på DR Nyheders YouTube-kanal). De styrer showet og får også besøg af børn på scenen.

Undervejs kommer der grundlovshilsner fra flere partiledere, kendte youtubere, værter og skuespillere, som målgruppen kender.

DR laver også undervisningsmateriale, som eleverne på mellemtrinet kan arbejde med på forhånd, så de er helt klar til det store show.

Ultras grundlovsfest bliver sendt live fra Lindevangsskolen på Frederiksberg fredag den 2. juni klokken 11.00 på DRTV og DR1 samt genudsendt på DR1 søndag d. 4. juni klokken 19.00.

Aftenshowet den 5. juni klokken 19.00-20.00 på DR1

‘Aftenshowet’ bruger en del af aftenen den 5. juni på at zoome ind på national- og grundlovsdagssange med Katrine Muff og Mathias Hammer. Og så opfordrer ‘Aftenshowet’ i samme program seerne til at sende deres vigtigste budskaber til danskernes grundlovstale anno 2023.

LoadingTilføj Favoritlisten Favoritliste
JustWatch – Hvor kan det streames?
Kilde: DR presse

Få Ugens TV og Streaming Tips tilsendt som nyhedsbrev hver fredag


Back to top button