TV-Nyt

IT Boblen – Ekstase og kollaps

Dansk dokumentar fra 2023 om ‘IT-Boblen dengang i Internettets unge dage. Her medvirker de centrale personer, der var med, da det hele startede. Fra Martin Buch Thorborg, Jacob Risgaard og Caroline Søeborg Ohlsen til Klaus Riskær Pedersen, Kira Eggers og Morten Wagner.

Gennem interviews med de centrale pionerer får vi historierne fra en tid, hvor man troede alting kunne ske, og det faktisk langt hen ad vejen gjorde det. De var nørder, der sad og rodede i kælderen med EDB og floppydisks, og pludselig fra den ene dag til den anden begyndte at tjene styrtende med penge.

De så muligheder i teknologier, som de færreste troede på, men som på mange måder har skabte fundamentet for den måde, som vi lever vores liv på i dag. Det var langt hen ad vejen en ekstatisk kæmpefest i storrumskontoret, hvor investorer stod i kø mellem bordfodboldborde og sækkestole for at få en bid af kagen.

Annonce - artiklen forsætter nedenunder

En tid, hvor det hele aldrig rigtigt kunne blive vildt nok, og hvor man troede på sine drømme, gav kreativiteten frit løb og hvor alting syntes muligt.

Ekstasen over alt det nye og en verden der syntes grænseløs, kom dog brat til en ende. Og ligesom serien følger den glade optur, ser den også på de dynamikker, der førte til, at boblen braste og virkeligheden indhentede de modige og nysynede.

Serien blander personlige anekdoter og historier med et mere overordnet indblik i, hvordan tiden og samfundet på flere måder var præget af et frisind og en tro på det nye og som gjorde hele udviklingen mulig.

Serien kaster samtidig et indsigtsfuldt perspektiv på nutiden, hvor mange nok spekulerer på, hvad det næste nye store bliver, der påvirker os på samme måde som internettet. Kan kryptovaluta, chatGPT eller noget helt tredje virkelig have samme altomsiggribende effekt?

Serien har premiere på DR1 mandag den 15. maj klokken 20.00 – og fra samme morgen kan det ses på DRTV

15 maj 2023 20:00
DR1 DR TV

Stream her på DR TV
Ugentligt frem til 19. juni 2023

LoadingTilføj Favoritlisten Favoritliste
JustWatch – Hvor kan det streames?
Kilde: DR presse

Få Ugens TV og Streaming Tips tilsendt som nyhedsbrev hver fredag


Back to top button