TV Pakker

TV Udbyder Guide – Hvilken tv pakke / tv-udbyder passer dig bedst?

Der er flere tv-udbydere og flere tv-pakke muligheder på markedet i dag end nogensinde. Du kan få tv via antenne, kabel, satellit eller via Nettet. De mange muligheder kan gøre det svært at vælge den rette tv-udbyder. DIGITALT.TV prøver at guide dig til den bedste tv-pakker ud fra dine behov.

Bedste Billigste TV pakker SammenligningSammenligningstabel over TV udbydere

Herunder har vi samlet et hurtigt overblik over nogle af de største danske tv-udbydere. Vi har inddelt i de enkelte tv udbydere i en række relevante kategorier, så du ud fra dine behov kan se, hvilke der passer dig bedst.

TV udbydere og tv-pakker er en kompleks størrelse, men vi har gjort vores bedste i forhold til at guide dig. Stjernerne angiver, hvem af de enkelte udbydere, der klarer sig bedst indenfor en given kategori. Angivne værdier er udtryk for DIGITALT.TV’s samlet vurdering ud fra vores praktiske erfaringer og vores generelle indtryk.

Annonce - artiklen forsætter nedenunder

Klik på overskrifter for uddybende information

Hvis du klikker på overskifter i venstre kolonnen af tabellen, får du uddybende information til enkelte punkt.

Læs f.eks. også under kanaludbud, hvilke udbydere der tilbyder kanalerne med de største fodboldligaer, og hvem der er billigst i forhold til de 5 mest sete kanaler i Danmark.

[table id=75 extra_css_classes=”tablepress-id-75-no-border” /]

Kanaludvalget i TV Pakkerne

[table id=75 hide_rows=”2,3,8,9,10,11,12,13,14,15,16,17,18,19″ /]

kanaludvalg tv-pakkerStørst udvalg hos YouSee og Stofa

Generelt så finder du det største udvalg af tv-kanaler i tv-pakkerne fra kabel-tv selskaberne YouSee og Stofa. Her får du i fuldpakkerne adgang til langt de fleste kanaler på det danske marked. Det gælder også mange af de Viasat kanaler, såsom TV3, TV3+ og TV Sport 1, der ikke altid er med i pakkerne hos flere andre tv-udbydere. TV3 Sport 2 mangler endnu hos de fleste Stofa antenneforeninger, men der forhandles angiveligt stadig om denne.

Viasat kanaler/tv-pakker hos Waoo

Det er værd at bemærke, at Waoo sælger Viasat kanaler/pakkkerne på en special måde.

Waoo sælger Viasat kanalerne i separate tv-pakker og ikke som en del af det almindelige tilbud. Hos Waoo betyder det, at du vælger mellem i alt 4 tv-pakker, hvor de 2 pakker er helt uden Viasat kanaler med undtagelse af TV3 Sport 1. Ønsker du Viasat’s kanaler hos Waoo skal du vælge en Viasat tv-pakke, og så går du til gengæld glip af kanaler som f.eks. Eurosport kanalerne.

Du skal desuden ved Viasat pakkerne hos Waoo betale ekstra for HD kanaler, og selv om du gør det, så har du ikke adgang til HD udgaverne af Canal9, Canal8, Kanal 5, 6’eren med flere. 

Viasat kanalerne hos TDC TV

Hos TDC TV skal du købe Viasat kanalerne som TV3, TV3+ og TV3 Sport 1+2 som en tillægspakke oveni din eksisterende grund tv-pakke hos TDC. Og det er endda uden HDTV kanaler, som også koster ekstra.

Telia TV har kun TV3 Sport 1 i sit kanaludbud, ingen øvrige TV3 kanaler.

viasat kanal4 Kanal5canaldigital_tv3

Kanaler hos flere udbydere end tidligere

I gamle dage var det nærmest utænkeligt, at man skulle finde TV3 fra Viasat hos konkurrenten Canal Digital, men det er den faktisk nu. TV3, TV3 Puls, Canal 8, Canal 9, Kanal 5 samt Kanal 4 sendes nu både hos Canal Digital og Viasat. Vær dog opmærksom på at HD udgaverne ikke er delt de 2 udbydere imellem, så du finder ikke TV3 HD hos Canal Digital, og ingen Canal8/9 HD, Kanal 5 HD hos Viasat.

Der er dog visse eksklusive kanaler de 3 udbydere indbyrdes: TV3+ og TV3 Sport 2 findes ikke hos Canal Digital, ligesom 6’eren mangler hos Viasat.

Vild med fodbold?Tjek vores Fodbold Guide fordelt på tv-udbydere og kanaler her

HDTV kanaler antal og merpris

[table id=75 hide_rows=”2,3,4,5,6,7,8,9,12,13,14,15,16,17,18,19″ /]

hdtv kanalerHDTV er blevet langt mere udbredt hos tv-udbyderne i de seneste år, men der er dog store forskelle på antallet af HDTV kanaler du får hos de forskellige tv-udbydere. Igen er det kabel-tv selskaberne YouSee, Stofa der har det største udvalg. Waoo er også godt med, men her er de måske mindre attraktive, i forhold til at de er splittet op separate tv-pakke løsninger, hvor den ene kræver ekstra betaling i forhold til at kunne se HD kanalerne.

Canal Digital og Viasat har nu næsten lige mange HDTV kanaler, men det skal noteres, at Viasat ikke tilbyder DR1 i HD opløsning, hvilket vi synes er for dårligt.

Boxer TV har endnu et begrænset udbud af HDTV kanaler, men har netop september 2013 fået nogle flere nemlig både TV3 HD, TV 2 Fri HD og Kanal 5 HD. For at se HDTV kanalerne hos Boxer TV skal man være opmærksom på, at det kræver TV eller TV boks med DVB-T2 tuner og CI+ understøttelse.

Det er et minus, at TDC TV skal have ekstra betaling, for at man kan se HDTV. Telia TV tilbyder kun DR3 i HD, så det er ikke lige dem du skal vælge, hvis HD er et must.

TV udbyder Antal HD kanaler
HD kanaler tilgængelige i alt
83
Stofa TV 75
Waoo TV 72
YouSee TV 64
Allente logo 43
Norlys (tidl. Boxer) 27

Du kan få et overblik over HDTV kanalerne hos en række danske TV-udbydere i vores HDTV kanalindeks.

Billedkvalitet hos tv-udbyderne

[table id=75 hide_rows=”2,3,4,5,6,7,8,9,10,11,13,14,15,16,17,18,19″ /]

billedkvalitet illustrationDigitale tv-signaler har elimineret den gammeldags analoge støj, men det er ikke altid de digitale tv-signaler står knivskarpt på skærmen. Digital signaler benytter komprimering, der til en vis grad ud over billedkvaliteten. Du vil kunne opleve at billedet virker lidt grumset og har tendens til at pixelere i firkanter, når der er meget komplekse billeder på skærmen. Det kan ofte være naturprogrammer, eller græsset på fodboldbanen der ser unaturligt ud, når der er en kraftig kompression af de digitale tv-signaler.

Der kan der både være økonomiske og kapacitetsmæssige grunde til at signalerne komprimeres meget. Tager vi f.eks. Boxer TV, så har man et begrænset antal tv-frekvenser til rådighed til udsendelse af sine tv-kanaler, og derfor så komprimeres disse temmeligt meget for at få plads til så mange som muligt. Hos bredbånds-tv udbyderne sætter Internet hastigheden over det gammeldags kobber også sine begrænsninger. På satellit koster frekvensplads også penge for tv-udbyderne

Generelt virker Stofa, Waoo og Canal Digital i top i forhold til billedkvalitet. YouSee har fået lidt kritik for at pakke deres kanaler lidt rigeligt, men det er vist bedre, end det var en overgang.

DIGITALT.TV har samlet en oversigt over dataraterne for en række kanaler hos flere tv-udbydere, de såkaldte bitrater, i artiklen Bitrate oversigt – danske tv-udbydere. Vil vil understrege, at artiklen ikke er ment som en facitliste til bedste billedkvalitet, da der spiller flere faktorer ind en bitrateværdien, men den giver trods alt et fingerpeg.

Frit valg af modtagelsesudstyr – se tv uden tv boks?

[table id=75 hide_rows=”2,3,4,5,6,7,8,9,10,11,12,13,15,16,17,18,19″ /]

Nemmest hos Stofa og YouSee

Stofa SmartTV harddiskoptager testNemmeste signaltype i forhold til udstyr er kabel-tv. Både Stofa og YouSee signaler leveres ukodet i forhold til de enkelte grundpakker. Du kan således se disse kanaler direkte på din fladskærm uden kortlæser modul. Visse kanaler udsendes endda fortsat analogt, så selv gamle billedrørs-tv kan være med.

Det er også muligt at benytte en tv boks til både YouSee og Stofa. Hver af de 2 udbydere har deres egne godkendte modeller, men du kan også i butikkerne købe en ikke operatør specifik DVB-C digital-tv boks og anvende denne. Via kortlæsermoduler, eller via udbydernes egne godkendte bokse, er det også muligt at tilføje mulighed for at se kodede betalings-tv kanaler, hvis du abonnerer på sådanne.

 

Pace DS830NV nymenu

Viasat, TDC og Telia kræver tv-boks

Afhængig af hvilken tv-udbyder du vælger, så kan der være stor forskel på, med hvilket udstyr du kan se dennes tv-kanaler. Nogle udbydere, som f.eks. Viasat, kan udelukkende modtages med deres egne godkendte tv-bokse. Du er således afhængig af, at skulle have en tv-boks tilkoblet hvert enkelt tv, du ønsker at se Viasat TV på i din husstand. Det samme gælder udbyderne TDC og Telia.

 

Waoo

HD Entertain bokse Canal Digital

Waoo består af en række lokale elselskaber, så her kan der være regionale forskelle, men typisk vil du også her også have et udvalg af DVB-C kanaler, der ikke kræver Waoo tv-boks. For de kanaler der kræver boks, skal du anvende Waoo’s egen boks.

 

Canal Digital

Canal Digital promoverer hovedsageligt modtagelse på deres 2 tv-bokse HD Entertain Center og HD Entertain Mini, men har du en Canal Digital godkendt fladskærm, så kan du også købe og modtage Canal Digital via et kortlæser modul.

boxer bio

 

Boxer TV både på TV boks og fladskærmen

Boxer TV kan både modtages på tv-bokse og fladskærme. Boxers egne godkendte tv-boks modeller har indbygget kortlæser til Boxer kortet, mens du til din fladskærm skal tilkøbe et kortlæser modul. Vi vil kun anbefale DVB-T2 og CI+ kompatibelt udstyr til Boxer TV, så hold øje med at du har/køber sådant, hvis du tænker på et Boxer abonnement.

TV i flere rum – enkelt eller besværligt og koster det ekstra?

[table id=75 hide_rows=”2,3,4,5,6,7,8,9,10,11,12,13,14,16,17,18,19″ /]

TV i flere rumRigtig mange har i dag mere end 1 tv i husstanden, og det kan være mere eller mindre besværligt at få tv på flere tv i husstanden, alt afhængig af hvilken tv-udbyder du har.

YouSee, Stofa og Waoo DVB-C tv-pakker er typisk forholdsvis enkle at få ud i flere rum. Der skal dog trækkes kabler og eventuelt anvendes en kabel-tv forstærker, for at du får tilfredsstillende signal.

Boxer TV koster det 399,- pr. ekstra tv, du vil have Boxer signal på. Du får for denne pris 1 ekstra Boxer kort, men husk at du også skal bruge et Boxer kortlæsermodul (349,-) oveni eller en tv-boks.

Canal Digital abonnementer indeholder mulighed for at du kan se tv i op til 4 rum uden ekstra abonnement. Du skal dog betale for de nødvendige tv-bokse eller kortlæsermoduler i hvert af dine ekstra rum samt evt. installationen.

Hos Viasat tilbydes løsningen ViasatHeleHuset som tillægsabonnement til en pris på 69,-/md. Dertil kommer ViasatHD tv-box til 299 kr.

Ligesom Viasat, så tager TDC også 69,-/md for tv i flere rum.  Du får med TDC Multiroom abonnement mulighed for at se tv på op til 4 fjernsyn i hjemmet. Bemærk at det kræver, at du har tilstrækkelig internethastighed (ca. 3,8 Mbit pr. ekstra tv).

Telia TV tilbyder, at du kan få Telia TV på op til tre tv-apparater i hjemmet.  Det koster 59,-/md pr. ekstra boks.

Koster det penge at optage TV?

[table id=75 hide_rows=”2,3,4,5,6,7,8,9,10,11,12,13,14,15,17,18,19″ /]

optag_tvHos flere tv-udbydere så er den funktion at kunne optage tv noget der koster ekstra. Hos Stofa, YouSee og Waoo DVB-C signaler kan du optage grundpakke kanalerne gratis, hvis ikke du vælger at købe de enkelte udbyderes egne harddiskbokse. Ofte har nyere tv mulighed for at optage på USB harddisk, eller du kan købe en DVB-C tv boks eller en harddisk – blu-ray/dvd optager med denne mulighed.

Ønsker du at gøre brug af tjenester som StartForFra og TV arkiv tjenester, så kræver det dog udbydernes egne tv-boks, der kræver et månedligt gebyr.

Boxer TV, Canal Digital og Viasat har ikke ekstra gebyr på at kunne optage tv. Mens både TDC TV og Telia TV kræver et månedligt abonnement for at kunne optage tv.

Smart TV og Web TV tjenester

[table id=75 hide_rows=”2,3,4,5,6,7,8,9,10,11,12,13,14,15,16,17″ /]

Stofa StartForfraFor at gøre brug af Smart TV  tjenesterne fra de enkelte tv-udbydere, skal du anvende de enkelte udbyderes egne tv-bokse, og ofte kræves der ofte en merudgift for denne månedligt enten direkte eller indirekte.

Alle tv-udbydere har filmleje mulighed, og Start Forfra ses også hos kabel-tv udbyderne. Arkiv tjenester, hvor du med det samme kan se det du ønsker, findes også hos flere, dog svinger udvalget meget. Hvad du har adgang til er ofte også afhængig af, hvilke kanaler du abonnerer på.

Flere udbydere har også Web TV som supplement til det almindelige tv-signal. Så du således har mulighed for at se tv på en computer, smartphone eller tablet. Flere tilbyder også Web-TV når du er på farten, der kan dog her mangle visse kanaler af rettighedsmæssige årsager.

Viasat og Waoo kunder med Viasat pakke har adgang til Viaplay som en del af deres abonnement, mens TDC TV kunder har TDC Play. Også YouSee kunder har adgang til en musiktjeneste.

Andre Ekstra omkostninger

Det er ved bestilling af tv-pakker også værd at holde øje med ekstra omkostninger. F.eks. så opkræver Boxer TV en oprettelse på 399,-  ved tegning af abonnement. TDC TV tager 999,- i oprettelse på flere af deres TV pakker. Nogle gange skal du f.eks. også betale for et kortlæser modul, der kan koster 200-500,-.

Nabolandskanalerne TV-Guide

I samme kategori

Back to top button