StreamingnytNet-TVTV Bokse YouSeeHDTV

YouBio boksen

YouBio introduktion

YouBio er YouSee’s bud på en streaming tjenester, der blev lanceret i december 2012. YouBio er dels en filmleje tjeneste med et stort udvalg af premierefilm og desuden en abonnementsbaseret tjeneste, hvor du for en fast pris 99,-/måned får adgang til en række tv-serier og film.

Udover at være tilgængelig på PC/Mac, iPad/iPhone og LG Smart TV, så tilbydes der også adgang til YouBio tjenesten via en dedikeret mediastreamer boks. YouBio boksen sælges online via YouSee.dk og koster 495,-. Boksen er produceret af franske NetGem og har desuden en indbygget kabel-tv tuner, så du også kan se kabel-tv fra YouSee på den.

DIGITALT.TV har afprøvet YouBio boksen og bringer herunder vores anmeldelse.

 

YouBio boksen

YouBio boksen er en ganske kompakt og diskret. Den måler ca. 12,5 cm. Boksen er i sort med en grøn indikator på fronten, når boksen er tændt. Der er standby knap på fronten af YouBio boksen, så du kan slukke den også uden fjernbetjeningen.

På bagsiden af  boksen finder vi følgende tilslutninger:

 • 1 x DVB-C kabel-tv tuner indgang (kun YouSee signal)
 • 1 x Optisk lydudgang
 • 1 x Analog video udgang (special stik – kabel medfølger ikke)
 • 1 x HDMI udgang
 • 1 x USB tilslutning
 • 1 x Ethernet netværk tilslutning
 • 1 x Strømadapter tilslutning

Der er, udover kablet netværk, også mulighed for at koble YouBio boksen til dit trådløse netværk, eftersom der er indbygget understøttelse for WiFi i boksen. Mest optimalt er dog kablet netværk, og det er også det, vi primært har testet med.

 

Hvad kan YouBio boksen?

 • Du kan se alt indhold i dit YouBio-abonnement (kræver abonnement)
 • Leje premiere- og katalogfilm (betaling pr. film)
 • Se eller fortsætte visning af film og tv-serier, du har lejet via youbio.dk
 • Se 6 C More kanaler samt YouBio Trailerkanalen
 • Afspille indhold fra en netværks (DLNA) eller USB-enhed.
 • Levere YouBio indhold i den bedste billedkvalitet (Op til 8 Mbit/s i Full HD-opløsning)

Har du desuden kabel-tv fra YouSee, kan du desuden se dine ukodede kabel-tv kanaler direkte på boksen. Altså de gængse tv-pakker Grund-, Mellem- eller Fuldpakken.

 

YouBio boks opsætning

Første gang du tilslutter boksen til dit tv, skal du lave en opsætning af boksen. Det sker via en enkel opsætningsguide, hvor du skal opsætte pinkode, vælge netværkstilslutnings metode (kablet/trådløst).

Du kan først bruge boksen, når du har oprettet et YouSee Login. Det kan du gøre på youbio.dk, hvis du ikke allerede har et login.

Efter guiden er afsluttet, er boksen klar til brug. Der er dog også mulighed for at ændre indstillinger via menuen efterfølgende såsom video opløsning, visningsformat og lyd.

 

YouBio boksen dagligt brug

YouBio boksen betjenes via den medfølgende fjernbetjening. Den er ikke specielt tyk, og den benytter knapcelle batterier (cr 2032). Den ligger ok i hånden, men virker lidt kantet at holde på.

På fjernbetjeningen er der knapper til at styre navigeringen, kanalskifte, lydstyrke og afspilning. Der er desuden farve og nummeriske taster fra 0-9. Øverst til venstre er der også en REC knap, der dog ikke er aktiv. YouBio boksen kan således ikke optage tv på en tilsluttet USB lagringsenhed. Der er en god rækkevidde på fjernbetjeningen.

Generelt virker betjeningen enkel på boksen. Der er en simpel hovedmenu med de forskellige muligheder: YouBio, TV, Medie Center og Indstillinger. Du kan faktisk også tilpasse rækkefølgen af menupunkterne, undtagen YouBio som ikke kan flyttes.

Boksen skal roses for at være ganske hurtig til at starte op.

Vi havde et problem med boksen i forhold til tilslutning til AV-Receiver og Fladskærm. Her blokerede YouBio boksen for automatisk HDMI Audio Return Channel valg på AV-Receiveren, når den var tilsluttet. Frakoblede vi YouBio boksen, så forsvandt problemet.

Generelt var streamingen af indhold stabil. vi oplevede dog et par stop i løbet af en lejefilm.

 

YouBio på YouBio boksen

Navigation af film på YouBio er opdelt i genrer og temaer. Du kan se nyheder og top 30 overblik, og hvad ud sidst har set.

TV-Serier har også sit eget menupunkt, men her vises de enkelte titler i grå kasser med billede over disse.

Du kan naturligvis også søge på en specifik titel, men det er lidt omstændigt via fjernbetjeningen.

Det er muligt at sortere på indhold i abonnement, så du ikke sidder og kigger på alle de titler, der koster ekstra, og der er også mulighed for at sortere med nyeste indhold først og alfabetisk.

Ganske praktisk er det, at YouBio husker, hvor du sidst nåede til i en film- eller tv-serie. Du kan således enkelt genoptage en film fra dette punkt senere, endda også hvis du skifter enhed til f.eks. PC eller iPad.

Billedkvaliteten på indhold er generelt ganske fornuftig, uden dog at kunne måle sig med blu-ray. Et minus er, at der endnu ikke tilbydes 5.1 lyd på YouBio indhold – boksen kan levere 5.1 lyd, men der er endnu tekniske årsager til, at det ikke tilbydes på YouBio indhold.

Nu er dette primært en anmeldelse af selve boksen og ikke YouBio indhold. Men inden du køber boksen og YouBio, så kan det naturligvis anbefales at gå ind på yousee.tv/youbio og få et indtryk af udvalget. Det er værd at notere sig, at YouBio i stor grad er baseret på C More’s rettigheder, som er tidsbegrænsede, og du vil derfor vil opleve at ikke alle sæsoner af tv-serier er tilgængelige. Ligesom film udvalget også skifter løbende i abonnementsdelen og til stor del er baseret på C More’s filmrettigheder.

Der er danske undertekster på udenlandske titler, mens det desværre endnu ikke er muligt at vælge danske undertekster på danske film og serier.

 

C More kanaler og TV på YouBio boksen

Med et YouBio abonnentment får du adgang til 6 C More kanaler. Det er kanalerne:

 • C More First HD
 • C More Hits
 • C More Action
 • C More Kids
 • C More Emotion
 • C More Series

Alle disse kanaler leveres via nettet til boksen, og kræver således ikke, at du har YouSee kabel-tv. Men sammen med Trailer kanalen, er det så også de eneste kanaler, du har adgang til uden YouSee kabel-tv.

Har du kabel-tv fra YouSee tilsluttet boksens kabel-tv tuner indgang, så kan du også scanne dine normale tv-pakke kanaler ind og se disse på boksen. Boksen kan ikke modtage kodede kanaler.

Der er EPG information tilgængelig på alle kanalerne, både C More og dine YouSee kabel-tv kanaler, og EPG leveres flot og hurtigt på boksen. Det samme er tilfældet med kanalskifte hastigheden.

Du kan enten se EPG via en oversigt eller via kanallisten. Oversigten er for 5 kanaler af gangen og ofte med programbilleder for de enkelte udsendelser. Du skal dog så navigere en del rundt for at senere programmer på denne EPG liste.

Mere overskueligt for en enkelt kanal er det at gå ind i kanallisten via pile tasterne op/ned og så bladre i programmer for den enkelte kanal pil højre/venstre.

En anden måde med fint overblik er at klikke på vindueknappen ved siden af menuknappen på fjernetbetjeningen. Her får du nu og næste oplysninger også med mulighed for at bladre i kommende udsendelser.

Der er et par negative punkter omkring C More kanalerne. Selv om der forefindes HD udgaver af C More Series og C More Hits (hverdage), så er disse altså ikke tilgængelige på boksen og der er ingen tidshorisont for dette. Desuden er billedkvaliteten på C More First HD mærkbar dårligere end på samme kanal leveret via parabol.  5.1 lyd begrænsningen gælder indtil videre også C More kanalerne på YouBio boksen, så det er også noget, der trækker ned for dig, der har surround anlæg.

 

Medie Center funktionen på YouBio boksen

Under menu punktet Medie Center kan du afspille video, musik og billeder fra DLNA kompatible netværksenheder og via USB. Boksen så fint vores Windows 7 PC og kunne afspille musik, video og vise billeder. Forvent dog ikke at du kan afspille alle formater. Der er f.eks. ikke support for afspilning af flac lydfiler. Vi testede også boksen op mod en PC med tv-tuner og DVBViewer Recording Service, der har DLNA support, men desværre kunne boksen ikke afspille tv eller optagelser af denne vej.

Trods alt er det dog praktisk nok, at YouBio boksen med Medie Center funktionen har lidt ekstra muligheder ud over YouBio tjenesten og tv.

 

YouBio boks test konklusion

I en tid hvor mere og mere foregår via Smart TV apps eller spillekonsoller og mediebokse som f.eks. Apple TV, så kan det synes lidt mærkeligt, at YouBio satser på deres egen boks. YouBio boksen vinder dog på at have kabel-tv tuner indbygget, der gør den mere alsidig. Desværre skal du dog have kabel-tv fra YouSee, for at udnytte denne del af boksen, det virker ikke med tv-signal fra Stofa.

Faktisk virker boksen rigtigt godt i forhold tv med hurtigt kanalskift med fin og hurtig EPG visning. Generelt er der plads til forbedringer i forhold til betjeningen på selve YouBio delen.

Der leveres en bedre YouBio billedkvalitet på YouBio boksen end via PC/Mac eller iPad/iPhone, hvilket også er et argument for at bruge de 495,- boksen koster. Billedkvaliteten når dog ikke blu-ray højder, og C More First HD kanalen kan heller ikke måle sig med samme kanal leveret via parabol eller kabel-tv.

DIGITALT.TV takker YouSee for at stille en YouBio boks til rådighed i forbindelse med denne anmeldelse. 

 

YouBio boks Video


YouTube

I samme kategori

Back to top button