TV Bokse ViasatViasat

Viasat PlusHD PVR Pace TDS865NV

Viasat er nået til 3. version af deres HD PVR model, til det de kalder ViasatPlusHD, altså en boks der både kan modtage HDTV og optage på en intern harddisk, samt giver mulighed for VideoOnDemand. DIGITALT.TV har via den danske distributør Kjaerulff 1 Digital haft lejlighed til at teste denne nye model med modelnavnet TDS865NV.

Pace865

Pace TDS865NV – udpakning og design

Pace TDS865NV leveres med:

 • Fjernbetjening med batterier
 • 12v strømforsyning
 • Scartkabel
 • HDMI kabel
 • Ethernet kabel
 • 1 Quick guide
 • 1 Brugermanual

Viasat Pace TDS865 øverst og den noget bredere Viasat Pace TDS 850 nederst.

Boksen er temmelig kompakt, specielt i forhold til den første Viasat PlusHD 850 model. Pace TDS865NV hjælpes på denne front af nyere hardware, der fylder mindre, samt at der nu er monteret en 2,5” harddisk i forhold til 3,5” på TDS850NV. Boksen måler B x H x D 290 x 45 x 215 mm. Det er mindre også end end 855’eren med sine 325 x 55 x 235.

Fronten på Pace TDS865NV

Boksen er som de tidligere modeller i sort. På fronten er der i midten indikator for afspilning eller optagelse, men du finder ikke kanalnummer eller ur, som det ses ofte på andre bokse. Fronten byder også på de mest nødvendige knapper til betjening uden fjernbetjening. Der er indikator for standby/tændt, ligesom en indikator fortæller når boksen modtager fjernbetjeningssignaler.

Naturligvis finder vi også en Viasat kortlæser på fronten, der ikke som på 850’er modellen er gemt bag en låge. På fronten findes også en inaktiv USB 2.0 port.

Bagsiden af Pace TDS865NV med tilslutningsmuligheder for lyd. billede og netværk

Bagsiden af Pace TDS865NV byder på:

 • 2 x LNB indgange
 • Coaxial og optisk lydudgange
 • Analog lydudgang
 • 1 x scart
 • 1 x HDMI udgang (HDMI version 1.3 mod 1.2 på tidligere modeller)
 • Ethernet tilslutning
 • USB 2.0 port (ikke aktiveret)
 • Strømtilslutning 12v

I forhold til de tidligere 850 og 855 modeller, så er der 1 Scart stik mindre, hvilket er helt naturligt tiderne udviklingen taget i betragtning. Dog skal det bemærkes, at HDMI porten og Scart tilslutningen sidder meget tæt, hvilket gør det svært at forbinde begge udgange samtidigt.

Internt har Pace TDS865NV en 320 GB harddisk indbygget. Det er samme størrelse som den tidligere model TDS850NV og lidt større en den gamle TDS850NV, der havde 250 GB. Det kan undre, at man ikke har valgt en 500 GB , men ok endnu er der ikke så meget HD indhold hos Viasat.

 

Pace TDS865NV – strømforbrug

På denne nye model er der taget hensyn til strømforbruget. En mere strømeffektiv harddisk benyttes, og der er fokus på minimeret strømforbrug i standby. Boksen har 2 standby tilstande. Den ene hedder passiv standby som bruger meget lidt strøm og en aktiv standby mode, der bruger noget mere.

Strømbesparelse i standby er muligt på Pace TDS865NV

Boksen går i aktiv standby, når der slukkes for den via fjernbetjeningen eller knappen på fronten.  Efter 2 timers inaktivitet går boksen i passiv standby. Denne værdi kan ændres ned til 1 time via menu opsætning på boksen. Forskellen mellem de 2 standby tilstande er, at der i passiv tilstand ikke kan modtages opdateringer via netværket. Boksen er også længere om at starte op, når den tændes fra passiv standby og tilsyneladende skal al EPG data så hentes ind igen, hvilket tager noget tid.

Passiv standby (Standby indikator lyser rødt) 0,5 W

Aktiv standby (Standby indikator lyser orange) 20,6 W

Aktivt i brug (Standby indikator lyser grønt) 21,2 W

Altså en markant besparelse i passiv standby.

 

ViasatPlusHD Pace TDS865NV ibrugtagning

Du skal have dit Viasat kort klar i forbindelse med denne boks, ellers kan du ikke bruge den. Har du et eksisterende programkort, skal du ringe til den automatiske IVR 70 121 151 for at aktivere eller bytte box ID.  Når kablerne er tilsluttet, tilsluttes boksen til strøm og starter op første gang.

 

Der går noget tid inden den er klar til første trin i installation, nemlig valg af land.

SatCR LNB opsætningen på Viasats Pace TDS865NV boks

Boksen forudsætter, at du har en parabol positioneret på 5 grader øst positionen, hvor Viasats kanaler sender, og kræver i praksis at du tilslutter 2 signaler. Det sker nemmest via en SatCR LNB, der kun kræver 1 kabel fra SatCR LNB’en ind i huset til boksen. På dette ene kabel sendes så signal til de 2 tunere i boksen. Læs evt. mere om SatCR i anmeldelsen af en sådan LNB

Twin LNB eller Quad LNB med 2 kabler ind til boksen er naturligvis også en mulighed, såfremt du ikke har noget i mod 2 kabler.

Efter opsætning af LNB, så skal du vælge opløsning. Boksen tilbyder mulighederne 576, 720 og 1080.

Lydmæssigt kan du opsætte lydudgangene separat for Spdif og HDMI som enten PCM eller Dolby Digital. Der er også mulighed for at tidsforskyde lyden.

 

ViasatPlusHD Pace TDS865NV daglig brug

Betjeningen er den velkendte på Viasat’s HD PVR bokse. Det er ganske enkelt og logisk at finde rundt i. Tekst-tv visning er forbedret hastighedsmæssigt i forhold til den tidligere testet Viasat PlusHD Pace TDS850NV, men ellers er betjeningen generelt meget lig denne. Boksen er ganske på trods af at den er avanceret og har indbygget harddisk meget støjsvag. Der er ingen blæser der kører og larmer.

Der holdes endnu fast i den store gamle fjernbetjening, der er lidt bred og uhandy. Der skulle være en ny fjernbetjening på vej i et nyt mindre design, men indtil videre leveres den med den gamle.Fjernbetjeningen kan, udover at betjene Viasat boksen, desuden konfigureres til at betjene dit tv’s grundlæggende funktioner.

Der kan opsættes op til 100 favoritkanaler på boksen i ønsket rækkefølge, hvilket er praktisk, eftersom man ikke kan ændre på kanalrækkefølgen på hovedkanallisten. Dog kunne man have ønsket sig mulighed for mere end en enkelt favoritliste.

EPG informationen kan vises enten på tidslinje eller listeform.

EPG visning på tidslinje er standard, men markeres en given kanal og trykkes der på ok, så får du programlisten for denne kanal på listeform. I forhold til visning på kanalbasis på listeform, så stødte jeg dog på en fejl. Listen viser i favoritlisten nemlig EPG informationen for den kanal, der er nedenunder, den man har valgt, altså skal man vælge en kanal ovenover for at få korrekt information. Samme problem optræder ikke i hovedkanallisten, det er kun i favoritlisten det sker. Givetvis en fejl som sikkert snart rettes. Boksen er i denne anmeldelse testet med software version 103.

Ved kanalskifte vises et kanalbanner på skærmen med information om kanalens navn, det aktuelle og næste program samt indikator på hvor lang tid der er tilbage af programmet.

 

ViasatPlusHD Pace TDS865NV PVR optagelse og pause af tv

Som tidligere nævnt, så er Pace TDS865NV udrustet med en 320GB harddisk, der muliggør optagelse eller pause af tv-programmer. De 320GB giver mulighed for at optage op til 80 timer i HD-kvalitet eller op til 160 timer i normal standardkvalitet. Bemærk dog at du skal abonnere på Viasats tjeneste ViasatPlus (koster samlet 98 kr. pr./md.) for at kunne bruge hardddisken til noget som helst, ellers vil boksen kun kunne bruges som en helt almindelig Viasat boks uden harddisk.

Harddisken er ganske lydløs, men er man tæt på boksen kan den høres. Som standard står harddisken altid og buffer det du ser, men der er mulighed for at slå det fra i menuen. I givet fald aktiveres og høres den så kun i forbindelse med optagelser.

Du kan med Pace TDS865NV, såfremt du abonnerer på ViasatPlus:

 • Se en kanal og optage fra en anden samtidigt
 • Optage op til 2 programmer på 2 forskellige kanaler samtidigt
 • Pause et program og se videre senere
 • Spol tilbage i det du har set (såfremt buffer er aktiveret op til 90 min)
 • Se optaget program mens der optages et andet
 • Oprette optagelser manuelt via optag knap eller manuel timer eller via EPG
 • På visse kanaler kan du sætte serier til at optage alle afsnit automatisk (Serielink)
 • Spole med op til x30 hastighed
 • Springe i 15 min. interval i optagelser
 • Slowmotion

Du kan ikke

 • Hente optagelserne ud af harddisken
 • Få glæde af harddisken og dens muligheder uden ViasatPlus abonnement

Der ganske praktisk mulighed for at lægge optagelsestid til både før og efter optagelse. Denne kan valgfrit sættes til mellem 1-15 minutter.

Man får via et klik på fjernbetjeningens play knap en oversigt over sine optagelser, og der er mulighed for at fortsætte fra der, hvor man slap sidst, såfremt man ikke fik set hele programmet.

 

ViasatPlusHD Pace TDS865NV ViasatOnDemand

Har du boksen tilsluttet din Internet forbindelse via netværkskablet, så åbner der sig mulighed for at se indhold fra Viasats OnDemand tjeneste, når det passer dig.

I filmbutikken i ViasatOnDemand kan du leje film som f.eks. An Education

Du kan enten leje nyere film eller serier med mere. Der er også indhold, du ikke skal betale ekstra for. Såfremt du abonnerer på TV1000, så kan du hente film ned og se dem, når det passer dig. Der er både almindelige og HD film at vælge imellem.

I forhold til den tidligere testet model TDS850NV, så er denne boks med forbedret menuer i forhold til VOD visning. Her får man billeder af f.eks. den aktuelt valgte film i listen, og på visse film er der også filmtrailere. Tekstomtalen af film er dog lige småt nok efter min smag. Det nye layout skulle også komme til 850 og 855’eren senere.

Også indhold fra TV3, TV3+ og TV3 Puls m.fl. kan ses eller genses direkte via boksen

VOD indholdet, der er tilgængeligt ,er inddelt i en række kategorier, og Viasat udbygger dette løbende, så der kommer mere til. Afhængigt af din bredbåndsforbindelseshastighed tager det ikke ret lang tid inden du kan starte med at se indholdet, der hentes løbende mens du ser det. Kvaliteten er god, men desværre tilbydes der tilsyneladende ikke Dolby Digital lyd på TV1000 Play film, heller ikke selv om der under filminformationen angives dette.   Læs evt. artiklen om ViasatOnDemand

 

ViasatPlusHD Pace TDS865NV Konklusion

Den nyeste bokst til ViasatPlusHD virker stabil og velfungerende. Som nævnt fandt jeg en lille fejl i forhold til EPG, men generelt virker boksen som en forbedring af de eksisterende modeller.  Blandt andet forbedret menuvisning af VideoOnDemand er vellykket, og også tekst-tv er en større fornøjelse på denne nye model.

Det er godt at se, at der på denne nye model er tænkt over strømforbruget i standby, men det går dog ud over hastigheden, når der skal tændes for boksen igen.

Boksen er en del mindre en specielt den gamle TDS850NVmodel, hvilket sikkert vil glæde de fleste. Den lidt større harddisk kunne dog godt have været endnu større.

Forbedret tekst-tv
Mulighed for lavt standbyforbrug
Boksen fylder ikke meget og støjer ikke
HDMI og Scart tilslutninger sidder tæt
Energibesparende standby giver længere starttid og EPG skal hentes på ny

DIGITALT.TV takker Kjaerulff 1 Digital for at stille et eksemplar til rådighed i forbindelse med denne anmeldelse.

Forbedret tekst-tv
Mulighed for lavt standbyforbrug
Boksen fylder ikke meget og støjer ikke
HDMI og Scart tilslutninger sidder tæt
Energibesparende standby giver længere starttid og EPG skal hentes på ny

Specifikationer

•  Two DVB-S2 tuners
•  Dolby Digital 5.1 mixdown processing and digital audio output
•  576i25, 720p50, 1080i25
•  MPEG-2 MP@ML, MPEG-2 MP@HL
•  MPEG-4 AVC/H.264 [email protected]
•  AC3 (Dolby Digital Stereo), MPEG-4 (AAC-HE)
•  Dolby Digital Plus
•  Audio MPEG-1 layers 1, 2, 3 (MP3)
•  Macrovision copy protection

MEMORY CONFIGURATION:
•  4MB NOR + 256MB NAND
•  256MB DDR2 (system)
•  64MB DDR2 (video)
•  320GB 2.5” Green Hard Disk Drive

POWER:
•  Mains supply voltage 195-265V, 50-60Hz
•  EU Code of Conduct compliant
•  Energy using Products legislation compliant (<1W standby)
CONNECTIVITY:
•    2 RF Inputs (IEC169-24 F-type, female)
•    HDMI with HDCP
•    TV SCART (IEC60807-9)
•    12V DC Input
•    2 x USB 2.0 (Type A) front and rear
•    Ethernet (RJ45 Female)
•    Analogue Audio (RCA Phono/Cinch)
•    Optical SPDIF (TOSLINK)
•    Electrical SPDIF Output (RCA Phono/Cinch)
•    Composite Video (RCA Phono/Cinch)

I samme kategori

Back to top button