UdstyrCanal DigitalViasat

Boksdysten – Canal Digital vs Viasat

boksdyst_cd_via_top

Hvem har egentligt den bedste tv-boks Viasat eller Canal Digital?
DIGITALT.TV har sat bokskampen op over 10 runder med  Viasat Pace TDS865NV i det blå hjørne og Canal Digital HD Entertain boksen i den røde hjørne. Hvem vinder titlen og bliver det en ren knockout?

boksdyst_cd_via_design

Runde 1 – Design og tilslutninger

Der er forskel i størrelsen på de 2 bokse. Viasat boksen er klart den mindste. Canal Digital boksen har dog et egentligt display med kanalnavn med mere på fronten, mens man savner dette på Viasat boksen. Her er der kun indikator i forhold til optagelse og afspilning.

Tilslutningsmæssigt så er de 2 bokse stort set ens. Viasat tilbyder dog både en optisk og coaxial digital lydudgang. Canal Digital boksen tilbyder en strømafbryder ved boksen, mens der ikke er en strømafbryder på Viasat boksen.

Samlet ender denne runde uafgjort.

boksdyst_cd_via_remote

Runde 2 – Fjernbetjening

Her bliver det faktisk lidt tricky for der findes 2 forskellige udgaver af fjernbetjeningen til Viasat Pace TDS865NV og de øvrige Viasat bokse. Men jeg holder mig i denne dyst til den jeg selv fik medleveret, hvilket er den gamle store fjernbetjening, der virker noget kluntet og uhandy. Canal Digital fjernbetjening synes jeg bedre om, men jeg kunne dog godt have undværet kliklyden fra knapperne.

Denne runde ender med sejr til Canal Digital.

boksdyst_cd_via_setup

Runde 3 – Installation

Begge bokse byder på 2 tunere og mulighed for tilslutning via at enkelt kabel via SatCR LNB. Selve installationen er ganske simpel og velgennemført på begge bokse.

Vi ender i uafgjort.

boksdyst_cd_via_betjening

Runde 4 – Betjening

Selv om den grafiske brugeroverflade har fået en overhaling på Viasat boksen, så føles betjeningen en anelse tung og lidt gammeldags i forhold til layout og betjeningen på Canal Digital boksen, der for mig virker mere logisk, hurtigere og pænere rent grafisk.

På Viasat boksen savner jeg også en regulær kanalliste, som forefindes på Canal Digital boksen.

Canal Digital vinder i denne runde.

boksdyst_cd_via_epg

Runde 5 – EPG

EPG har begge bokse naturligvis, men både layout og brug af EPG virker bedre på Canal Digital boksen.

Endnu en runde til Canal Digital.

boksdyst_cd_via_pvr

Runde 6 – PVR

De to bokse ligger meget tæt i forhold til at optage og pause live tv. Canal Digitals boks kan imodsætning til Viasat både optage 2 ting og se en 3. samtidigt, såfremt sidstnævnte sendes på samme frekvens, som én af de kanaler der optages fra. På Viasat boksen kan du optage 2 ting samtidigt men ikke se noget tredje. Man kan diskutere hvor vigtig denne funktionalitet er, men det er da værd at tage med i en dyst som denne.

Desuden tilbyder Canal Digital også mulighed for at fjernstyre optagelser på boksen, så du f.eks. kan programmere optagelser på boksen, mens du sidder på arbejdet, bare du har en internetforbindelse.

Igen en runde til Canal Digital

boksdyst_cd_via_ondemand

Runde 7 – On Demand

Både Canal Digital og Viasat tilbyder On Demand indhold på deres bokse. Canal Digital kalder dette for  Canal Digital Go, mens Viasat bruger navnet Viaplay for on demand tjenesterne. Viasat gør det altså lidt bedre og med et større udvalg af indhold, f.eks. tilbydes også TV 2 Play.

Viasat vinder runde nummer 7.

boksdyst_cd_via_app

Runde 8 – Smartphone/Tablet

Her er den klare vinder Canal Digital, eftersom Viasat intet tilbyder i forhold til sin boks. Canal Digital tilbyder nemlig en fjernbetjeningsapp, denne er dog desværre endnu kun til Apple enheder.

Canal Digital vinder denne runde

boksdyst_cd_via_power

Runde 9 – Strømforbrug

Viasat boksen tilbyder strømreduceret standby, hvad ikke er tilfældet på Canal Digital boksen, som kræver at man fysisk slukker for boksen på tænd/sluk knappen for at spare på strømmen, når boksen ikke er i brug.

Det bliver altså Viasat, der trækker sig sejrrigt ud af denne runde.

boksdyst_cd_via_boot

Runde 10 – Boottid

Mens Viasat er klar med billede efter blot 36 sekunder, så bruger Canal Digital’s boks lidt over et minut fra der tændes for den.

Dermed vinder Viasat denne runde.

boksvinderVinder på point?

Viasat’s Pace TDS865NV og Canal Digitals HD Entertain har hver deres stærke og svagere sider. Samlet set så er det dog Canal Digital boksen, der kåres som vinder, når vi tæller alle runder sammen, uden det dog er en ren knock out sejr.

I samme kategori

Back to top button