TV Bokse Boxer

Sagemcom RTI95 Test

Anmeldelse

Sagemcom RTI95 Test / Anmeldelse

Introduktion Sagemcom RTI95 / Boxer Bio

Sagemcom RTI95 er en Boxer Bio software opdateret godkendt Boxer TV boks med indbygget harddisk.

BEMÆRK BOXER BIO OG STREAMING PÅ BOKSEN ER SIDEN DENNE ANMELDELSE BLEVET LUKKET NED IGEN

Annonce - artiklen forsætter nedenunder

Læs mere i vores anmeldelse nedenfor eller se videopræsentationen via Galleri fanebladet øverst i denne anmeldelse.

Design og tilslutninger

Boksen her fra Sagemcom er ganske kompakt og i sort glans plastik, designet er der således ikke ændret på i forhold til tidligere modeller. Fronten byder på en kortlæser til kort fra Boxer, et USB stik (kun til softwareopdateringer), display med kanalnummer/navn 12 karakterer, samt knapper til at skifte kanal og tænde og sætte boksen i standby.

Rent æstetisk så kunne man måske have ønsket sig, at kortlæseren var placeret på bagsiden eller bag en klap, så man ikke havde Boxer kortet stikkende ud af fronten, som det er tilfældet.

På bagsiden er der tilslutninger for HDMI, Scart, analog og digital lyd ud samt naturligvis antenne indgang/udgang. Antenneudgangen giver ikke signalet du ser fra boksen, men bare det rå antenne signal.

Med i kassen er der et HDMI kabel, strømadapter, fjernbetjening med batterier og en brugermanual.

Installation

Installation er ganske simpel og logisk opbygget. Du bliver spurgt efter sprog og land, og så scanner boksen efter kanaler. Herefter spørges der til pinkode aldersbegrænsning af indhold og i forhold til at leje Boxer Bio indhold.

Alle danske kanaler blev fundet uden problemer. Selv om boksen rent hardwaremæssigt kan levere 5 volt forstærkning til aktive antenner, så indeholder den nuværende Boxer Bio software på boksen ikke denne funktionalitet. Det er dog planlagt til en kommende software opdatering.

Du kan i billede installationsmenuen vælge mellem opløsningsmulighederne: Auto (leverer 1080p på 1080p skærme), Original, 576i,720p og 1080i.

Multikanallyd kan du opsætte under lydindstillingerne, såfremt du har koblet boksen til en AV Surround Receiver. Der er dog kun rigtig 5.1 på et meget begrænset antal kanaler desværre.

Daglig brug / Betjening

Den nye brugeroverflade på Sagemcom RTI95 er en fornøjelse sammenlignet med den gamle på tidligere modeller fra Sagemcom. Generelt er det ganske minimalistisk og enkelt bygget op.

Efter endt installation / opstart af boksen præsenteres du først for en start skærm, med overblik over seneste nyt fra Boxer, Nyeste film i Boxer Bio, samt hvad du har liggende af aktuelle lejede film og tv-optagelser.

Hovedmenuen er placeret til venstre i grønt med sort baggrund, så du samtidigt kan følge med i TV og opdelt i logiske og overskuelige menupunkter. Også information omkring det aktuelle program via info knappen præsenteres rigtigt fint grafisk.

EPG vises på tidlinje basis med overblik over en række kanaler. Desværre er der endnu ikke mulighed for en listevisning for en enkelt kanal af gangen, der efter vores smag ofte er mere overskuelig. Du kan springe frem op til 7 dage i EPG’en, og der er også mulighed for at søge efter specifikke programmer via boksens søgefunktion.

Kanallisten, som du får frem via ok knappen, giver et overblik over, hvad der sendes lige nu på kanalerne.

Du kan oprette favoritlister og det er nemt at vælge din favoritrækkefølge på kanaler. Du kan bare indtaste kanalnummer for den enkelte kanal i favoritliste sorterings menuen.

Betjeningen sker via den medfølgende Boxer fjernbetjening, der ikke er high end, men stadig ganske udmærket. I midten er der et navigationshjul, der også fungerer som piletaster. Af og til kan man komme til at dreje i stedet for at gå til en af siderne i menuerne, men generelt er fjernbetjeningen god nok med direkte knapper til on demand og optaget indhold, indstillinger osv.

Generelt er menusproget dansk på boksen, men der forekommer enkelte tekster på svensk og engelsk.

Tekst-TV er der naturligvis også på boksen, boksen gemmer dog ikke en masse sider på én gang, så lidt ventetid kan forekomme.

Vi måler boksen til at benytte 12 Watt i brug og 1,8 Watt i energispare standby. Der går 15 minutter fra du sætter boksen i standby, før den går i energispare standby. Så sætter du f.eks. den lige i standby ved en fejl, så skal du altså ikke vente på, at den er klar til brug igen. Boksen starter op fra energispare standby på 43 sekunder.

Optag TV med Sagemcom RTI95

Med 2 tunere og en indbygget harddisk så byder Sagemcom RTI95 på rig mulighed for at optage tv. Det gør du enkelt i EPG’en ved et tryk ud for det program, du ønsker at optage.

Du kan naturligvis også optage manuelt ved tryk på optagknappen, og enten optage det i gang værende program, eller bare fortløbende indtil du stopper igen.

Du kan optage et program, mens du ser noget andet eller 2 programmer på samme tid. Mens der optages, kan du også samtidigt se en optagelse eller Boxer Bio indhold.

Sagemcom RTI95 tilbyder ikke, at du kan se noget tredje, mens der optages 2 ting samtidigt, også selv om den 3. kanal sender på én af de frekvenser, der optages fra. Det er ikke en teknisk hardware begrænsning i boksen, men Sagemcom har tidligere oplevet, at det er svært at forklare almindelige brugere begreber som Mux, og det at den tredje kanal skal sende på en Mux, der optages fra, så man har valgt ikke at tilbyde denne mulighed.

Det er muligt fast at lægge tid til ved start og slut af optagelser, så du bedre kan undgå at misse slutningen, hvis programmet er lidt forsinket.

Listen over optagelser kan ses på flere måder. Her en oversigt over enkeltstående optagelser.

Serieoptagelsesmuligheden er oplagt, hvis du vil have optaget alle afsnit af din favoritserie automatisk, og ganske smart så gemmes optagelserne organiseret i oversigten over din optagelser, så du ikke skal lede i en lang liste efter episoder. Desværre så er det ikke alle tv-kanaler, der har aktiveret serieoptagelse, hverken DR og TV 2 kanalerne har serieoptagelsesmulighed og det er lidt ærgerligt.

Der kan spoles op til x64 hastighed, og lækkert nok så er der også mulighed for at hoppe i 5 minutters intervaller, f.eks. forbi reklamer.

Med 320 GB eller 500 GB harddisk så er der plads til en del timers tv-optagelser, hvor mange afhænger af, om du optager HD eller SD TV kanaler.  Sagemcom angiver som overslag, at man med en 320 GB harddisk skal forvente ca 80 timers optagetid i HD, og ca 160 timer i SD. Men på et eller andet tidspunkt bliver du altså nød til at slette optagelser.

Der er ikke mulighed for at eksportere indhold til en ekstern harddisk. Det er en mulighed Sagemcom tilbød på sine første Boxer boksmodeller, men igen har praktisk erfaring vist, at funktionaliteten for det første tager en del tid, og eftersom tv-optagelserne er låst til den enkelte boks, så har mange forgæves forsøgt at afspille indholdet på andre enheder og ikke helt kunne forstået denne begrænsning. Et arkiv med optagelser på eksterne harddiske vil heller ikke være forevigt. Går boksen en dag i stykker, så vil optagelserne ikke længere kunne afspilles.

Boksen er i praksis stort set lydløs, der er ingen blæser i boksen, der larmer, eneste du kan høre i et helt stille rum tæt på boksen er en svag lyd fra harddisken, når den arbejder.

Hurtigt overblik tv-optagelsesmuligheder

 • Optag et program og se et andet samtidigt
 • Optag 2 programmer samtidigt med mulighed for at se en optagelse samtidigt
 • Timeshift et program, mens et andet optages
 • Se en optagelse mens denne er i gang
 • Optag via EPG
 • Optag via Timer
 • Serieoptagelser
 • Genoptag afspilning fra dets sted du stoppede sidst
Hurtigt overblik optager begrænsninger
 • Du kan ikke optage mere end 2 programmer samtidigt
 • Optages der samtidigt fra 2 kanaler, så kan du ikke se et program på en tredje kanal samtidigt
 • Timeshift indhold kan ikke gemmes som optagelse
 • Du kan ikke eksportere optagelser fra den interne harddisk

Boxer Bio og DR Nu

Med 3500 titler i kataloget, så er der masser af indhold at leje i Boxer Bio. Indholdet kommer fra SF Anytime og ældre danske film fra Nordisk Film, sidstnævnte var dog ikke aktiveret endnu, da vi testede. Boxer Bio koster ikke ekstra for dig som Boxer kunde, men der skal betales for leje af hver enkelt film.

For at benytte Boxer Bio og Play tjenester på boksen skal du tilføje Boxer Bio tjenesten til dit abonnement på Mine Sider på Boxertv.dk. Filmleje betales via Betalingsservice. Ved manglende tilmelding til Betalingsservice, tillægges faktureringsafgift på 35 kr. pr. opkrævning. Der gik nogle timer inden vores tilmelding blev aktiveret og vi kunne leje film og se DR Nu arkiv programmer.

Tjenesten kræver, udover boksen her, at du har boksen tilsluttet Internettet. Du kan bruge din eksisterende Internetforbindelse uanset udbyder, dog anbefaler Boxer, at din internetforbindelse skal være på mindst 2 Mbit download eller 8 Mbil download, hvis du vil se HD eller 3D film.

Sagemcom RTI95 tilbyder udelukkende kablet internetforbindelse og ikke trådløst, så du skal have mulighed for at tilslutte netværkskabel fra dit Internetmodem/router. Er det ikke lige så praktisk, så kunne et alternativ være en netværks Powerline adapter, der kan levere netværk via Stikkontakten. DIGITALT.TV har tidligere testet en sådan løsning. Læs evt anmeldelsen af Sagemcom Fast Pack Multi.

Film i Boxer Bio koster fra 25 kr. til 59 kr. pr. stk. for en leje periode på 48 timer efter start af afspilning. Afspilning af lejet indhold skal påbegyndes senest 10 dage efter køb. Boxer kører her fra lanceringen et tilbud om 5 film til 0 kr.  ved tilmelding til Boxer Bio frem til d. 31.08.13. Filmene skal lejes inden 3 måneder fra tilmelding.

HD titler leveres i en god kvalitet, generelt skal du skal afvente at noget af filmen hentes, inden du kan starte afspilningen. Du kan heller ikke spole i filmen, før det hele er hentet. Det er en løsning Boxer har valgt, for at kunne tilbyde en bedre kvalitet på knap så hurtige forbindelser.

Udover Boxer Bio, så tilbyder boksen også adgang til DR Nu indhold. På DR Nu kan du se alle egenproduktioner på alle DRs kanaler i 30 dage efter første visning. Her kan du se ligeså meget du har lyst til, uden at det koster noget. Igen skal du afvente et stykke tid på at programmer blive hentet, inden du kan se dem.

DR Nu er en positiv ekstra bonus på boksen, men man kunne selvfølgelig godt ønske sig flere såkaldte Play tjenester med on demand indhold f.eks. fra TV 2, C More, Discovery osv. Det er da også sandsynligt, at det kommer senere, for både C More og Discovery tjenester udbudes af Boxer i Sverige. Opdatering C More Play tilføjes 26. september 2013.

Boxer Bio / DR Nu kunne ikke rigtig sammen med vores Stofa 150 Mbit Internetforbindelse, her tog downloads en evighed mens det gik bedre på en 20 Mbit TDC Internetforbindelse. En HD film kan tage over en time at hente ned, men som sagt kan du heldigvis starte afspilning før den er færdighentet.

Underholdning, Facebook. Picasa og Twitter

Sagemcom RTI95 tilbyder også lidt andre tjenester, der udnytter at boksen er på Nettet. En praktisk mulighed er Picasa adgang så du f.eks. kan se familiebillederne direkte på boksen. Desværre fungerer indtastningen af brugernavn og kodeord ikke som generelt på boksen, her kan du ikke benytte tal tasterne til at skrive med men skal bogstavere via en bogstavliste. Vi havde faktisk ikke held til at logge ind første gang, eftersom Google tilsyneladende troede at et hackerforsøg, via Google kontoen lykkedes det dog at give tilladelse og vi fik adgang, men det er altså en noget besværlig proces.

Der er også Facebook og Twitter applikationer på boksen, hvor du kan skrive om hvad du ser, men som altid er disse nok mere praktiske på din smartphone eller tablet. Vi har derfor valgt ikke at teste disse.

Udover disse muligheder er der også nogle enkle spil at fornøje sig med som Sodoku og Memory.

Sagemcom RTI90 kan også opdateres til Boxer Bio

Har du en Sagemcom RTI90 boks, så kan denne også opgraderes til Boxer Bio software, den ældre RT90 model kan ikke opdateres.. For at få softwaren med Boxer Bio adgang, så skal du ringe til Sagemcom support på 82332819. Herefter sender de den nye software via email.  I denne mail er der en udførlig beskrivelse om, hvordan du opdaterer.  Der er desuden en ny brugervejledning samt quick start guide med i den mail du modtager, eftersom der er tale om en væsentlig opdatering af brugeroverfalden på boksen.

Bemærk at der et par forskelle i funktionalitet pt., med den nye Boxer Bio software er der endnu ikke support for 5v forstærkning af antennesignalet, ligesom du ikke kan gemme tidsforskudt indhold som en optagelse. Det er funktioner, der arbejdes på at få med i en senere opdatering.

Sagemcom RTI95 – Boxer Bio konklusion

Sagemcom RTI95 er nok den mest komplette og moderne tv-boks til Boxer lige nu. Brugeroverfladen på boksen virker meget brugervenlig og veldesignet.

Boksens 2 tunere gør den til en god boks for dig, der optager en del tv, og serieoptagelsesfunktionen gør det enkelt at få alle afsnit med, desværre virker funktionen dog ikke på alle kanaler. Du kan ikke afspille video, musik og billeder på boksen via USB nøgle eller lignende, som det ses på visse andre bokse, men typisk vil en dedikeret medieafspiller også være at foretrække til dette formål.

Vejledende pris for boksen uden samtidigt køb af Boxer abonnement er 2499,- for 320 GB modellen og 2999,- for 500 GB modellen.

Enkel og overskuelig brugeroverflade

Ingen EPG visning for enkeltkanal

DIGITALT.TV takker Sagemcom Danmark for at låne os produktet til denne anmeldelse.

Galleri

Videopræsentation


YouTube

Specifikationer

Specifikationer Sagemcom RTI95

Overblik
Modelnavn Sagemcom RTI95
Produkttype Digital TV modtager (med optagefunktion)
Signaltype Antenne – DVB-T2
TV Udbyder understøttet Boxer TV
Indhold i kassen Boks, Fjernbetjening, Batterier, HDMI kabel, Brugervejledning
Teknik
Tuner Type / Antal DVB-T2 x 2
TV-Opløsning 576p, 720p, 1080i, 1080p
Multikanal Lyd Ja Dolby Digital
Kortlæser indbygget/ antal Ja x 1 Viaccess (Boxer TV kort)
Strømforbrug standby/i brug 1,8 Watt / 12 Watt
Tilslutninger
Antenne ind / ud Ja / Ja
HDMI / Scart / Analog / Digital lyd Ja / Ja / Ja / Ja coaxial
Ethernet / Netværk Ja
Wi-Fi trådløst netværk Nej
Optager
Indbygget harddisk Ja 320 GB eller 500 GB
Maks antal timer tv optagelse Op til 160 timer (320 GB)
Optag 2 ting samtidigt Ja
Optag serier Ja
Størrelse
Bredde 26 cm
Højde 4,80 cm
Dybde 16 cm
Vægt 880 g

I samme kategori

Back to top button