TV Bokse BoxerTV Bokse StofaTV Bokse YouSee

Test: Clint CT4 – TV-boks til antenne eller kabel-tv

Clint CT4 TestEr du i markedet for en ny tv-boks til kabel-tv eller tv fra egen tv-antenne, så er der flere muligheder. Det er dog ikke så mange modeller på markedet, der også har mulighed for modtagelse af betalings-tv kanaler via kortlæser modul. Det har Clint CT4.

Clint CT4 er YouSee Ready, altså certificeret til at fungere med YouSee kabel-tv, men kan også anvendes med andre kabel-tv udbydere, ligesom du også kan modtage Boxer TV på boksen, eller de tyske terrestriske kanaler i det sønderjyske. Der er nemlig support for den seneste videostandard h.265, der netop allerede anvendes i Tyskland.

Læs vores anmeldelse af Clint CT4, der koster fra omkring 800,- herunder.
Tjek dagspriser hos Pricerunner her

Annonce - artiklen forsætter nedenunder

Produktet er stillet til rådighed af Clint, hvorfor vi skal markere denne test med annonce. De har ikke haft indflydelse på vores vurdering.

Udpakning

Clint CT4 indhold kasse ny

Med i kassen finder vi udover selve boksen:

 • Fjernbetjening med 2 x AAA batterier
 • Strømforsyning
 • HDMI kabel
 • Manual på Dansk, Engelsk, Tysk, Finsk

Teknik og Design

Clint CT4 skraa

TV-boksen hverken fylder eller vejer ret meget. Den måler 183,5 x 115 x 25,5 mm. Designet er i sort med et harlekin mønster på toppladen, der gør at boksen ikke bliver helt anonym at kigge på. I midten af fronten er der et vindue, her er der dog ikke noget display som sådan, bare en diode der indikerer om boksen er tændt eller slukket. Den blinker mellem blå og rød, når der optages tv via en tilsluttet USB enhed.

Clint CT4 sideDu finder 2 USB porte på siden af boksen sammen med en tændt og sluk knap.

Clint CT4 bagPå bagsiden af boksen finder vi tuner indgangen, som altså kan benyttes med signal fra en tv-antenne (DVB-T2) eller dit kabel-tv signal (DVB-C). Der er på tekniksiden også support for H.265 video, hvilket betyder at den også kan modtage de tyske DVB-T2 kanaler, såfremt du bor tilstrækkeligt tæt på de tyske sendemaster. H.265 standarden ventes også at blive aktuel i Danmark i 2020.

Der er også plads til et kortlæser modul, f.eks. Boxer TV modul, såfremt du får dit tv fra dem eller YouSee eller Stofa modul såfremt du har Bland Selv kanaler herfra. Der kan anvendes både CI og CI+ moduler i denne port.

Der er naturligvis også en HDMI udgang, der leverer op til 1080p 50 Hz i opløsning, samt tilslutning af den medfølgende strømforsyning.

Clint CT4 fjernbetjening

Den medfølgende fjernbetjening har en del knapper og flere af dem sidder noget tæt. Rent layout mæssigt så er knapperne ret logisk placeret.

Installation

Clint CT4 installationVed førstegangsopsætningen så er de eneste punkter kanaltype, valg af land og sprog, så du er ret hurtigt i gang med boksen.

Clint CT4 YouSee kanalsøgning
Clint CT4 YouSee kanalsøgning

Du vælger naturligvis, ud fra hvad signaltype du har, om der skal søges efter kabel-tv DVB-C eller antenne DVB-T kanaler.

LCN menupuktet styrer kanalrækkefølgen. Er LCN slået til, så får du efter kanalsøgningen lagt kanalerne ind i den rækkefølge, som tv-udbyderen anbefaler det. Slår du det fra, så vil kanalerne ikke ligge så logisk, men derimod bare i den rækkefølge, de blive fundet ved kanalsøgningen. Der kan dog være én grund til at slå LCN fra, såfremt du gerne frit vil redigere i kanalliste rækkefølgen og flytte rundt på kanalerne. Flyt funktionen i kanalliste redigeringsmenuen er nemlig kun tilgængelig, når du vælge LCN fra.

Clint CT4 kanalsøgning

Vi har testet boksen med både YouSee og Boxer TV signal, og ved kanalsøgning har boksen fundet alle de tilgængelige kanaler som forventet.

Brugeroverflade og betjening

Efter endt kanalsøgning er boksen klar til brug, så lad os kigge lidt på brugeroverfladen.

Clint CT4 hovedmenuHovedmenuen er inddelt i fem punkter.

Clint CT4 kanalmenuI kanalmenuen kan du lave en ny kanalsøgning, redigere kanalliste og se signal og kortlæsermodul information.

Clint CT4 AV indstillUnder Indstil AV kan du opsætte opløsning og lyd format.

Clint CT4 tidmenuTid menuen angiver tidszone, sleeptimer, automatisk standby og menu-varighed. Sidstnævnte angiver, hvor længe skærmmenu med info vises ved kanalskifte. Den er som standard sat til 10 sekunder, men det kan justeres både op eller ned, måske foretrækker du 5 sekunder, ligesom os.

Clint CT4 lås menuEn interessant menu, ved brug f.eks. i udljeningssommerhus, er menuen Lås, hvor du kan begrænse mulighederne for at pille ved indstillinger via en adgangskode.

Clint CT4 indstil menuIndstil menuen rummer blandt andet sprogindstillinger.

Clint CT4 kanalinfoGenerelt så er betjeningen logisk og enkel. Når du skifter kanal vises kanalinfo bjælken med aktuel kanalnavn, programtitel med mere. Du kan, mens denne bjælke vises, se næste program på kanalen ved at trykke pil til højre.

Clint CT4 kanallisteKanalskifte sker ganske hurtigt ved ukodede kanaler. Skal kanalen igennem kortlæsermodulet for at blive afkodet, så tager det lidt længere tid, før der er billede ved kanalskifte.

Clint CT EPG

Et klik på EPG knappen giver dig en overskuelig elektronisk programguide. Der er ikke, som så ofte, tale om en tidslinjeoversigt for en masse kanaler samtidigt, men istedet programoversigt pr. kanal. Nogle kunne måske sig en multikanal oversigt også, men det er nu meget overskueligt, den måde det fungerer på her. Du kan hoppe en dag frem og tilbage via gul og blå knap og sætte påmindelser om noget du vil huske at se med blå knap.

Clint CT4 EPG infoKlikker du info knappen på et program i EPG menuen, så får du en komplet programomtale for det givne program.

Imodsætning f.eks. til YouSee’s egen tv-boks, så køber du her boksen én gang for alle, frem for at betale hver måned. Du får så naturligvis heller ikke adgang til streamingtjenester, lejefilm eller tv-arkiv funktioner direkte på tv-boksen.

Optag tv på Clint CT4

Clint CT Format USB hddSnapshot 20180417 111508Clint CT4 tilbyder også mulighed for at optage tv. Du skal bare tilslutte en USB lagringsenhed til boksen og formatere denne i menuen, så har du mulighed for at pause live tv eller sætte ting til at optage.

Clint CT4 EPG recDu kan enkelt sætte ting til at optage via EPG menuen, men det er også muligt at oprette manuelle timerindstillinger.

Clint CT4 rec konfliktDu kan dog ikke optage et program, mens du ser noget andet, eftersom der ikke er dobbelt tv-tuner i boksen her. Men boksen håndtere det ret fint, såfremt du prøver, ved at fortælle konkret, hvad det er der er sat til at optage, som kolliderer.

Clint CT3 Rec listDu får adgang til dine optagelser via Rec List knappen på fjernbetjeningen.

Clint CT4 afspilningDer er mulighed for at hoppe med 30 sekunders interval ved afspilning, f.eks forbi reklamer.

Vi kunne godt se selve optagelsesfilerne, såfremt vi tilslutte USB harddisken til en computer, men desværre ikke afspille filerne, så vi antager at optagekser gemmes kopibeskyttet.

Softwareopdatering af Clint CT4

Clint CT4 gammel firmwareVores boks kom med software fra september 2017 (V2.1), men der er kommet ny version (2.7) i februar 2018. Vi testede boksen med den oprindelige software til at starte med, inden vi opdaterede, og vi syntes at boksen fungerede bedre med den nyere software, så såfremt dit eksemplar har en software version fra 2017, så synes vi du skal opgradere, som noget af det første, du gør.

Det er ret enkelt at opdatere. Her er fremgangsmåden

 1. Formattér én USB memory stick (FAT eller FAT32).
 2. Hent softwaren her og kopier Software filen (clint_ct4.bin) over på USB memory stick’en.
 3. Sluk for Clint CT4 (på ON/OFF omskifteren).
 4. Sæt derefter USB memory stick’en i Clint CT4. Det skal være i den USB port, der er længst væk fra tænd/sluk knappen
 5. Tænd derefter Clint CT4 (på ON/OFF omskifteren).
  SLUK IKKE før processen er helt færdig.
  1) Efter 10-20 sekunder vil LED begynde at blinke langsomt mellem RØD og BLÅ.
  Opdaterings processen er hermed igang.
  2) Efter yderligere 30-60 sekunder er processen slut.
  LED vil nu blinke hurtigt mellem RØD og BLÅ.
  Du kan nu slukke for Clint CT4 (på ON/OFF omskifteren) og fjerne USB memory stick’en.
 6. Tænd boksen igen efter du har fjernet USB memory stick’en
  Boksen er nulstillet så du skal geninstallere dine TV kanaler.

Her er info i forhold til den seneste software opdatering V2.7, her hvor vi tester:

Changes from Firmware Revision V2.1:
– Changed the factory default DVB-C search parameters for country Denmark only.
– Fixed a bug where P/F info would not show correctly when zapping between TV channels.
– Added Simple USB PVR function.
– Improved Trickmodes speed. (e.g. 8x 16x speed)
– Finnish OSD language corrections.

Konklusion Clint CT4

Clint CT4 er en glimrende standard tv-boks til kabel og antenne-tv, der udmærker sig ved at være forberedt for H.265 videostandarden, så den burde være fremtidssikret nogle år frem. Med standard boks mener vi, at denne boks er beregnet til at se eller optage tv. Den er ikke koblet til Internettet, så du får ikke adgang til interaktive funktioner som tv-arkiv, streamingtjenester osv, men den slags er det jo heller ikke alle, der har brug for.

Boksen er ret nem at komme i gang med, og generelt virker betjeningen logisk og simpel. Med mulighed for montering af et kortlæser modul, så er boksen ret alsidig og velegnet til såvel tv fra egen antenne, herunder Boxer eller de tyske nabolandskanaler i det sønderjyske, og til dig med kabel-tv fra udbydere som YouSee og Stofa.

Tjek dagspriser på Clint CT4 hos Pricerunner her


I samme kategori

Back to top button