Antenne-TVBranche-Nyt

Mux konvertering til DVB-T2 i 2020 uden skifte til HEVC

tvantennerNår 700 MHz-båndet i 2020 overdrages til teleselskaberne, forsvinder en tredjedel af de frekvenser, der i dag anvendes til antenne-tv. Den mindre frekvensmængde resulterer i, at antallet af landsdækkende sendenet (MUX) dog kun reduceres med en sjettedel fra 6 til 5 MUX, da DVB-T2 har en øget distributionsfleksibilitet i forhold til det nuværende DVB-T.

DVB-T2 byder desuden på en kapacitetsgevinst sammenlignet med DVB-T. Hvor der i øjeblikket sendes med ca. 20 Mbps i hver af de to free-to-air MUX, vil der fra 31. marts 2020 blive sendt med ca. 33 Mbps i en enkelt MUX. Det betyder, at den samlede kapacitet til udsendelse af free-to-air kanaler falder, men da DR samtidig lukker tre flowkanaler (DR3, DRK og DR Ultra) vil det fortsat være muligt at opretholde den samme billedkvalitet som i dag.

Skulle der på sigt være et ønske om at udsende free-to-air kanalerne i en bedre kvalitet/højere opløsning, vil der være behov for at opgradere videokomprimeringsstandarden fra MPEG-4 til HEVC/H.265, da HEVC kort fortalt gør det muligt at sende i den samme kvalitet med den halve bitrate. Man har dog på nuværende tidspunkt ingen planer for et skifte til HEVC, men det anbefales, at man ved investering i nyt udstyr sikrer sig, at dette også understøtter HEVC.

Annonce - artiklen forsætter nedenunder

I samme kategori

Back to top button