HarddiskoptagereTV Bokse StofaTV Bokse YouSeeTV Bokse Boxer

Panasonic DMR-UBC86 Test – Ultra HD Blu-ray Harddiskoptager

Panasonic DMR-UBC86EN Test

 

Der er gået 3 år siden Panasonic sidst kom med en ny harddiskoptager. Dengang udnævnte vi den til markedets bedste model, men med et nyt disc format i form af Ultra HD Blu-ray, så virker det naturligt, at Panasonic nu har valgt at lancere en ny model, der tilføjer denne mulighed. Ydermere så har Panasonic nu endelig tilføjet DVB-T2 tuner, så den nu både kan benyttes til både kabel og antenne-tv signal.

Annonce - artiklen forsætter nedenunder

Vi har haft Panasonic DMR-UBC86 til test i et par uger og har testet med de to signalkilder, vi har haft tilgængelige nemlig YouSee og Boxer.

Vejledende udsalgspris er 6.999,-. Vi har lånt et eksemplar i forbindelse med denne test hos AV-Connection.dk

Tjek dagspriser på Panasonic DMR-UBC86 på Pricerunner.dk

Pricerunner logo

Lancering: Oktober 2017

Det får du:
1 x Panasonic DMR-UBC86
1 x Antennetilslutningskabel
1 x Strømkabel
1 x Fjernbetjening
2 x AA Batterier
1 x Manual

 

Anmeldelse

Panasonic DMR-UBC86 introduktion

Panasonic DMR UBC86 kassePanasonic DMR-UBC86 er som tidligere en harddisk / blu-ray optager, men nu altså også med Ultra HD Blu-ray afspilningsmulighed oveni. Et ret unikt produkt, der er simpelthen ikke nogen alternativer med disse muligheder i én og samme boks. Prisen er også derefter, kan man sige, så produktet her henvender sig til den gruppe af tv-seere, der virkelig ønsker sig mulighed for at arkivere indhold på både harddisk og blu-ray.

Lad os lige gennemgå mulighederne på Panasonic DMR-UBC86, for den kan en del.

 • Optage TV fra kabel-tv eller tv-antenne på harddisk
 • Arkivere optaget tv på blu-ray skiver eller usb harddisk
 • Overføre optaget tv via netværket f.eks. til en PC
 • Afspille både Ultra HD Blu-ray, traditionelle Blu-ray og DVD skiver
 • TV Anywhere funktionen lader dig se både optaget og live TV direkte på din smartphone eller tablet – uanset om du er hjemme eller på farten.
 • Programmere optagelser via mobil app både hjemme og ude
 • Keyword-optagelse – Brug søgeord til at finde og optage dine favoritprogrammer
 • Netflix med Ultra HD / HDR

Altså meget mere end bare end simpel harddiskoptager. Sammenligner vi med 2014 modellen DMR-BCT84, så er det nye, som vi tidligere har nævnt

 • Ultra HD Blu-ray afspilning med HDR10 support, dog ikke Dolbyvision HDR typen.
 • DVB-T2 Twin tuner

Der er dog også noget Panasonic har droppet, nemlig den analoge scart videoindgang. Således er det ikke længere muligt enkelt at overspille indhold fra f.eks. en gammel videomaskine.

Hvem kan bruge Panasonic DMR-UBC86?

Panasonic DMR-UBC86 er udrustet med Twin DVB-C/DVB-T2 tuner. Du kan således benytte den med kabel-tv fra YouSee, Stofa og antenneforeninger med DVB-C signaler, både de frie kanaler og de kodede, for der er plads til kortlæser moduler. Alternativt kan du også modtage tv fra egen tv-antenne, herunder også Boxer TV kanalerne med kortlæser modul og kort monteret.

Vi kan naturligvis ikke teste med alle tv-udbydere, så vi kan ikke garantere, at den virker på alle danske kabel-tv net. Vi har f.eks. hørt fra en læser, der havde problemer med den forrige model sammen med Waoo/Fibia signal.

Sådan ser den ud – Design og tilslutninger

Panasonic DMR-UBC86 front

Panasonic DMR-UBC86 holder formen fra de tidligere år, altså ikke speciel dyb men temmelig bred. Der skal naturligvis også være plads til både blu-ray drev og harddisk, og så er der også 2 porte til kortlæsermoduler.

DMR UBC86 remote

Der er ikke sket det helt store på fjernbetjeningsfronten på denne nye model. Den er fortsat plastik standard kvalitet, og det er altså synd, når vi har prøvet Panasonics flotte og funktionelle børstet metal fjernbetjening til deres High End TV. Positivt er det dog at skip knapperne -10s og +60s er rykket op i området omkring de øvrige afspilningsknapper og ikke helt nederst som på den forrige model.

Vi har set fjernbetjening med lys i knapperne på Panasonic Ultra HD blu-ray afspillere, så hvorfor ikke også til denne model?

Panasonic DMR UBC86 top knapper

På toppen af Panasonic DMR-UBC86 er der knapper indbygget til standby og åben/lukke blu-ray drevet.

Blu-ray drevet er gemt bag frontpanelet, som kan vippes ned.

Panasonic DMR UBC86 front openPanasonic DMR UBC86 ci porte

Bag dette finder vi:

 • 2 Common Interface porte
 • 1 USB 3.0 port

Der er ikke nogen SD kortlæser port på denne nye model, ligesom der var på den forrige.

Displayet er ganske let læseligt men ikke så stort, så du kan ikke se så meget på afstand. Det viser f.eks. navn på den aktive tv-kanal, om der optages osv.

DMR UBC86 bag

På bagsiden finder vi:

 • Tuner indgang og gennemsløjfning udgang (Splittes internt til Twin tuner)
 • LAN port
 • HDMI tilslutning
 • Coaxial lyd udgang
 • USB port

Som tidligere nævnt så er scart indgang droppet på denne nye model, ligesom Panasonic har skiftet fra optisk til coaxial lydudgang. Man kunne ønske sig en sekundær HDMI udgang til at levere lyd til AV-Receivere, der ikke har Ultra HD HDCP 2.0. Det ses på en række Ultra HD Blu-ray afspillere og på Panasonics tyske optager topmodel UBC90, men Panasonic har ikke valgt at lancere denne model i de nordiske lande.

Der er, ud over kablet netværk, naturligvis også mulighed for trådløst netværk indbygget i enheden, omend det er det ikke er den nyeste hurtigste standard. Så kablet netværk er at foretrække.

Medleveret er en manual på dansk. Du får desuden en fjernbetjening + 2 AA batterier, coax tilslutningskabel, strømkabel. HDMI kabel skal du som sædvanlig selv sørge for hos Panasonic.

Blæseren er ikke helt lydløs, men ikke at den vil genere ret mange, vil vi tro.

Installation og opsætning

Panasonic DMR UBC86 indstillinger sprog

Når du tænder første gang for Panasonic DMR-UBC86, hjælpes du i gang af en installationsguide. Selv om der er tale om en model til det nordiske marked, så tilbydes der fortsat ikke nogle nordiske menu sprog. Engelsk er dog en mulighed, og mon ikke også det er brugbart for de fleste, der har interesse i en harddiskoptager som denne. De øvrige sprogmuligheder er tysk, fransk og italiensk.

Panasonic DMR UBC86 indstillinger land

De nordiske lande optræder dog under det næste punkt i installationsguiden, hvor du skal vælge hvilket land optageren skal benyttes i. Her er valgmulighederne Danmark, Sverige, Norge og Finland.

Panasonic DMR UBC86 indstillinger tv signalNæste punkt er valg af signaltype, altså om du har kabel-tv eller tv-antenne.

Panasonic DMR UBC86 indstillinger kanalsogningEn kanalsøgning med signal fra vores tv-antenne fandt alle tilgængelige kanaler.

Senere testede vi også kabel-tv kanaler, og her fik vi scannet alle YouSee kanalerne ind uden problemer. Det er vigtigt at du benytter YouSee’s kanalsøgningsparametre for at den finder alle kanaler.

 • Frekvens 450 MHz
 • Network ID: 100 (eller 111 hvis du har Bland selv kanaler i din tv-pakke / bruger kortlæsermodul)

Benytter du Stofa, skal du bruge deres søgeparametre:  346 MHz /  netværks id: 0

I forbindelse med kabel-tv kanalnummerering kan det anbefales at vælge det punkt, der hedder Operator’s Channel number (LCN) for at få dem i en prioriteret rækkefølge. Vælger du Preset Channel number, vil du opleve en knap så logisk sorteret kanalliste.

Panasonic DMR UBC86 installation Ultra HD tjekHar du tilsluttet optageren til et Ultra HD TV, så vil den også tjekke at billede indstillinger virker korrekt.

Panasonic DMR UBC86 indstillinger quick start

Til sidst i installationsguiden kan du aktivere et tidsrum, hvor harddisk/blu-ray optageren skal spare ekstra på strømmen i standby, altså typisk om natten.

Panasonic DMR UBC86 indstillinger networkNetværksmæssigt kan du vælge enten kablet eller trådløst netværk.

Panasonic DMR UBC86 indstillinger home network funktionI den forbindelse spørges du også til, om du vil aktivere Home Network funktionen, altså DLNA muligheder og TV-Anywhere. Panasonic gør en del ud af at nævne, at man skal sørge for sin router er sikret, så ubudne ikke kan tilgå optageren.

Betjening

Panasonic DMR UBC86 OSD Function Menu

Hovedmenuen ligner sig selv fra forrige model.

De enkelte funktionsindstillinger er i det traditionelle velkendte design fra Panasonic, og det fungerer også fint.

Panasonic DMR UBC86 Setup Basic settings menu

Du kan under Setup få adgang til en række indstillinger herunder Basic settings.

Panasonic DMR UBC86 Setup Basic settings menu kategorierI Basic settings menuen er der adgang til at justere på alle parametre herunder billede, lyd. DVB Tuning delen er specifikt i forhold til tv-kanaler.

Panasonic DMR UBC86 Settings HDMI ConnectionI HDMI Connections menuen kan du se de aktuelle indstillinger for opløsning med mere.

Panasonic DMR UBC86 Settings HDMI Connection advancedDer er under avanceret også yderligere indstillinger.

Panasonic DMR UBC86 Settings Audio out

Under digital audio output er der mulighed for at sende bitstream lyd ud f.eks til din AV-receiver.

Panasonic DMR UBC86 OSD kanallisteOK knappen giver dig adgang til kanallisten, mens du ser live tv.

Panasonic DMR UBC86 Kanalliste favorites editorKanallisten kan du redigere i, eller du kan lave op til 4 favoritlister, med de kanaler du ønsker og i din prioriterede rækkefølge.

Snapshot 20171030 143329To klik på i knappen giver mere info om et program.

Panasonic DMR UBC86 OSD EPG Landscape

Via Guide knappen på fjernbetjeningen kommer du ind i den elektroniske program guide (EPG). Denne vises som tidslinje over 8 kanaler af gangen.

Panasonic DMR UBC86 OSD TV Guide portrait mode

Pansonic tilbyder også en EPG liste for en enkelt kanal af gangen, hvilket vi ser som et stort plus.

Mens du er inde i EPG’en, kan du fortsat følge tv-programmet i det lille vindue øverst til venstre. Du har adgang til den EPG din tv-udbyder udsender.

Med den blå knap kan du sortere EPG efter flere forskellige kategorier eller favoritlister.

Det er muligt at springe i 24 timers interval i EPG’en.

I forhold til DR TV er der også support for Hbb-TV, så du kan tilgå DR’s  streamingtilbud såfremt optageren er online.

Optag tv på Panasonic DMR-UBC86

Naturligvis er det i forhold til at optage tv, at Panasonic DMR-UBC86 for alvor bliver interessant. Med mulighed både for optagelse til harddisk samt kopiering til USB enhed eller Blu-ray/DVD, så er Panasonic DMR-UBC86 særdeles alsidig. Her løber du således ikke tør for plads på den interne harddisk, med ting du ikke nænner at slette.

Panasonic DMR UBC86 OSD menu Timer rec buffer

Panasonic tilbyder bufferindstillinger både ved starten og slutningen af timeroptagelser. Maks er dog 10 minutter. Så vil du have mere skal du ind og redigere manuelt i timeroptagelsen.

Panasonic DMR UBC86 Rec X2 display

Vi har lavet et overblik over de muligheder, der er herunder.

Overblik over optagelsesmuligheder

 • Du kan optage et program og se et andet samtidigt
 • Du kan optage 2 programmer samtidigt
 • Timeshift et program, mens et andet optages
 • Se en optagelse, mens denne er i gang
 • Optag via Timer
 • Optag via EPG
 • Optag ting automatisk via keyword (søgeords funktion)
 • Sætte ting til optage via app – også når du ikke er der hjemme
 • Streame optagelser til app, både hjemme og mens du er på farten
 • Optag kodede kanaler enten kodet med efterfølgende afkodning eller som afkodet optagelse
 • Kopier optagelser til USB harddisk, DVD (nedskalerer til SD) eller Blu-ray (Ultra HD nedskaleres til HD)
 • Kopier optagelser fra USB harddisk til Blu-ray
 • Kopier / afspiller optagelser på computer via DLNA server funktionen
 • Hop med 60 sek. interval frem og 10 sek tilbage
Det kan du ikke med Panasonic DMR-UBC86
Vi lister også de begrænsninger, der trods alt er.
 • Du kan ikke optage mere end 2 programmer samtidigt, dog kan du skifte til en tredje kanal, såfremt denne sender på samme frekvens, som der optages fra.
 • Timeshift indhold kan ikke gemmes som optagelse
 • Optages 2 kodede kanaler på samme tid, ved brug af 1 kortlæser modul, kan max den ene optages som afkodet optagelse.
 • Du kan kun optage tv via de indbyggede to tunere direkte til den indbyggede harddisk, og ikke direkte på DVD, Blu-Ray eller USB.

Optagelse af kodede kanaler der kræver programkort

Panasonic DMR-UBC86 tilbyder som nævnt også optagelser af kodede kanaler.

Vi har testet denne del med Boxer TV. Med et kortlæsermodul / kort monteret og optagelse af 2 x kodede kanaler samtidigt, kan maks den ene optages afkodet, mens den anden kan afkodes ved afspilning, eller du kan lave en ukodet udgave af den efterfølgende.

Bemærk dog, at zapper du til en anden kodet kanal, mens der optages fra en kodede kanal, så bliver optagelsen gemt som kodet optagelse.

Vi har også testet med 2 CI moduler og kort. Her kunne vi optage to kodede kanaler samtidigt, uden at disse blev gemt som kodede optagelser.

Skulle du zappe til en anden kodet kanal, mens der optages fra 2 kodede kanaler, så vil optagelsen af den ene ting blive gemt som en kodet optagelse.

Sådan laver du en afkodet udgave af en optagelse

Kodede optagelser vil blive vist i optagelsesoversigten med et hængelås ikon. For at lave en afkodet udgave gør du følgende.

Panasonic DMR UBC86 Rec options EditFor at lave en afkodet kopi trykker man på Options knappen og vælger Edit.

Panasonic DMR UBC86 Rec Descryption menuSå kommer der en ny menu med Programme Decryption nederst.

Panasonic DMR UBC86 Rec Programme decryption valgDu kan nu vælge, hvorvidt du vil beholde de kodede kopi efter endt afkodning.

Panasonic DMR UBC86 Rec decryptionSå startes afkodningen. Bemærk at dette tager næsten lige så lang tid som optagelsen varer. Mens der afkodes er optageren låst med denne opgave, så kan ikke foretages mens der optages eller andet.

Keyword optagelser

Keyword funktionen virker på den måde, at du kan sætte din DMR-UBC86 op til at scanne den elektroniske programguide for det indhold, der interesserer dig ved at anvende søgeord.

Panasonic DMR UBC86 rec keyword

På den måde har du en automatisk søgeagent og skal ikke f.eks. ikke hver uge huske at programmere lad os sige TV 2 serien Norskov til at optage. Bare du har sat et søgeord, der hedder Norskov, så sørger din DMR-UBC86 for selv at optage det.

Panasonic DMR UBC86 Keyword Rec setup

Panasonic DMR UBC86 Keyword recordingsRent praktisk så ligger keyword optagelser for sig selv. De bliver ikke tilføjet timer oversigten ligesom manuelle eller EPG timer optagelser.

Keyword funktionen virker, omend du kan komme til at optage for meget på denne måde, også genudsendelserne og, afhængigt af dit keyword, måske også uønsket ting der matcher.

Panasonic DMR UBC86 Keyword Rec extra wordDet er muligt at afgrænse en smule i det den medtager, det kan ske både i forhold til op til 2 ekstra søgeord, der enten skal medtages eller undlades i søgninger. Og om der skal søges alene i programtitel eller også i beskrivelsen.

Desuden kan du begrænse antallet af kanaler, der skal søges på, efter nogle prædefinerede funktioner. De første 250 kanaler på den komplette kanalliste, eller de første 50 på din favoritliste 1. Vi havde også gerne set en funktion til at afgrænse til én eller flere valgfrie kanaler.

En anden ting ved Keyword recording funktionen er, at den ikke prioriteres ligeså højt som timer optagelser, og det betyder, at du ikke kan være helt sikker på at få denne type optagelser optaget, såfremt din optager er optaget.

Prioriteringsrækkefølgen er således ifølge manualen

1. Et program der allerede optages
2. En timer optagelse
3. Et program med et mindre keyword nummer (1 to 16)
4. Et program der starter tidligere

Du kan gå ind i keyword oversigten og se, hvad der er fundet af match, og du kan her også lave dem om til rigtige timeroptagelser. Det giver en bedre sikkerhed for, at du rent faktisk får det optaget.

Keyword optagelser bliver slettet såfremt harddisken er fyldt.

Set fra vores synsvinkel, så er keyword funktionen således ikke bare en set it and forget it funktion, hvor man bare kan indtaste, og det så virker uden bekymringer. Der nogle problematikker ved funktionen, man skal overveje, hvis man vil vide sig helt sikker på at få ting optaget.

Som vi også oplevede, så kan du få optaget ting, der ikke var meningen, fordi dit søgeord indgår i andre titler, eller sendes på andre kanaler, end den du egentlig var interesseret i. Med hele 1 TB plads, så gør dette dog måske ikke så meget.

Afspilning og redigering af optagelser

Panasonic DMR UBC86 Rec liste

Du får et fint overblik over optagelser via Video Menu knappen, hvor du har et miniaturebillede af optagelsen, der i øvrigt begynder afspilning i dette mini vindue, når du har markeret den. Der er en række kategorier herunder not viewed, så du kan skabe dig et overblik selv ved mange optagelser, men vi savner dog, mulighed for at sortere omvendt efter dato/tid i listen, så de seneste optagelser kunne vises øverst. Har du tidligere været i gang med at se en optagelse, så kan du naturligvis starte, derfra du kom til sidst.

Et klik på option knappen giver dig en række mulighed for at redigere i forhold til titel med videre. Det er muligt, at kategori inddele optagelser efter f.eks. film, sport.

Panasonic DMR UBC86 Settings ChaptersDen automatiske afsnitinddeling “Chapters”, gør at der automatisk oprettes afsnit i en optagelse baseret på, hvad harddiskoptageren fornemmer som nye afsnit i et givent program. De fleste optagelser vi lavede, havde dog ikke nogle chapters sat på som standard. Det er muligt at redigere chapter inddelinger og selv tilføje nye.

Du kan også opsætte til, at der oprettes chapters hvert femte minut.

Panasonic DMR UBC86 Rec Edit menu

Panasonic DMR UBC86 Rec partial delete
Med Panasonic DMR-UBC86 kan du forholdvis enkelt klippe reklamerne ud

Du har via option menuen, ud for en given optagelse, mulighed for at slette dele af en optagelse, f.eks. for at fjerne reklamerne, eller måske ønsker du at dele en optagelse op i flere dele. Det virker glimrende og er naturligvis et stort plus i forhold til mere permanent arkivering på Blu-Ray. Vi har lavet en lille videogennemgang af dette herunder.Panasonic Harddiskoptager guide - fjernelse af reklamer
Panasonic Harddiskoptager guide – fjernelse af reklamer


Optagekvaliteter/optagelses tid

Som standard optages tv i samme kvalitet, som det udsendes. Denne kvalitet kaldes for DR kvalitet af Panasonic.

Snapshot 20171030 143527Du kan ændre til mere komprimerede optagelsesindstillinger, hvor du sparer plads. Men vi vil klart anbefale altid at optage i den originale kvalitet. Under alle omstændigheder skal indholdet konverteres, for der optages altid tv i DR kvalitet til at starte med, også ved ændring af Rec Mode til en lavere kvalitet. Konverteringen sker nemlig først senere.

Vil du senere kopiere en optagelse til DVD / Blu-ray, kan du altid vælge at lave en komprimeret udgave til den tid.

dmr bct820eg rectider Oversigt over antal plads/kvalitet forhold på harddisk, Blu-ray og DVD
DR kvalitet mode er anslået værdi, afhænger af bitraten på de kanaler du optager.
(DR kvalitet værdi i tabel baseret på bitraten 14 Mbps for HD og 5 Mbps for SD)

Kopiering

Panasonic DMR UBC86 copy menu USB HDDVil du arkivere optagelser fra den indbyggede harddisk på en ekstern USB harddisk, så er det muligt med Panasonic DMR-UBC86.

Panasonic DMR UBC86 Blu Ray Disc Format

Kopiering er også muligt til Blu-ray eller DVD.

Panasonic DMR UBC86 Disc copy quality

Vi har testet kopiering til Blu-ray RE disc, som virker som det skal. Du kan vælge at nedgradere i billedekvalitet, men så tager det meget længere tid. Keep indstillingen er det nemmeste og hurtigste.

Herefter vælges der, hvilke optagelser du vil kopiere over. Det tog omkring 7 minutter at brænde en optagelse på 45 minutter med original kvalitet for os.

Stream TV, sæt ting til at optage via din Smartphone eller tablet

Udover at betjene enheden via den medfølgende fjernbetjening, så tilbyder Panasonic også en Media Center app til din Android / iOS smartphone eller tablet.

For at app’en skal kunne finde din DMR-UBC86, så skal Home Network Function være sat til on under Network.

Panasonic DMR UBC86 Media center EPG rec

Med Panasonic Media center app’en kan du streame live tv eller optagelser, tjekke tv-guiden og sætte ting til at optage. Alle disse muligheder kan benyttes, både når du er derhjemme på hjemmenetværket.

Panasonic DMR UBC86 Media center streaming qualityI forhold til tidligere så har Panasonic lidt sjovt skruet ned for kvalitetsindstillinger i forhold til streaming. Da vi testede BCT84 modellen, så var maks 3,5, når du var udenfor hjemmenetværket. Nu er den nede på 1,5 Mbps. Er du på hjemmenetværket, så er maks fortsat 6.0 Mbps.

Streamingkvaliteten der leveres er rigtig god specielt på hjemmenetværket, men nu også fin nok på smartphone, når du er på farten.

Panasonic DMR UBC86 Media center settingsI stedet for at sende indhold fra din DMR-UBC86 til din mobile enhed, så kan du også benytte Panasonic Media Center app’en til i stedet at skifte kanal på din DMR-UBC86 med. Det er dog også den eneste betjeningsmulighed, der er ikke tale om en egentlig fjernbetjeningsapp.

Du kan også sætte optagelse via computer på https://rec.panasonic.com/pid/home

Smart TV apps

Panasonic DMR UBC86Netflix er tilgængelig på DMR-UBC86’eren både med Ultra HD og HDR support, hvis du har Netflix Ultra HD abonnement. Netflix er dog også den eneste reelle app af interesse.

Det er fortsat Panasonics helt gamle Smart TV app interface, der er enkelte andre apps tilbage, du kan hente ned, men ikke rigtig nogle af interesse. Et plus er dog, at der nu kan ses Netflix, også mens der optages. Da vi testede den forrige model, kunne man ikke dette.

Medieafspilning / Netværk

Med Ultra HD Blu-ray support så kan du afspille alle 3 disc formater DVD, Blu-ray og UHD Blu-ray. Panasonic DMR-UBC86 er en glimrende disc afspiller, største minus er at den, ligesom Panasonic’s Ultra HD Blu-ray afspillere generelt, ikke understøtter Dolbyvision HDR varianten. Har du ikke et Dolbyvision understøttet TV, så gør det naturligvis ikke så meget.

DMR-UBC86 fungerer udover som disc afspiller både som DLNA server og klient. Du kan se og afspille indhold fra DNLA enheder på dit hjemmenetværk, og også se indhold fra din DMR-UBC86 på andre DNLA enheder.

Panasonic DMR UBC86 PC DLNA optagelser
Du kan tilgå og kopiere optagelser via netværket på din computer

Det er en meget nyttig funktion og giver f.eks. også mulighed for at kopiere optagelser fra enheden over på en computer, noget som der ellers ofte er lukket af for på enheder som disse.

Du kan også afspille medieindhold fra USB enhed. Der er USB 3.0 port på fronten, så vil du afspille 4K indhold, så kan denne anbefales frem for den på bagsiden der kun er USB 2.0.

Panasonic DMR-UBC86 Konklusion

Panasonic DMR-UBC86
92.5 / 100 DIGITALT.TV Score
Positivt
+ Mulighed for kopiering til USB harddisk, DVD eller Blu-ray
+ Programmering af optagelser via mobil app
+ Stream tv og optagelser via app både hjemme og ude
Negativt
- Ingen HDMI audio udgang
- Ingen Dolbyvision support
- Ikke mulighed for dansk som menusprog
Brugervenlighed90
Funktioner95

Panasonic DMR-UBC86 er uden konkurrence klassens bedste på det danske marked. Det er et stort plus, at optageren nu er udrustet med både DVB-C og DVB-T2 tuner, hvilket gør den anvendelig med Boxer TV signaler også. Naturligvis er det også rart med mulighed for at afspille Ultra HD Blu-ray film på denne nye model.

I vores test har optageren fungeret som en stabil og funktionel optager af tv. Du får du meget mere end en simpel enhed til optagelse af tv med dens mulighed for at arkivere til Blu-ray skiver eller på USB harddisk samt at streame indhold til mobile enheder.

Skal vi finde lidt negativt, så havde vi gerne set en ekstra HDMI audio udgang og Dolbyvision support.

Prisen er høj, også for høj synes vi, når man sammenligner med topmodellen på det tyske marked, der har en ekstra tuner plus en HDMI audio udgang oveni. Men den nordiske model her med blu-ray/dvd optagefunktion skiller sig fortsat klart ud i forhold til alternativerne fra andre producenter på det danske marked.

Samlet set er vi meget begejstret for Panasonic DMR-UBC86, der efter vores vurdering klart er den bedste harddiskoptager, vi endnu har testet. Så har du fortsat behov for at optage og arkivere tv-optagelser, så er den et godt valg.

Panasonic DMR UBC86 bedst i test

VideoPanasonic DMR UBC86 videogennemgang
Panasonic DMR UBC86 videogennemgang
Panasonic Harddiskoptager guide - fjernelse af reklamer
Panasonic Harddiskoptager guide – fjernelse af reklamer


Specifikationer

BD-ROM(Version 2.4) FULL HD 3D/ BD-Video/ BD Live yes
Ultra HD Blu-ray yes
BD-RE/ BD-RE DL (Ver.2.1) BDAV/ AVCHD/ AVCHD 3D/ JPEG/ MPO yes*2
BD-R (Ver.1.3/ LTH Type Ver.1.3) / BD-R DL (Ver.1.3) BDAV/ AVCHD/ AVCHD 3D/ MKV/ JPEG/ MPO yes*2
DVD MPEG2 (Video) yes
DVD-RAM MPEG2 (VR)/ AVCHD/ JPEG/ MPO yes
DVD-R*1/ DVD-R DL*1 MPEG2 (Video)/ AVCHD/ MKV/ JPEG/ MPO yes
AAC/ ALAC/ DSD/ FLAC/ MP3/ WMA/ WAV yes
DVD-RW*1 MPEG2 (Video/VR)/ AVCHD yes
+R*1/ +R DL*1 +VR/ AVCHD/ JPEG/ MPO yes
+RW*1 +VR/ AVCHD yes
CD CD-DA/ DTS-CD yes
CD-R/RW MKV/ JPEG/ MPO yes
AAC/ ALAC/ FLAC/ MP3/ WMA/ WAV/ CD-DA/ DTS-CD yes
BUILT-IN HARD DISK CAPACITY 1TB
Hard Disk Drive DR Mode, Ultra HD (28 Mbps) [Approx.] 75 h*3
DR Mode, DVB-T2 HD (8 Mbps) [Approx.] 259 h*3
DR Mode, DVB-T2 SD (4 Mbps) [Approx.] 518 h*3
DR Mode, HD (14 Mbps) [Approx.] 150 h*3
DR Mode, SD (5 Mbps) [Approx.] 422 h*3
HG/ HX/ HE/ HL/ HM Mode [Approx.] 157 h/ 235 h/ 353 h/ 472 h/ 684 h
XP/ SP/ LP Mode [Approx.] 215 h/ 431 h/ 862 h
25 GB BD-RE/ BD-R DR Mode, DVB-T2 HD (8 Mbps) [Approx.] 6 h 30 min*3
DR Mode, DVB-T2 SD (4 Mbps) [Approx.] 13 h 00 min*3
DR Mode, HD (14 Mbps) [Approx.] 3 h 30 min*3
DR Mode, SD (5 Mbps) [Approx.] 10 h 15 min*3
HG/ HX/ HE/ HL/ HM Mode [Approx.] 4 h/ 6 h/ 9 h/ 12 h/ 17 h 30 m
XP/ SP/ LP/ EP Mode [Approx.]
50 GB BD-RE DL/ BD-R DL DR Mode, DVB-T2 HD (8 Mbps) [Approx.] 13 h 00 min*3
DR Mode, DVB-T2 SD (4 Mbps) [Approx.] 26 h 00 min*3
DR Mode, HD (14 Mbps) [Approx.] 7 h 30 min*3
DR Mode, SD (5 Mbps) [Approx.] 21 h 00 min*3
HG/ HX/ HE/ HL/ HM Mode [Approx.] 8 h/ 12 h/ 18 h/ 24 h/ 35 h
XP/ SP/ LP/ EP Mode [Approx.]
4.7 GB DVD-RAM/ DVD-R/ -RW/ +R/ +RW XP/ SP/ LP Mode [Approx.] 1 h/ 2 h/ 4 h
8.5 GB DVD-R DL/ +R DL XP/ SP/ LP/ EP Mode [Approx.] 1 h 45 m/ 3 h 35 m/ 7 h 10 m
9.4 GB DVD-RAM XP/ SP/ LP Mode [Approx.] 2 h/ 4 h/ 8 h
USB Slot yes(2)
Front 1 (USB 3.0 Super Speed) *4
Rear 1 (USB 2.0 High Speed)
Playback Mass Strage, MPEG2(TS/PS)/ MP4/ MKV/ JPEG/ MPO yes
Mass Strage, MP4(HEVC)/ MKV(HEVC)/ TS(HEVC) yes
Mass Strage, AAC/ ALAC/ DSD/ FLAC/ MP3/ WMA/ WAV yes
External HDD, Broadcast Stream yes
Transfer Mass Strage, to HDD MP4, AVCHD, AVCHD 3D, MKV, JPEG, MPO, AAC, ALAC, DSD, FLAC, MP3, WMA, WAV
Mass Strage, to BD-RE/-R AVCHD, AVCHD 3D, JPEG (BD-RE only), MPO (BD-RE only)
Mass Strage, to DVD-RAM JPEG, MPO
External HDD, to HDD Broadcast Stream
External HDD, to BD-RE/-R Broadcast Stream
External HDD, from HDD Broadcast Stream
HIGH QUALITY PICTURE HDR 4K PRO HDR, ULTRA HD PREMIUM yes*5*6
HCX Processor for Ultra HD Blu-ray(HCX:Hollywood Cinema Experience) -Precise Chroma Processing, -Optimum HDR Processing yes*7
HLG yes
4K Up-scaling 60p/50p/ 4:4:4 (HDMI2.0) yes*5*8
24p yes*5*8
4K Direct Chroma Up-scaling yes*8
4K Video Playback yes*9 (4K 50P/25P MP4)
4K JPEG Playback yes
HIGH QUALITY SOUND Pure Audio on HDMI (HDMI Low Clock Jitter Process) yes
High Quality Network Audio Playback (DLNA) yes (FLAC/ WAV/ ALAC/ DSD/ WMA/ AAC/ MP3)
Pure Sound Mode yes
192kHz Surround Re-Master yes
Audio D/A Converter 192kHz/24bit*10
SMART FEATURE TV > IP yes
TV Anywhere yes*11*12*13*14
Multiroom TV Streaming yes
Remote Viewing yes*11*12*13*14
Panasonic Media Center App yes*15
Web Browser yes*16
Extra Storage with External HDD yes
Miracast™ yes*17
Internet Apps yes*12 (Netflix etc)
Wireless LAN System yes (Built-in) IEEE802.11 a/b/g/n
DLNA as a client (AV) MPEG?TS/PS), MP4, AVCHD, MKV, JPEG, MP4(HEVC), MKV(HEVC), TS(HEVC), AAC, ALAC, DSD, Dolby Digital, FLAC, LPCM, MP3, WMA, WAV
as a client (PC) Windows support
as a server MPEG(TS/PS), AVCHD, HEVC(4K/2K), JPEG
CAS Recording yes*18
Keyword Recording yes
Quick Operation – Direct Navigator yes*19
Quick Operation – EPG yes*19
Quick Operation – Disc Tray Opening yes*19
HDAVI Control (VIERA Link) yes
Pause Live TV & Rewind Live TV yes
TERMINAL HDMI Output yes (1)
Digital Audio Output yes (1) Coaxial
LAN (Ethernet) Terminal yes
Common Interface Slot yes (2)
TUNER Tuner System DVB-C & DVB-T2 HD/ T2/ T x 2
Channel Coverage VHF: 5-12/UHF: 21-69/CATV: S1-S20(M1-U10) 7MHz Band/D051-D073/D113-D858
OTHERS Power Supply AC 220-240V, 50Hz
Power Consumption Normal Use 46W
Standby(Quick Start Off): Network Standby On 2.0W
Standby(Quick Start Off): Network Standby Off 0.3W
Main Unit Dimensions (W x H x D) 430 x 62 x 201 mm*20
Weight 3.2 kg

I samme kategori

Back to top button