[responsive_menu_pro]

Boxer Smartbox Sagemcom DTIW77

| mandag 29. jun, 2015 10:40 | opdateret 19. aug, 2016 kl. 13:33 | 0 Kommentarer

Boxer Smartbox Test / Anmeldelse

Pricerunner logo

Tjek prisen på pricerunner.dk (uden bindning)

Anmeldelse

Introduktion Boxer Smartbox

Boxer TV’s nyeste tv-boks hedder kort Smartbox og er produceret af Sagemcom. Boksen er en lille kompakt zapper boks med WiFi mulighed, der udover TV-kanaler, inkl. HDTV, også fungerer med Boxer’s filmleje tjeneste Boxer Bio samt arkiv tjenesten Boxer Play.

Vi har testet boksen, der er set til 798,- (6 måneders bindning) på anmeldelsestidspunktet og bringer herunder vores oplevelser.

Design og tilslutninger

Boxer Smartbox front

Smartboks ligner lidt en Apple TV i formen. Den er meget kompakt og måler 48x120x120 mm. Designet er sort plastik med en masse huller.

Fronten har en diode indikator for tændt/standby, men der er ikke noget display i forhold til kanalnavn/nummer.

Boxer Smartbox side

På siden finder en tilslutning til en IR extender, så du kan gemme boksen f.eks. i et skab eller bag ved tv-skærmen. Bemærk dog at IR extender ikke medfølger.

Boxer Smartbox bag

På bagsiden er der blevet plads til

  • Antenne ind
  • HDMI udgang
  • Netværksstik
  • 1 x USB
  • Optisk lyd ud
  • Analog lyd/video ud (kabel medfølger ikke)
  • 12 volt stik (220v adapter medfølger

Hvis man har et ældre tv kan man måske savne scart.

Men hvor skal Boxer kortet så isættes, spørger du måske?

Boxer Smartbox bund kort

Det er der lavet plads til i bunden af boksen. Som du kan se i bunden, så kan boksen også væg monteres.

Boxer Smartbox indhold

Med i kassen er der et HDMI kabel, strømadapter, netværkskabel, fjernbetjening med batterier og en brugermanual.

Strømmæssigt er boksen også ganske fornuftig. Vores måling viste 0,3w standby / 6,2w i brug.

Installation

Der er en meget brugervenlig installationsguide på boksen, der gennemgår valg af sprog, aktiv antenne indstilling, kanalsøgning med mere.

Boksen har både kablet og trådløst netværk, og indtastningen af kodeord til sidstnævnte er også lavet ganske brugervenligt via den med følgende fjernbetjening.

Daglig brug / Betjening

Der kan dukke en besked op på skærmen om at der er en ny software version tilgængelig, det kan anbefales, at installere denne med det samme, så du får den bedste oplevelse.

Boxer Smartbox opdatering

Boxer Smartbox opdatering 1

Opdateringen tog cirka 5 minutter for os, hvorefter boksen var klar til brug igen, dog var boksen så skiftet til svensk som sprog og nulstillet på en række indstilling, men vi kunne hurtig skifte disse.

Boksen tager omkring 35 sekunder på at starte op fra strømbesparende standby. Der er en hurtigstart menu indstilling, så det går hurtigere, men så bruger du mere strøm i standby.

Boxer Smartbox remote

Generelt så er betjeningen simpel og overskuelig. Den medfølgende fjernbetjening har en god størrelse og med en del knapper. Den kan godt føles lidt glat i hånden.

De grundlæggende funktioner er som forventet. Hver gang du skifter kanal, vises et programinformations-vindue på skærmen. Hvis du trykker på INFO, kan du også se programinformationen, mens du ser et program. Så får du information om programmet, som vises lige nu samt de programmer, der bliver sendt to timer frem. Ved at bruge piletasterne kan der bladres gennem programinformationen. Vil du læse mere om et program, så tryk på INFO to gange, mens du ser programmet. Du kan navigere i informationssiderne med piletasterne.

Boxr Smartbox Play kanalliste

Du kan få en kanalliste frem, der viser alle kanaler og aktuelle programmer, samtidig med at du ser tv.

Som standard vises samtlige kanaler på listen, men hvis du vil, kan du lave din egen favoritliste med eksempelvis de kanaler, du helst vil se, eller en liste kun med børnekanaler.

Boksen kan naturligvis vise alle Boxers kanaler både SD og HDTV kanaler.

Vi var ude for lidt problemer med stabiliteten på boksen. Det vi oplevede var, at man pludselig ikke kunne skifte kanal, og vi har også set en spontan genstart på et tidspunkt i testperioden.

Boxr Smartbox EPG

Boxr Smartbox proginfo

TV-Guiden er ganske hurtig hentet ind og viser programmer på en tidslinje. Det er desværre ikke muligt at se en guide på enkelt kanal basis, men der er en søge funktion til at søge efter programmer. Du kan skrive ved at bruge taltasterne på fjernbetjeningen.

Det er ikke muligt at optage tv på denne boks, men der er en påmindelsesfunktion, hvis du vil være sikker på ikke at gå glip af et kommende program. Gør du det, så får du en meddelelse på skærmen, når programmet starter.

Boxr Smartbox indstillingerDe fleste indstillinger er forudsat via installationsguiden, men der er naturligvis også en menu, hvor du kan tilpasse sprog, billede, kanalliste med mere. Billedmæssigt kan boksen sættes til Auto, 576p, 720p, 1080i
og 1080p.

Boxr Smartbox manuel kanalsøgning

Der er mulighed for manual kanalsøgning med signalindikator. Bemærk dog at denne ikke opdateres hele tiden, så der kan være forsinkelse i forhold til at bruge denne til at finde den optimale tv-antenne placering.

Boksen har naturligvis understøttelse for tekst-tv på kanaler, der udsender dette.

Boxer Play og Boxer Bio

Boxr Smartbox Play nyheder

Boxr Smartbox Play børn

Eftersom boksen ikke kan optage tv, så lyder Boxer Play arkiv som en rigtig nyttig funktion. Problemet er bare, at Boxer kun tilbyder C More Play indhold som arkiv tjeneste. Det skal dog understreges, at det ikke boksens skyld, men ganske enkelt fordi Boxer ikke tilbyder mere endnu. Adgang til DR TV arkiv, TV 2 Play osv. savnes synes vi.Boxr Smartbox Play film c more afspil

I forhold til arkiv tjeneste, så skal du altså abonnere på C More for at få glæde af boksen her. Det fungerer da også ganske udmærket, i forholdt det vi har testet, men C More Play kan også ses på en Chromecast, der koster en del mindre end boksen her.

Boxr Smartbox Bio

Er du typen der godt kan lide at leje film, så er boksen her måske en del mere interessant. Boxer Bio hedder Boxers filmleje tjeneste og denne understøttes på boksen. Med Boxer Bio kan du vælge mellem mere end 4.500 film og serier.

Både Boxer Play og Boxer Bio kræver, at boksen er koblet op til Internettet, enten via kablet eller trådløst netværk.

Boxer Smartbox konklusion

Boxer Smartbox er en ren zapperboks dog med ekstra muligheder i forhold til C More og Boxer Bio filmleje. Mest interessant er den nok, såfremt du aktivt vil gøre brug af disse. Her får du så en merværdi i forhold til at benytte et kortlæser modul  i fladskærmen. Men har du en f.eks. en skærm uden support for DVB-T2/HD kanaler, så er den selvfølgelig også en mulighed.

Eftersom der kun er C More arkiv på Boxer Play, så savner vi dog, at boksen havde mulighed for at optage tv på en ekstern harddisk.

Boksen har en enkel og overskuelig brugeroverflade. I forhold til stabilitet, så er boksen ikke fejlfri. Vi oplevede, at vi ikke kunne skifte kanal, først da vi tog strømmen helt fra boksen og genstartede den, så virkede det igen. Også en pludselig umotiveret genstart af boksen blev observeret. Forhåbentligt er dette blot midlertidige problemer som rettes i en kommende opdatering.

DIGITALT.TV takker Sagemcom Danmark for at låne os produktet til denne anmeldelse.

Galleri

Specifikationer

Specifikationer Sagemcom DTIW77

Overblik
ModelnavnBoxer Smartbox Sagemcom  DTIW77
ProdukttypeDigital TV modtager
SignaltypeAntenne – DVB-T2
TV Udbyder understøttetBoxer TV
Indhold i kassenBoks, Fjernbetjening, Batterier, Netværks + HDMI kabel, Brugervejledning
Teknik
Tuner Type / AntalDVB-T2 x 1
TV-Opløsning576p, 720p, 1080i, 1080p
Multikanal LydJa Dolby Digital
Kortlæser indbygget/ antalJa x 1 Viaccess (Boxer TV kort)
Strømforbrug standby/i brug0,3 Watt / 6,2 Watt (Vores måling)
Tilslutninger
Antenne ind / udJa / Nej
HDMI / Scart / Analog / Digital lyd Ja / Nej / Ja (adapter kabel ikke inkl.) / Ja optisk
Ethernet / NetværkJa
Wi-Fi trådløst netværk Ja
Størrelse
Bredde12 cm
Højde 4,50 cm
Dybde 12 cm
Vægt 240 g

Del på:

Tags: , , ,

Gemt under:: TV Bokse Boxer

Kommentarer

Please Login to comment
  Abonnér  
Giv mig besked