Parabol Gratis TV / FTAParabol/antenne kombiTV Bokse Canal DigitalTV Bokse StofaTV Bokse YouSeeTV Bokse Boxer

Tiviar Alpha Plus

tiviar_top

Introduktion Tiviar Alpha Plus

Tiviar er et nyt mærke men fra en velkendt producent, nemlig Koreanske Fortis, der sælger produkter til en række OEM forhandlere. Tidligere har vi testet Miraclebox, som også var et Fortis produkt. Tiviar Alpha Plus er en high end tv boks med hele 3 tunere indbygget. Du får 2 faste DVB-S2 tunere og en DVB-T2/C kombi tuner, sidstnævnte er udskiftbar.

Annonce - artiklen forsætter nedenunder

Udover at være godt udrustet på tunerfronten, så har Tiviar Alpha Plus også en super hurtig processor (dual core 1300 Mhz), et væld af tilslutningsmuligheder, og væsentlig nok så har den både indbygget Conax kortlæsere og 2 CI+ porte. Dermed kan boksen her både anvendes til modtagelse af Canal Digital samt Boxer TV inkl. HDTV kanalerne. Sidstnævnte altså via Boxer CI+ kortlæser modul.

Medleveret er desuden en trådløs netværk USB adapter, så man får altså noget for de små 3000,- boksen koster. Læs hele vores anmeldelse af Tiviar Alpha Plus herunder

Design og tilslutninger

Selve formen på denne boks er den klassiske i sort aluminum med plastfront, men på fronten skiller den sig lidt ud ved de to indikatorer i midten af boksen. Tiviar tilføjer nemlig et lidt kunstnerisk bud på, hvordan en standby og tændt indikator lampe skal se ud. Om man kan lide det er jo en smagssag, men fint not at se at man prøver at skille sig lidt ud fra mængden.

Fronten er ellers helt uden synlige knapper, men naturligvis med et display til visning af kanalnavn med videre. Der er tale om et 12 karakters display, som godt kan aflæses lidt på afstand.

Bag frontklappen til højre finder via 2 indbyggede Conax kortlæsere, 2 x CI+ modul porte samt en USB tilslutning. Desuden er de 2 knapper til kanal op og ned, men det er også de eneste betjeningsmuligheder direkte på boksen.

På bagsiden kan man bestemt ikke sige, at der er sparet på noget:

 • DVB-S2 Tuner 1 ind og ud
 • DVB-S2 Tuner 2 ind
 • DVB-T2/C Tuner ind og ud
 • RS-232 port
 • Optisk digital lyd ud
 • Komposite video ud
 • Analog lyd ud
 • Scart
 • Komponent Video ud
 • HDMI
 • e-Sata
 • 3 x USB
 • Ethernet port (10/100/1000M)

Det er svært at efterspørge mere her, men receiveren er måske ikke helt så fleksibel i forhold til signaltyper, når man er låst til 2 satellit-tv tunere og kun har den ene til antenne eller kabel-tv. Vi har ikke oplysninger om, hvorvidt der kommer et løst tunermodul til DVB-S2, så man kan lave en ren parabol-tv tuner med 3 x DVB-S2.

Det er et plus med de mange USB porte, der også gør det muligt f.eks. at tilslutte et eksternt USB tastatur/mus.

Som man kan se af billedet på bagsiden. så har Tiviar Alpha Plus en indbygget blæser til at holde temperaturen nede. Denne larmer ikke, men kan godt høres i et helt stille rum.

Med Tiviar Alpha Plus boksen medfølger: 

 • Fjernbetjening med 2 x AAA batterier
 • USB Trådløs netværk adapter
 • HDMI kabel
 • Strømkabel
 • 4 skruer til harddisk montering internt (2,5″ SATA harddisk)
 • Sløjfekabel – ved kun 1 parabolsignal

Installation

Installationen er forholdvis ligetil og indeholder de sædvanlige opsætninger af sprog (dansk er muligt), tidszone. Netværk opsættes automatisk, hvis du har tilsluttet netværkskabel og har en DHCP router.

Opsætning af LNB og satellit-tv kanalsøgning tager lidt tid, og man kan ikke køre både satellit og antenne/kabel-tv søgning i én omgang, det skal gøres hver for sig. Det kan anbefales at slå netværkssøgning til ved sattv kanalsøgning, så du er sikker på at få alle kanaler med inklusive de nyeste ændringer. Man savner lidt en mulighed for at hente/installere kanallister for de mest gængse satellitter, så man kunne komme hurtigere i gang. Vi savner også en PC kanalliste editor, som dog skulle være under udarbejdelse.

Der er fuld support for alle DiSEqC typer og også UniCable.

Terrestrisk søgning tager også lidt tid, men der var ingen problemer med at finde alle tilgængelige kanaler. Der er mulighed for at slå 5 Volt til i forhold til aktive DVB-T antenner.

Vi havde også lejlighed til at teste Tiviar Alpha Plus med ukodede kanaler på Stofa kabel-tv signal og den scannede alle kanaler ind. Hurtigst går det med en manual scanning med 346.0 som start frekvens. Kanaler indlæses dog noget tilfældigt i forhold til kanalnummer og rækkefølge. TV Radio Shoppen har testet den på YouSee og det virkede fint. Den har ikke netværksID søgning på kabel – men den tog alle kanalerne ned – de første 5 placeringer var rigtig herefter i vilkårlig rækkefølge.

Daglig brug / Betjening

Menustruktueren på Tiviar Alpha Plus er ikonbaseret, en smule iOS agtig kunne man måske sige, og det gør da heller ikke noget. Efter man lige har vænnet sig til betjeningen, så er boksen ganske logisk at benytte. Med dansk som menusprog vil du opleve at visse ting ikke er oversat fra engelsk, men generelt er det ok.

Hovedmenuen har som standard ikoner til Indstillinger, Timer, TV Portal+, YouTube, Vejr, men du kan faktisk selv tilpasse denne efter dine egne ønsker, tilføje nye eller flytte rundt på dem.

Når menuen er fremme kan du via pil op på din fjernbetjening få vist en række yderligere ikoner/funktioner, og det er disse du kan flytte ned i hovedmenuen.

Indstillingermenuen er naturligvis her du styrer alle grundlæggende indstillinger på boksen, såsom antenneindstillinger, tv opløsning, undertekstsprog osv. Af en eller anden grund, så er denne del i et lidt andet grafisk look en den øvrige del af boksen, og det forstyrrer måske en anelse, men man vænner sig naturligvis til dette.

EPG’en vises som standard på tidslinje basis, men et tryk med på EPG knappen giver dig en enkeltkanalliste som kan være mere overskuelig. Mens du er i EPG’en, kan du stadig følge med i tv-programmet i et lille vindue, og det er fint.

Zappetiden er hurtig specielt ved ukodet satellit-tv. Boxer TV via CI+ kortlæsermodulet tager noget længere, men sådan er det generelt med CI+ kortlæsermoduler. Vi oplevede et par gange, at CI+ kanaler ikke blev afkodet, efter vi havde været inde i menuerne og ændrer noget og så returnerede til en CI+ Boxer TV kanal. Så skulle vi skifte kanal, for at det kørte igen.

Boksen er med 32 sekunder ganske hurtigt til at være klar, også selv den står i strømbesparende standby med et forbrug på kun 0,5W.

Fortis bokse har altid været stærke i forhold til billede i billede visning, og her skuffer Tiviar Alpha Plus heller ikke. Det er muligt at køre billede i billede visning også med HDTV kanaler, og der dedikeret knapper på den medfølgende fjernbetjening til at styre disse funktioner, også i forhold til at hoppe mellem kanal, der vises i det store vindue. Ved terrestisk tv eller kabel-tv har du kun den ene tuner, så der er billide i billede fra denne tuner alene begrænset til kanaler på samme frekvens. Bemærk dog at det slet ikke virker med 2 kodede kanaler fra Boxer, fordi kortlæser modulet ikke kan afkode mere end 1 kanal af gangen. Billede i Billede med Canal Digital kanaler via kort i den indbyggede kortlæser er ikke noget problem.

Fjernbetjeningen der medfølger til Tiviar Alpha Plus virker ganske udmærket. Der er en del knapper, så du har hurtigt adgang til en række funktioner og som nævnt også fint med knapper til billede i billede funktionerne. Knapperne har en god størrelse, og rækkevidden er som den skal være.

Billedkvaliteten kan man ikke klage over på Tiviar Alpha Plus, der leveres billedopløsning på op til 1080p. Boksen er simpel at opdatere direkte via netværket, her behøver du ikke hente software på PC og lægge det over på USB.

Optag TV

Du kan enten optage tv på en intern 2,5″ harddisk eller på en ekstern harddisk. Det er ikke svært at montere en intern harddisk. Det er blot af med de 5 skruer og kabinettet på boksen, så kan du se monteringsbeslaget og tilslutningskabel til din SATA harddisk.

Du afmonterer de 2 skruer, så du kan løfte beslaget ud, og så er det bare at montere din SATA harddisk på dette med de medfølgende 4 skruer. Efterfølgende skruer du så igen beslaget på plads i boksen og tilslutter kablet til harddisken.

Vi har testet boksen med en indbygget harddisk, og det har fungeret udmærket. Det er muligt at optage op til 3 programmer samtidigt, og mens dette sker kan du også godt se noget andet samtidigt. Boxer kanaler er dog begrænset på dette punkt i forhold til at der kun er den ene tuner og Boxer kortlæser modulet kun kan afkode 1 kanal af gangen.

Vi kunne generelt ikke afspille en igangværende optagelse. Forsøgte vi dette så låste boksen sig helt, men mon ikke det bliver løst i en kommende softwareopdatering.

Optagelser kan ske enten via EPG eller manuelt via optagknappen eller Timer. Det er muligt at oprette serieoptagelser, disse gemmes så i en undermappe under Gemte optagelser som i øvrigt hentes frem via Play list knappen.

Det er muligt at spole med op til x20 hastighed, eller du kan hoppe via piletasterne i intervaller, der kan opsættes fra 10 sekunder op til 10 minutter. Timeshift kan slås til og fra i menuen, det er muligt at timeshifte op til 2 timer.

Hurtigt overblik tv-optagelsesmuligheder

 • Optag et program og se et andet samtidigt
 • Optag 2 programmer samtidigt med mulighed for at se et tredje eller en optagelse samtidigt
 • Optag 3 programmer samtidigt med mulighed for at se et fjerde (samme frekvens som der optages fra)
 • Timeshift et program, mens et andet optages
 • Optag via EPG
 • Optag via Timer
 • Serieoptagelser
 • Genoptag afspilning fra dets sted du stoppede sidst
Hurtigt overblik optager begrænsninger
 • Du kan ikke optage mere end 3 programmer samtidigt
 • Du kan ikke optage eller timeshifte 2 Boxer TV kanaler samtidigt
 • Timeshift indhold kan ikke gemmes som optagelse
 • Du kan ikke eksportere og afspille optagelser fra kodede kanaler på PC, kun ukodede kan afspilles.

Air Tivi+ – Styr din Tiviar via iPhone og iPad

Har du en iPhone eller en iPad, så har du mulighed for at styre din Tiviar Alpha Plus via disse. Air Tivi+ app’en er ganske gratis og giver der mulighed for at se EPG info fra boksen, sætte ting til at optage på boksen, samt at betjene den via en touch fjernbetjening. Air Tivi+ skulle også kunne streame tv fra boksen, men denne del kunne vi dog ikke få til at virke. Der skulle være en ny udgave på vej med rettelse af dette inden længe.

Er du Android ejer, så skal du ikke kigge forgæves ret meget længere, App’en til denne platform skulle måske allerede komme i uge 26.

Hbb TV, DLNA og Multimedia tjenester

Har du egen antenne, så kører DR TV lige nu test af Hbb TV tjenester i form af deres DR Nu indhold. Tiviar Alpha Plus understøtter Hbb-TV, og derfor vil du også opleve, at du på DR1 vil få vist et Hbb-TV ikon for aktivering via den røde knap. Hbb TV benyttes derudover af de fleste tyske kanaler og giver enten video on demand, avanceret grafisk tekst-tv osv.

Hbb TV virker generelt hurtigt på boksen, i forhold til Hbb TV på DR så var der lidt med det grafiske ved bladring i indhold. Men selve afspilning af DR Nu indhold virkede fint. Ønsker du ikke at anvende HbbTV så kan du slå det fra i menuen.

Generelt er Tiviar Alpha Plus godt integreret i hjemmenetværket, du har mulighed for at afspille indhold over netværket via DNLA/UPnP men forvent dog ikke alle formater understøttes. MP3, JPG, MKV fungerer men vi havde ikke held med flac lyd filer.

Under menupunktet TV Portal+ og Free TV+ kan du finde en del webbaseret indhold fra en række kilder. F.eks. korte klips fra NBA, NHL og en række tv-kanaler generelt, ligesom der er en dedikeret app del til YouTube. Internet TV funktionen giver desuden mulighed for at tilføje urls til andre webtv tjenester.

Vil du tjekke vejret, så er der en ganske fin grafisk vejr app på boksen, og der også webbrowser på boksen, der er mest praktisk med tilsluttet USB mus og tastatur.

Tiviar Alpha Plus konklusion

Tiviar Alpha Plus er en moderne hurtig boks, der leverer et godt billede og er forholdvis simpel at betjene. Den er alsidig, i og med at den kan bruges både Canal Digital / Gratis satellit-tv og Boxer TV og online indhold. Dog understøtter den ikke on demand tjenesterne fra Canal Digital og Boxer, der skal du fortsat have deres officielle bokse.

Tiviar Alpha Plus har på den tekniske side ikke mange begrænsninger med et væld af USB porte, eSata port og intern harddisk mulighed. Skulle man have ønsket sig noget, så var det måske, at tunerne alle kunne skiftes til andre typer og ikke de 2 faste DVB-S2 tunere som er tilfældet.

Man mærker bestemt, at der sidder en hurtig 1300 Mhz processor i boksen og generelt virker boksen ganske stabil, dog havde vi et problem i forhold til afspilning af igangværende optagelser.

Boksen tilbyder mange multimedia muligheder også via en app, der heldigvis også loves lige på trapperne til Android. Det er smart lige at kunne sætte ting til at optage via ens telefon eller iPad og til betjening generelt.

Det er positivt, at der er support for Hbb TV tjenester, der allerede er aktuelle med DR’s test på DVB-T nettet, og også smart hvis du er til tysk tv via satellit, der er førende på Hbb-TV tjenester.

DIGITALT.TV takker TV Radio Shoppen for at stille produktet tilrådighed til denne anmeldelse.

+Hurtig og alsidig boks
+ Hbb TV og iPad/iPhone app

– Boks låste sig ved afspilning af igangværende optagelse 
– Kun muligt at afspille optagelser fra ukodede kanaler på PC

Specifikationer Tiviar Alpha Plus

Overblik
Modelnavn Tiviar Alpha Plus
Produkttype Digital TV modtager (med optagefunktion)
Signaltype Satellit/Kabel/Antenne – DVB-S2 + DVB-C/T2
TV Udbyder understøttet Canal Digital og Boxer TV kompatibel
Inhold i kassen Boks, Fjernbetjening, Batterier, HDMI kabel
Teknik
Tuner Type / Antal DVB-S2 x 2 + DVB-C/T2 X 1
TV-Opløsning 576p, 720p, 1080i, 1080p
Multikanal Lyd Ja Dolby Digital
Kortlæser indbygget/ antal Ja x 2 Conax
Strømforbrug standby/i brug 0,5 Watt /  30 Watt med harddisk installeret og aktiveret
Tilslutninger
Antenne ind / ud Ja / Ja
HDMI / Scart / Analog / Digital lyd Ja / Ja / Ja / Ja optisk
Ethernet / Netværk Ja
Wi-Fi trådløst netværk Ja (Via medfølgende adapter)
Optager
Indbygget harddisk 2,5″ Sata harddisk kan installeres
Maks antal timer tv optagelse Afhængig af valgt harddiskstørrelse
Optag 2 ting samtidigt Ja
Optag serier Ja

I samme kategori

Back to top button