Test: Xiaomi Amazfit Bip Smart Ur
Skal det nye år startes med en sundere livsstil, så kunne et smart ur måske være en idé. Smarture er ikke noget DIGITALT.TV normalt gør sig i, men i anledningen af vores test julekalender, så har vi kigget lidt omkring efter en model med fokus på god pris og lang batterilevetid. Vi faldt over kineseren her, der tilbyder både GPS, pulsmåler og meget mere.
Smart uret koster fra omkring 600,- her på testtidspunktet. Tjek dagens bedste priser på uret her
Udpakning, design
Amazfit Bip kommer pakket i en hvid æske, der også indeholder en lade adapter med mikro USB-kabel. Remmen er i silikone og ret behagelig at have på. Med sin vægt på sølle 31 gram, så er vægten heller ikke en byrde. Modellen fås i flere farver, vi har fået navy grøn hjem til denne test.
Skærmen er på 1.28″ og i farver. Den fylder ikke hele fronten, der er en sort kant omkring, men de virker nu ikke generende. Skærmen er altid tændt, men på en måde så du ikke bliver distraheret. I mørke skal du klikke på knappen for tænde for lyset i skærmen for at se den. Det er lav opløsning og har man lyset i skærmen på så er det sorte mere gråt end sort, så man skal ikke have for store forventning til skærmen.
Til prisen kan man vel generelt ikke forvente high end, og det er da også lidt plastikagtigt, men trods alt virker uret her solidt bygget. Skærmen er med Corning Gorilla Glass og uret er vandtæt efter IP68 certificeringen.
Brugeroverflade og daglig brug
Brugeroverfladen er i lav opløsning, men ret overskuelig og brugervenlig. Det er Xiaomi’s helt eget styresystem, så du kan ikke installere apps eller noget, men der er nu mulighed for at tilpasse designet. Vi købte vores eksemplar på Amazon Tyskland, og der var engelsk brugeroverflade.
Som standard vises ur, puls og antal skridt data. Men der er en række forskellige ur designs at vælge imellem, og man kan endda hente endnu flere på nettet.
Således kan man finde et ur layout, der passer til ens behov og smag. Vi endte med et layout med en masse data vist.
Du betjener uret primært ved swipe på skærmen. Swiper man fra højre, så kan tilgå de forskellige menu punkter som Status, Aktivitet, Vejr, Alarm, Timer, Kompass, Indstillinger.
Under aktivitet kan du starte et træningspas. Her kan du vælge mellem en række forskellige modes som gang, løb eller cykling. Der er indbygget GPS, denne er lidt langsom til at være klar. Men synes at fungere fint nok efterfølgende. Du kan sætte en standard aktivitet type op til at starte ved langt tryk på knappen, så du hurtigt kan komme i gang med at tracke din træning.
Batteritiden er ret imponerende. Vi var oppe på næsten 4 uger på en fuld opladning, og det var endda med puls og søvn overvågning slået til. Det der primært kan trække ned på batteritiden, er GPS tracking. Så bruger du dagligt GPS-delen, så er 14 dage nok mere realistisk.
Det var så selve uret, men der er naturligvis også en app mulighed med til uret her til brug på din Smartphone. App’en hedder Mi Fit og er en ganske velfungerende og overskuelig app, der henter urets data ned via Bluetooth.
Mi Fit app’en giver dig overblik over puls, træning, antal skridt osv. Der er også søvn monitorering i uret, som du kan tjekke i Mi Fit app’en, og det virkede faktisk ganske. De gange vi selv syntes vi havde sovet dårligt bekræftede uret dette og for det meste syntes falde i søvn og vågne tider at passe ret godt, men ikke altid.
Via app’en kan du også styre, hvilke menu emner du vil have vist på uret med mere.
Klikker man på profilikonet nederst til højre og efterfølgende på sit device i listen, så er det her, du kan hente en masse ur designs ned.
Vil man bevæge sig videre i muligheder, så er der også andre appmuligheder som Notify & Fitness for Amazfit og AmazFit Tools, der kan give ekstra muligheder. Sidstnævnte kan blandt andet synkronisere med Google Fit f.eks. Dog syntes disse at sluge en del batteri.
Konklusion
Leder du efter et prisgunstigt smart ur, der ikke skal lades op hele tiden, så er Amazfit Bip et godt bud. Her kan du tilpasse design efter dine egne ønsker, holde styr på om du får bevæget dig nok i dagligdagen, tracket din træning og overvåget din søvn og puls.
Brugeroverfladen er simpel og ret velfungerende, eneste vi har af bemærkning at vores eksemplar havde det med af og til at skrive vejr beskrivelsen (Rainy, Sunny osv.) på kinesisk af og til, selv om alt andet var på engelsk.
Tjek dagspriser på Pricerunner.dk her