Lyd og andet tilbehørBranche-Nyt

Test: Creative Outlier Air V3 – Høretelefoner til en skarp pris

Creative har det med at levere ret god lyd i sine produkter til en god pris. Det var tilfældet, da vi testede deres Creative Muvo Play højtaler tilbage i 2019, og nu kigger vi så på deres nye Outlier Air V3 hovedtelefoner med aktiv støjreduktion, der er prissat under 500,-. Creative sælger dem lige nu faktisk til 50 Euro (375,-) inkl. fragt

Hvad du får for pengene, kigger vi nærmere på i denne test.

 

Udpakning og design

Selv om vi prismæssigt er i den billige ende af markedet, så virker Creative Outlier V3 faktisk ikke plastikagtig i sit design. Opladningsetuiet er med metalbeklædning, der signalerer noget dyrere. Den er dog også ret stor, vil mange måske mene, med sine godt 8 / 4 cm (længde/bredde).

 

Creative outlier air V3 wireless chargingPå etuiet er der dioder i forhold til batteri / ladning af højre, venstre og selve lade æsken. Det giver et fint overblik. Nedenunder finder vi USB-C stikket til opladning.

Opladningsetuiet har også mulighed for trådløs opladning og er Qi-kompatibelt, så du kan placere dem på din eksisterende opladningsplade. Den følger ikke med.

Creative outlier air V3 openDet er bare at skubbe den ene ende ud, for at komme til de to høretelefoner.

Creative outlier air V3 closeDe er ret diskrete i sit udtryk og ikke alt for store.

Creative outlier air V3 dutterDer medfølger silikonehætter i tre størrelse, så du forhåbentlig kan få dem til at sidde optimalt i øret. Man kan kunne måske godt have haft 1 eller 2 yderligere størrelser med. Du får også en kort ladekabel med i kassen.

Creative Outlier Air V3 er IPX5 certificeret og understøtter Bluetooth 5.2, AAC og SBC lyd codecs, men dog ikke aptX. Creative Outlier Air V3 har to mikrofoner pr. øresnegl for bedre stemmeoptagelse.

 

Dagligt brug

Creative outlier air V3 app

Selv om det bare er at parre øretelefonerne via bluetooth, så bør du installere Creative app’en.

Her kan der meget vel være en firmware opdatering, det var tilfældet for os. Det er også i app’en, at du kan kontrollere Aktiv støjreducering og justere Equalizer.

Via app’en kan du justere betjening af touch funktioner på henholdsvis højre eller venstre høretelefon. Du kan styre play/pause, Noise Control, Stemmeassistent, skip og lydstyrke.

Imod sætning til flere af de modeller, vi senest har testet, så har Creatives her ikke in ear detection, altså så stopper musikken ikke automatisk, når du tager dem ud af øret. Det afhænger nok af den enkelte, om man virkelig savner den funktion.

 

Batteri

Der er op til 10 timers afspilning i øretelefonerne, og 30 timer i laderen. Batteritiden er som altid beregnet ved 50% lydstyrke uden Active Noise Cancelling / Ambient Aware er aktiveret.

 

Lydkvalitet

Creative outlier air V3 builtFlere af de høretelefoner vi har testet, har først rigtigt spillet optimalt efter vi havde været igennem Equalizeren, men Creative Outlier Air V3 lød faktisk glimrende, inden vi begyndte at rode med Equalizeren.

Selvfølgelig kan man dog tilpasse lyden til sin personlige smag via Creative app’ens Equalizer, hvor der faktisk er rigtigt mange forud indstillinger at vælge imellem. Skal man have en mere balanceret lydoplevelse kan man vælge at skrue lidt ned for bassen.

Creative Outlier Air V3 er udrustet med en 6 mm bio-cellulose-driver og har indbygget Aktiv Støjreduktion / Ambient Aware, der henholdsvis fjerne støj fra omgivelserne / holder dig orienteret ved at lukke støj ind. Sidstnævnte f.eks. hvis du løber en tur, hvor du fortsat skal være opmærksom.

Forvent dog ikke for meget af støjreduktionen, den er ikke ikke på niveau med dyrere modeller, så er det et must for dig så findes der bedre modeller end denne.

Creative outlier air V3 Super X FiCreative’s holografiske lyd teknologi Super X-Fi (SXFI) er understøttet på denne model. Funktionen mapper dine ører og hoved for at lave en surround lydoplevelse. Det lyder jo meget godt, men problemet er at funktionen kun kan bruges med musik, du afspiller lokalt fra din enhed. Det vil sige, at du ikke får glæde af det ved brug med Spotify og lignende, så SXFI er nok ikke noget de fleste får glæde af desværre.

 

Konklusion

Vil du ikke give for meget for dine høretelefoner, så er Creative Outlier Air V3 et virkeligt godt bud. Her får du virkelig god lyd til prisen, og den kan på den front faktisk også måle sig med dyrere konkurrenter.

Lade æsken er til den lidt store side, men den er nu ret smart, også i forhold til at den bruges med trådløs opladning.

Aktiv støjreduktion funktionen er nyt i forhold til den seneste Outlier model, og det er naturligvis et plus med denne, om end den ikke fungerer lige så godt, som flere andre modeller vi har testet.

Creative sælger dem til 65 Euro (485,-) inkl. fragt. De er endnu ikke dukket op på Pricerunner.dk hos andre forhandlere.

creative outlier air v3 anbefaling digitalttv

I samme kategori

Back to top button