Lyd produktnytLyd og andet tilbehør

Test: Shokz OpenRun Pro – sportshøretelefoner der ikke skal i øret

Her på DIGITALT.TV har vi testet en række høretelefoner, men aldrig bone-conducting-baserede høretelefoner. Det råder vi bod på nu, for kunne det ikke være superlækkert med god lyd på dine løbe eller cykelture uden at du behøver at være uopmærksom imens?

Shokz OpenRun Pro har en vejledende pris på 1.499 kroner. Billigste Shokz OpenRun Pro lige nu tjek linket her

Shokz har stillet produktet i denne test til rådighed.

Annonce - artiklen forsætter nedenunder

Bone-Coductionen – sådan virker høretelefonerne

SHOKZ OpenRunPro

Shokz OpenRun Pro og andre bone-conducting-baserede høretelefoner virker ved at sende vibrationer gennem dine tindinger til dit indre øre, direkte til din cochlea – en spiralformet, væskefyldt sneglestruktur i dit øre.

Vibrationerne laver små bevægelser i væsken, som får små hår til at bøje sig. Disse hår frigiver et elektrisk signal, som overføres til hjernen, hvor det behandles og fortolkes som lyd. Det giver en overraskende behagelig lyd, som nærmest kommer indefra.

Ved indhold med bas kan du føle lyden på kindbenet med vibrationer, det er lidt sjovt første gang man prøver det, men man vænner sig hurtigt til det.

Udpakning

Shokz OpenRun Pro udpakningShokz OpenRun Pro kommer pakket fint i et etui med ledning til opladning. Denne er specialdesignet med magnetisk stik i den ene ende, så der er altså ikke tale om standard USB-kabel. Designet på høretelefonen, gør jo at den fylder lidt mere end in-ear modeller i et lille ladeetui, men de virker på ingen måde klodset eller noget.

Shokz OpenRun Pro close upDen primære multifunktionsknapper tænder eller slukker og justerer lydstyrken. Der er dobbeltklik for at springe  til næste, og hold det nede for at aktivere den stemmeassistent, du bruger.

Der er ingen justeringsmuligheder i forhold til størrelse på høretelefonerne, men de passede fint på mit hoved. Mit testeksemplar er i sort, men de kan også fås i blå, pink og beige.

Sådan er vores oplevelse i brug

Den klare fordel ved OpenRun Pro er at de, i modsætning til konventionelle høretelefoner, efterlader OpenRun Pro dine øregange åbne, så du stadig kan høre, hvad der sker omkring dig, mens du hører musik, podcasts eller lydbøger.

For eksempel på cykelturen via landevejen, så skal man være opmærksom på trafikken omkring sig, derfor har jeg f.eks. typisk kørt med en podcast i høretelefon i det ene øre. Selv om flere in-ear høretelefoner har en “ambient-tilstand”, der bruger en ekstern mikrofon til at opfange lyden omkring dig og blande det med lyden, der streames fra ens smartphone, så giver det ikke hvilken retning støjen kommer fra. Her gør OpenRun Pro rigtig godt. Jeg følte mig ikke utryg ved at have dem på under cykelturen, men vil nu nok fortsat foretrække en podcast frem for høj musik trods alt for at føle mig sikker i trafikken.

Et andet plus ved Shokz OpenRun Pro er komforten. Den er ikke altid optimal ved in-ear, og så får jeg nu også med disse lyd i begge øre, hvor jeg nøjedes med i det ene øre ved in-ear. Med en vægt på 29 gram så føles de ikke tunge at have på overhovedet.

Ved lytning til podcast i kraftig modvind, så kan vindstøj dog godt blive udfordring for høretelefonerne. IP55-certificering gør at hverken regn, sved og støv skulle være et problem, og derfor gør de sig jo ekstra godt som sportshøretelefoner.

Lydkvaliteten er overraskende god, bone-conducting høretelefonen har giver faktisk god vellyd, der er balanceret i forhold til bas, mellemtone og diskant. Så jeg kunne også sagtens finde på at bruge dem, også uden det var i forbindelse med motion. Er man meget glad for bas, så er det dog ikke det bone-conducting høretelefonen gør allerbedst.

Shokz OpenRun Pro app

Der er Equalizer i app’en, der kan hentes til din smartphone, men der er kun to muligheder enten standard eller optimeret til tale indhold. Her kunne man godt have ønsket sig lidt mere.

Batteritiden angives til op til 10 timer. Jeg fik næsten 7 timer på cykelture med højeste lydstyrke på podcasts, hvilket jeg bestemt synes er godkendt. Man skal vist nok selv huske at slukke, når de ikke er i brug, der er tilsyneladende ikke nogen auto sluk.

Konklusion

Shokz OpenRun Pro er et rigtigt godt bud på en sportshøretelefon til dig, der gerne vil være aktiv, mens du hører musik, podcasts eller lydbøger i øret. Sikkerheden i trafikken er klart bedre med disse, og komforten er bestemt også et super godt argument for at vælge dem.

Lydkvalitetsmæssigt står de også ret stærkt, hvis du ikke er alt for bas krævende. Kun ved kraftig direkte modvind kunne jeg af og til føle lidt udfordringer i forhold til at høre noget.

Man skal være opmærksom på, at det medfølgende lade kabel, der forbinder magnetisk til høretelefonerne. Dermed skal man huske at få det kabel med f.eks. på ferie, man kan altså ikke benytte et standard USB- kabel.

shokz godt koeb digitalttv

Læs også


I samme kategori

Back to top button