Lyd og andet tilbehørLyd produktnyt

JBL LIVE Pro+ Test

- Høretelefoner med Adaptive Noise Cancelling og Ambient Aware

Endnu engang er det blevet tid til at kigge på et par bluetooth høretelefoner, denne gang fra JBL, der lover vellyd og masser af batteritid med deres nye JBL LIVE Pro+, der byder på JBL Signature Sound, Adaptive Noise Cancelling og Ambient Aware-teknologi. Læs om vores oplevelser herunder.

Prismæssigt ligger vi på 1499,- lige her på testtidspunktet. Du kan altid finde de billigste JBL LIVE Pro+ lige nu hos Pricerunner.dk her.

Produktet i denne test er stillet til rådighed af JBL, hvilket vi jo skal oplyse i forhold til gældende lovgivning. De har dog ikke haft indflydelse på vores vurdering.

Annonce - artiklen forsætter nedenunder

Udpakning og Design

JBL LIVE PRO PLUS farver

Live Pro+ fås flere forskellige farver.

JBL Live Pro plus indhold

JBL LIVE Pro+ kommer fint pakket med lade æske, USB A – C lade kabel og fire ekstra par silikonehætter så du kan finde den helt rigtige størrelse. Det er positivt, at JBL ikke nøjes med tre forskellige størrelser som så mange andre. Her får du small, medium, large, men også medium, large med et lidt større hoved.

Med i kassen er der også en Quick Start Guide og garantikort.

jbl live xray e1623660219790

JBL har valgt at udforme Live Pro+ i designet vi kender fra f.eks. Apple’s Airpods, altså med pinde, hvor der i enden er en mikrofon. I alt er der på hver af de to høretelefoner tre mikrofoner. Dels til at lave stemmestyring og samtaler, men også for at skærme mod støj via aktiv støj reducering.

jbl live pro plusLade/opbevaringsæsken er kompakt og har strømindikator på fronten.

Betjening og App muligheder

På selve høretelefonerne kan du, som standard, på venstre enhed vælge støjreduktions indstilling, mens du på højre enhed kan vælge afspilningskontrol, altså play, pause og skip frem tilbage. Du kan selv vælge, hvilken af de to der skal anvendes til aktivere stemmeassistent.

JBL LIVE PRO PLUS APP

JBL anbefaler, at man installerer deres My JBL Headphones app, der i øvrigt også havde en firmwareopdatering til vores eksemplar.

Der er også en guide i app’en til at finde den rigtige hættestørrelse, som indikerer om der er en god pasform.

JBL LIVE PRO PLUS APP EQ e1623660936568

App’en åbner op for at lave tilpasning af lyden til din egen smag, og her kan man virkelig gå i detaljen og justere.  Der er også forprogrammerede equalizerindstillinger til forskellige musikgenrér, men vi kunne måske godt have tænkt os lidt flere forskellige at vælge imellem.

Lad os også lige nævne, at du kan bruge de to høretelefonenheder uafhængigt af hinanden. F.eks. kun have den ene i, mens du hører en podcast under en cykeltur.

JBL Live Pro+ har også indbygget detektering af, om du tager høretelefon ud af øret. Gør du det så sættes afspilningen automatisk på pause. Denne funktion kan slås fra i app’en, og det kan du overveje, hvis den er lige lovlig følsom, og fejlagtigt tror de er taget ud. Det endte vi faktisk med at gøre.

Skal vi pege på noget i forhold til betjening, så må det være, at vi gerne havde haft en stemmebesked ved skift af aktiv støjreduktionsindstillinger, så man ved hvilken mode denne er sat til. Man kan komme i tvivl, og så skal man over i app’en på smartphone for at se de aktuelle indstillinger.  Touchdelen på høretelefonerne er også noget følsomt, vi var ude for utilsigtede tryk, da vi testede dem under havearbejde, og de åbenbart berørte nogle blade.

Lydoplevelsen og støjreduktionsmuligheder

Lydoplevelsen på JBL LIVE Pro+ er glimrende, men vi kan klart anbefale, at du installerer My JBL Headphones app’en og eksperimenter lidt med at optimere lyden i equalizerdelen derinde. Det giver et mærkbart løft i forhold til standardindstillingen.  Som så ofte, så er der fokus på bas og diskant, og man savner lidt mellemtone i standardindstillingen.

Støjreduktionsdelen fungerer ganske fint. Der er forskellige indstillinger, alt efter hvilke omgivelser du befinder dig i. Everyday, Travel (optimeret til blokering af støj i fly og tog) og Active er de tre indstillinger, der er tilgængelige. Sidstnævnte er måske den mest oplagte, ud fra det vi har testet.

Der er også en Ambient Aware indstilling, der gør det muligt at have omgivelserne med mens du lytter, denne fungerer faktisk glimrende. Talkthru funktionen i denne del er meget praktisk, hvis du lige skal tale med nogen.

Samtaler via høretelefonens indbyggede mikrofon er lyden bestemt også i den bedre ende, i forhold til de modeller vi har testet.

Hvor længe holder batterierne?

JBL Live Pro+ har en batteritid i den gode ende. Du kan få op til 7 timers afspilning og 21 ekstra i opladeretuiet. Vælger du aktivt støjreduktion aktiveret, så forvent ikke mere end 6 timer.

Konklusion

JBL Live Pro+ leverer samlet set en god oplevelse. De er nemme at komme i gang med, og med velfungerende aktiv støjreduktion / ambient funktioner og masser af batteritid, så appellere disse til rigtig mange.

Vi vil også fremhæve en god rækkevidde, der var noget af de bedre vi har testet. Du kan bevæge dig et godt stykke væk fra din telefon, uden forbindelsen ryger.

Skal vi pege på noget som trækker lidt ned, så kunne vi som tidligere nævnt godt have tænkt os stemme signalering ved skift af indstillingerne, så man uden at kigge på app’en kan vide, hvilken støjreduktionsindstilling er aktiv. Lydmæssigt så havde vi også gerne set lidt flere standard EQ indstillinger i app’en, men det er fint, at man kan finjustere manuelt, og det kan som sagt godt anbefales for at få mest ud af disse høretelefoner.jbl live pro plus

JBL LIVE Pro+ pristjek lige nu hos Pricerunner.dk klik her


I samme kategori

Back to top button