DRTV byder i marts på sæson 2 af thrillerserien Vigil samt den nye serie Fake. Der er også premiere på en ny sæson af Den store juniorbagedyst og en ny dokumentar om musikeren Annisette.
Oversigten herunder opdateres med flere titler 4. og 11. marts.
06:00
Læs omtale
Anden sæson i 13 episoder.
Filurerne er små, men de har STORE personligheder! De fem nysgerrige venner Pink, Grøn, Gul, Orange og Blå udforsker børneværelset, når ingen kigger. Gennem leg og sjove eksperimenter lærer de en masse om sig selv og verden omkring dem i denne fine stop-motion-serie.
06:00
Læs omtale
BBC serien Vigil er tilbage med sin anden sæson på DRTV fra 1. marts 2024. I første sæson mødte vi Glasgowstrømeren Amy Silva der blev sendt ud til en atomvåbenbevæbnet ubåd for at undersøge et gådefuldt mord. Derfor havde den også den danske undertitel – Døden i dybet.
I sæson 2 er temaet flere uforklarlige dødsfald på en skotsk militærfacilitet. Det sender DCI Amy Silva (Suranne Jones) og DI Kirsten Longacre (Rose Leslie) på opgaven med at afdække årsagen. De må derfor gå ind i luftvåbnets fjendtlige og lukkede rækker.
Serien har fået gode anmeldelser og vises også i USA hos Peacock.
06:00
Læs omtale
Den store juniorbagedyst 2024 er skudt i gang, og otte nye juniorbagere er klar til at bage til den store guldmedalje for at imponere dommerne Katrine Foged Thomsen og Markus Grigo med kreative ideer og knivskarpe snit. Deltagerne har forberedt personlige medaljer hjemmefra, mens den hemmelige udfordring kræver holdånd og samarbejde, hvis deltagerne skal komme godt i mål med OL-inspirerede minitærter. Vært: Joakim Ingversen.
06:00
Læs omtale
Dansk prisvindende dokumentarfilm fra 2023. (Theatre of Violence)
Et episk og uafrysteligt drama om skyld og straf. Den tidligere ugandiske børnesoldat Dominic Ongwen er både bøddel og offer i et sobert retssagsdrama om forbrydelser mod menneskeheden, der rokker ved moralens fundament.
20:30
Læs omtale
Annisette Koppel fra The Savage Rose har i over 55 år været en enestående naturkraft i dansk musik. I en ny portrætdokumentarserie på DR1 får seerne et helt unikt og meget personligt indblik i Annisettes liv, ligesom man kommer tæt på både hendes musikalske og personlige færd gennem livets vendepunkter.
I fire afsnit tager instruktøren Maya Albana seerne med på en rejse gennem Annisettes Koppels liv. En rejse, der samtidig giver et indblik i de 75 år af danmarkshistorien, der har formet hende.
Dokumentarserien begynder med et tilbageblik på barndommen, hvor Annisette og hendes søster, Rudi, fortæller om et hjem, hvor konflikter mellem forældrene fyldte side om side med showbiz.
Annisette fortæller også om sin ungdom, hvor hun får job som sangerinde i det populære coverband Dandy Swingers og pludselig står over for sit livs vendepunkt, da bandets medlemmer begynder at spille med den berømte Koppel-familie.
Kompromisløs i sin tilgang
Annisettes ord bliver gennem hele portrætdokumentaren perspektiveret af de personer, der står hende nær samt af musikere, bandmedlemmer, historikere og kulturformidlere.
– Annisette er kompromisløs i sin tilgang til både musikken og livet og har sat et stort præg på både den musikalske scene og samfundsdebatten herhjemme igennem 50 år. Hun har gennem et helt liv formået at holde sig relevant med sin musik, hvor hun har fulgt tidens strømninger på sin helt egen særegne måde, siger Lisbeth Langwadt, der er programchef for DR Bred Kultur og Fakta.
I portrætdokumentarserien fortæller Annisette Koppel også om sit møde med det nydannede The Savage Rose, om hvordan bandet debuterer som pionerer indenfor rytmisk musik og om tiden, hvor deres debutalbum tager Danmark med storm.
Seerne hører også om, da det hele vender, og Savage Rose kommer i modvind, da de siger nej tak til at tage til Vietnam for at spille for soldater på de amerikanske baser. En beslutning, som samtidig koster dem mange musikeres største drøm: drømmen om en pladekontrakt i USA.
Vi kommer også helt tæt på det private, når Annisette Koppel fortæller om forelskelsen og kærligheden til Thomas Koppel, om da de bliver forældre, og familien helt i tidsånden vælger at flytte i kollektiv med plads til både storfamilie og band. Vi hører om, hvordan deres politiske bevidsthed vokser, hvilket hverken pressen eller pladeselskaberne er begejstrede for.
Vi er også med i fortællingen om, hvordan bandet med indspilningerne af albummet ’Black Angel’ rejser sig igen, og om hvordan tilværelsen efter Thomas’ død, tager en ny og alvorlig drejning, der forandrer Annisettes liv for altid. – ’Annisette – rebel for livet’ er ikke kun historien om en af Danmarks allerstørste sangere, der går linen ud i alt, hun kaster sig ud i og med alt, hvad det indebærer – på godt og ondt. Det er også en rejse ind i spændende dansk kulturnostalgi, hvor vi gennem Annisettes musikalske rejse tages igennem 50 års dansk musikhistorie, siger Lisbeth Langwadt.
Første afsnit kan ses på DR1 onsdag den 6. marts klokken 20.30 og de efterfølgende tre onsdage samme tid. Alle fire programmerne ligger klar på DRTV fra samme dag klokken 6.00.
06:00
Læs omtale
En coming-of-age dokumentarserie om at være udenfor – og om for første gang at finde sig selv og et fællesskab gennem fantasi og kreativitet.
06:00
Læs omtale
Britisk dokumentarserie fra 2022.
Fra sekstanter til seksløbere og fra mursten til mobiltelefoner. Arkitekter og ingeniører har i årtusinder udviklet vores verden. Serien afslører, hvordan fortidens opfindere stadig påvirker vores moderne verden. Første episode dykker ned i det største bevarede amfiteater fra Romerriget: Colosseum i Rom. Et teknisk og arkitektonisk mesterværk, der er næsten 2.000 år gammelt, og som er inspiration for vor tids moderne sportsstadioner.
Alle 10 afsnit kan ses den 4. marts klokken 06:00 på DRTV.
20:00
Læs omtale
De seneste år har Hjemmeværnet bistået det danske forsvar med flere nye og komplekse militæropgaver, som ikke er set før i Danmark. I en ny reportageserie har DR fået unik adgang til at følge de frivillige i Hjemmeværnet til vands, til lands og i luften på konkrete opgaver i ind- og udland.
’Frivillige i front’ er i fire afsnit og sendes hver mandag fra den 4. marts klokken 20.00 på DR1 og fra klokken 6.00 på DRTV.
Et nyt og moderne Hjemmeværnet
I første program møder vi blandt andet Michella og Jacob, som er frivillige i det danske Marinehjemmeværn. Sammen med deres kolleger bliver de sat på en opgave for at sikre Esbjerg Havn mod fjendtlig spionage, da et amerikansk fragtskib ankommer med militært NATO-materiel, som skal videre til Østeuropa.
I de følgende afsnit vil seerne følge frivillige i Hjemmeværnet på opgave i Kosovo, på Sicilien og på Bornholm.
Søren Bo Hansen, redaktionschef i DR Livsstil og Fakta, siger:
– Ambitionen med programmet er at give seerne et nyt og mere moderne billede af Hjemmeværnet og ikke mindst de mennesker, som bruger mange frivillige timer i uniformen. Der er mange myter og fordomme forbundet med Hjemmeværnet, men sandheden er, at de frivillige i de seneste år har løst mange nye, vigtige og komplekse opgaver for Forsvaret og Danmark. Det vil vi gerne give seerne en mulighed for at blive klogere på gennem den unikke adgang, DR har fået.
06:00
Læs omtale
For stor til Danmark: Hvorfor købte Nik & Jay deres tøj i en butik for overvægtige mænd? Hvor vildt et sexliv havde modeskaberne Erik og Margit Brandt egentlig – og hvorfor ville astronomen Tycho Brahe have elsket udtrykket “Fuck Janteloven”?
Det første af seks afsnit kan ses den 5. marts klokken 06:00 på DRTV.
06:00
Læs omtale
Lasse Hallström er en af Sveriges største filminstruktører med film bag sig som ”Hva så, Gilbert Grape’, ‘Æblemostreglementet’ og ‘mit liv som hund’. Gennem to programmer følger vi hans rejse fra opvæksten i Stockholm til et helt andet liv i USA.
Dokumentaren kommer i to afsnit. Begge afsnit kan ses den 24. februar klokken 06:00 på DRTV.
20:00
Læs omtale
Det bliver hårdere og mere krævende end nogensinde i den ottende udgave af ’Alene i Vildmarken’. For første gang er programmet rykket til det finske Lapland, der ligger 300 km nord for polarcirklen.
Med skiftet af lokation til Lapland i Finland er sværhedsgraden øget betydeligt. I denne sæson kommer deltagerne til at kæmpe med en kulde, som ikke er set før i den danske udgave af programmet – samt sne og is på søerne.
De syv deltagere besidder alle specifikke færdigheder, som de mener kan være en fordel for dem i konkurrencen om at overleve længst i vildmarken. Fra erfarne lystfiskere med erfaring fra Grønland og Norden, jægere med bue og pil, til bushcraftere, outdoor-håndværkere og vildmarkseventyrer. Som noget nyt får deltagerne lov til at vælge tre særlige genstande, som passer til deres speciale, og som de mener vil hjælpe dem i overlevelsen. Derudover har deltagerne også tilladelse til at jage, da det er tilladt på den nye lokation i finske Lapland at nedlægge bestemte dyrearter.
– I år har vi haft et ønske om at caste deltagere med særlige skills, som kan hjælpe dem i vildmarken. Men de får også deres sag for, fordi de aldrig har testet sig af på denne ekstreme måde, hvor de skal overleve helt alene. Vi synes, det er spændende og inspirerende at se, hvordan de anvender deres unikke erfaringer, og samtidig tror vi, at seerne også vil lære en masse nyt, siger DR-redaktør på programmet Stine Preem.
Alene i Vildmarken 2024 deltagere
Anders, 34 år, Hårlev. Speciale: Bushcraft
Anders bor syd for Køge i Hårlev med sin forlovede og deres søn på tre år. Anders er uddannet bushcraft-instruktør, og har lavet kurser om det i to år. Anders arbejdet som pædagog i 12 år, hvor han har undervist børn i outdoorlivet, men i dag arbejder han som gulvmand.
Anne, 33 år, Amager. Speciale: Lystfisker
Anne bor på Amager, men er oprindeligt fra Frederiksværk. Til dagligt arbejder Anne som sygeplejerske og er en passioneret lystfisker. Hun har boet i Grønland i fem år, hvor hun også har arbejdet som sygeplejerske. Desuden har hun rejst i Norge, hvor hun har nydt den rå og kolde natur samt fiskeriet.
Bettina, 38 år, Vejle. Speciale: Lystfisker
Bettina bor i Vejle og arbejder i autobranchen. Hun bruger næsten al sin fritid på at fiske, primært til havs fra en af sine to motorbåde. Tidligere har hun arbejdet i en zoo, hvor hun tog sig af praktiske opgaver som at bygge tipier og reparere hegn. Hun har desuden et godt kendskab til svampe til madlavning, som hun anvender under sine fisketure rundt i Norden.
Claus, 50 år, København. Speciale: Vildmarkseventyrer
Claus er alenefar til to teenagere og oprindeligt fra Klarup i Nordjylland, men bor nu i Ørestaden. Han ejer og driver en butik, hvor han sælger udstyr til jagt og outdoor. Claus har fisket og jaget hele sit liv og har 20 års erfaring med fiskeri i ferskvand. Han har også deltaget i jagtture rundt om i verden og arrangeret ture til Alaska i 15 år, hvor han og deltagerne vandrer, rafter, sover i telt og spiser frysetørret mad.
Mette, 54 år, Søborg. Speciale: Buejæger
Mette er opvokset i Løkken og bor i Søborg med sin mand. Hun er uddannet guldsmed og har jaget i 15 år, de sidste ti år som buejæger. Hun har jagttegn til compoundbue og riffel og har sin egen jagt på Sjælland. Udover at jage, så fisker Mette også lejlighedsvist ved sit sommerhus.
Søren, 41 år, Borup. Speciale: Bushcraft
Søren er oprindeligt fra Thy, men bor nu i Borup på Sjælland og har en datter på 16 år. Han arbejder med teambuilding-kurser for børn og voksne omkring vikingetidens krigerkultur og rekonstruerer fortidens redskaber og værktøjer. Søren har bygget over 100 shelters og har stor viden om varmekilder og planter.
Ulrik, 32 år, Ellinge. Speciale: Buejæger
Ulrik er opvokset ved Ringkøbing, men bor i dag i Ellinge på Fyn med sin hustru, og sammen har de en søn på 2 år. Til daglig arbejder Ulrik som selvstændig dyrlæge og jagttegnsunderviser. Han skyder med recurvebue og har erfaring med at nedlægge storvildt og vildsvin. Han har deltaget i jagter over hele verden, herunder i New Zealand. Ulrik har også betydelig erfaring med at bygge shelters og har fisket i ferskvandssøer siden sin barndom/teenageår.
06:00
Læs omtale
Tre pigers skæbner flettes sammen af en dramatisk hændelse, som fører til, at en person forsvinder. Et år senere truer hændelsen med at ødelægge pigernes venskaber, kærlighed og karrierer.
De seks afsnit kan ses den 8. marts klokken 06:00 på DRTV.
21:25
Læs omtale
DR sætter fra den 10. marts og to uger frem fokus på børns grænseoverskridende og voldsomme oplevelser på nettet.
DR1-dokumentaren ’Alene hjemme på nettet’ igangsætter temaet med en tankevækkende fortælling om 50 danske børn og unge mellem 12 og 18 år, og hvad de oplever på nettet. I to programmer møder vi helt almindelige børn og unge, som tilbringer en stor del af deres tid online, og deres forældre, som ofte intet aner om, hvad der foregår i de virtuelle rum.
Dokumentaren kan fortælle, hvordan disse 50 børn ofte støder på videoklip med voldsomt indhold som krig, mord, voldtægt, dødsulykker, selvskade, tortur og selvmordsforsøg, og at de ofte håndterer de voldsomme og grænseoverskridende syn alene. Nogle børn fortæller, at det betyder enkelte søvnløse nætter, mens andre fortæller om angst, skolevægring, depression, psykologforløb og i værste fald psykiatriske indlæggelser.
I dokumentaren fortæller førende eksperter om, hvordan det voldsomme indhold indoptages hos børn og unge, samt hvorfor digitale traumer ofte er et tabu mellem børn/unge og deres forældre. Samtidig kommer de med en opfordring til forældre om at tale med deres børn om, hvad de oplever på nettet.
– Vi ved, at rigtig mange børn og unge møder både voldsomt og grænseoverskridende indhold på nettet, uden at deres forældre er klar over det, siger chefen for indhold og samarbejder på DR, Nikolaj Vitting Hermann og fortsætter:
– Med både dokumentaren ’Alene hjemme på nettet’, en særudsendelse på DR Ultra, der behandler problematikken fra et børne-perspektiv samt udviklingen af en digital samtalestarter, som alt sammen er lavet i tæt dialog med børnefaglige organisationer, vil vi gerne skabe en anledning til at starte de svære samtaler mellem børn og deres forældre.
21:00
Læs omtale
Tag med til årets største filmbegivenhed. Emma Stone, Annette Bening og Cillian Murphy er blandt de Oscar-nominerede topnavne, når Hollywoods stjerner mødes til årets største prisfest. ‘Oppenheimer’ er aftenens favorit. Christopher Nolans film om atomalderens begyndelse er nemlig nomineret til hele 13 Oscar-statuetter. Aftenen har også dansk islæt, for Lasse Lyskjær Noers ‘Ridder Lykke’ er nomineret til prisen for bedste kortfilm.
06:00
Læs omtale
Taxa tog hele Danmark med storm og ændrede livet for de skuespillere, der var med. Men hvordan var det egentlig at være hele Danmarks Taxa-Mike? Eller vores allesammens Strisser på Samsø? Og hvad er der med det der far-kompleks i tv-serier? Sidse Babett Knudsen, Trine Dyrholm, Peter Gantzler, Morten Hee Andersen, Pernille Højmark og mange flere lader os komme helt tæt på deres ikoniske roller.
Første afsnit af otte kan ses den 12. marts klokken 06:00 på DRTV.
06:00
Læs omtale
Britisk dokumentarserie fra 2022.
Fire kendte skuespillere følger i deres bedsteforældres fodspor under 2. verdenskrig.
Alle fire afsnit kan ses den 12. marts klokken 06:00 på DRTV.
18:00
Læs omtale
For første gang blænder DR op for et egentligt klimamagasin på tv og streaming. Det nye ugentlige magasin hedder ’Jorden kalder’. Her står DR’s klimakorrespondent Thøger Kirk i spidsen, når der tages fat i aktuelle emner inden for klima, natur og dyr.
Magasinet er et markant supplement til DR´s øvrige dækning af klima, natur og dyr – og skal folde aktuelle problemstillinger og debatter ud, så alle kan være med og selv tage stilling.
– Det er et klima- og naturprogram, hvor vi vil udnytte, at vi har mere tid end i et klassisk indslag i TV Avisen eller Radioavisen, og hvor vi forhåbentligt kan overraske seerne med historier, der ikke nødvendigvis er en del af nyhedsdagsordenen, men som har noget nærvær, genkendelighed og aktualitet. Det skal være et program, der er alvorligt, men ikke for alvorligt. Det skal være forståeligt, levende og interessant, når vi behandler de store dilemmaer og konsekvenser, fortæller Thøger Kirk, der er DR’s klimakorrespondent og vært på udsendelserne.
I programmerne vil Thøger Kirk for eksempel tage ud med en aktivist og undersøge, om den klassiske aktivisme overhovedet hjælper noget. Han vil spørge, om grisen er klimavenlig, se nærmere på torsken, der bliver færre og færre af i de danske farvande og se, hvad der sker med sneen i Alperne, som gennem generationer har tiltrukket skiturister. Når der er valg til Europa-Parlamentet eller præsidentvalg i USA, vil det også være oplagt at trække en tråd fra de begivenheder til klima, miljø og biodiversitet. – Det er emner, som vi håber, vil berøre dem, der ser programmerne og få dem til at tage stilling. Med programmet vil vi gerne bidrage til at skabe et sprog for klima, natur og dyr. Folk vil gerne vide mere, men de mangler et sprog for det. Den basale viden og forståelse håber jeg, at programmet her kan være med til at skabe, siger Thøger Kirk.
Under fortsat udvikling
Det er første gang, at DR sender et egentligt klimamagasin – og så vidt vides, er det også første gang på dansk tv i det hele taget. Derfor vil programmet også i den første tid være under fortsat udvikling, til det helt rigtige format rammes. Og det skal gerne ske med inddragelse af seerne.
– Jeg oplever ofte, at folk siger: ’Der er ikke nogen, der gider at se og høre om klima og natur’. Det vil vi gerne modbevise. Men et magasin i denne form er ikke set før, og vi har ikke bare lige formlen til at få folk til at sætte sig ned og streame et klimamagasin. Men det er en spændende udfordring at være med til at knække den kode, og vi vil løbende udvikle på programmet, ligesom vi meget gerne vil have input fra seerne til emner, vi skal kaste os over, siger Thøger Kirk.
’Jorden kalder’ kan streames på DRTV fra tirsdag den 12. marts klokken 6.00 og ses på DR1 samme dag klokken 18.00. Magasinet sendes ugentligt. I første afsnit undersøger ’Jorden kalder’, hvor meget grisen fylder i klimaregnskabet, og om det gør en forskel, om den er økologisk eller konventionelt produceret.
06:00
Læs omtale
Da den ambitiøse Eddy bliver smidt ud af sin nye muay thai-klub, fordi han har forbrudt sig imod klubbens regler, mangler han et sted at træne. Nu er han afhængig af Reza, der er årsagen til at Eddy kom i problemer. Heldigvis har Reza et kampsport-spil, der kan sørge for, at Eddy kan træne og holde formen ved lige. Problemet er bare, at spillet er både farligt og ulovligt. Vil det lykkes Eddy at komme tilbage i klubben og vinde DM, eller vil hans rival Joe ødelægge det for ham? Og vil Reza nogensinde gennemføre det mystiske spil – ALT ER TILLADT?
Hele serien kan ses den 15. marts klokken 06:00 på DRTV og Ultra.
06:00
Læs omtale
Dansk prisvindende dokumentarfilm fra 2023
Den ukuelige Aaju Peter kæmper for at skabe et permanent EU-forum for oprindelige folk, samtidig med at hun dykker ned i sit eget ophav. Da hun var barn, blev hun sendt væk fra sin familie i Grønland til kolonimagten Danmark. Der mistede hun både sit modersmål og sin oprindelige kultur. Så da hun blev voksen, flygtede hun i stedet til det arktiske Canada, kun for også der at opleve koloniseringen af inuit. Nu kæmper Aaju Peter for retfærdighed for at skabe en bedre fremtid for sine børnebørn og fremtidige generationer. “Twice Colonized” er en personlig kamp i majestætiske landskaber for en umiddelbart uendeligt stærk kvinde, der både forsøger at vinde omverdenens og sin egen respekt og kærlighed. En kamp, der indebærer en rejse tilbage i tiden: til Grønland, til Danmark, til Canada og resten af verden for at genbesøge de steder og de traumer, der stadig hjemsøger den storrygende advokat, der selv er forfatter til sin historie i Lin Allunas medrivende og dramatiske debutfilm.
Dokumentarfilmen kan ses den 17. marts klokken 06:00 på DRTV.
06:00
Læs omtale
Britisk dokumentar 2022.
I mange år var ingen interesseret i impressionistisk kunst. Men under 1. verdenskrig skabte den visionære forretningsmand Wilhelm Hansen en ekstraordinær kunstsamling med værker som Delacroix, Gauguin, Pissarro, Cézanne, Monet og Degas. Her dykker vi ned i den fascinerende historie om den danske samler. En historie om besættelse, muligheder og tab – og nogle af de bedste impressionistiske værker fra 1800-tallet, der nogensinde er indsamlet.
Programmet kan ses den 21. marts klokken 06:00 på DRTV.
06:00
Læs omtale
Tysk-østrigsk dramaserie fra 2021.
Dramaserie om 1800-tallets svar på lady Di – kejserinde Elisabeth af Østrig.
Den unge hertuginde Elisabeth af Bayern, kaldet Sisi, lader sig overtale til at tage med til Østrig, hvor hendes søster skal forloves med kejser Franz Joseph I. Men ikke alt går som planlagt. Sisi og Franz forelsker sig nemlig i hinanden, og Franz annoncerer, at det er Sisi, han har tænkt sig at gifte sig med, ikke hendes søster. Det bliver et ægteskab, der gør Sisi til Europas første superstjerne.
Alle seks afsnit af dramaserien kan ses den 22. marts klokken 06:00 på DRTV.
06:00
Læs omtale
Animationsserien LILLE TUT er en serie fuld af varme, sødme og nysgerrighed til de allermindste (2-5 år). De første 13 afsnit LILLE TUT på DR Minisjang får premiere op til påskeferien den 22. marts 2024.
LILLE TUT byder på eventyrlige billeder og fortryllende historier for de små. Med animation, musik og lyd der taler til alle sanserne følger serien pigen Lille Tut, katten Gato og den magiske Nisse, der kan trylle dem alle bittesmå, så de sammen flyver ud på natureventyr i Nissens valnøddeskal. Når de tre er sammen, kan alting ske…
Handlingen
Lille Tut bor sammen med sin kat Gato, sin storebror Hugo og sin mor og far. Og så er der Nissen, som bor i et musehul i væggen. Når Lille Tut vågner om morgenen, inviterer Nisse hende og Gato med ud på eventyrlige opdagelsesrejser i naturen. Nisse kan trylle Lille Tut og Gato små nok til at de kan være i valnødde økolokopteren – og den kan også trylle tiden på pause ved familiens morgenbord. Lille Tut er altid klar, og hanker op i den lidt mere forsigtige og altid søvnige Gato. Sammen flyver de ud i den magiske natur – og der er altid nogen, som bliver glade for at få hjælp fra de tre venner.
Ro og nærvær
Serien er udviklet i tæt dialog med eksperter i børns udvikling, bl.a. Rikke Yde Tordrup (Specialist i klinisk børnepsykologi), som har bidraget med sin ekspertise indenfor området. Det har været med til at sikre et betydningsfuldt fokus på den ro, nærvær, magi og fantasi til de mindste, som LILLE TUT formår at kredse om.
Skaberen bag LILLE TUT-universet Maria Mac Dalland fortæller: “Det er en stor glæde og samtidig et kæmpestort ansvar at fortælle historier til små børn i alderen 2-5 år. Den vidunderlige tilstand af åbenhed og nysgerrighed de møder verden med, gør, at vi skal tænke ekstra meget over, hvad det er, vi præsenterer dem for.”
“I LILLE TUT-serien har jeg valgt at lægge vægt på ro og nærvær, og på nysgerrighed, venlighed og empati. Jeg har ønsket skabe et smukt og trygt og sjovt univers med historier, som kan gøre de små børn nysgerrige på den verden, vi bor i – og den magiske natur, som vi er en del af”.
”Små børn har en evne til at være til stede i nuet og sanse og opleve det store i det små. En evne, som vi har en tendens til at glemme, efterhånden som vi vokser op. Intentionen med LILLE TUT er – udover at give de små en dejlig og fin lille oplevelse med sjove anekdoter om verden – at fejre og værdsætte denne evne og at opmuntre til at dyrke den. At kunne sætte tiden på pause og lade sig opsluge af formen på en regndråbe i et græsstrå, og måden lyset rammer det på, er ren nisse-magi,” tilføjer hun.
Holdet bag
LILLE TUT er instrueret af filminstruktør og animator Maria Mac Dalland, som siden slutningen af 80’erne har lavet en række kortfilm og serier; både dokumentar, fiktion og animation. Sammen med Toolbox Film stod hun også bag animationsserien Min lille hund Mester fra 2019, baseret på Thomas Windings bøger.
Med et ønske om at give de yngste nogle dejlige filmoplevelser, har Maria skrevet de finurlige historier i fællesskab med en af skaberne bag Toolbox Film, den erfarne producer Morten Kaufmann, hvis filmografi tæller flere af de seneste års mest markante danske spillefilm, som blandt andet Shorta (2020), Ser du månen, Daniel (2019) og Thomas Vinterbergs Jagten (2012).
Seriens magiske visuelle udtryk er skabt i mødet mellem tre kunstnere. Med Maria Mac Dalland ved roret har karakterdesigner og konceptudvikler Edda Hrönn Kristinsdottir skabt alle karaktererne, imens tegneserietegner og illustrator Sofie Louise Dam har malet baggrundene.
Som bidrag til de fine fortællinger og bemærkelsesværdige illustrationer står musikerne Sille Grønberg og Palle Windfeldt bag seriens musik. Der er lagt stor vægt på betydningen af musikken til denne særlige målgruppe. Derfor er den skabt som noget af det allerførste, samtidig med at historierne udvikledes, hvorefter animationen er skabt med udgangspunkt i musikken. Sille og Palle udgiver desuden et LILLE TUT-album med 11 sange i forbindelse med premieren den 22. marts.
06:00
Læs omtale
David Bateson og DR Symfoniorkestret kæmper mod de ondeste kræfter i den mørke, magiske fantasy-verden med musikken fra bl.a. Ringenes Herre, Game of Thrones, Harry Potter og His Dark Materials.
Koncerten kan ses den 23. marts klokken 06:00 på DRTV.
06:00
Læs omtale
Italiensk dokumentar fra 2023.
I 2019 bliver nødudgangsdøren til det parisiske spillested Bataclan på mystisk vis stjålet. På døren har den britiske gadekunstner Banksy malet en ‘Trist pige’ til minde om ofrene, der blev dræbt i terrorangrebene i 2015. Nyheden om tyveriet vækker verdensomspændende harme. Men over et år efter forbrydelsen bliver døren fundet, 1.500 kilometer væk fra Paris, på loftet i et landsted i Italien. Her dykker vi ned i historien.
Dokumentaren kan ses den 24. marts klokken 06:00 på DRTV.
06:00
Læs omtale
Claus Meyer og Poul Joachim Stender er i Guds Eget Land, i Los Angeles, hvor Poul har boet og virket som præst. De to venner dykker ned i forbindelserne mellem mad og kristendom, som den ser ud i et land, hvor der er mad nok, men ikke altid mad til alle.
Alle fire programmer kan ses den 24. marts klokken 06:00 på DRTV.
06:00
Læs omtale
Danmarks fælles pengekasse går hvert år glip af mange milliarder kroner på grund af selskabssvindel i danske virksomheder. Pengejægerne afslører metoderne og jagter dem, der står bag.
06:00
Læs omtale
Dansk dokumentar fra 2022.
‘Uskyld’ følger en gruppe unge israelere i deres splittelse mellem at være en del af det militante, israelske samfund og at stå fast overfor egne moralske værdier. Gennem hjemmevideoer, optagelser, personlige breve og dagbøger bliver vi ført ind i en verden af fremmedgørelse og tvivl. En verden, hvor unge israelere tvinges til at gå på kompromis med sig selv for at opnå en følelse af at høre til. Men hvordan tackler man det hele uden at miste sin uskyld?
Dokumentaren kan ses den 24. marts klokken 06:00 på DRTV.
06:00
Læs omtale
Husbåde i København er på programmet, når Sofie Østergaard byder velkommen indenfor i to meget forskellige hjem. Kristine Virén og Lars Lyng konkurrerer mod Mira Lie Nielsen og Christian Torp Carlsen om at gætte prisen på en gammel flodpram fra Holland, der nu er omdannet til 50 kvadratmeter husbåd. Til slut bliver eksperterne blæst bagover af begejstring over en gammel bilfærge, der er blevet forvandlet til et hjem med et utal af kreative løsninger.
Programmet kan ses den 26. marts klokken 06:00 på DRTV.
06:00
Læs omtale
Tysk dokumentarserie fra 2022.
Da kejser Hirohito kommer til magten i Japan i 1926, vil han gøre Japan til en moderne handelsnation. Men der er ikke ret meget dyrkbar jord og næsten ingen naturrigdomme i landet. Derfor søger han at udvide kejserriget og indleder en storinvasion af Kina i 1937. Det bliver starten på den anden kinesisk-japanske krig, der kommer til at vare i otte år. Og bliver begyndelsen på Japans rolle i 2. Verdenskrig.
Alle fire afsnit kan ses den 26. marts klokken 06:00 på DRTV.
06:00
Læs omtale
Søren Vester er uddannet designer. Nu vil han i en række haveprogrammer lade seerne følge hans arbejde med at skabe en have med uderum, opholdssteder, spiselige hjørner og meget mere.
Programmet kan ses den 28. marts klokken 06:00 på DRTV.
06:00
Læs omtale
Belgravia: Det næste kapitel er en fortsættelse af den populære serie “Belgravia” fra 2020 og følger de adelige familier Trenchard og Bellasis, da de navigerer i et nyt årti fyldt med intriger, hemmeligheder og skandaler.
Mere om Belgravia: Det næste kapitel
Året er 1871. I den fashionable London-bydel Belgravia gifter den attråværdige lord Frederick Trenchard sig med den smukke Clara. Men parrets nyfundne lykke er truet. Både af Belgravias rænkespil og skandaler – og af hemmeligheder fra Fredericks fortid.
Nyt kapitel, nye udfordringer:
- Lord Frederick Trenchard og Lady Clara Trenchard forsøger at genopbygge deres liv efter den tragiske hændelse i den første sæson. Men deres lykke er truet af nye udfordringer, herunder Fredericks hemmeligheder fra fortiden og Claras kamp for at acceptere sin nye sociale status.
- Anne Trenchard, Fredericks søster, er nu en ung kvinde, der skal finde sin vej i verden. Hun kæmper med sin identitet og sin plads i familien, og hendes valg kan få store konsekvenser for alle involverede.
- Charles Bellasis, Claras bror, er stadig plaget af skyldfølelse over sin rolle i den tragiske hændelse. Han forsøger at finde forløsning, men hans handlinger kan føre til endnu mere ødelæggelse.
06:00
Læs omtale
Britisk dokumentar fra 2022.
Kreativ, talentfuld og en enspænder. Edward Hopper var en af USA’s største kunstnere i det 20. århundrede. Banksy, Alfred Hitchcock, David Lynch og The Simpsons er alle blevet inspireret af ham. Efter en tidlig karriere som illustrator opnåede han kunstnerisk og kommerciel anerkendelse. Men hvem var han? Og hvordan var ægteskabet til Josephine Hopper, der opgav sin egen lovende kunstkarriere for at blive hans manager?
Dokumentaren kan ses den 31. marts klokken 06:00 på DRTV.
06:00
Læs omtale
Svensk dokumentarserie fra 2023.
Der er humor og lir i luften, når en flok skønne seniorer får chancen for romance. 14 kvinder og 14 mænd, der alle er singler og over 65 år, skal bo på et romantisk hotel i de schweiziske alper og har en uge til at finde kærligheden. Nu kan alt ske!
Alle otte afsnit kan ses den 31. marts klokken 06:00 på DRTV.
06:00
Læs omtale
Svensk-dansk prisvindende dokumentarfilm fra 2023.
Et tegn fra Gud får to norske søstre til at købe en lejlighed i den lille svenske by Gullspång. Da de tropper op på ejendomsmæglerens kontor for at underskrive købskontrakten, får de et mindre chok. Foran dem sidder en fremmed kvinde, som ligner deres ældre søster på en prik – en søster, som begik selvmord 30 år tidligere. Hvad der begynder som en utrolig historie om en families genforening bliver snart en Pandoras æske, da alle tre kvinders liv kommer ud af kontrol i jagten efter sandheden.
Dokumentaren kan ses den 31. marts klokken 21:00 på DR2 og klokken 06:00 på DRTV.