TV-Nyt

Frivillige i front

Dokumentar
4 mar 2024 20:00

De seneste år har Hjemmeværnet bistået det danske forsvar med flere nye og komplekse militæropgaver, som ikke er set før i Danmark. I en ny reportageserie har DR fået unik adgang til at følge de frivillige i Hjemmeværnet til vands, til lands og i luften på konkrete opgaver i ind- og udland.

’Frivillige i front’ er i fire afsnit og sendes hver mandag fra den 4. marts klokken 20.00 på DR1 og fra klokken 6.00 på DRTV.

Et nyt og moderne Hjemmeværnet
I første program møder vi blandt andet Michella og Jacob, som er frivillige i det danske Marinehjemmeværn. Sammen med deres kolleger bliver de sat på en opgave for at sikre Esbjerg Havn mod fjendtlig spionage, da et amerikansk fragtskib ankommer med militært NATO-materiel, som skal videre til Østeuropa.

I de følgende afsnit vil seerne følge frivillige i Hjemmeværnet på opgave i Kosovo, på Sicilien og på Bornholm.

Søren Bo Hansen, redaktionschef i DR Livsstil og Fakta, siger:

– Ambitionen med programmet er at give seerne et nyt og mere moderne billede af Hjemmeværnet og ikke mindst de mennesker, som bruger mange frivillige timer i uniformen. Der er mange myter og fordomme forbundet med Hjemmeværnet, men sandheden er, at de frivillige i de seneste år har løst mange nye, vigtige og komplekse opgaver for Forsvaret og Danmark. Det vil vi gerne give seerne en mulighed for at blive klogere på gennem den unikke adgang, DR har fået.

Hvor kan man se Frivillige i front?

Du kan se Frivillige i front på DR TV fra 4. marts 2024
LoadingTilføj Favoritlisten Favoritliste
JustWatch – Hvor kan det streames?
Kilde: DR presse

Få Ugens TV og Streaming Tips tilsendt som nyhedsbrev hver fredag

Back to top button