DRTV

Lille Tut

Børne-TV
22 mar 2024

Animationsserien LILLE TUT er en serie fuld af varme, sødme og nysgerrighed til de allermindste (2-5 år). De første 13 afsnit LILLE TUT på DR Minisjang får premiere op til påskeferien den 22. marts 2024.

LILLE TUT byder på eventyrlige billeder og fortryllende historier for de små. Med animation, musik og lyd der taler til alle sanserne følger serien pigen Lille Tut, katten Gato og den magiske Nisse, der kan trylle dem alle bittesmå, så de sammen flyver ud på natureventyr i Nissens valnøddeskal. Når de tre er sammen, kan alting ske…

Handlingen
Lille Tut bor sammen med sin kat Gato, sin storebror Hugo og sin mor og far. Og så er der Nissen, som bor i et musehul i væggen. Når Lille Tut vågner om morgenen, inviterer Nisse hende og Gato med ud på eventyrlige opdagelsesrejser i naturen. Nisse kan trylle Lille Tut og Gato små nok til at de kan være i valnødde økolokopteren – og den kan også trylle tiden på pause ved familiens morgenbord. Lille Tut er altid klar, og hanker op i den lidt mere forsigtige og altid søvnige Gato. Sammen flyver de ud i den magiske natur – og der er altid nogen, som bliver glade for at få hjælp fra de tre venner.

Ro og nærvær
Serien er udviklet i tæt dialog med eksperter i børns udvikling, bl.a. Rikke Yde Tordrup (Specialist i klinisk børnepsykologi), som har bidraget med sin ekspertise indenfor området. Det har været med til at sikre et betydningsfuldt fokus på den ro, nærvær, magi og fantasi til de mindste, som LILLE TUT formår at kredse om.

Skaberen bag LILLE TUT-universet Maria Mac Dalland fortæller: “Det er en stor glæde og samtidig et kæmpestort ansvar at fortælle historier til små børn i alderen 2-5 år. Den vidunderlige tilstand af åbenhed og nysgerrighed de møder verden med, gør, at vi skal tænke ekstra meget over, hvad det er, vi præsenterer dem for.”

“I LILLE TUT-serien har jeg valgt at lægge vægt på ro og nærvær, og på nysgerrighed, venlighed og empati. Jeg har ønsket skabe et smukt og trygt og sjovt univers med historier, som kan gøre de små børn nysgerrige på den verden, vi bor i – og den magiske natur, som vi er en del af”.

”Små børn har en evne til at være til stede i nuet og sanse og opleve det store i det små. En evne, som vi har en tendens til at glemme, efterhånden som vi vokser op. Intentionen med LILLE TUT er – udover at give de små en dejlig og fin lille oplevelse med sjove anekdoter om verden – at fejre og værdsætte denne evne og at opmuntre til at dyrke den. At kunne sætte tiden på pause og lade sig opsluge af formen på en regndråbe i et græsstrå, og måden lyset rammer det på, er ren nisse-magi,” tilføjer hun.

Holdet bag
LILLE TUT er instrueret af filminstruktør og animator Maria Mac Dalland, som siden slutningen af 80’erne har lavet en række kortfilm og serier; både dokumentar, fiktion og animation. Sammen med Toolbox Film stod hun også bag animationsserien Min lille hund Mester fra 2019, baseret på Thomas Windings bøger.

Med et ønske om at give de yngste nogle dejlige filmoplevelser, har Maria skrevet de finurlige historier i fællesskab med en af skaberne bag Toolbox Film, den erfarne producer Morten Kaufmann, hvis filmografi tæller flere af de seneste års mest markante danske spillefilm, som blandt andet Shorta (2020), Ser du månen, Daniel (2019) og Thomas Vinterbergs Jagten (2012).

Seriens magiske visuelle udtryk er skabt i mødet mellem tre kunstnere. Med Maria Mac Dalland ved roret har karakterdesigner og konceptudvikler Edda Hrönn Kristinsdottir skabt alle karaktererne, imens tegneserietegner og illustrator Sofie Louise Dam har malet baggrundene.

Som bidrag til de fine fortællinger og bemærkelsesværdige illustrationer står musikerne Sille Grønberg og Palle Windfeldt bag seriens musik. Der er lagt stor vægt på betydningen af musikken til denne særlige målgruppe. Derfor er den skabt som noget af det allerførste, samtidig med at historierne udvikledes, hvorefter animationen er skabt med udgangspunkt i musikken. Sille og Palle udgiver desuden et LILLE TUT-album med 11 sange i forbindelse med premieren den 22. marts.

Hvor kan man se Lille Tut?

Du kan se Lille Tut på DR TV fra 22. marts 2024
LoadingTilføj Favoritlisten Favoritliste
JustWatch – Hvor kan det streames?
Kilde: Pressemeddelelse

Få Ugens TV og Streaming Tips tilsendt som nyhedsbrev hver fredag

Back to top button