Antenne-TVTV Bokse StofaTV Bokse YouSeeTV Bokse Boxer

Miraclebox 7 HD

Miraclebox 7 HD Test

Introduktion

DIGITALT.TV tester endnu en boks fra Miraclebox i Sverige nemlig Miraclebox 7 HD der en Tuner Linux boks med hybrid tuner til DVB-T2 og DVB-C. Boksen kan således frit benyttes med egen tv-antenne eller med kabel-tv signal. Combo hybrid DVB-T2/C antenne/kabel-tv tuner er en kombination, jeg ikke før har anmeldt her på DIGITALT.TV.

Det positive i forhold til danske forhold er at boksen er udrustet med DVB-T2 og ikke bare DVB-T. Det muliggør nemlig modtagelse af de nye DVB-T2 signaler fra Boxer. Eftersom boksen også har CI+ support, kan du også modtage HDTV kanalerne fra Boxer med et CI+ Boxer kortlæser modul. Boksen kan som sagt også benyttes til digitale kabel-tv signaler (DVB-C), og det gør boksen mere alsidig, og det kan være en fordel ved flytning fra den ene signaltypen til den anden, for så kan boksen jo fortsat benyttes.

Miraclebox 7 HD er baseret på boks fra koreanske Fortis, som sælges i en række lande under forskellige navne og designs. Men svenske Miraclebox har uden tvivl været med til at få drevet software udviklingen frem i forhold til skandinaviske forhold. Der er svensk sproget supportforum på http://www.miracleforum.net

Teknik, tilslutninger og design

Det sorte design er stilfuldt med et 4 karaktersdisplay på fronten. Du får, i modsætning til den tidligere anmeldte Miraclebox 9, ikke det aktuelle kanalnavn vist, men må nøjes med kanalnummer. I standby vises ur.

På fronten finder du desuden knapper til kanalskifte, uden du skal have fat på fjernbetjeningen.

Bag frontklappen finder vi en indbygget kortlæser, denne kan du dog ikke umiddelbart få glæde af med danske tv-signaler. Vigtigt er det derfor, at der er 2 CI+ porte til kortlæsere moduler. Det kunne f.eks. være med et Boxer kortlæsermodul eller kortlæser modul fra Stofa eller YouSee. Der er desuden en front monteret tilslutning for USB enhed. Nyttig til softwareopdatering eller for at se billeder fra en USB nøgle på boksen.

På bagsiden af Miraclebox 7 HD finder vi følgende tilslutninger:

  • 1 tuner indgang DVB-T2/C
  • Gennemsløfningsudgang
  • 1 x scart
  • Optisk digital lyd ud
  • Phono analog lyd ud
  • Komposite video ud
  • 1 x USB
  • HDMI
  • RS-232 port
  • LAN

Naturligvis ikke helt samme udvalg, som på den store Miraclebox 9 model, men fuldt ud tilfredsstillende for langt de fleste.

Følgende leveres med fra Miraclebox 7 HD:

  • Manual på engelsk og svensk
  • Fjernbetjening med 2 x AAA batterier
  • HDMI kabel
  • Strømkabel

Fjernbetjeningen, der medleveres, er ikke den samme, som den der fulgte med Miraclebox 9 modellen. Den virker måske knap så eksklusiv, men dog ikke discount agtig.  Den har et fornuftigt layout. På Miraclebox 9 døjede jeg lidt med de tætsidende knapper i midten omkring ok knappen, dette er ikke et problem på denne fjernbetjening, eftersom knap layoutet her er anderledes. Men knapperne i sektionen for betjening af afspilning, pause, spol osv. er dog lidt små, synes jeg.

Installation

Installationsguiden omtales ikke specifikt i manualen, men volder ikke besvær.

Først vælges menusprog, hvor dansk er en mulighed blandt mange andre. Bemærk at ikke alt i undermenuer dog er oversat, hvorfor du stadig finder noget på engelsk. Derefter skal du bare sætte tidszone, og vælge den signaltype du vil scanne efter kanaler på. Altså enten antenne eller kabel-tv.

Antenne-TV scanning forløb uden problemer, jeg fik alle DVB-T og DVB-T2 kanaler ind.

Bemærk at det nødvendigt at installere CI+ udgaven af bokssoftwaren for at åbne for Boxer HDTV kanaler via et CI+ modul.  Boksen leveres med software udgaven uden CI+ installeret.

Jeg har testet boksen med CI+ softwaren og et CI+ Boxer kortlæser modul her 2. april, hvor Boxer har lanceret HDTV, og det fungerer fint.

Der er i øvrigt support for 5 volt aktiv antenne forstærkning, hvilket kan være nyttigt, såfremt du har en passende aktiv antenne, der skal bruge dette.

DVB-C har jeg også testet med et Stofa kabel-tv signal. Jeg savner dog en netværkssøgningsmulighed på kabel-tv signal, men en fuld scanning fandt dog alle Stofa kabel-tv kanaler.

Jeg har ikke YouSee signal tilrådighed, så jeg har ikke haft mulighed for at teste boksen i forhold til dette. Eneste problem jeg kan forestille mig, vil være at finde alle kanalerne, såfremt de ikke søges ind via en fuld kanalsøgning. Har du prøvet boksen på YouSee signal, så skriv gerne en kommentar om dine erfaringer.

Skærmopløsning kan vælges mellem 576i > 576p > 720p > 1080i > 1080p enten direkte på fjernbetjeningen eller via menuopsætningen. Der er også mulighed for at sætte den til Auto, som så matcher med den aktuelle kanals opløsning.

Daglig brug

Menumæssigt så er der ikke forskel på  denne og den nyligt anmeldte Miraclebox 9 Twin HD PVR.

Der er 2 menu layouts på Miraclebox, for ud over standard menuerne, så er der også en IOS Apple agtig menu kalde Icon menu. Denne er mere visuelt orienteret i modsætning til standard menuen, der er tekst baseret. Det kan umiddelbart synes lidt dumt med 2 forskellige menu layouts, men i praksis fungerer det ganske fint, og det er under UI indstillinger muligt at sætte den menutype, du ønsker vist som standard ved tryk på menuknappen. Opsætning og kanalsøgning skal du ind i standard menuen for at opsætte.

Miraclebox 7 HD er generelt hurtig i betjening og brug. Boksen starter op på omkring 1 minut, og det er da i den pænere ende af skalaen. Menuerne virker ganske logiske inddelt, omend du kan skulle lede efter visse indstillinger, for der er tale om en boks, der kan en del. Det er muligt at omdøbe kategorierne og også at lave egne nye. Altså en stor grad af frihed med denne boks.

Boxer og antenne TV på Miraclebox 7 HD

Med et Boxer kortlæser modul kan du modtage dine Boxer betalings-tv kanaler på på boksen. EPG kan kræve lidt en rund tur på diverse kanaler for at blive helt fyldt op, og kan forsvinde igen ser det ud til. Kanalskifte ved kodede Boxer kanaler tager lidt tid, men er dog set langsommere. Som tidligere nævnt, kan du med installeret CI+ software og et Boxer CI+ kortlæser modul godt se HDTV fra Boxer på denne boks. Og det er et stort plus. Dog var jeg et par gange ude for, at godkendelsen CI+ modulet og boksen imellem fejlede ved opstart af boksen, så man lige skulle hive det ud og sætte det i igen, for at det virkede.

Undertekster på DR1 er dog et problem pt. lige, hvor jeg tester. Det kører fint lige til at starte med, men så begynder de at hakke og falde ud. Forhåbentligt er det et problem, der bliver fikset i en kommende opdatering.

Miraclebox oplyser at 5.1 lyd fra f.eks. DR HD der på DVB-T udsendes via HE-AAC lyd systemet burde blive konverteret til Dolby 5.1 lyd i boksen. Jeg har dog ikke lykkedes med at Miraclebox 7 HD til at levere 5.1 digital lyd ud til min Yamaha reveiver, men hører gerne fra andre såfremt det lykkes for jer.

Stofa kabel-tv på Miraclebox 7 HD

Jeg har udelukkende testet boksen med de ukodede Stofa kabel-tv kanaler, men disse fungerer fint på boksen.  EPG indlæses efter et stykke tid for langt de fleste kanaler. Eftersom Stofa ikke kører med valgfri undertekster på DR1, så er der ikke problemer med undertekster, ligesom det er tilfældet med egen tv-antenne.

Du styre kanaler via kanaliste manager’en. Eftersom vinduet med kanallisten ikke er så bredt, så kan det være lidt svært at læse forholdsvis lange kanalnavne. Billedkvaliteten er god på boksen, bedre end set på visse Enigma2 bokse.

Det er muligt at redigere kanallisten via PC. Jeg havde held til dette via programmet Polar Edit Octagon 10×8 Version (0.725).

EPG kan vises både som tidslinje eller enkeltkanal liste, sidstnævnte er klar den mest overskuelige for ting længere ud i fremtiden. Jeg kunne dog godt have tænkt mig, at EPG visning udnyttede hele skærmen og ikke kun en del af den.

Miraclebox 7 HD byder på en Picture in Picture funktion. Du kan vælge mellem et lille billede eller side om side, og du kan styre PiP enkelt direkte via fjernbetjeningen, hvilket er positivt. Dog skal det bemærkes, at det kun virker optimalt med ukodede kanaler, og kun på kanaler der udsendes på samme frekvens, eksempelvis DR1 og DR2. Boxer kortlæser modulet ikke tillader dekodning af 2 ting på samme tid, så på kodede kanaler kan du ikke få glæde af funktionen.

Tekst-tv kører fint og er lynhurtigt med sidehukommelse.

Boksen tilbyder en almindelig standby ved et enkelt tryk på standby knappen og en mere strømbesparende ved 2 tryk, der kun benytter 0,7W. Ved sidstnævnte skal du dog så vente godt et 1 minut på at boksen er klar til brug.

Støjmæssigt er Miraclebox 7 HD helt anonym, det eneste du kan høre er en eventuel tilsluttet ekstern harddisk. Der er ingen blæser støj fra boksen.

Der er udvidelsesmuligheder i form af plugins, men dog er udbuddet af sådanne ikke på højde med, hvad du kan finde til Enigma2 bokse.

PVR

For at optage eller pause live tv, skal du tilslutte en USB lagringsenhed til boksen, det kan være en USB nøgle eller en USB harddisk til boksen med større kapacitet. Du kan valgfrit vælge, om du vil benytte USB tilslutningen på fronten eller via tilslutningen på bagsiden. Du kan valgfrit slå permanent timeshift fra i menuen, ligesom du også kan justere på længden af timeshiftbufferen. Det gøres under menupunktet Optage muligheder, hvor der også er indstillinger til en række andre ting, såsom optagelsesbuffer ved timeroptagelser både før og efter med flere mulige intervaller. Det er også her, du kan opsætte, hvor der skal gemmes til, såfremt du har flere USB enheder tilsluttet. En anden mulighed er at optage på et netværksdrev, noget jeg dog ikke har testet.

Optagelser kan du opsætte direkte fra EPG naturligvis, men der er også selvfølgelig også mulighed for manuelt at oprette optagelser via timer. Mens jeg testede, kom der desuden en ny software med serieoptagelsesmulighed via EPG.

Du kan optage flere ting på ukodede kanaler på samme tid. Eftersom boksen kun har 1 tuner, så skal de dog sende på samme frekvens. Ved Boxer TV derimod kunne jeg kun optage 1 kanal. Skifter jeg til en anden kodet kanal, mens der optages, ser det ud til at det går ud over optagelsen desværre.

Der angives ikke spole hastighed med de vanlige x2, x4 osv. men med pile. Desto flere pile, desto hurtige spoles der. Holder du pileknapperne inde, så springes der hurtigt frem og tilbage, så det er hurtigt at finde det sted, du ønsker at afspille fra.Der er også mulighed for at hoppe i procent ved at benytte de numeriske taster på fjernbetjeningen, og endda mulighed for at sætte bogmærker i optagelser. Dog må du undvære redigeringsværktøj.

Optagelser gemmes med EPG programtitel, og listen med optagelser kan ses ved tryk på media knappen på fjernbetjeningen.

Du kan frit hente indhold fra boksen via netværket ved i Windows. Det er blot at skrive ipadressen på boksen så får du 2 mappe vist root og storage. Det er i sidstnævnte optagelserne ligger gemt i undermappen HDD/Recordings. Optagelserne gemmes i ts format og kan afspilles på din computer.

Multimedia og netværk

Miraclebox 7 HD tilbyder en række muligheder, som gør boksen til mere end bare en almindelig tv boks. Der er naturligvis mulighed for at afspille musik, video og se billeder på boksen enten lokalt, eller du kan få glæde af netrelaterede multimedia muligheder via DNLA. Boksen kan både fungerer som medieserver og medieklient. Mange formater understøttes, men forvent ikke at den tager alle filformater, og der er heller ikke support for DTS lyd. Jeg havde ikke held til at afspille HD tv-optagelser fra netværksharddisk, kun SD blev afspillet flydende.

Der er YouTube naturligvis, og der er også flere muligheder via Internet-tv plugin.

Internet browser (WebZeal) er ikke installeret på boksen som standard. Brug af denne kræver dog, at du har tilsluttet en USB lagringsenhed. Det kræver derfor at du hente Webzeal plugin fra miraclefiles.net og mounter det fra din usb enhed. Browseren bliver nok aldrig noget, du bruger specielt tit for hastigheden er ikke i top, men det skal da roses, at jeg uden problemer kunne tilslutte Logitech trådløst USB tastatur og mus. Det gør betjeningen bedre, men stadigvæk er hastigheden ikke lige til, at det er noget man bruger i stor stil.

Mens jeg anmeldte leverede Miraclebox en ny software med Internet Radio. Her kan du få hurtig adgang til en række netbaserede radiokanaler, såfremt du har boksen koblet på netværk med internetforbindelse. Der er også mulighed for at tilføje danske stationer, som det kan ses på linket her. Kanalerne er fint inddelt i relevante kategorier, men desværre synes boksen at være temmelig længe om at starte afspilningen.

Udover Internet Radio, så er vejrudsigt også en ny mulighed med den nye software fra 23. marts.

Det er positivt at se en aktiv softwareudvikling med nye funktioner.

Konklusion

Miraclebox 7 HD er absolut en interessant boks til der dem der ønsker større valgfrihed end det f.eks. er tilfældet på den Boxer godkendte Humax BXR Zapper boks. Miraclebox 7 HD kan ud over DVB-T2 jo også håndtere digitale kabel-tv signaler, så flytter du fra den ene signaltype til den anden kan boksen altså stadig bruges.Boksen fungerer i det store hele godt, med både traditionel og mere moderne menu layout. Indstillingsmulighederne er mange, men alligevel måske mere overskueligt præsenteret end på Enigma2 Linux bokse.

Der er aktiv software udvikling på boksen, og specielt EPG delen er der blevet gjort noget ved for nylig, hvilket er positivt at se. Dog halter underteksterne fra DR1 via almindelig tv-antennesignal, men det er set før at DR1 teksterne kan drille på flere bokse, og forhåbentligt bliver det rettet snart. Med kun 1 enkelt tuner så er  boksen naturligvis lidt begrænset i forhold til at optage en ting og se noget andet. Men dog er det muligt at optage en ting og se noget andet, såfremt det udsendes på samme frekvens. Det kan være nyttigt på ukodede kanaler både i forhold til kabel- og antenne-tv.

Boksen skal også roses for den udmærkede PVR og multimedie del. Det er fint med gode betjeningsmuligheder ved optagelse og afspilning. Afspilning af eksternt indhold er muligt fra flere kilder, både USB, Netværk og Internettet, dog er hastigheden på Webbrowseren i boksen ikke særlig god.

Skulle man ønske sig noget mere, så må det være support for 5.1 lyd på DVB-T kanaler som DR HD, noget som  Miraclebox kigger på pt.

+ Både DVB-T2 og DVB-C
+ Fin billede i billede funktion
+ Lydløs
+ Aktiv softwareudvikling med nye funktioner

– Undertekster på DR1/DR2 via alm. antenne virker ikke så godt
– Kunne ikke få 5.1 lyd på antenne-tv signaler

Udlånt af Miraclebox Sverige

DIGITALT.TV takker Miraclebox for lån af boksen til denne anmeldelse.

Specifikationer


  • HD-mottagare med en Hybrid-tuner (DVB-C/T/T2)
  • Fullt HD-stöd (1080p)
  • Webbläsare i Full HD
  • Kraftfull processor på 450 MHz
  • Hårddiskförberedd – Extern USB2.0
  • FreeTV+ (SVT Play, Youtube m.fl.)
  • En kortläsare och 2 st CA-modulplatser
  • CI+ stöd för de senaste modulerna som kräver detta
  • Stöd för MPEG4 /MPEG2 – HD/SD, DVB-S/S2
  • Trådlöst nätverk via USB-dongle
  • Kraftfullt operativsystem Linux OS
  • Time Shifting, Inspelning & Uppspelning vid anslutning av hårddisk
  • Utökat EPG stöd och Timerinspelning
  • Inbyggd mediaspelarfunktion – mp3, video och foto
  • Stöd för uppspelning av högupplösta mkv och divx-filer
  • Nätverksanslutning
  • Tydlig VFD Display (12 tecken)
  • Blind Scan för både SD- och HD-kanaler
  • Stöd för DiSEqC 1.0, 1.1, 1.2 och USALS
  • Favoritlistor
  • Kanalorganisering med Favoritkanaler, Lås, Flytta och Radering
  • Kanalsortering efter alfabet, transponder eller krypteringssystem
  • Användarvänliga & flerspråkiga menyer och hantering
  • Text-TV / Undertexter
  • Max 10,000 Radio- och TV-kanaler
  • PIP (Bild-i-Bild)
  • Föräladralås / Systemlås / Installationslås
  • HDMI-utgång (576i, 576p, 720p, 1080i, 1080p)
  • CVBS (komposite) Video & Ljud-utgång via RCA
  • Optisk utgång för digitalt ljud (SPDIF)
  • Uppgradera mjukvara och kanaldatabas via USB, Internet eller RS-232C port
  • Smidig ergonomisk fjärrkontroll
  • 1W i strömförbrukning i Standby-läge

 


TEKNISKA SPECIFIKATIONER


Tuner & Kanalavkodare (DVB-T/T2 – DVB-C)
DVB-T2 (Marknät)
Anslutning:
Loopgenomgång ut:
Frekvensområde:Demodulation:
Kanalen bandbredd:
FET mode:
Code Rate:
Guard Interval:DVB-C (Kabel-TV)
Anslutning:
Loopgenomgång ut:
Frekvensområde:
Demodulation:IF Bandbredd:Symbolhastighet in:
IEC 169-2, Hona
IEC 169-2, Hane
VHF III : 174~230 MHz
UHF IV : 470~606 MHz
UHF V : 606~862 MHz
OFDM
6, 7, 8 MHz
1K, 2K, 4K, 8K, 16K, 32K
1/2, 2/3, 3/4, 3/5, 4/5, 5/6
1/4, 5/32, 1/8, 5/64, 1/16, 1/32, 1/64, 1/128IEC 169-2, Hona
IEC 169-2, Hane
50MHz ~ 1GHz
16, 32, 64, 128, 256 QAM(for Annex A/C)
64, 256 QAM(for Annex B)
8 MHz(-3dB) TYP(for Annex A/C)
6 MHz(-3dB) TYP(for Annex B)
1 Msps ~ 7 Msps(for Annex A/C)
5.057 Msps(for 64QAM, Annex B)
5.361 Msps(for 256QAM, Annex B)
MPEG Transportström A/V avkodning
Transportström:Profilnivå:
Hastighet in:
Videoformat:
Videoupplösning:Audioavkodare:
Audioläge:
Sampling Rate:
H.264(MPEG-4 part 10, MPEG-4/AVC and H26L)
MPEG-II ISO/IEC 13818-2/11172-2 / HE-AAC
MPEG-4/AVC MP@L4, MPEG-II MP@HL
Max. 80Mbit/s
4:3 Letter Box, 4:3 PanScan, 16 : 9
720 x 576i, 720 x 576p, 720 x 480i, 720 x 480p
1280 x 720p, 1920 x 1080i, 1920 x 1080p (endast via HDMI)
Dolby Digital, MPEG-1 Layer 1,2 and 3
Stereo/Joint stereo/Mono, Dolby Digital bitstream
32KHz, 44.1KHz and 48KHz (According to input)
Huvudsystem
Huvudprocessor:
Minne:
STi 7111 chipset (450 MHz)
Flash-ROM : 32 Mbyte
SDRAM : 256 Mbytes
EEPROM : 256 bytes
Audio / Video & Data ingång/utgång
RCA:
HDMI:
OPTISK:
RS-232C:
USB:
Nätverk:
3,5″ CVBS Video utgång, Audio L, R utgång
V1.3. Video & Audio utgång
Dolby Digital (SPDIF)
9 pin D-SUB (Male) typ, Överföringshastighet 115Kbps
USB 2.0 Host stöd. (5 V DC 500 mA Max.)
RJ45 anslutning, 100 Mbps
Front-/Bakpanel
Slottar:Display:
Knappar:
1 st Kortläsare
2 st Common interface (CI+ stöd)
2 st USB2.0-anslutningar (1 st bak, 1 st front)
7 segment
3 Knappar (Standby, CH UPP/NER)
Strömförsörjning
Volt in:
Typ:
Strömförbrukning:
Förbrukning (Standby):
Skydd:
AC 100 ~ 250V, 50/60Hz
SMPS
Max. 30W
Max. 1W
Seperata interna säkringar och åskskydd
Fysisk specifikation
Storlek (B x H x D):
Vikt (Net):
Temp.:
Lagrings Temp.:
260mm X 43mm X 180mm
1.1 Kg
0°C ~ +45°C
-10°C ~ +70°C

Relevante links

I samme kategori

Back to top button