Arkiverede Tests

Maximum V-OSC1 SatCR LNB

Produktanmeldelse af Maximum V-OSC1 SatCR LNB

Viasat PVR bokse med 2 tunere indgange eller Viasat bokse i flere rum i huset. Der er et stadigt stigende behov for at forsyne flere bokse uden at skulle trække mere end et kabel. Producenten Maximum har den perfekte LNB til de nyere Viasat bokse med SatCR understøttelse. Netto-Sat.dk har været så venlig at udlåne et eksemplar til DIGITALT.TV til en test. Virker ikke til Canal Digital bokse.

Fakta

Producent: Maximum
Produkt: Maximum V-OSC1 SatCR LNB
Distributør: Kjaerulff1 www.kjaerulff1.com
Pris: Set til 499 kr. hos www.netto-sat.dk

Annonce - artiklen forsætter nedenunder

Installering og funktioner

LNB’en kommer pakket i en papæske. Der er tale om en 0.2 dB LNB, altså på papiret en god LNB.

Der er 2 udgange på LNB’en. Den ene er en standard universal udgang til modtagere uden SatCR/Unicable support, mens den anden er en SatCR LNB udgang, der kan benyttes med op til 4 SatCR kompatible modtagere. Du kan altså forsyne op til 5 modtagere ialt med denne LNB. Der er en kappe, der kan skydes ned og dermed beskytte f-stik for vind og vejr, men det er en god idé stadig at beskytte med selvvulkaniserende tape omkring disse.

SatCR

SatCR står for Satellite Channel Router, og er udviklet af STMicroelectronics. Teknologien har været på markedet siden 2005.

Følgende Viasat bokse har understøttelse af SatCR: Pace DS 250 – Pace TDS 460 – Strong SRT5762 – Strong 6765-NV – Pace TDS 850 HD/PVR – Samsung DSB-H670.

Som på almindelige lnb’er så modtages signaler i de kendte 4 bånd

· Vertikal / low- band
· Vertikal / high – band
· Horisontal /low- band
· Horisontal / High – band

Men disse omsættes til fire nye satellit kanaler/ transpondere.

Kanal 1 : 1210 MHz
Kanal 2:  1420 MHz
Kanal 3 : 1680 MHz
Kanal 4 : 2040 MHz

Disse filtreres & forstærkes og leveres som et sammensat udgangssignal på ét kabel.

På den ene kabel overføres altså 4 signaler og kan så fordeles med en splitter inde i huset enten op til 4 tunerindgange. F.eks. en twin tuner PVR boks og 2 almindelige bokse.

Vi koblede vores kabel til SatCR udgangen på LNB’en, og monterede en Triax STS 4 4-fordeler inde i huset og koblede denne til kablet. Herefter monterede vi to kabler på denne til vores Pace TDS 850 HD/PVR. På denne skulle vi så opsætte til SatCR LNB og vælge de to kanaler, i dette tilfælde Kanal 1 : 1210 MHz og Kanal 2: 1420 MHz. Herefter kunne vi konstatere, at signalerne blev modtaget korrekt. Altså kunne vi uden problemer modtage signal til de to tunere på Pace TDS 850 HD/PVR via et enkelt kabel og en SatCR LNB. Vi kunne også samtidigt forsyne en ikke SatCR modtager med signal via et andet kabel på Universal LNB udgangen på LNB’en.

Konklusion

Maximum V-OSC1 SatCR LNB holder hvad den lover. Den leverer op til 4 signaler på et enkelt kabel. Dermed er den en oplagt investering for Viasat boks ejere, der måtte have en boks med SatCR understøttelse. Prisen er også god. Selv om man også skal købe en fordeler oveni til omkring 70-110 kr. så  sparer man på udgifter og besvær med ekstra kabler ind i huset fra parabolen.

DIGITALT.TV takker Netto-Sat for at stille denne LNB til rådighed for denne test.

I samme kategori

Back to top button