Arkiverede Tests

TV 2 Sputnik på iPad

TV 2 har været lidt længe om at få sin TV 2 Sputnik tjeneste ud på iPad, men i midten af oktober 2011 var TV 2 Sputnik app’en til iPad så endelig en realitet. DIGITALT.TV har afprøvet tjenesten og bringer her en anmeldese.

Hvad er TV 2 Sputnik og hvad koster TV 2 Sputnik på iPad?

TV 2 Sputnik på iPadTV 2 Sputnik er TV 2’s online on Demand katalog med indhold fra TV 2 kanalerne. Med TV 2 Sputnik så er du ikke er afhængig af tv-tider og tv-guider, men kan se et udvalg af TV 2 indhold, når det passer dig. Der er også snigpremiere på indhold, der endnu ikke har været sendt. TV 2 Sputnik tjenesten er tilgængelig på computer, visse tv og tv-bokse, samt altså på mobile enheder som iPad. 

Selve app’en du skal hente er gratis, men et TV 2 Sputnik abonnement kan ikke købes særskilt til iPad, så det er et generelt TV 2 Sputnik abonnement, du skal have fat på, for at kunne se indhold på din iPad.

Annonce - artiklen forsætter nedenunder

Med standard pakken til 69,- / måned, får du det bedste fra TV 2. Du kan se nyheder live fra TV 2 News, populære serier, comedy fra Zulu og talkshows fra Charlie, dog med visse begrænsninger på iPad’en, men mere om det senere. Det er også dette abonnement jeg har testet med, mens det af kommentarerne under TV 2 Sputnik App’en på App Store, ser ud til at man ikke får glæde af det større Sputnik Sport abonnement på iPad’en.

Når du tegner et abonnement, accepterer du samtidig, at TV 2 løbende trækker et beløb svarende til prisen for det valgte abonnement fra den konto, som du benyttede ved den oprindelige tegning af abonnementet. Du kan dog når som helst opsige dit abonnement, i henhold til de frister der er angivet på Sputnik’s hjemmeside.

TV 2 Sputnik på iPad betjening og begrænsninger

TV2 Sputnik iPad

Sputnik på iPad’en er generelt en god oplevelse betjeningsmæssigt. På forsiden er der hurtig adgang til det nyeste og det mest populære lige nu.

TV 2 Sputnik iPad indhold

Nederst kan også skifte til en oversigt over alle programmer inddelt alfabetisk, og der er og øverst til højre et søgefelt, hvor du kan søge efter indhold.

TV 2 Sputnik live tv ipad

Det er er på Sputnik på iPad’en virker godt nok i forhold til betjening, med mulighed for at hive i markøren på tidslinjen, såfremt du ønsker at hoppe frem og tilbage i en afspilning.  Live TV delen er fortsat begrænset til TV 2 News på iPad’en, mens man på en computer kan se både TV 2, Zulu, News og Charlie. Altså en lidt irriterende begrænsning, og noget som TV 2 forhåbentligt har tænkt sig at gøre noget ved inden alt for længe.

Når vi er ved begrænsningerne, så er en anden at en del af indholdet på Sputnik der ikke er at finde på Sputnik på iPad’en. Det gælder f.eks. amerikanske serier, som TV 2 ikke har rettigheder til at distribuere mobilt. Stort set alt udenlandsk indhold, som ellers kan ses via Sputnik på en computer, er således ikke at finde på iPad’en. Samme begrænsning rammer desuden Sputnik på Sony TV med Sputnik adgang, og begrænsninger på indhold er også kendt fra andre tjenester såsom Viaplay. Begrænsningerne må dog ventes at blive færre, efterhånden som der laves nye rettighedsaftaler, der tager højde for de nye distributionskanaler.

Du må også se bort fra muligheden for at leje film, som det ellers er muligt på Sputnik på en computer.

Du skal naturligvis have en fungerende netforbindelse af en rimelig hastighed, for at TV 2 Sputnik virker optimalt på din iPad, og husk at den datatrafik du har ved brug af TV 2 Sputnik kan koste ekstra alt afhængigt af din mobile bredbåndsforbindelse ved brug med 3/4G forbindelser.

TV 2 Sputnik billedkvalitet på iPad og via AirPlay

TV 2 Sputnik Airplay iPad

Billedkvalitetsmæssigt så fungerer TV 2 Sputnik fint til visning på en mindre skærm som den i iPad’en, selv om billedkvaliteten er set lidt bedre andre steder.

Streamningen fungerer fint og generelt kører afspilningen med det samme. Det er også muligt at streame indhold fra iPad’en via AirPlay til Apple TV eller f.eks. en Boxee Box, omend billedkvaliteten ikke helt er på højde med den du får ved at koble en computer til tv’et via et HDMI kabel. 

Generelt så virker TV 2 Sputnik på iPad’en lidt dårligere billedekvalitetsmæssigt end set på en computer, men altså mest synligt ved afspilning fra iPad til fladskærm.

TV 2 Sputnik på iPad konklusion

TV 2 Sputnik fungerer fint på en iPad, med en ok billedkvalitet når du ser på tjenesten her. Ved brug som afspiller via AirPlay til fladskærmen, så kunne kvaliteten dog godt ønskes bedre.

Betjeningen i TV 2 Sputnik App’en virker ganske glimrende, men det er dog lidt irriterende, at man ikke får den fulde Sputnik oplevelse her imodsætning til på en computer. TV 2 Sputnik på iPad’en mangler endnu live streaming af TV 2 kanalerne bortset fra News, og udenlandsk indhold og filmleje må du også være foruden.

På trods af disse begrænsninger, leveres der dog ikke en speciel Sputnik udgave til iPad til nedsat pris, og dermed ser vi TV 2 Sputnik på iPad’en mere som en ekstra mulighed, såfremt du allerede har Sputnik abonnement, end en tjeneste vi ville gå ud at købe specifikt til brug på iPad’en.

TV 2 Sputnik på iPad – hent app’en her

Apple App Store – TV 2 Sputnik på iPad

I samme kategori

Back to top button