Arkiverede Tests

Samsung SyncMaster B2430HD

Samsung SyncMaster B2430HD Test

Når TV 2 bliver en betalings-tv kanal i starten af 2012, så er der formentlig flere af de husstande, der modtager tv via egen antenne, sikkert investere i nyt udstyr for fortsat at kunne se TV 2 på alle husstandens tv. Det gælder f.eks. også i børne- eller soveværelset, og hvor du måske ellers har et sekundært tv. DIGITALT.TV anmelder i denne produkttest et eksempel på en mindre skærm, Samsung SyncMaster B2430HD, der egner sig godt til sådanne formål, og som har mulighed for også at modtage kodede betalings-tv kanaler.

Samsung SyncMaster B2430HD kan benyttes som TV eller PC skærm, eller til en kombination af begge dele, og byder blandt og så på en billede i billede funktion, så du kan se tv mens du arbejder i f.eks. Windows. Skærmen er i denne anmeldelse testet med kabel-tv fra Stofa, gratis tv via almindelig tv-antenne og betalings-tv fra Boxer via Boxer kortlæser modul.

Pris omkring 2000,- Tjek dagsprisen på Samsung SyncMaster B2430HD her

Annonce - artiklen forsætter nedenunder

Teknik

 • Skærmstørrelse: 24″
 • Lysstyrke (typisk): 300 cd/cm2
 • Kontrastforhold (typisk): DCR 70 K:1
 • Opløsning: 1920 x 1080
 • Responstid (typisk): 5 ms
 • Indbygget DVB-T/C digital TV Tuner
 • Lyd : Dolby Digital Plus, Dolby Pulse, dts2.0+Digital Out, Optisk digital Lyd (SPDIF), Multihøjttaler: 3W x 2kanaler
 • Billede: Composite, Komponent, 2 x HDMI(V1.3), SCART
 • Strømforbrug i brug/standby: 52 W / < 0,3 W

der er ikke nogle Smart TV funktioner som f.eks. Internet adgang eller optagelse af TV på ekstern USB enhed. Fra USB kan du afspille de fleste slags ASF, AVI 3GP, MKV, MP4, MPEG filer og høre MP3 musik eller se JPG billeder.

Udpakning og design

Skærmen på Samsung SyncMaster B2430HD er pakket ind i en sorte ramme i blank plastik med rundede hjørner. Den blanke sorte kant afslører nemt lys fra vinduer og lamper, hvilket kan være lidt distraherende.

I bunden er der buet gennemsigtig glaskant med blåt skær i midten, der angiver at skærmen er tændt. Du finder ingen fysiske knapper på skærmen, der kan styres via trykfølsomme områder nederst i den sorte ramme under Samsung logo’et. Manglen af fysiske knapper, gør det dog svært at betjene skærme i et mørkt rum. Der følger dog også en fjernbetjening med, og det er nok den mest praktiske måde at betjene skærmen på.

Fjernbetjeningen er ganske stor, skærmens størrelse og prisklasse taget i betragten, men den fungerer fint med fornuftig knap layout.

Der medfølger naturligvis en fod med til skærmen, som er lige til at skrue på. Denne har mulighed for at tilte skærmen op af, f.eks. i forbindelse med brug som PC monitor, men der er ikke nogen drejefunktion. Ønsker du vægmontering, så skal du selv investere i et vægophæng (75 mm x 75 mm).

På bagsiden er Samsung SyncMaster B2430HD ganske veludrustet på tilslutningssiden med:

 • 1 x Tuner indgang DVB-T/C
 • 2 x HDMI
 • 1 x kombineret composite/komponent video indgang
 • Optisk lyd ud
 • Lydindgang, 3,5 mm stereo mini jack
 • Hovedtelefoner, 3,5 mm stereo mini jack
 • 1 stk., VGA
 • 1 stk. USB

Skærmen har således ikke DVI tilslutning, så ønsker du at benytte den sammen med en computer, skal du altså enten have HDMI ud på dit graffikkort eller DVI – HDMI kabel eller adapter. For at få lyd med via HDMI skal dit grafikkort tilbyde at sende det med via DVI, eller også skal du benytte lydudgang fra din computers lydudgang via stereo mini jack, kablet til dette medfølger.

På siden af skærmens bagside finder vi en common interface port. Her kan du således stikke et kortlæser modul fra f.eks. Boxer, Stofa eller YouSee, og dermed få adgang til også at se de kodede kanaler.

Skærmen hører ikke til de aller slankeste, og stikkene på bagsiden er ikke placeret i optimal position for at mindske pladsbehovet bagud. En ca. 10 cm fra front til bagvæg skal der til.

Installation

Installationen af Samsung SyncMaster B2430HD er ganske lige til. Du skal blot vælge menusprog, landeindstillinger, signaltype Luft eller Kabel-TV. Det er også muligt at vælge, om skærmen skal søge både efter analoge og digitale kanaler, hvilket kan være relevant i forbindelse med kabel-tv, hvis du har kanaler i dit kabel-tv signal, der kun udsendes analogt.

Kanalsøgningen i forbindelse med Stofa digitalt kabel-tv skal bare søges med parametrene:

 • Frekvens: 346 MHz
 • Netværk: Auto
 • Modifikation: 64 QAM
 • Symbol rate: 6900 KS

Herefter finder skærmen alle kanaler indenfor få sekunder. Har du YouSee skal du indtaste dit Netværks-ID.

Kanalsøgning i forbindelse med antenne-tv søger du bare automatisk, så skulle du gerne finde alle tilgængelige kanaler, der hvor du bor, forudsat dine antenneforhold er i orden naturligvis.

Billede, lyd og betjening

Til en pris på omkring de 1800,- kan man ikke forvente et High End billede, og Samsung SyncMaster B2430HD kan da heller ikke hamle op med de mere avanceret, men ofte også større, skærme. Farvedybden er ganske god. Bortset fra den sorte blanke kant omkring selve skærmen, så døjer du ikke med refleksioner på selve skærmen.  Betragningsvinklerne er ganske fornuftige, specielt hvis du er i øjenhøjde med skærmen. Klart bedst er naturligvis HDTV kanaler, almindelige kanaler har en tendens til at stå uskarpt og vise den digitale støj (kompression).

I brug som PC monitor, så havde jeg lejlighed til at sammenligne med en ældre dedikeret Samsung PC skærm. Samsung SyncMaster B2430HD leverede klart bedre farverealisme. Blandt en mere klar hvid end på den gamle, hvor hvid var mere gullig. Under billedindstillingerne skal man ved brug med computer sætte størrelse til skærmtilpasning for at billedet passer til skærmen.

Skal du udelukkende bruge den som computerskærm, kan du dog sikkert få bedre skærme til dette formål i samme prisklasse. Ved brug med PC via DVI – HDMI kabel, må du leve med, at skærmen ikke understøtter at slukke i forhold til energi indstillingerne i Windows. Du får derfor en skærmbesked om intet signal i et stykke tid, inden skærmen slukker helt, hvorefter du manuelt skal tænde på fronten, når du vil bruge den igen. Billedet er også lidt længe om at komme tilbage, når computeren har sendt grafikkorts udgangen i dvale.

I forhold til betjening, så er Samsung SyncMaster B2430HD naturligvis udrustet med Samsungs velkendte brugerinterface, der fungerer ganske godt. Menuerne er ganske logisk i deres opbygning, og der er egentlig flere indstillinger i forhold til billede justering, end man forventer sig. Det kan godt betale sig at justere på skærmen, når du tager den i brug, for jeg synes ikke alt det forud-indstillede er optimalt.

Jeg kunne godt have ønsket mig en mulighed for at deaktivere indgange, man ikke benytter, som f.eks. scart og VGA, så det var lidt hurtige at skifte indgang ved tryk på Source knappen. For at få kanallisten frem skal man trykke ch list knappen, her kunnet jeg have ønsket mig, at man bare kunne trykke, på det man vel kan kalde OK knappen i stedet.

Du kan slå det til, så du kan redigere kanalnumre på kanallisten, men det er en noget omstændig process, så det kan anbefales at lave favoritliste i stedet. EPG fungerer fint med programvisning for enkelt programmer ved tryk på infoknappen, og via guideknappen får du en tidslinje baseret EPG visning for flere kanaler. I denne modus ser det dog ikke ud til at der ved modtagelse af digital tv fra kabel-tv, er muligt at se tv samtidigt, selv om der er vindue til det . Derimod kan du godt se tv samtidigt med EPG visning, såfremt du modtager antenne-tv, altså DVB-T som signalkilde.

I forhold til PIP, altså billede i billede visning, så fungerer det med tv-tuner signal, når du valgt HDMI som indgang. Bruger du f.eks. skærmen til computer, så kan du via menuen slå visning af tv til i et vindue, der kan placeres valgfrit i et af de 4 hjørner på skærmen. Man savner dog en dedikeret knap på fjernbetjeningen til PIP. Hurtigste måde at aktivere det på er via Tools knappen. Det er desværre ikke muligt at aktivere PIP funktionen, mens du ser tv som signalkilde, så du kan ikke se indhold i lille vindue fra f.eks. HDMI1.

Tekst-TV visning fungerer fint med sidehukommelse, og du har ud over almindelig visning også mulighed for at vise tekst-tv side om side med tv billedet. Undertekster synes at fungere fint.

Lyden er, som man kan forvente i en skærm til denne pris og størrelse, ikke noget at skrive hjem om. Lyden er temmelig indelukket og udetaljeret. Har du en forstærker med optisk digital lydindgang, kan du med fordel køre lyden gennem denne. Lyd fra DR HD kan udsendes via den optiske lydudgang som Dolby Digital lyd også ved modtagelse via DVB-T. Du skal blot vælge det digitale outputformat (SPDIF) blandt indstillingerne PCM eller Dolby Digital på skærmens avancerede lydmenu.

Skærmen er ikke officielt godkendt af Boxer, men kodede kanaler fra Boxer blev uden problem vist efter montering af Boxer TV kortlæser modul og Boxer kort. Også Zaptor kort fra Stofa fungerede med digital kortlæser modul fra Stofa. Dog er skærmen lidt langsom til at vise billede, når man zapper mellem kodede kanaler.

Konklusion

Samsung SyncMaster B2430HD tilbyder en del for de omkring 1800,- skærmen koster. Både DVB-T og DVB-C tuner, ukodede eller kodede tv-kanaler via Common Interface port, medieafspilning via USB, mulighed for billede i billede, når du f.eks. bruger den som computermonitor med mere.

Skal man trække lidt i den negative retning, så er USB tilslutningen måske ikke placeret på det mest praktiske sted. Der er ingen mere avanceret smart tv funktioner, såsom Internet apps, og lyden er ikke noget at skrive hjem om. En DVB-T2 tuner havde naturligvis også været lidt mere fremtidssikret for dem med egen tv-antenne. TV 2 kan du dog med sikkerhed modtage, netop eftersom der er mulighed for at modtage også kodede kanaler.

Samlet set må Samsung SyncMaster B2430HD  vurderes som et godt køb til prisen. God betjening, ganske fornuftigt billedkvalitet og til en fornuftig pris til de rum, hvor skærmstørrelsen ikke er så afgørende.

Tjek dagsprisen på Samsung SyncMaster B2430HD her

Filformat support – USB medieafspilning

 • Understøttede undertekstformater

  NAVN

  FILTYPE

  MPEG-4 tidsbaseret tekst

  .ttxt

  SAMI

  .smi

  SubRip

  .srt

  SubViewer

  .sub

  Micro DVD

  .sub eller .txt

 • Understøttede videoformater

  FILTYPE

  CONTAINER

  VIDEO-CODEC

  OPLØSNING

  LYD-CODEC

  *.avi

  *.mkv

  AVI

  MKV

  Divx 3.11 /

  4.x / 5.1 / 6.0

  1920 x 1080

  MP3

  AC3

  LPCM

  ADPCM

  DTS Core

  XviD

  1920 x 1080

  H.264 BP /

  MP / HP

  1920 x 1080

  MPEG4 SP /

  ASP

  1920 x 1080

  *.asf

  ASF

  Divx 3.11 /

  4.x / 5.1 / 6.0

  1920 x 1080

  MP3

  AC3

  LPCM

  ADPCM

  WMA

  XviD

  1920 x 1080

  H.264 BP /

  MP / HP

  1920 x 1080

  MPEG4 SP /

  ASP

  1920 x 1080

  *.wmv

  ASF

  Window Media Video v9

  1920 x 1080

  WMA

  *.mp4

  MP4

  H.264 BP /

  MP / HP

  1920 x 1080

  MP3

  ADPCM

  AAC

  MPEG4 SP /

  ASP

  1920 x 1080

  XVID

  1920 x 1080

  *.3gp

  3GPP

  H.264 BP /

  MP / HP

  1920 x 1080

  ADPCM

  AAC

  HE-AAC

  MPEG4 SP /

  ASP

  1920 x 1080

  *.vro

  VRO

  VOB

  MPEG1

  1920 x 1080

  AC3

  MPEG

  LPCM

  MPEG2

  1920 x 1080

  *.mpg

  *.mpeg

  PS

  MPEG1

  1920 x 1080

  AC3

  MPEG

  LPCM

  AAC

  MPEG2

  1920 x 1080

  H.264

  1920 x 1080

  *.ts

  *.tp

  *.trp

  TS

  MPEG2

  1920 x 1080

  AC3

  AAC

  MP3

  DD+

  HE-AAC

  H.264

  1920 x 1080

  VC1

  1920 x 1080

  Kilde: Samsung

I samme kategori

Back to top button