Arkiverede Tests

MAXIMUM C-641 CX

MAXIMUM C-641 CX er  en ny twin tuner boks til kabel-tv fra danske Kjaerulff 1 Digital. MAXIMUM C-641 CX udmærker sig ved at have et intern PVR mulighed, hvor du enkelt kan skubbe en 2.5″ harddisk på plads i siden, og dermed også kunne benytte modtageren til at optage med. Læs mere om MAXIMUM C-641 CX i denne anmeldelse.
Modelnavn:  MAXIMUM C-641 CX
Tunertype: 2 x DVB-C (Kabel-TV)
Kortlæser: Conax (Kan ikke benyttes til kort fra de fleste danske kabel-tv udbydere)
PVR: Intern valgfri (Sælges uden eller med harddisk)
Pris: 1750 – 2500,-

MAXIMUM-C-641-CX anmeldelse

Design, tilslutninger, teknik

Selv om MAXIMUM C-641 CX er en boks med intern PVR, så er den en meget kompakt boks, der med sit design helt i sort gør sig godt på hylden på tv-bordet i stuen. Men skulle du ønske at gemme den lidt af vejen, så er det faktisk muligt. Der medfølger et lille IR øje, så du har mulighed for at placere den f.eks. i et skab og kun have det lille IR øje fremme, så du stadig kan betjene den.

Annonce - artiklen forsætter nedenunder

På fronten af boksen har du knapper til kanal ned/kanal op samt en Stand by knap . Desuden den indbygge kortlæser. Denne kan imidlertid kun anvendes til Conax kodet kanaler, og det begrænser den i forhold til dansk brug. Har du kabel-tv fra Canal Digital er det muligt, at den kan benyttes, men du får ikke glæde af kortlæseren med hverken Stofa eller YouSee signal.

Boksen kan pt. ikke benyttes med Stofa tv-signal.

Tilslutninger på bagsiden:

 • ANT IN: Signal indgang
 • ANT OUT: Videresløjfning af signal til fx dvd-optager eller tv
 • USB: Kan kun bruges til softwareopdatering
 • LAN: Til fremtidig brug (deaktiveret)
 • HDMI: Digital tilslutning til tv, med den bedste billedkvalitet
 • SPDIF: For digital lydkvalitet
 • Audio R/L: For analog lydkvalitet
 • SCART: Analog tilslutning til tv eller DVD
 • 12 V DC: Indgang til medfølgende strømforsyning
 • IR: Tilslutning af IR-øje kabel

I kassen medfølger udover modtageren:

 • Fjernbetjening (MAXIMUM R2)
 • Batterier (2 x AAA)
 • SCART kabel (1 stk.)
 • Antennekabel (1 stk.)
 • IR kabel (1 stk.)
 • Strømforsyning 12 V DC
 • Klistermærker til harddisk
 • Brugermanual
 • Informationsseddel om harddisk

Fjernbetjeningen er en kvalitetsmodel, der både ser godt ud og ligger godt i hånden, selv om den er lidt stor. Bemærk at der til dækslet til batterier skal  benyttes en lille stjerneskruetrækker. Dette for at børn ikke skal kunne kunne komme til batterierne og det er jo meget fornuftigt.

Knapperne er ganske logisk placeret, men enkelte vil dog måske kigge efter en dedikeret optageknap. Denne er dog valgt placeret sammen med de farvede funktionstaster på fjernbetjeningen, og det er faktisk rart, at man generelt ikke skal rundt mellem en masse forskellige knapper for at betjene simple ting på boksen. Det gør boksen meget logisk og let at betjene.

Modtageren har Go’ Energi mærket, og jeg måler MAXIMUM C-641 CX til at benytte 10,6W /0,4W.

Installation

MAXIMUM C-641 CX er godt optimeret i forhold til danske kabel-tv, så du hurtigt kan få installeret dine digitale kabel-tv kanaler. Der er prækonfigureret hurtigsøgning i forhold til Stofa, YouSee (via dit lokale netværks id) og Glentevejens antennelaug, men der er også mulighed for at hente yderligere konfigurationer ned fra Kjaerulff1’s hjemmeside til flere andre kabel-tv udbydere.En hurtigsøgning tager kun få sekunder, men der er naturligvis også mulighed for at scanne mere manuelt.

Menu osv. er naturligvis tilgængeligt på dansk, og HDMI kan via menuen indstilles til 576,720 eller 1080i. Der er også standard indstillingen Auto, hvor modtageren vælger bedste opløsning baseret på den tilsluttede fladskærm.

Installationen af harddisken er også gjort simpel. På siden af boksen er der et dæksel for harddisk porten som enkelt vippes af med en lille skruetrækker. Herefter er der frit syn ind i porten, hvor du enkelt kan skubbe en 2.5″ SATA harddisk ind. Der er ikke noget med skruer eller kabler, der skal monteres, så i praksis kan man sige, at man får intern PVR mulighed uden besvær.

Inden du monterer harddisken skal du dog overveje, om du kunne have behov for at tage den ud igen. F.eks. for at have muligheden for flere forskellige diske med optaget tv. For at kunne tage den ud igen, skal du nemlig montere det medfølgende klistermærke på selve disken. Der så stikker en lille plastlap ud i siden på boksen, men det er da til at leve med.

Man skal huske at skubbe harddisken helt ind, opdagede jeg, da den i første omgang ikke kunne finde den.

Både i forhold til installation af harddisk og førstegangsinstallationen af selve boksen må vi således give MAXIMUM C-641 CX topkarakter.

Daglig brug

Som tidligere nævnt, så udmærker Maximum C-641 CX ved sin brugervenlighed. Det bør ikke være nogen større udfordring for selv knap så tekniske brugere at benytte denne boks. Du skal kun vente få sekunder på, at den er klar til brug. Ikke noget med at vente i evigheder, som det ses på visse bokse.

Kanallisten giver et hurtigt overblik over, hvad der sendes lige nu på de forskellige kanaler. Det går hurtigt med at skifte kanal på boksen, hvilket er rart. Et klik på info knappen viser hurtig information om det aktuelle og næste program på kanalen. Klikkes der endnu engang kommer en mere detaljeret information om det aktuelle program.

Der kan laves op til 6 favoritlister, og det er også sådan du kan redigere rækkefølgen af kanaler. Dette er ikke muligt for hovedlisten, hvor kanalrækkefølgen er baseret på LCN (Logical Channel Numbering).

Der er en velfungerende Elektronisk Program Guide (EPG), og det er et plus, at man i et mindre billede kan følge den udsendelse, man aktuelt ser. Mængden af EPG informationerne er afhængig af din kabel-tv udbyder. Tekst-tv delen er også en fornøjelse at benytte, uden at skulle vente på siderne.

PVR funktionalitet

Som tidligere nævnt under installation, så er PVR installationen enkel. Det anbefales af Kjaerulff1, at man købe de harddiske, der er anbefalede og testet til at virke med boksen.

De godkendte harddiske er da dette skrives:

250 GB
HITACHI TRAVELSTAR 5K500.B 250GB 2.5″ 5400RPM SATA/300 8MB HTS545025B9A300
SEAGATE MOMENTUS 5400.6 250GB 5400RPM 2.5″ SATA/300 ST9250315AS
Fujitsu HDD 250GB SATA 2,5″; MJA2250BH

500 GB
HITACHI TRAVELSTAR 5K500.B 500GB 2.5″ 5400RPM SATA/300 8MB HTS545050B9A300
Western Digital WD5000BPVT SATA 2,5″

DIGITALT.TV tester boksen med en 250 GB Hitachi harddisk leveret af Kjaerulff1 i forbindelse med testen. Disken er stort set helt lydløs, også når der optages.

Boksen tilbyder følgende PVR funktioner:

 • Tidsforskyde en igangværende udsendelse med mulighed for at arkivere denne.
 • Optage en udsendelse enten manuelt eller via den elektroniske programguide
 • Afspille en optaget udsendelse
 • Du kan frit se ét program og samtidig optage et andet på harddisken

PVR funktionen har følgende begrænsninger:

 • Programmerne ligger kodet på harddisken, og kan kun afspilles igen af den samme modtager.
 • Man kan kun optage ét program ad gangen.
 • Man kan ikke optage et program og samtidig sætte et andet program på pause.
 • Der er endnu ingen funktioner til andre multimedie funktioner fra harddisken, såsom afspilning af musik eller visning af billeder.
 • Redigering af optagelser ikke mulig.

Positivt er muligheden for at fastsætte en tidsmargin i forbindelse med optagelser, så man er mere sikker på at få hele programmet med selv ved forsinkelser. Den er som standard sat op til 5 minutter, men man kan sætte den i intervaller helt op til 60.

Optagelserne er der direkte adgang til via den grønne knap på fjernbetjeningen. Der kan sorteres efter dato, kanal eller på optagelsens navn. Du kan hoppe i en optagelse ved at skrive tidspunkt ind via fjernbetjeningen.

Alt i alt en velfungerende PVR del, der også husker, hvor du kom til, såfremt du genoptager afspilningen af et optaget program senere.

Konklusion

MAXIMUM C-641 CX er absolut et godt bud på en brugervenlig kabel-tv modtager med god betjeningskomfort.

Boksen er med sin indbyggede kortlæser til conax,og uden mulighed for kortlæser modul, ikke egnet til dig med kabel-tv der har ekstra betalings-tv abonnementer, der kræver programkort. Men til de mange ukodede kanaler fungerer den fint med god installations support for flere danske kabel-tv net.

PVR muligheden via enkelt at skubbe en disk ind i boksen fungerer glimrende, og det er smart også i forhold til at kunne benytte flere diske.  Skal man pege på ting, der mangler, så savner man muligheden for at optage 2 ting samtidigt, ligesom det også trækker lidt ned, at man ikke kan pause en udsendelse, hvis man optager en anden.

Enkel og hurtig betjening
Smart intern PVR mulighed

Ingen mulighed for betalings-tv med programkort fra de største danske kabel-tv udbydere
Kan ikke optage 2 programmer samtidigt

DIGITALT.TV takker Kjaerulff1 for muligheden for at anmelde MAXIMUM C-641 CX

I samme kategori

Back to top button