TV Bokse YouSeeHarddiskoptagereTV Bokse StofaAntenne-TV

LG HR939N

Hvorfor er der ikke billeder i denne anmeldelse? Denne anmeldelse er så gammel at vi på daværende tidspunkt benyttede en metode til billedeindhold som vi er gået væk fra. Desværre har det vist sig for ressourcetungt at konvertere billederne, så vi har fravalgt dette for produkter der er udgået af produktion.

Præsentation LG HR939N

Vi har tidligere testet en blu-ray/harddisk optager her på DIGITALT.TV, men nu er turen kommet til en 2013 blu-ray afspilller/harddiskoptager model fra LG nemlig HR939N.

LG HR939N er den største af i alt 3 LG modeller i denne produktserie, der fås en mindre udgave, LG HR933N med 320GB plads, samt en LG HR935N med 500 GB plads. Alle modeller er udrustet med twin tuner, der kan anvendes både til kabel-tv signaler (DVB-C) eller signaler fra egen tv-antenne (DVB-T2). En indbygget kortlæser gør det muligt også at modtage kodede kanaler, og der er både kablet og trådløst netværksmulighed. 

DIGITALT.TV har testet LG HR939N med Boxer TV og Stofa TV (sidstnævnte kun i forhold til ukodede kanaler). 

Design og tilslutninger

Vi er i den brede ende rent størrelsesmæssigt, men det kan heller ikke overraske med både blu-ray og harddisk inden i. LG HR939N måler (bxhxd) 430 x 59 x 300 mm og er i klassisk sort med blank front. Der er basale knapper på fronten, men generelt kan du ikke undvære fjernbetjeningen for at betjene den. På fronten finder vi naturligvis også  Blu-Ray drevet samt en USB tilslutning.

På bagsiden af LG HR939N finder vi:

 • Antenne ind/ud (gennemsløjfning)
 • Common Interface port
 • USB tilslutning
 • Ethernet netværkstilslutning
 • Optisk digital lyd ud

LG har på 2013 modellen her helt sløjfet de analoge tilslutninger som scart og komposite og phono stik til analog lyd. 2012 modellen havde også komponent ud, men også denne er fjernet. Selvfølgelig værd at notere sig, selv om de fleste nok ikke vil savne disse.

Desuden har LG HR939N også indbygget WLAN, altså trådløst netværksfunktion, så du kan koble den til dit hjemmenetværk uden kabel.

Der er køler indbygget, den støjer ikke voldsomt, men vi bemærkede den.

Medleveret er en brugerguide, fjernbetjening + 2 AA batterier, coax tilslutningskabel, strømkabel og en cd-rom med manual og mediasoftwaren Nero Media Home 4.

Fjernbetjeningen

Den medfølgende fjernbetjening er i plastik og føles måske lidt for let i hånden. Knapperne er logisk nok placeret  og har en fornuftig størrelse. De største naturligvis kanal og volume knapperne.

Hovedmenuen får man adgang via Home knappen, der dog måske er lidt for anonym med blå baggrund.

Installation og teknik

Når du tænder første gang for LG HR939N, hjælpes du i gang af en installationsguide. I forhold til menusprog så kan du vælge dansk.

I forhold til signalsøgning vælger du naturligvis din signaltype og derefter land. En DVB-T2 scanning fandt alle vores tilgængelige kanaler og vi havde heller ikke problemer at scanne Stofa kanalerne efterfølgende.

Daglig brug

Vi koncentrerer os om harddiskoptagerdelen i denne anmeldelse, og som tv-kilde fungerer LG HR939N generelt ganske ok, billedekvaliteten er glimrende.  Den grafiske brugeroverflade på LG HR939N er i den velkendte LG stil, der egentlig ser fin nok ud, men betjeningen er ikke altid helt så logisk, som vi kunne ønske os.

Det er velkomment, at man på LG HR939N nu kan redigere kanalrækkefølgen, hvilket var et problem på 2012 modellerne.

For at få adgang til dette, skal du dog huske at slå LCN automatisk kanalnummerering fra, når du scanner kanaler ind. Kanalflytninger sker med 1 kanal af gangen, så det er en lidt langsommelig proces og specielt i forhold til kabel-tv, så får man, uden LCN slået til, et stort arbejde med at flytte en masse kanaler for både kodede og ukodede lægges ind i en ulogisk rækkefølge.

Kanalskifte er set hurtigere, men i forhold til Boxer er kanalskifte generelt sløvt på grund af CI+ systemet.

Det er muligt at springe i 24 timers interval i EPG’en, men vi savner mulighed for et mindre interval udover 24 timers muligheden. Det tager lidt tid at komme frem til et overblik over aftenens programmer hvis man tjekker om morgenen. Det havde også været et plus med en EPG liste for en enkelt kanal af gangen, men det er der desværre ikke mulighed for.

Der er også tekst-tv på LG HR939N, og det er med hukommelse, så du generelt ikke skal vente på siderne. Med 2 tunere kunne man måske have ønsket sig en billede i billede funktion, men det tilbyder LG ikke.

Du får en rigtig lavt standby forbrug med HR939N, vi måler 0,1W og en start tid fran standby  på harddiskoptageren på 30 sekunder.

PVR – Optag TV

LG HR939N har plads til mange optagelser med sin 1 TB store indbygget harddisk. Eftersom der er to tunere i LG HR939N, så har du mulighed for at optage 2 ting samtidigt dog med visse begrænsninger. Det gælder nemlig udelukkende ukodede kanaler. Ellers kan du maks optage 1 ukodet og 1 kodet kanal. Og generelt så er PVR funktionerne lidt begrænsede på denne harddiskoptager. Vi savner mulighed for en automatisk tidsbuffer ved optagelser, så man ikke manuelt skal ind og redigere hver enkelt optagelse, hvis man vi tilføje f.eks. 5 minutter ekstra. Gør man det manuelt, så har det desuden den lidt uheldige effekt, at navnet på optagelsen skifter fra programnavn til kanalnavn.

Optagelser kan du starte manuelt, via timer eller via EPG. Desværre er der ingen mulighed for automatisk serieoptagelser, men sendes et program på et fast tidspunkt, er det dog muligt at gentage denne.

Er du typen, der kan finde på at starte med at se en optagelse, før denne er færdig, så bliver du skuffet med LG HR939N, for kun færdiggjorte optagelser kan findes i listen med optagelser.

Timeshift er som standard sat til manuel, men kan også sættes til automatisk. Men også i forhold til timeshift er der begrænsninger. Er der en optagelse i gang eller en nært forestående, så bliver timeshift funktionen deaktiveret.

Redigeringsmuligheder er der desværre ikke på LG’s harddiskoptager, så du kan ikke klippe reklamer ud og heller ikke hoppe over dem for der er ingen andre muligheder end at spole.

Overblik over PVR muligheder

 • Du kan optage et program og se et andet samtidigt
 • Du kan optage 2 programmer samtidigt (dog ikke kodede)
 • Optag via Timer eller manuelt
 • Optag via EPG
 • Kopier optagelser til USB harddisk
 • Optage direkte til USB harddisk
Overblik over PVR begrænsninger
 • Du kan ikke automatisk tilføje x antal minutter før og efter en optagelse
 • Du kan ikke timeshifte mens der optages
 • Du kan ikke se en igangværende optagelse før den er afsluttet
 • Du kan ikke se en tredje kanal mens 2 programmer optages samtidigt
 • Der er ingen serieoptagelses funktion
 • Timeshift indhold kan ikke gemmes som optagelse
 • Du kan ikke optage 2 kodede kanaler på samme tid
 • Du kan ikke redigere i optagelser
 • Du kan kun genoptage en afspilning af en optagelse derfra du stoppe sidste på én optagelse.

LG HR939N egner sig ikke til dig, der har brug for at optage 2 kodede kanaler på samme tid, det kan den nemlig ikke. Har du Boxer TV, så betyder det, at du f.eks. ikke kan optage et program på TV 2 og se eller optage 6’eren samtidigt. Så er du hardcore Boxer TV bruger så vil vi anbefale Humax Twin Tuner optager med indbygget kortlæser i stedet.

USB kopiering/optagelse

LG HR939N havde ikke problemer med at se vores NTFS formateret USB harddisk og tilslutter du en sådan så er der mulighed for at kopiere optagelser på denne fra den interne harddisk. Du kan dog tilsyneladende kun kopiere optagelser af ukodede kanaler.

Det er også muligt at sætte optagelser til at blive gemt direkte på ekstern usb harddisk.  Således kan du også på den mindste model HR933N udvide optagelseskapaciteten.

Til vores overraskelse så kunne vi rent faktisk afspille optagelser fra ukodede kanaler på en Windows PC, hvilket ellers typisk er blokeret. Om det er noget LG kan finde på at ændre på i en kommende softwareopdatering ved vi ikke.

Medieafspilning / Netværk / Smart TV

Så tidligere nævnt, så kan du tilslutte LG HR939N tilsluttet til netværk, både kablet og trådløst netværk er en mulighed. I modsætning til den tidligere anmeldte Panasonic model, så er LG en dansk model forstået på den måde, at du har adgang til flere af de smart tv tjenester, der er tilgængelig i Danmark.

 LG HR939N understøtter Netflix, Viaplay, Headweb, SF Anytime, Viewster med flere. Netflix er en nyhed i forhold til sidste års model fra LG, der aldrig fik Netflix. 

Om du i praksis vil anvende disse afhænger dog af din tålmodighed, for Smart TV på HR939N kræver en del venten, før du kommer ind i de forskellige tjenester. Vi målte 25 sekunder fra vi trykkede på Viaplay, til vi så Viaplay indholdskærmen, og i forhold til Netflix gik der 40 sekunder. Det burde kunne gøres bedre, skulle man mene.

Også netværksafspilningen af video og musik skuffer lidt. De mest almindelige formater virker inkl. mkv, men ikke iso, flac med flere. LG oplyser selv: avi, divx, mpg, mkv, mp4, asf og wmv support i forhold til video og mp3,wma, aac i forhold til lydfiler. Generelt understøttes også Dolby Digital, DTS og AC3.

Vi oplevede på et tidspunkt at LG HR939N slukkede, mens vi var ved at afspille netværksindhold, så her er der måske lidt arbejde på software delen.

LG HR939N Konklusion

LG HR939N kombinerer en blu-ray afspiller med en harddiskoptager. Det er positivt at der er 2 tunere og disse håndterer både DVB-T2 og DVB-C, men desværre så er også en række begrænsninger.

Har du dit tv-signal fra Boxer så får du begrænset glæde af de 2 tunere, fordi du ikke kan optage 2 kodede, eller se en anden kodet kanal, mens der optages. Mere interessant er den for dig med kabel-tv uden ekstra abonnementer, men også her kunne man ønsker sig lidt mere udvikling på brugervenligheden af denne harddiskoptager. Vi savner generelt tidsbuffer indstilling ved optagelser, og det at kunne se en optagelse, mens denne endnu er i gang.

Smart TV delen er med relevante danske apps til både Viaplay og Netflix, men desværre imponerer hastigheden af disse ikke just.

Det er positivt, at det er muligt at tilslutte en ekstern usb harddisk og optage på denne, faktisk så gør denne funktion måske den mindste model HR933N til et mere attraktivt køb end denne 939’er. 933’eren er en del billigere.

DIGITALT.TV takker LG for at stille et eksemplar tilrådighed i denne test.

+ Mulighed for at optage 2 ting på samme tid ved ukodede kanaler
+ Optagelser på USB harddisk kunne afspilles på PC (gælder ikke fra kodede kanaler)

– På trods af 2 tunere mange begrænsninger ved tv-optagelser
– Sløve Smart TV apps

I samme kategori

Back to top button