TV Bokse Boxer

Humax BXR-HD+2

Humax BXR-HD+2 Test / AnmdelsePræsentation

Humax BXR-HD+2 er Humax topmodel til Boxer TV, boksen afløser Humax BXR-HD+ modellen, som DIGITALT.TV anmeldte tilbage i maj 2011. Læs testen af Humax BXR-HD+2 her.

Boksen er testet med Boxer TV samt DR og regional-tv kanaler.

Humax BXR-HD+2 boksen har indbygget 500 GB harddisk, så du kan optage og pause live tv. Eftersom boksen har 2 tunere, så kan du optage et program og se noget andet samtidigt eller optage 2 programmer samtidigt.

Annonce - artiklen forsætter nedenunder

Design og tilslutninger

 

Humax BXR-HD+2 er ikke den mest kompakte boks, men der skal jo også være plads til en harddisk indeni. Boksen er i sort som sædvanlig, kan man sige. I midten af boksen på fronten finder vi en standby knap, desuden er der diskrete knapper til betjening af lydstyrke og kanalskifte. Generelt virker boksen solid og godt bygget.

Der er front display med mulighed for at læse kanalnavn. Farven er afdæmpet rød farvet tekst med op til 12 karakterer.

På fronten finder vi desuden en USB tilslutning, der tillader afspilning af video, musik og billeder f.eks. fra en USB nøgle. En anden mulighed er at kopiere optagelse fra den interne harddisk til en ekstern via denne tilslutning, men mere herom senere.

Kortlæseren til Boxer TV kort er på denne model placeret på bagsiden af boksen. Du behøver naturligvis ikke noget Boxer TV kort for at bruge boksen til DR og regional-tv kanalerne.

Bagsiden byder på

 • Fysisk strømafbryder
 • Analoge video og lydudgange
 • Scart
 • HDMI
 • Optisk S/PDIF lydugang
 • Netværkstilslutning (ikke aktiveret)
 • Antenne ind
 • Antenne ud (de rå signal ikke signalet fra boksen – kræver at du slår strømsparefunktionen fra)
 • Kortlæser til Boxer TV programkort

Altså de mest nødvendige tilslutninger. Netværksstikket på bagsiden er desværre ikke aktiveret, så du kan bruge det til noget. Boksen kan således ikke bruges med den nye Boxer Bio tjeneste, der lanceres her i maj 2013, men der findes jo så mange andre filmleje muligheder enten via Smart TV eller f.eks. en Apple TV, så ikke et kæmpe problem.

Som man kan se på billede af bagsiden, så har Humax BXR-HD+2 også en køleblæser monteret. Den kan høres, men virker ikke generende.

Humax BXR-HD+ leveres med

 • HDMI kabel
 • Scart kabel
 • Manual på Dansk, Engelsk og Svensk
 • Fjernbetjening med batterier

Fjernbetjeningen

Fjernbetjeningen er som boksen i sort glans materiale, der er flot, men fingreaftryk ses naturligvis også her. Fjernbetjeningen er udrustet med en del knapper, som måske i første omgang virker lidt overvældende på nogle, men på den anden side er det egentligt rart med direkte adgang til timer, skift af opløsning med mere. Knapplaceringerne er en smagssag. Vi skulle lige vende os til at finde menu knappen, som virker lidt anonym, og måske kunne have været fremhævet med en anden farve eller noget.

Udover at betjene boksen, så kan fjernbetjeningen også styre 3 yderligere apparater mærket TV, DVD og Audio. Det kræver dog, at du har udstyr som er blandt de fjernbetjeningskoder, der er angivet i manualen.

Installation og teknik

Fra du tænder for strømmen på stikkontakten, eller den er i standby med strømsparefunktion, går der lidt tid. Vi måler 38 sekunder fra strømbesparende standby til at du har billede på tv-skærmen. Boksen går dog ikke i fuld standby lige med det samme, så kom du lige til at slukke for boksen ved en fejl, så skal du ikke vente på at den er klar, hvis du tænder igen med det samme.

Installationen er som det skal være med valg af sprog, hvor der kan vælges mellem Dansk, Svensk eller Engelsk.

Valg af billedformat og opløsning, hvor der kan vælges mellem original, 576i, 576p, 720p og 1080i.

Tuneren virker ganske følsom. Humax BXR-HD+2 tilbyder i øvrigt aktiv forstærkning, såfremt du har en antenne, der er beregnet til dette.  Boksen håndterer frekvensområderne 174 – 230 MHz (VHF 7 MHz) og 470- 862 MHz (UHF 8 MHz).

Humax BXR-HD+2 er naturligvis udrustet med DVB-T2 tuner, hvilket betyder at du også kan modtage HDTV kanalerne fra Boxer, såfremt du abonnerer på disse.

Lydmæssigt så er der fuld support for 5.1 lyd på DR3. Boksen omdanner HE-AAC til Dolby Digital lyd, for boksen er udrustet med Dolby Digital Pulse, og lyden blev gengivet uden problemer på min Yamaha surround receiver.

Daglig brug

Brugeroverfladen på boksen er ganske rolig for øjnene at kigge på, og frem for alt så er den hurtig og generelt ganske logisk.

Strukturen i menuerne kan følges, og man kan på forhånd se underpunkterne, inden man går ind i undermenuerne.

Du kan ikke ændre rækkefølgen i hovedkanallisten, boksen tilbyder dog op til 5 favoritlister, hvor du kan gemme de kanaler, du ser mest og flytte kanaler op og ned i disse favoritlister.

I forhold til den forrige model, så er det et stort plus, at favoritlisten nu kan være afgørende for kanalnummer. F.eks. er det muligt at lave en favoritliste med TV 2 HD på plads 2 i favoritlisten, og så får denne også kanalnummeret 2, og ikke kanal 35. Det kræver blot at funktionen foretrukne kanalnummer er aktiveret i menuen, og det er den som standard.

Kanallisten kan også vises i en kategori kun for HD kanaler.

EPG vises på tidslinje form med et lille billede, så du fortsat kan se TV, mens du er inde i EPG menuen. Der er mulighed for at bladre i op til 7 dages EPG informationer.

På EPG menuen angives rød knap med titlen “Vejledning”, men i praksis synes knappen at springe til nuværende program, såfremt du har bladret længere frem i EPG’en. Der kan springes i interval af 2 timer eller 1 dag.

Vi savner dog lidt en mulighed for at se EPG for en enkelt kanal på listeform. Det der mest ligner denne funktionalitet, er muligheden for at trykke info for at se EPG info for det nuværende program, herefter kan man via piletasterne bladre i kommende programmer for kanalen, men du kan også se denne liste for andre kanaler uden at skifte kanal ved at bruge højre venstre piletast.

Boksen skal i forhold til EPG roses for nøgleord funktionen, der gør muligt at søge efter alle udsendelser af et givent program. F.eks Dagens Mand i eksemplet på billedet herover. Dog havde det været praktisk, såfremt man kunne finde kommende udsendelser af et givent program valgt i EPG’en, så havde man kunnet spare arbejdet med at taste navnet ind. De nøgleord man opretter gemmes dog, så du kan altså på den måde holde øje med, hvornår dine favoritprogrammer sendes.

Max Nordic oplyser i forhold til EPG, at denne nye model nu husker EPG også i stuationer, hvor man kan modtage tv fra flere netværk, eksempelvis både dansk og svensk tv.

Tekst-TV fungerer fint med sidehukommelse.

Billedekvaliteten er god på boksen, naturligvis bedst på HDTV kanaler.

Optag TV på Humax BXR-HD+2

Overblik over muligheder

 • Optag et program og se et andet samtidigt
 • Optag 2 programmer samtidigt med mulighed for at se en optagelse samtidigt
 • Optag 2 programmer samtidigt med mulighed for at se en 3. kanal, såfremt denne sendes på en frekvens der optages på.
 • Timeshift et program, mens et andet optages
 • Se en optagelse mens denne er i gang
 • Optag via Timer
 • Optag via EPG
Overblik over begrænsninger
 • Du kan ikke optage mere end 2 programmer samtidigt
 • Der er ingen serieoptager funktion
 • Timeshift indhold kan ikke gemmes som optagelse

TV optagedelen på denne boks fremstår således særdeles stærk med mulighed for at optage 2 ting samtidigt og endda se en tredje ting (optagelse/eller tv kanal på én af de frekvenser der optages fra).

Optagelser kan sættes til via EPG eller manuelt, som standard optages 3 min. før og efter et programs officielle start og slut tid. Dette kan du dog ændre i menuen.

Humax BXR-HD+2 står altid og optager det du har set op til 2 timer tilbage.

Du kan spole med op til x32 normal hastighed, og bruger du piletasterne på fjernbetjeningen kan du hurtigt hoppe i også lange optagelser. Der er ingen mulighed for direkte at hoppe f.eks. 5 minutter frem ved reklamer.

Optagede programmer præsenteres flot ved tryk på Media knappen. Her får du programmer med deres titel og minibillede fra det optagede program. Mini billedet genereres dog åbenbart først, når man afspiller en optagelse.  Naturligvis kan du ved tryk på i knappen også læse programteksten for det enkelte program. Listen kan sorteres efter tid eller alfabetisk.

Naturligvis så husker boksen, hvor du kom til, såfremt du allerede har afspillet en del af en optagelse, og vil genoptage det senere. Der er også en bogmærkefunktion til at oprette bogmærker i en given optagelse, dog er der ikke mulighed for at redigere i optagelser, som f.eks. at klippe reklamer ud.

Der er plads til en del timers optagelse på den indbyggede 500 GB harddisk, men du har faktisk mulighed for at kopiere optagelser til en ekstern harddisk. På den måde kan du have en række USB harddiske, ligesom du i gamle dage havde VHS bånd. For at kopiere optagelser skal den tilsluttede USB harddisk formateres som EXT3. Det lader sig ikke som standard gøre på en Windows PC, men er muligt via gratis program som  EaseUS Partition Master. Det er dog værd at notere sig, at sådant arkiv med optagelser på eksterne harddiske ikke vil være forevigt, går boksen en dag i stykker, så vil optagelserne ikke længere kunne afspilles. Optagelserne er beskyttet af hensyn til rettighedshaverne, så de ikke kan afspilles på andre enheder end den boks de er optaget på.

Boksen kalder eksporteringsfunktionen for Flyt, men i praksis lader det ikke til at den sletter optagelsen på harddisken i denne forbindelse, så kopiering er mere retvisende.

Medieafspilning

Der er udover optagelser også mulighed for at afspille Xvid, mp3 og jpg filer fra USB eller fra den indbyggede harddisk, hvis du kopier filer over fra USB. Boksen kan læse fra formaterne FAT, NTFS og EXT3.

For at tilgå indhold på USB enhed sætter du bare enheden til, så kommer der en menu frem med valg af, om du vil se video, høre musik eller se billeder.

Humax BXR-HD+2 håndterer flere formater, når det gælder medieafspilning. Jeg havde held med at afspille VOB, WMV, MKV videofiler dog ingen lyd ved DTS lyd filer.

Musikdelen viser og afspiller udelukkende mp3 lydfiler. Humax har i forhold til musikafspilning tænkt på plasmaskærm ejere, eftersom billedet ikke forbliver statisk, mens der afspilles musik.

Humax BXR-HD+2 Konklusion

Humax BXR-HD+2 er et meget komplet bud på en velfungerende boks til den kræsne Boxer TV bruger med behov for at optage tv. Prisen der ligger omkring 2400,- kan dog måske afskrække nogle.

Boksen har en velfungerende og enkel betjening og virker meget stabil. Specielt er det positivt, at der nu er logiske kanalnumre ved favoritlister, der nok var det største kritikpunkt på forgængeren.

Det er enkelt at optage eller pause tv på denne boks, og dens 2 tunere gør at du endda kan optage op til 2 ting samtidigt. Boksen tilbyder fuld support for 5.1 lyd, hvilket ikke altid er tilfældet på andre bokse.

Der er få kosmetiske kritikpunkter hist og pist. Det havde naturligvis været rart med en aktiv brug af netværkstilslutningen til den nye Boxer Bio tjeneste, men den må du altså undvære.

Stærk velfungerende PVR funktionalitet
Mulighed for at afspille mediefiler fra USB
Mulighed for at kopiere optagelser til ekstern USB

Boxer Bio tjenesten er ikke understøttet
Ingen netværksfunktionalitet

DIGITALT.TV takker Max Nordic for at stille Humax BXR-HD+2  til rådighed for denne anmeldelse.

I samme kategori

Back to top button