reslfj

Forum-svar oprettet

Login Registrer
Viser 15 indlæg - 1 til 15 (af 382 i alt)
  • Forfatter
    Indlæg
  • som svar til: triax væg dåser modeller #66588
    reslfj
    Deltager

    jetdirect sagde
    >Lars

    Kan se Freja har 0.8 db i insert tab på tv siden hvilket jo er lavt,det er også denne jeg har fået anbefalet af firmaet homeconnect og bruge istedet for triax.

    Hvad er den på triax td260d jeg kan ikke se det udfra flg data http://www.triax.dk/FindProduct/ProductDetails.aspx?product=%7BE2310A08-A9A0-4C2F-9441-6A8DF8F17680%7D

    TD260D er en slutdåse der har et tab på 1 dB fra kablet til tv-stikket.

    Freja MM10-65D-H er en sløjfedåse, der har et tab på 0,8 dB  for det kritiske retursignal (intenet upload)

     

    Lars  smile

    som svar til: triax væg dåser modeller #66583
    reslfj
    Deltager

    jetdirect sagde
    Jeg står med 2 triax tv dåser flg :

    triax td 260 c

    triax td 260 d

    hvad er forskellen på disse 2 og hvilken er bedst og bruge sammen med yousee og set ifh til 4g/lte støj

    TD260 er en slutdåse –  D er en senere model end C. Der  er tale om at D er bedre skærmet og vist mest det.

    TD263 er en sløjfedåse til TV og radio signal, men ikke til returvej.    Triax har ikke (men havde) en sløjfedåse med returvej.

    Comega har en sløjfedåse med lavt tab i returvejen – Freja MM10-65D-H på side 11 her:

    DKTCOMEGA Outlets

    Lars    smile

    som svar til: Køb af TV – 40″ – 48″ #66411
    reslfj
    Deltager

    Super sagde
    Jeg har besluttet mig for at fremtidssikre min TV-løsning. Der skal være HEVC og UHD i TV’et.

    Hvordan ser det ud med DVB-C2 – Er det noget jeg skal bruge?

    DVB-C2 kan komme på kabel. Japan vil anvende det til UHD ved OL2020.

    Men lige nu er der tanker om,  at man måske skal overgå til at sende kabel-tv det sidste stykke ud til dig, som streamet internet (fra interne servere hos fx youSee og Stofa).    

    Der er jo nogle der tror – det gør jeg ikke – at alt tv vil blive Video-On-Demand.  Jeg får aldrig selv energi til at læse og sammensætte et tv-program, jeg også gider at se bagefter.  

    For mig skal der tændes og zappes og nyhedes. 

    Hvis hele coax-kablet anvendes til internet-protocol, kan man måske – måske – opnå en forenkling.  Det er således muligt at DOCSIS 3.1 internet vil blive fremtiden og  man indtil da   vil anvende DVB-C med MPEG4 og HEVC  program-kanaler.

    Så kort:  Du kan nok fint købe uden DVB-C2.

    Du skal imidlertid være opmærksom på, at HEVC decodere findes til forskellige billedopløsning, men også højere billedrate og fx HDR.

    Her er et par links.

    http://flatpanels.dk/nyhed.php?subaction=showfull&id=1444131103#qopTr2OF0S2I2hUr.97

    http://www.flatpanels.dk/fokusartikel.php?subaction=showfull&id=1435041319#3D1vfyRgSVOOwBYB.97

    Lars   smile

    som svar til: samle 2 uhf antenner. #66359
    reslfj
    Deltager

    lytro sagde

    2. Når der ikke er kanalfilter i samlefilteret, kan den ene antenne forstyrrer den anden antenne.

    PS den danske sender i Sverige kan kun bruges af dem det bor tæt på kysten (omkring Taabæk)
      smile

    Man kan ikke generelt bruge filtre ved samling af UHF antenner, fordi muxerne kan være placeret på nabokanaler eller meget tæt på hinanden.

    I København sendes fx Boxers mux4 på UHF kanal 31, medens  det svenske Nät 6, der sender de frie SVT1 HD og SVT2 HD kanaler sender på UHF kanal 30. 

    SVT’s  SD kanaler på Nät1  sendes på kanal 33, der kun er en UHF kanal væk fra Boxers mux4.  Kanal København sender vel fortsat på kanal 35 – eller ? 

    https://www.teracom.se/Sandarinformation/Frekvenstabeller/Detaljer/?ft=tv&sid=HB/S

    Man kan ikke fremstille analoge filtre, der afskærer med kun en UHF kanal imellem og slet ikke afskærer mellem nabokanaler.

    Nogen vil sige, jamen jeg bruger ikke en af de omtalte muxer, men her skal man huske, at Boxer i både Danmark og Sverige samt DR og SVT  kan bytte kanalplacering  med meget kort varsel.

    TV2 flyttede fx fra mux1 til mux3 og TV2-HD sendes pt. på mux5.   Ligeledes har SVT1+2 HD i deres levetid flyttet fra det svenske  nät7 til nät6.

    I 2017  (efter hukommelsen fra april 2017) vil man i Sverige flytte rundt på VHF/UHF kanalerne for alle Nät, da det er besluttet, at UHF kanal 48-60 skal overgå til mobilt bredbånd (700 MHz).

    Danmark følger efter med 700 MHz i foråret 2020, så det er nærmest sikket, at der kommer frekvensændringer.  Det er således helt i hampen, at gå ud og tjekke i dag, for der vil ske ændringer i frekvenserne.

    Det er derfor i almindelighed nødvendigt, at man sikrer sig et nogenlunde ensartet signal  fra begge antenner.  Man bruger en lille antenne til den kraftigste/nærmeste sender og kan evt. også skulle dæmpe signalet herfra, før diplexeren (omvendt fordeler med lavt tab) samler signalet med den store antenne til det svagere signal.

    Når man samler signalet fra to antenner uden filter, vil  der komme lidt signal fra begge antenner. Dette gav echo på det analoge signal.  Men DVB-T og DVB-T2 anvender en modulation, der i høj grad tillader en sådan blanding uden problemer (det ligner blot en ekstra SFN sender)

    Standarden siger ingen filtre – så find en løsning uden filtre.

    Lars  smile

    PS!  Senderen i Landskrona har dækning et godt stykke nord for Taarbæk, helt op til kysten nord for Rungsted.

    som svar til: samle 2 uhf antenner. #66327
    reslfj
    Deltager

    kbking sagde
    jeg har 2 uhf antenner en som skal pege mod hove og en der skal pege mod Sverige, men jeg kan ikke finde nogen samle dåser med 2 uhf indgange, findes de og er der noget man skal tage hensyn til hvis nu begge antenner modtager danske signaler.

    Tidligere (til de analoge signaler) anvendte man UHF filtre før man smalede de to signaler, men det er ikke en god løsning med de mange flere UHF  frekvenser = digitale muxer (mindst Nät 1,2 og 6 fra Sverige og mux 1-6 fra Danmark).  Et filter anvendes hvis FM og/eller VHF bånd III (pt. kun DAB) skal tilføjes.

    Det afhænger af din adresse i forhold til frit udsyn mod Sverige og retningen til en af senderne i/omkring København.

    Hvis du fx. er lidt vest for Gladsaxe (eller Borups Alle , Lynetten), kan man ofte få det danske signal ind på Hörby-antennen, og gerne lidt fra siden.   Langs Øresund kan man evt. modtage de danske signaler fra Landskrona, men senderen der står oven på vandtårnet ved indsejlingen er ret svag.

    Besøg et antennefirma, fx Antennelageret på Fr.Sundsvej og sig du skal samle to antenner – uden filter.

    Du skal helst have en stor antenne mod Hörby og en mindre til de nærmere danske sendere, så signalstyrken ud af de to antenner ikke er så meget forskellig.

    Du kan se her hvad Broadcast Danmark vejledte omkring omstillingen fra analogt til digitalt antennefjensyn i 2009.

    http://web.archive.org/web/20070611103504/http://www.bsd.dk/nmdownload/BSD_digital-tv_g%C3%B8r_det_selv.pdf

    Lars  smile

    reslfj
    Deltager

    Peter i Lund sagde

    • Underlägsen kundupplevelse (dålig hantering av svag signal, försämrad ljudkvalitet

    • Mitt råd till Danmark är att medan tid är följa Finland, Sverige, Portugal, Irland, Kanada, Singapore, Sydafrika m.fl. och lägga ner eller säga nej till det föråldrade DAB!

    Behåll FM, det är bättre och billigare!

     

    Man frestas att jämföra med vad som hände med mobil-TV-standarden DVB-H och återupplivningssförsöket DVB-NGH. Vi vet hur det gick…

     

    Peter Körner

    Lund

    Det er meget svært at vide noget om DAB/DAB+ uden at være meget enig med dine betragtninger.

    Det er med bare ringe teknisk indsigt indlysende, at DAB/DAB+ broadcast er en meget tidlig og helt out-dated teknologi. 

    DAB/DAB+  giver bl.a. en  meget dårlig og usikker dækning, hvor man oprindeligt troede at SFN net løste alle problemer og støj var simpel ‘white noise’ – helt forskellig fra den virkelige verden i VHF bånd III området og en helt ringe beskrivelse for mobile enheder.

    Længe var der fokus på den ringe lydkvalitet som var mulig. Det skyldes at den mulige totale bitrate nødvendigvis skulle deles med mange kanaler for at skaffe bare lidt økonomi i  DAB.  Men selv med den lave bitrate (1152 kbit/s for DAB og 1056 kbit/s for DAB+)  er det ikke muligt at sende et rigtigt robust DAB/DAB+ signal.

    Men langt mere alvorligt er det at DAB/DAB+ er specialbygget til lyd, i stedet for som man gør  med 4G mobiler og ander nyere systemer – man bygger til standard IP  (som i TCP/IP) trafik – samme grundmetode og pakning ved overførsel af lyd, billede, film og alt andet.

    DAB svarer til i en container-alder at fortsætte med at bygge gammeldag fragtbåde.  

    FM kan fint levere de store udbredte radiokanaler overalt.

    Så kan de få enkelte, der ikke lytter til de 7-9 største  og mest aflyttede radio-stationer, bare streame deres specialkanal på mobile.

    Men dine bemærkninger omkring DVB-NGH kan jeg imidlertid ikke genkende det rigtige i.   DVB-NGH (eller bare den lidt simplere DVB-T2Lite) er helt anderledes fremragende end lappeløsningen DVB-H og er meget tæt på de teoretiske grænser for kapacitet og dækning.  Der er ganske mange features i disse DVB teknologier, fx til at sikre ubrudt lytning ved kørsel under broer eller forbi  forhindringer.  Også muligheden for at sende et antal programmer med et  ‘helt ned i kælderen’ robust signal, medens de mange kanaler kan sende billigere med en bedre end DAB robusthed. 

    Her er det langt mere et spørgsmål om værdien af rigtig broadcast overfor mange mere ‘en-til-en’ mobil-transmissioner af det samme program til mange lyttere.   

    Lars  smile

    reslfj
    Deltager

    kram5610 sagde

    Hej Lars

    så du mener man skal indføre et system hvortil der ikke findes nogle modtagere? Jeg har ihvertfald aldrig set en DVB-T2 radiomodtager. 

    De findes nu.   Der er flere chips, der er beregnet til DVB-T2Lite modtagelse.  Hvis du finder og læser Kenneth Wenzels foredrag om DVB-T2 forsøgene, så har han oplistet flere produkter, beregnet  til mobil modtagelse.   Jeg husker endda at  det firma der engang hed ‘Dibcom’  og lavede ‘diversity’ modtagere (to eller flere antenner)  nu har frigivet en DVB-T2/T2Lite modtager chip – meget egnet til biler.

      Jeg forudser derfor, at DVB-T2 radiomodtagere vil blive ret dyre (for lille et marked).

    Nu er der bla tale om det indiske marked, så  det er et kæmpe marked selv om de fattigste ikke alle kan købe.

    Hvem ønsker seriøst at modtage radio via 4G i sin bil? Det er ustabilt, koster ekstra penge og hvad med bilturen til Italien – hvem skal betale roaming?

    Det er derfor  at de 7-10 FM kanaler giver alle os, der hader mange kanaler og altid hørere P! – til nød 24syv efter 18 – og måske lidt P4 for trafikradio  en god stabil radio.    4G internet vil nu nok give stabilitet langt de fleste steder, for de helt små radiokanaler – det er i det mindste det som mange er overbevist om.

    Lars smile

    reslfj
    Deltager

    nomaden sagde
    Jeg tror at man får svært ved at få signal nok og det har Svenskerne indset. Jeg tror at fm båndet køre mange år til man får internet så det bare er over alt da det er nemmer

    Nu er det ikke digital overførsel af radio, der er noget galt med som sådan.  Det er DAB/DAB+ der er en meget dårlig  mere end 25 år gammel, primitiv og forældet teknologi, der er noget (meget) galt med.

    Kenneth Wenzel har vist dette kort over dækningen med DAB+ og med DVB-T2, med samme sendestyrke fra samme sender.

    https://digitalt.tv/wp-content/forum-image-uploads/kenneth-wenzel/2014/12/MUXCPH-3-T2Lite-DAB+-Portable-outdoor-3.jpg

    Ovenstående viser hvor meget længere DVB-T2 rækker (lyserødt).  Men indenfor DAB+ udendørs dækningsområdet  vil DVB-T2 virke som det var 4 gange kraftigere og stort set give indendørs dækning i normale boliger.

    Medens DAB+ kører med den bedste praktiske fejlretning, der er fælles for alle radiokanaler, kan DVB-T2 pr radiokanal sendes med yderligere flere meget mere robuste fejlretninger.

    Man kan således sende fx P1, P3 og P4  med en ekstra høj robusthed (og bruge mere kapacitet på muxen), medens de øvrige kanaler sendes med en ringere – men dog bedre end DAB+ – robusthed.  Det ville være ideelt for beredskab.

    Den egentlige årsag til svenskerne stop er dog nok, at brugerne ikke køber nær nok DAB+ radioer = de ønske ikke DAB+ – og distribution over internet ja selv 4G synes at falde meget mere i brugernes smag.

    Det synes at være SRs ( vi skal vinde over de kommercielle) holdninger og Teracoms ønske om mere forretning, der har været mest fremme blandt (de lobbyistiske) fortalere for mere DAB+.

    Men man skal aldrig støtte folks arbejdsopgaver for de ansattes skyld,  de ansatte skal arbejde med det kunderne efterspørger – og kun det.

     

    Lars   smile

    som svar til: Forklaring parabol – satelit #66200
    reslfj
    Deltager

    Niels Petersen sagde
    Hvad her prisen med den sag at gøre.? Ingenting. Det er rettigheder der er afgørende, og de er forbeholdt Norden.

    Ja, lovene skal overholdes.  Men der kunne være god grund til, at afskaffe sådanne ‘monopol-skabende’ love.  

    Lars   smile

    reslfj
    Deltager

    shielddk sagde
    Okay det prøver jeg i morgen. 🙂

    Ved du noget om hvorfor Sorø by er HELT død? I følge DR´s egen oversigtskort over dækning, siger at der slet ikke ER noget signal i byen? (Min gamle mor flytter derned, og Stofa, som sidder (sjovt nok) 100% på kabel tv markedet i byen, tager 189 kr/mdr for en basispakke!!!), så det er derfor jeg tester denne antenne her i byen. 🙂

    Sorø er ikke helt død, der er bare en dårlig indendørs dækning.  Det er mere København, hvor man har de to ekstra master, jeg skrev om ovenfor.  Den ene fik øget sendestyrken 4 gange sidste forår og Borups Allé begyndte først at sende sidste år.  Boxer ønskede på trods af de højere udgifter  af give bedre indendørsdækning i det indre København, for at kunne sælge Boxertv pakker  til lejligheder inde i byen i konkurrence med især youSee.

    I Sorø skal du nok have en udendørs antenne – sådan en alm UHF antenne med mange pinde – placeret over hustaget eller evt. på en gavl med frit udsyn i nordlig retning – til lidt øst for Jyderup, hvor tv-masten står. Der er kun 27-30 km derop, men Sorø er jo omgivet af bakker og skove.  

    Alternativet er masten ved Vordingborg, men den er ca 20 km længere væk, og der er vist flere skove sydøst for Sorø.

    Lars  smile

    reslfj
    Deltager

    shielddk sagde
    Hej Bo,

    Helt seriøst – kan DR virkelig levere sådan et dårligt signal over hele kbh? Så desuden at HELE Sorø er død – ikke engang ‘usikkert signal’!?

    TV signaler er beregnet til at modtage fra en udendørs antenne, der har en egenforstærkning uden elektronisk forstærker på 10 gange og er placeret frit og 10 m over jorden. 

    Faktisk er der et meget godt TV antennesignal i København, så godt at du kan se mux2 med DR3 og DRK mfl.  selv med en indendørs antenne.  Men man kan ikke påregne at signalet kan gå gennem alle steder til de lavere etager eller i kældre.

    Tv signalet sendes fra Hove masten mellem København  og Roskilde og fra Gladsaxe masten. Men derudover sendes det samme signal fra Lynetten 8 kW og fra tårnet ved telefonhuset i Borups Allé 2 kW.  De to sidste med vertikal polarisation, dvs pindene på en normal antenne skal stå lodret, hvis man får signalet herfra.

    Din stueantenne – skal måske drejes 90 grader, hvis du  bor så en af de to ‘by-sendere’ anvendes.   Du skal helst have antennen i et rum, der har vinduer mod en af senderne.

    Se manualen side 3/4 Fig 3
    http://www.konigelectronic.com/en_us/television/dvb-t-terrestial/56020409?source=search

    Lars  smile

    PS!  Der sendes lokal fjernsyn med DVB-T og – tror jeg nok – testfjernsyn med DVB-T2 fra Borups Allé.  Det kan du muligvis  modtage.

    som svar til: Hvem får det mest “live” signal fra DR og TV2? #66165
    reslfj
    Deltager

    Per M sagde
    Det er lige før at jeg vil pege fingre på at signalet er hurtigere fremme via parabol, blot min konstatering når jeg sammenligner DVB-C med DVB-S2 angående ARD, ZDF og NDR, da jeg har de tre kanaler fra begge kilder.

    Jeg mener at youSee får mange af deres udenlandske kanaler via Satellit – og der er en vis forsinkelse (3 sek er nu meget) ved at modtage de enkelte kanaler og gen-muxe dem ind i DVB-C muxer (QAMer)

    DAB/DAB+ radio fordeler transmissionen over ca 400 ms  for at mindske korte udfald fx ved kørsel under broer ol.  men DVB-T sender ret direkte og DVB-T2 har (efter hukommelsen) noget omkring 10-20 ms forsinkelse.

    Lars  smile

    som svar til: Problemer med stueantenne #66078
    reslfj
    Deltager

    laaarrrsss sagde
    ….Antennen jeg har købt er en: Strong digital active outdoor DVB-T/T2 Antenna SRT ANT 45. Ekspedienten i Fona,postulerede at den sagtens egner sig til indendøres brug, selvom der står “outdoor”. …. så kommer der ingen kanaler frem på tv’et.

    Det skal lige siges, at der sidder et BOXER kort i tv’et, med et tilhørende CI-modul i, som er korrekt placeret. 

    Jeg har prøvet at søge på nettet, set dækningskort og fundet ud af, hvor den nærmeste mast er. Dog syntes jeg stadig ikke det giver mening, at der ikke kommer kanaler frem på tv’et. 

    Jeg bor inde midt i Aalborg, i en lejlighed på 3. sal. 

    Vi starter lige med de sure opstød – så ved du hvor du står.

    Antenne-tv i Danmark (og de fleste andre lande) er baseret på en antenne monteret frit  10 m over jordniveau og med en egen-forstærkning på 10 gange.    Det er sådan en ‘normal’ tv-antenne med pinde på tværs vandret (eller visse steder  lodret).

    Dernæst er den antenne du har købt udendørs, fordi den er indkapslet og beskyttet mod sol, regn og vejr.  Den kan fint bruges inde og lige så godt som andre lignende stueantenner, der ikke kan tåle vand. Men det er en antenne til gode signalforhold.

    Det er en halvsløj antenne sammenbygget med en forstærker.  Men forstærkeren kan ikke forstærke et dårligt og svagt signal fra antennen uden også at forstærke støjen og yderliger tilføje noget af sin egen støj (det du hører/ser som brus i visse radioer eller fjernsyn).  

    Derfor anbefaler vi næsten altid her, at bruge en god retningsbestemt antenne – sådan et juletræ med tværpinde – selv indendørs.

    Gå nu først ind her http://www.dr.dk/php/drmu/kortoverlay/danmarks_radio/html/  skriv din adresse og vælg faneblad ‘Indendørs’ og zoom ind på Aalborg.  Her vises hvor godt signalet forventes at være, men du kan have et bedre signal pga 3. sal eller et dårligere signal pga vinduer kun mod NØ eller fx pga coatede energi-ruder.

    Nå, men det første, du skal gøre, er at sikre at din indkøbte antenne er i et rum, der har mest muligt udsyn mod den store og kraftige sender ved Nibe – ca 12-15 km væk.   Du skal placere antennen til vandret (horisontal) modtagelse, for det sender senderen ved Nibe med (UK manualen fig 3)

    Det næste, du skal gøre er at sikre, at din antenne får strøm. Det vil normalt være lettest af forsyne antennen med 5V fra dit fjernsyn, men det kræver at du finder en menu på fjernsynet og slår 5V  til (de fleste nyere fjernsyn kan dette).  Denne antenne kan også forsynes med sin egen strøm, det er bare endnu en komponent, der skal være i orden og skal tændes/slukkes.

    Du skal dernæst sikre dig at dit fjernsyn tuner til antenne-tv, hvor signalet  er helt, helt  forskelligt fra det der bruges til digitale  kanaler gennem kabelv-tv.    Du skal vælge DVB-T, DVB-T2  eller antenne signal.   Bestemt ikke kabel eller DVB-C.

    På visse fjernsyns-mærker /-modeller skal man helt tilbage til fabriksindstilling eller den første menu derefter.

    Nu skulle du have en chance for i det mindste at finde DR’s to muxer (der er marginalt kraftigere end Boxers)  http://digi-tv.dk/PDF/MUX1-2g.pdf

    De kan findes på UHF kanal 29 og 57 fra Nibe.   http://digi-tv.dk/Indhold_og_tilbud/frekvenser.asp  Boxers frekvenser kan finde via denne link https://www.boxertv.dk/teknisk-support/daekning/sendemaster-og-frekvenser/  , hvor du også kan finde alle kanalernes placering.

    Hvis du finder fx DRs kanaler vælger du en fra hver mux og ser på fjernsynets signal kvalitet (indstil på kanalen info el. menu).  Alle kanaler i samme mux har samme signalkvalitet.

    Hvis det fortsat ikke virker må du skrive igen og/eller besøge Fona.

    Info:

    Signalet fra sendemasten bliver svagere jo længere det kommer fra masten.  Men bor man frit og ikke for langt fra en af vore store sendemaster, så er der rigeligt signal til også at nå ned mellem huse og i et vist omfang også ind i husene.  Men der er tab ved fx sollys, når man går ind i skyggen og kun kommer lys in i huse, hvis der er gode vinduer helst mod solsiden, så tabes der også ganske meget signal, hvis du/din antenne ikke har direkte udsigt til senderen og når signalet skal ind i det hus, du bor i.

    Signalerne til digitalt fjernsyn udsendes med ekstra såkaldte fejlrettebits (typisk 50% ekstra bits), der muliggør at man 100% kan fejlrette et meget stort antal bit-fejl.  Men overskrider man en vis grænse for antalfejl, må fejlretningen helt opgives og du ser det som et totalt black-out.  Der er nogle modtagere som fortsætter med at vise billede lige omkring denne øverste grænse for fejl, og så ser man lidt af billedet,  store farvede firkanter eller felter der er helt faldet ud –  det er pixeleringer ( i  modætning til komprimeringsfejl i billedbehandlingen )

    Lars   smile

    som svar til: Digital til analog TV converter (ikke alm. TV-tuner). #65984
    reslfj
    Deltager

    antenne.dk sagde
    en multibox kan løse dit problem

    http://eldanmark.dk/digitale-rec-dvb-t-133/a2b-multiboks-terristisk-digital-mpeg-4-p2421

     

    Vh Per

    Den boks understøtter kun DVB-T og ikke DVB-T2.  Ja DR anvender endnu ikke DVB-T2, men indenfor de kommende år, hvor 700 MHz båndet – 12 UHF kanaler – skal frigøres til brug for mere 4G mobilt bredbånd, vil DVB-T2 blive standard på alle  muxer.

    Ja 700 MHz båndet skal først overgives ved udløbet af aftalen med Boxer lige ind i 2020, men det er helt usandsynligt at DR ikke har helt elelr delvis omlagt til DVB-T2 i meget god tid inden.   Sverige vil anvende 700 MHz båndet fra 2017. Danske tv-sendere på UHF kanal 50-53  (bla mux 1 og mux 2 fra Hove/Gladsaxe/Landskrona) vil genere dette i det vestlige og sydlige Sverige (støj på de svage upload LTE700 frekvenser).  

    Lars   smile

    som svar til: Digital til analog TV converter (ikke alm. TV-tuner). #65970
    reslfj
    Deltager

    Palleba2000 sagde
    Et CRT TV bruger ikke meget strøm, men et fladt tv bruger meget strøm, f.eks Plasma.

    Og lyden, den er noget værre LORT i et fladt TV, de gamle havde bedre lyd.

    Nu er det sidste plasma vel stort set produceret og  nye ordentlige fjernsyn bruger især kun lidt standby-strøm i sammenligning med en STB + et CRT fjernsyn.   En sådan mange kanalomsætter vil bruge meget strøm og den jeg husker, blev markedsført i bla Sverige dengang STBer kostede en krig.  

    Når det gælder digitale signaler, er jeg ikke rigtigt enig med dig om CRTs kvaliteter.  Slet ikke hvor der udsendes i HD.

    Det er vel rigtigt, at går man bare lidt op i lyden, så skal man have en lyd-bar eller et  HiFi anlæg. Det er alle forhold lige lettere at lave OK lyd i en stor kasse end udfra en tynd flad – men jeg husker nu ikke, at kassen blev udnyttet lydgodt af alle CRT skærme.

    Det må vel være op til den enkelte, hvilket udstyr man vil bruge, men der tages – meget fornuftigt – ikke længere det mindste hensyn til folk med veteranfjernsyn fra hverken myndigheder, DR eller fra branchen.

    Der er ikke nogen let og prisrigtig måde at lave en generel omsætning til analoge signaler.

    Lars   smile

Login Registrer
Viser 15 indlæg - 1 til 15 (af 382 i alt)
Back to top button