Canal DigitalViasat

Canal Digital og Viasat fusionen – 5 ting vi afventer svar på

Der har været snakket om det i årevis, men tirsdag aften kom så pressemeddelelsen, de to nordiske satellit-tv selskaber Viasat og Canal Digital fusionerer. En logisk beslutning i et tv-marked der generelt er for nedadgående, og en fusion der giver mulighed for en mere rentabel forretning med besparelser, også på omkostninger i forhold til at sende mange af de samme tv-kanaler fra to forskellige satellitpositioner. Når fusionen er en realitet, bliver det hele samlet på 1 grad vest.

Lige her hvor aftalen netop er indgået, så afventer vi svar på en række spørgsmål. Vi skal nok hen i første halvdel af 2020, før vi begynder at få nogle svar, og myndighederne skal naturligvis også godkende fusionen. Herunder gennemgår vi fem af de umiddelbare spørgsmål. Opdatering fusionen er godkendt af EU 30. april

Hvad skal det nye selskab hedde?

Med sammenlægningen skal man vel formentlig have et nyt fælles navn, som vi skal vænne os til. Hvad mon det bliver? Det kan dog også blive den ene af de to eksisterende navne, der fortsættes under. Viasat’s tv-kanaler hvor Viasat navnet indgår omdøbes til V fra sommeren 2020, så det bliver ikke Viasat navnet, man vil bruge.

Fælles kodningsystem eller simulcrypt?

Lige nu benytter Canal Digital Conax kodningssystemet, mens Viasat benytter Videoguard. Man kan rent teknisk sagtens sende med begge systemer samtidigt, men både rent omkostningsmæssigt, og i forhold til support, er det måske nemmest at nøjes med én variant.

Ny tv-boks?

I forlængelse af spørgsmålet om kodningssystem, så har de to udbydere i dag hver deres tv-bokse. Canal Digitals seneste er med Android TV, som blev lanceret i foråret 2018. Viasat seneste tv-boks kom tilbage i 2016.  Spørgsmålet er hvordan man vil håndtere fusionen i forhold til tv-boksene. Skal de alle udskiftes med en ny eller fortsætter man med én af de to udbyderes eksisterende bokse?

Hvordan ser tv-pakkerne ud efter fusionen?

Traditionelt så har både Viasat og Canal Digital kørt med faste tv-pakker. Spørgsmålet er som man bare fortsætter med dette efter fusionen, eller satser det nye selskab mere på bland selv? Får man samlet det tv-kanaludbud, som hvert selskab har pt. så har man et meget bredt udvalg af tv-kanaler. Viasat har pt. ikke det fulde udvalg af Discovery Networks kanaler, mens Canal Digital f.eks. ikke har TV3 Max kanalen.

Hvordan bliver streamingmulighederne efter fusionen?

Begge tv-udbydere har arkiv indhold og hos Viasat, så er streamingtjenesten Viaplay også en del af tv-pakkerne. I Nent Groups pressemeddelelse omtales mulighed for Viaplay mersalg som en del af fusionen, samt at det nye joint venture vil være en væsentlig distributionspartner både for Viasat-kanaler og Viaplay.

Spørgsmålet er så, hvordan streamingindhold kan kombineres i det nye fælles selskab.

Nent Group har senest udvidet streamingtjenesten Viaplay med flere live tv-kanaler, så mon ikke deres fremtidsfokus nok er mest i den retning og videreudvikle Viaplay som forretning.

I samme kategori

Back to top button