Medieafspiller

WD TV Live

Markedet vrimler med medieafspillere. DIGITALT.TV har tidligere testet Playon!HD boksen. Nu gælder det så WD TV Live fra Western Digital. Det er efterfølgeren til deres populære WD TV model. Den forrige model var uden netværksmulighed, men det er en væsentlige bestanddel af WD TV Live.

 

Design og tilbehør

WD TV Live er en lille boks, for den er nemlig uden mulighed for indbygget harddisk. Den fylder ikke mere end en håndflade. Finishen er i mat grå i modsætning til forgængeren, der var blank sort. Hvad man foretrækker må være en smagssag, men den sorte så nu “dyrere” ud efter min mening. På fronten er der en diode, der indikerer om boksen er tændt og en diode for USB aktivitet. Boksen er helt lydløs.

Annonce - artiklen forsætter nedenunder

På bagsiden finder finder vi

  • USB stik + endnu et på siden
  • HDMI stik
  • Optisk digital lydudgang
  • Netværkstilslutning
  • Analog lyd og videoudgang. Bemærk disse  stik kræver du benytter de medfølgende adapterkabler.

I kassen er der udover WD TV Live boksen en strømadapter, adapterkabler til analog lyd og video, en fjernbetjening med batterier og en cd-rom med manual. Jeg synes godt at et HDMI kabel kunne have været inkluderet, men det må du altså selv investere i. Strømforbruget i standby er lidt skuffende noget højt med lige over 4 W.

Ønsker du trådløs forbindelse til din WD TV Live, så skal du købe en USB trådløs netværksudvidelse. Jeg har ikke testet denne, men det skal være én der er understøttet af WD TV Live, og det er ikke alle der er det.

Du er hurtigt i gang med at benytte WD TV Live. Mulighederne er mange med boksen. Tilslut en USB harddisk med film, billeder og musik eller tilgå mediefiler på din netværksharddisk, såfremt du har en sådan. Tilslutter du en USB disk til WD TV Live, så kan også tilgås som en netværksdisk på netværket, hvilket er ganske smart. Du kan med netværksopkoblet WD TV Live få adgang til både YouTube, Flickr og netradio.

Opsætning og betjening

Opsætningen og betjeningen af WD TV Live virker ganske god. Menuerne virker gode og hurtige og med et ganske behageligt blåligt design.Det er logisk delt op i video, musik, billeder og indstillinger.

Udgangssignalet kan via indstillinger sættes fra 480-1080p. Der er også en auto funktion, men denne syntes ikke at fungere optimalt på min fladskærm.

Visningen af filer kan opsættes på 2 måder. Enten som thumbnail visning eller som listevisning.

Format support

  • Video: AVI (Xvid, AVC, MPEG1/2/4), MPG/MPEG, VOB, MKV (h.264, x.264, AVC, MPEG1/2/4, VC-1), TS/TP/M2T (MPEG1/2/4, AVC, VC-1), MP4/MOV (MPEG4, h.264),M2TS, WMV9
  • Billeder: JPEG, GIF, TIF/TIFF, BMP, PNG
  • Lyd: MP3, WAV/PCM/LPCM, WMA, AAC, FLAC, MKA, AIF/AIFF, OGG, Dolby Digital, DTS
  • Playlist: PLS, M3U, WPL
  • Undertekster: SRT, ASS, SSA, SUB, SM

Fjernbetjening

Fjernbetjeningen er ligesom selve WD TV Live boksen ganske lille. Kun de allermest nødvendige knapper, gør den nem også for de knap så tekniske. Det betyder dog også, at nogle ting kræver lidt flere tryk på knapperne, end hvis der havde været en direkte knap.

Video

Jeg havde ingen problemer med at afspille video på WD TV Live. Alle filer blev afspillet fint fra min Synology 207 netværksharddisk. Selv en MPEG-2 med meget høj bitrate, som den tidligere Playon!HD ikke havde nok netværkshastighed til at afspille, voldte ikke WD TV Live problemer. Nogle DVD’er virker dog kun, når Synology’en tilgås som netværksharddisk og ikke som medieserver. Men det gælder også den Playon!HD, jeg tidligere har testet. Nogle vil måske savne Real Media Variabel Bitrate support, men det er ikke noget jeg har brug for.

Mens der afspilles video kan du via Options knappen på fjernbetjeningen vælge undertekster og sprog, såfremt de er tilgængelige. Der kan  spoles med 2x, 4x, 8x og 16x normal hastighed. Mens der spoles kan der med next og prev knapperne hoppes 10 minutter frem og tilbage. Jeg savner dog stadig en gå til funktion med mulighed for valgfrit at gå til et bestemt tidspunkt i videoen. Der er naturligvis hukommelse, så du kan  stoppe en film og starte fra det samme tidspunkt igen senere.

Youtube virker bedre på WD TV Live end på den tidligere testet Playon!HD. Der er hurtig adgang til de nyeste, mest populære og udvalgte videoer. HD udgaven vælges automatisk, såfremt der er en sådan tilgængelig, og det er flot kvalitet. Det er dog stadig noget af et arbejde at stave sig igennem for at søge efter et andet videoklip.

Musik

Tilgår du din netværksharddisk som en medieserver, så er der god oversigt over din musik på WD TV Live. Via Media Library funktionen kan du vælge f.eks. en bestemt kunstner eller et bestemt album. Der er understøttelse af afspilningslister i formaterne PLS, M3U, og WPL og albumcover billeder. Der er også mulighed for at afspille musik, mens du samtidigt ser billeder.

Via nettet tilbyder WD TV Live adgang til streaming radio via Live365 og tjenesten Pandora. Sidstnævnte er dog desværre er ikke tilgængelig med danske ip-adresser.

Billeder

Visning af billeder fungerer ok på boksen, men er ikke super hurtig. Det er lidt ærgerligt, at man endnu ikke kan tilgå sin konto på Flickr.Billederne fra Flickr vises meget små, så det er ikke specielt brugbart.

Opdatering og udvidelser

Det er enkelt at opdatere sin WD TV Live. Det sker ganske enkelt via Internettet. Den seneste opdatering fra Western Digital blev dog hurtigt trukket tilbage, da det viste sig at den ødelagde enkelte bokse. Den fejl gentager man forhåbentlig ikke. Jeg fik opdateret testeksemplaret første gang jeg tændte boksen uden problemer. Du kan dog selvfølgelig også opdatere via USB stick.

På den forrige model fra Western Digital blev der udviklet en række tilføjelser af entusiastiske brugere. Og mon ikke også det kommer til at gælde WD TV Live. Netop dens store udbredelse, er med til at gøre den interessant, fordi der er mange der interesseret i at udvikle den. Jeg har ikke afprøvet den alternative software, men du kan læse mere på denne side.

Konklusion

Western Digital tilbyder med WD TV Live en enkel og velfungerende medieafspiller. Enkeltheden og det pæne design i betjeningen vil sikkert glæde det mindre tekniske bruger, og jeg havde ingen problemer med netværksforbindelse og afspilning af video og musik. Der er rigtig god understøttelse af videoformater, hvilket må siges at være det mest væsentlig ved en afspiller som denne. På miljøsiden så kunne standby strømforbruget have været lavere.

Fjernbetjeningen klarer det den skal, men jeg kunne måske godt have brugt mulighed for ligesom på mobiltelefoner at kunne skrive tekst, f.eks. ved søgning på YouTube.

Netop YouTube fungerede ganske godt, og bedre end på den forrige afspiller jeg testede. Jeg savner muligheden for at tilføje ekstra video/lydtjenester fra nettet. Det ville f.eks. være smart, såfremt der havde været mulighed for at tilføje egne radiokanaler, live stream til DR kanaler osv. Også styring af f.eks. musikafspilning via webinterface, kunne have været med til at WD TV Live til at hæve sig ekstra højt op. Men disse ting er ikke almindeligt i denne prisklasse, så jeg vil ikke sige, at jeg havde forventet mere.

WD TV Live er alt i alt et godt bud på en meget anvendelig medieafspiller til en attraktiv pris.

I samme kategori

Back to top button