MedieafspillerMedieafspiller produktnyt

Test: Xiaomi TV Stick 4K

- Ny HDMI Android TV Stick med Dolby Vision / Dolby Atmos

Vi har tidligere testet en Android TV Stick fra Xiaomi. Den var kun med understøttelse af HD opløsning og var ikke super hurtig i betjeningen. Kan du godt lide det kompakte design, så er der en ny mere kraftfuld HDMI Stick model på markedet fra Xiaomi, der understøtter både 4K og Dolby Vision HDR. Den er desuden med nyere hardware og bredere HDR og codec support end Xiaomi’s Mi Box S 4K, som vi også tidligere har testet.

Prisen for Xiaomi TV Stick 4K er 599,- hos Mistore.dk, da denne test skrives og er set ned til 400 kr. på Pricerunner på testtidspunktet. Find den billigste Xiaomi TV Stick 4K her

Du kan således være heldig at finde den lidt billigere end Chromecast med Google TV, men er den ligeså god? Læs vores test her.

Mi TV Stick er stillet til rådighed af mistore.dk, hvorfor vi skal markere denne test med annonce. mistore.dk har ikke haft indflydelse på vores vurdering.

Udpakning

Xiaomi TV Stick 4K udpakning

Xiaomi TV Stick 4K måler 92.4×30.2×15.2mm, og der medfølger et kort HDMI forlænger kabel, såfremt du ikke lige kan få plads umiddelbart direkte i en HDMI port på dit tv.

Xiaomi TV Stick 4K usb

Der er kun én tilslutning på TV Stick’et, og det USB Micro til den medfølgende strømadapter. Du skal altså have den tilsluttet et egentligt strømstik og ikke bare USB strøm fra dit tv.

Den medfølgende fjernbetjening kræver 2 AAA batterier, som ikke medfølger. Den medfølgende fjernbetjening er magen til den Xiaomi generelt benytter til deres Android TV enheder og er bluetooth baseret.

Fjernbetjeningen har en dedikeret Netflix og Prime Video knap. Der er en knap til Xiaomi’s PatchWall Android TV overflade, men den virker vist nok ikke ved brug i Danmark. Vi fik i hvert fald bare en blå skærm uden indhold.

Vi valgte at deaktivere Patchwall app’en i Android TV, for at ikke at komme til at starte den ved tryk på den knap på fjernbetjeningen.

Bemærk at der er en tydelig klik lyd ved brug af knapperne, det er nok en smagssag, om man er til det.

Teknik og installation

Xiaomi TV Stick 4K om

Internt i HDMI Stick’en, så er der en Quad core CotexA35+ og en 850 MHz ARM Mali-G31 MP2 GPU, der altså kan levere både 4K Ultra HD og Dolby Vision HDR / Dolby Atmos lyd.

Der er 8 GB lagringskapacitet, som er det samme som Google TV Chromecast modellen. Det er naturligvis lidt skrabet, men nok det mulige i denne prisklasse. Dog er der i praksis mere tilgængelig plads på Xiaomi stick’en her i forhold til Chromecast with Google TV. Der rapporteres 5,2 GB lagringsplads tilgængelig mod 4,4 GB på Google TV Chromecast’en. Efter at have installeret alle de gænge streamingtjenester, så har vi 2,4 GB ledig tilbage på Xiaomi Stick’en her.

Ram’en er opgraderet til 2 GB, sammenlignet med 1 GB på den gamle HD udgaven af Stick’en, og det hjælper  også til en klart bedre følelse hastighedsmæssigt.

Android TV er version 11, og den mere traditionelle Android TV brugeroverflade, kontra Chromecast der er med Google TV brugeroverfladen.

Opsætningen er særlig hurtig, hvis du har en Android Smartphone. Så kan du kopiere dine kontoindstillinger, WiFi med mere, uden at skulle taste en masse ind.

WiFi er måden du forbinder med, der er ikke Ethernet mulighed. WiFi er af typen 802.11 a/b/g/n/ac 2.4GHz/5GHz. 5 GHz fungerer fint, hvilket ikke var tilfældet på den tidligere model, vi testede tilbage i 2020.

Xiaomi TV Stick 4K wifi speed test

Vi målte fin hastighed via 5 GHz. I sammenligning til hastighedstesten på billedet ovenfor, så målte en Chromecast med Google TV  210/74 Mbps på samme fysiske placering i forhold til vores router.

Der er sprog med dansk som mulighed, men der er også en regionsindstilling, hvor Danmark ikke er tilgængelig, så her må man bare vælge et eller andet.

Android TV – masser af apps

Xiaomi TV Stick 4K appsFordelen ved ægte Android TV, som på denne HDMI Stick fra Xiaomi, er at du får adgang til en masse apps og der er naturligvis officiel support for Netflix og alle de andre store streaming apps. Der er på Android TV 11 mulighed for at vælge ens streamingtjenester og opsætte anbefalinger ud fra disse.

Vi har testet Netflix, Viaplay, Disney+, HBO Max, DRTV, TV 2 Play, C More, Paramount+, Discovery+ som alle fungerer fint. Vi fik Dolby Vision HDR / Dolby Atmos på indhold med dette på Netflix, Disney+. og HBO Max. AV1 Codec’et, som blandt andet anvendes på YouTube, er der også support for. Det er også et plus i forhold til Chromecast with Google TV, der ikke understøtter AV1.

Xiaomi TV Stick 4K HDR match content

Som standard så leveres der Dolby Vision HDR, uanset indhold også i skærmmenuerne. Det kan dog slås fra, for der en Match funktion, der kun aktiverer funktionen ved HDR indhold, og det foretrækker vi for den mest korrekte oplevelse.

Match Framerate, altså billedfrekvens, er desværre fortsat ikke noget Android TV generelt har indbygget, så du skal selv manuelt ind og justere via skærmopløsningsmenuen, hvis du synes det hakker.

Udover apps, så får du med Android TV på den prisgunstige Mi TV Stick her også Google Assistent, så du via fjernbetjeningen kan stemmestyre og spørge assistenten om alt muligt eller styre smart home enheder.

Indbygget Chromecast er en fast bestanddel af Android TV, og det får du naturligvis også.

Konklusion

Xiaomi TV Stick 4K er et glimrende bud på en kompakt Android TV medieafspiller. I modsætning til forgænger HDMI Stick modellen fra Xiaomi, så får du meget mere for pengene med den nye 4K model. Bedre hastighed, udover 4K og HDR support naturligvis, er det værd at betale de lidt ekstra penge for.

Den er et klart bedre køb end den gamle model. Vi vil også anbefale Xiaomi TV Stick 4K i forhold til Xiaomi’s andre Android TV enheder, fordi den ganske enkelt har den nyeste og bedste hardware.

I denne prisklasse så er den umiddelbare konkurrent Chromecast with Google TV, der koster omkring 599,-. Xiaomi TV Stick 4K kan bestemt godt måle sig med denne og er absolut værd at overveje, hvis du er i markedet for en ny Android TV medieafspiller. Trods begge har 8 GB lagringsplads i alt, så er der lidt mere tilgængelig lagringsplads på Xiaomi, da styresystemet her må fylde lidt mindre end på Google TV.

 

Xiaomi HDMI Stick 4K anbefaling

Xiaomi TV Stick 4K Vores vurderinger

 • Dolby Vision og Atmos support
 • AV1 codec support
 • Fin hastighed

 • Kun 8 GB lagringsplads (12 eller 16 kunne have været et plus)
 • Patch Wall knap uden funktion

Dimensions

 • Length: 106.8mm
 • Width: 29.4mm
 • Thickness: 15.4mm
 • Weight: 42.8g

Specifications

 • Output Resolution: 4k
 • CPU: Quad-core Cortex-A35
 • GPU: Mali-G31 MP2
 • RAM: 2GB
 • Storage: 8GB
 • Operating System: Android TV™ 11
 • Content: Netflix, Amazon Prime Video and Youtube pre-installed

Wireless connectivity

 • Wi-Fi 2.4GHz/5GHz
 • Bluetooth 5.0

Decoder

 • Video decoder: AV1, VP9, H.265, H.264, MPEG-2, MPEG-1 Video Format: MKV, MPG, MPEG, DAT, AVI, MOV, ISO, MP4, RM
 • Audio decoder: DTS HD, Dolby Atmos Audio Format: MP3, AAC, RM, FLAC Image decoder: JPG, BMP, GIF, PNG

Ports

 • HDMI
 • 1 Micro USB

In the box

 • Xiaomi TV Stick 4K
 • 1 Remote control
 • 1 Power adapter
 • 1 User manual
 • 1 HDMI Extender cable

I samme kategori

Back to top button