Medieafspiller

Test: Xiaomi Mi Box S 4K Ultra HD Streaming Media Player

Android TV platformen benyttes både på Smart TV og på medieafspillere. En prisgunstig Android TV medieafspiller er netop, hvad vi tester i denne anmeldelse.

Mi Box S 4K fra Xiaomi kan på testtidpunktet købes til 490,- i den danske mistore.dk, der er den officielle danske forhandler af Xiaomi produkter. Du kan også finde produktet i en lang række andre danske butikker. Du kan finde den aktuelt billigste pris på Mi Box S 4K lige her

Med en pris under 500,-, så er vi nede i en pris, der væsentlig under Android TV afspillerne fra Nvida og alternativer som f.eks. Apple TV. Hvad du får for pengene med Mi Box S 4K Ultra HD, kan du læse nærmere om i denne anmeldelse.

Annonce - artiklen forsætter nedenunder

Produktet er stillet til rådighed af mistore.dk, hvorfor vi skal markere denne test med annonce. De har ikke haft indflydelse på vores vurdering.

Mi Box S 4K – netop opdateret med Android 9

Xiaomi Mi Box S 4K Android 9Mi Box S 4K er ikke et helt nyt produkt, men aktuel netop nu, eftersom man netop har udsendt en ny Android 9 opdatering til boksen, der oprindeligt kom med Android 8.1. Derfor vil du formenlig også, lige som os, opleve, at der er en opdatering klar, lige efter du har sat den op. Det er godt at se, at Xiaomi leverer opdateringer til produktet, trods prisklassen.

Opdateringen forløb uden problemer for os, men vi har set rapporter efterfølgende om, at man bør deaktivere HDMI CEC på boksen, før man opdaterer.

 

Xiaomi Mi Box S 4K front e1579593460812Formen på Mi Box S 4K minder én om Apple TV, men Mi Box S er meget kompakt i højden.

Xiaomi Mi Box S 4K bag

På tilslutningssiden så byder den på følgende tilslutninger:

  • Strømtilslutning (Strømadapter medfølger naturligvis)
  • Lyd udgang
  • 1 x USB
  • HDMI 2.0a

Mest opsigtsvækkende er nok, at der ikke er tilslutning af kablet netværk til denne medieafspiller. Så det kræver et fornuftigt WiFi i din bolig, specielt ved brug til 4K indhold. På WiFi fronten så er der Wi-Fi ac 2×2 MIMO i boksen. Man kan sætte en USB til ethernet adaper i boksen her og få kablet netværk af den vej. Det har vi også testet, umiddelbart ud fra vores målinger, så kan det anbefales såfremt man har ustabilit signal over WiFi, men forvent ikke hastigheden over USB er hutigere end 5 Ghz WiFi med fornuftigt signalkvalitet. USB porten på Mi Box er USB 2.0, så vi gætter på det sætter visse begrænsninger på hastigheden via USB til ethernet adaper.

Internt så styres det hele af en Amlogic S905X SoC med fire Cortex A53 cores op til 2.0GHz. På lagringssiden så får du 2GB RAM og 8GB intern lagringsplads. Ganske fornuftige specifikationer, prisen taget i betragtning.

 

Xiaomi Mi Box S 4K fjernbetjening

Medleveret medieafspilleren her er en ganske fin fjernbetjening med dedikeret Netflix knap, samt naturligvis knap til stemmestyring. Der er også en dedikeret knap til Android TV’s Live channels app, samt kontrol af lydstyrke.

Xiaomi Mi Box S 4K UHD indhold

Der medleveres ikke batterier (2 x AAA) så dem skal du altså selv have klar, når du skal tage den i brug. Men du får et HDMI kabel med i kasen.

Daglig brug

Android TV MiBox setup

Det er nemt at komme i gang med Xiaomi Mi Box S 4K, specielt hvis du har en Android smartphone, for så kan du overføre Google konto, WiFi password osv. automatisk uden at skulle sidde og taste en masse ind.

 

Xiaomi Mi Box S 4K Android TV menu

Brugeroverfladen på Mi Box S 4K er Android TV, så den er identisk, med det man ser f.eks. på en Nvidia Shield TV, og fungerer generelt fint. Man kan tilføje favoritapps til apps oversigten, styre hvilke streamingtjenester man vil se seneste eller udvalgt indhold fra.

Apps som Netflix og YouTube er installeret på forhånd, mens du naturligvis via Google Play butikken kan hente yderligere apps, så længe de er kompatible med Android TV platformen.

Vi har konkret testet Netflix, Viaplay,  TV 2 Play, Amazon Prime på Mi Box S 4K. DR TV har endnu ikke en Android TV app, så den er ikke tilgængelig, men det er jo så et generelt problem på alle Android TV enheder. Du kan dog caste fra DR app på din smartphone eller tablet, og se det på fladskærmen via  afspilleren. Dplay virker igen med Android System opdatering til medieafspilleren der kom her i april 2020.

 

Mibox 4KNetflix fungerer fint på Mi Box S 4K, og har du abonnement med 4K, så er det også en mulighed naturligvis med HDR. Dog er der ikke ligesom på de nyeste Nvidia Shield TV modeller support for Dolby Vision HDR varianten.

 

Mibox S 4K Viaplay

Viaplay har ikke Xiaomi’s medieafspiller her på godkendt listen, så man får besked i toppen omkring dette. I praksis fungerede Viaplay dog fint på boksen, i forhold til det vi har testet.

I forhold til Amazon Video, så skiftede vores tv ikke til HDR imodsætning til samme tv med en Nvidia Shield TV pg Amazon Video. Det virkede ellers med Netflix HDR på Mi Box, så hvorfor Amazon ikke virker med HDR, ved vi ikke lige. Amazon Prime Video er ny på afspilleren med Android 9 opdateringen.

 

Mi box 4K s youtubeYouTube fungerer fint på enheden, og du kan godt se 4K YouTube indhold, omend der ikke er support for YouTube HDR indhold i den officielle app. En bruger har gjort opmærksom på smart youtube tv, som kan hentes her https://smartyoutubetv.github.io/. Den skal installeres fra USB og understøtter HDR på Mi Box S 4K.

Vi har ikke testet med spil, men er du til den slags, kan det formentlig betale sig at gå efter Nvidia Shield TV i stedet, rent performancemæssigt er de noget foran.

Live Channels delen i Android TV er der ikke rigtigt noget indhold tilgængeligt på, bortset fra en Google Film trailer kanal. Har du en Enigma2 baseret tv-boks, en Silicon Dust netværkstuner eller lignende, så er der dog muligheder for at få live tv fra mere traditionelle tv-udbyder på denne medieafspiller.

Indbygget Chromecast

Der er indbygget Chromecast i Mi Box S 4K. Denne virkede imidlertid ikke i første omgang, da vi testede den. Det viste sig at være en opdatering til Chromecast built-in app’en, der gjorde det. Efter vi havde afinstalleret Chromecast built in opdateringen, så virkede det fint.

Imodsætning til fladskærme med Android TV indbygget, så har Android TV medieafspillere, herunder denne fra Xiaomi, den fordel, at du ikke er låst til Cast streaming med 60 billeder pr. sekund. Chromecast built in funktionen følger den indstilling, du har under skærmindstillinger på boksen, så har du sat den til f.eks. 4K 50 Hz, så kører streaming fra danske/nordiske tjenester altså flydende.

Det måske mest oplagte at caste er fra DR TV app’en. Der er jo desværre endnu ikke en DR TV app til Android TV platformen, men den skulle vist være på vej.

Der er fortsat visse apps, der ikke helt kan enes med built in Chromecast funktionen. Vi har testet med DR, TV 2 Play som virkede fint, mens Amazon Video ikke virkede som Cast til enheden her, men virkede til en Chromecast Ultra enhed. Det samme var i øvrigt tilfældet som Cast fra Amazon til Cast buit in på en Nvidia Shield TV, så det er en generel problematik.

Google Assistent kræver engelsk som menusprog

For at få adgang til Google Assistent og ikke bare almindelig stemmesøgning, så ser skal man have sat sprog til Engelsk og ikke dansk, samt sat den op i Google Home app’en på ens smartphone. Hvis du har aktiveret både dansk og engelsk som assistent sprog, så kan du give Google stemmekommandoer via Mi Box fjernbetjeningen også på dansk, selv om menusproget er sat til engelsk.

Konklusion

Til en pris under 500 kroner, så får du faktisk ret meget for pengene med Xiaomi Mi Box S 4K. Nok er det ikke den stærkeste eller bedste Android TV medieafspiller, men til det gængse streaming af indhold fra Netflix, Viaplay osv, fungerer den rigtigt fint.

Til prisen får du også Chromecast indbygget, så man kan sige, at du får endnu mere for pengene, når man sammenligner med den billigste Chromecast enhed uden fjernbetjening eller egen brugeroverflade koster 320,-. Bemærk dog at visse app’s kan have problemer med Cast indbygget funktionen og kræve en egentligt Chromecast enhed. Der er desuden, med den rette opsætning, indbygget Google Assistent i Mi Box S 4K.

Den til Mi Box S 4K medfølgende fjernbetjening er enkel at benytte, og med den nyeste Android 9 version af Android TV, så får du en up to date medieafspiller, der kan benyttes til en masse. Via Google Play butikken så er der mange muligheder i forhold til at installere apps, og bruger du VPN i forhold til streaming, så er det nemt på Android TV.

Vi savner trods alt lidt en kablet netværksport, selv om WiFi virkede fint nok for os. Man kan købe en RJ45 til USB converter, hvis kablet netværk er et krav.

Mi box S 4K godt køb digitalttv

Xiaomi Mi Box S 4K – Vores vurderinger

  • Meget medieafspiller for pengene

  • Ingen tilslutningsmulighed for kablet netværk (kræver USB adapter)
  • Manglende HDR på Prime Video

 


I samme kategori

Back to top button