Arkiverede Tests

Viasat HD Samsung DSB-H670N

Viasat HD hedder Viasat’s HD  tilbud naturligt nok og DIGITALT.TV har haft mulighed for at låne Viasat HD standard HDTV boks modellen, der er produceret af Samsung. Vi kigger i denne artikel nærmere på denne og, hvad du kan opleve af HDTV fra Viasat. Bemærk at den anmeldelse er af ældre dato. Du i stedet bør kigge på vores anmeldelse af Viasats nyere boks her.

Udpakning

samsung dsb h670n hdtv %5Bset 1%5D

Viasat HD Samsung DSB-H670N leveres med følgende:
•      1 scart kabel.
•      1 HDMI kabel.
•      1 fjernbetjening
•      1 manual
•      1 modem kabel
•      1 netværkskabel

SamsungViaHD

Designet på boksen er temmelig neutralt sort/sølv. Der er intet visuelt display, der angiver kanalnavn eller nummer. Kun en standby indikator og knapper til standby, kanal skift og info. Desuden naturligvis kortlæser til Viasat parabolkortet.

Tilslutningsmuligheder

samsung dsb h670n hdtvback

På bagsiden finder vi:
•      LNB indgang
•      2 USB stik (ikke aktiveret)
•      Ethernet (ikke aktiveret)
•      HDMI udgang (HDMI 1.1)
•      TV Scart
•      AUX scart
•      Tlf. stik
•      Optisk lyd udgang

Opsætning og installation

ViaHDSamsunginstall

ViaHDSamsunginstalllnb

Efter du har koblet kabler til boksen, er det blot at tænde og følge opsætningsanvisningerne på skærmen. Først sprogvalg, dernæst LNB indstilling. Der står angivet mulighed for enten 1 eller 2 LNB’er via DiSEqC. Sirius og Thor står angivet under disse. Imidlertid lader det dog ikke til, at der er implementeret mulighed for kanalsøgning fra 1 vest.

ViaHDsamsungHDMI

Efter en signaltest på 5 grader øst, så skal der vælges HDMI opløsning. Enten 720p eller 1080i, såfremt du ellers anvender HDMI udgangen. Der er i billedindstillingerne kun mulighed for enten at køre stretch eller pillar box.

Du får kun HDTV opløsninger via HDMI udgangen ikke via scart udgangen.

Herefter skifter modtageren til TV3, og du kan aktivere dit Viasat parabolkort, og åbne for de kanaler du abonnerer på. Det er værd at bemærke, at HDMI udgangen på modtageren kun er version 1.1, og man derfor ikke får Dolby Digital lyd ud via denne. Kun via den optiske lydudgang er dette muligt.

Daglig brug

viasathdepg

Der er fokuseret på enkeltheden på denne model både i design og betjening. Man kan ikke som sådan klage over menuer eller hastighed. Kanalskifte sker med fin hastighed både mellem standardopløsningskanaler og HDTV kanaler. Det  er muligt at trykke på OK på fjernbetjeningen, mens man ser TV. Ved brug af højre- og venstre piletasterne kan der køres op og ned i kanallisten. Det er positivt, at man kan skifte hurtigt mellem 2 kanal via fjernbetjeningens back knap.
Der er tekst-tv på boksen men uden hukommelse, hvilket ikke gør den super egnet til tekst-tv superbrugeren.

Der er naturligvis udførlig EPG information, og via denne er det muligt at planlægge ens tv-sening. Det skal bemærkes, at der er tale om en Viasat boks og funktionaliteten er optimeret og tilpasset Viasat. Derfor kan du heller ikke forvente at kunne benytte den til andre kanaler end dem fra Viasat. Der er i menuen ganske vist mulighed for at opsætte 2 lnb’er til Thor og Sirius satelitterne, men det er ikke muligt aktivt at søge kanaler.

samsung dsb h670n hdtv %5Bremote%5D 1

Fjernbetjeningen virker stor og lidt uhandy. Der er også en del knapper, der ikke er relevante for denne modtagermodel.

ViaHDchannels

 

Konklusion

High Definition er en forbedret oplevelse. Med ViasatHD har Viasat abonnenter nu også muligheden for at opleve High Definition TV. 

Ser vi på Viasat’s boks fra Samsung, som vi har kigget på i denne test, så er der tale om en standard model, der kan de basale ting og er tilpasset Viasat’s tilbud. Som tidligere nævnt er hastigheden ved kanalskift tilfredsstillende. Vi anbefaler dog kraftigt Viasat’s HD PVR boks i stedet. Den har en række funktioner som gør den langt mere værdig som en anbefalelsesværdig HDTV boks.

DIGITALT.TV takker Viasat for lån af udstyr.

I samme kategori

Back to top button